Moderátor: Makoto
nika píše:na začátku se hlavně učíš správně pohybovat. akrobacii se moc neučíme. Akrobacie je minimální část capoeiry, hlavně pro diváky. Jsou některé týmy capoeiry, které mají capoeiru založenou hlavně na akrobacii, ale mi mezi ně nepatříme. mjá jsem v Abadá Capoeira.
GGNT píše:No ja fakt nevim, co delaj po treninku karatisti (mozna maji prerazeni ledu jako soucast zimni pripravy). Ale vim, ze capoeristi si obcas chodej zaskakat (kdyz nejdou na pivo).
Je zrejmy, ze na vystoupeni se capoeira hraje trochu jinak: ciste, pokud mozno bez kontaktu, exhibicne, proste joga bonito. Jestli jsou kvuli tomu capoeiristi herci, tak budiz.
Co se tyka urovne ruznych budoshow, tak nemuzu soudit, protoze jsem zadnou nevidel. O jejich kvalite si iluze nedelam. Jednak asi neni prdel vybrat kvalitni vystupujici (zvlast, kdyz se v danem bu/bs moc neorientujes), a pak ty lidi jeste musis presvedcit. Docela by me zajimalo, jaky ma vystoupeni na budoshow efekt na nabor novych cvicencu (predpokladam, ze to je hlavni duvod pro poradani tehle akci). Tipuju, ze to nebude valny. Nicmene to uz je OT.
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků