Co se týká vlastností......doporučuju,abys koupil kord buď u Hurdálka( http://www.hurdalek.wz.cz/ ),nebo u Kupecké stezky( http://www.sweb.cz/msv_kupci/ ).To jsou slušné zbraně(za slušnou cenu) a budou stačit.A ty firmy jsou prověřené.......

Moderátor: Makoto
rapir píše:Díky Jendis za info. A proč jsi vlastně vyměnil pletený koš za plný? Bylo to z nějakého technického důvodu - kvůli lepšímu krytí ruky, lepší manipulaci s mečem?
Jendis píše:Vůbec nejlepší by bylo,kdyby se domluvil se svým učitelem a nechal si poradit tam.
Dejrum píše:......ale trvám na tom, že jejich výrobky rozhodně srovnání s originály nesnesou.
Jendis píše:Dejrum píše:......ale trvám na tom, že jejich výrobky rozhodně srovnání s originály nesnesou.
To asi výrobky od málokoho......U nás si někteří nechali udělat zbraň u Kalného a myslím,že to je ještě horší volba......ale je to už pár let,takže je možné,že se zlepšil.....ale to jen na okraj.
rapir píše:Chci si na trénink pořídit již celkem kvalitní meč (ne však něco moc drahého), protože si myslím, že je zbytečné vyhazovat peníze za dva meče (teda pokud se tím člověk neživý profesionálně nebo není velký fanda).
Dejrum píše:Co se týče Kalného nemám osobní zkušenost co se kordů týče. Viděl jsem sice některé zbraně od něj. Některé se mi i líbily, ale větčinou to byli katzbalgery nebo jedenapůlky tzv. "Belfín edition".
Dejrum píše: "že by nejradši tuhle zbraň, ale od tamtoho výrobce a aby měla eště navíc tohle", protože se mu to prostě líbí.
rapir píše:Samozřejmě s učitelem chci probrat vhodnost typu zbraně na trénink. Ohledně nákupu nejprve levného tréninkového meče a poté kopie drahé historické předlohy, to asi nebude můj případ. Chci si na trénink pořídit již celkem kvalitní meč (ne však něco moc drahého), protože si myslím, že je zbytečné vyhazovat peníze za dva meče (teda pokud se tím člověk neživý profesionálně nebo není velký fanda).
Jinak samozřemě každá informace nebo rada o této problematice je vítaná. Co člověk, to jiný názor, ale čím více je informací na dané téma, tím si rozšiřujeme svůj obzor (alespoň podle mého mínění).
Jendis píše:Jo,Had je šikovnej.....ale dodací lhůta.....![]()
S tou sportovní čepelí...asi věc názoru...já osobně ji nemám rád.....ale jsou zase lidi,kteří jo.....takže asi věc názoru a vkusu.
Jendis píše:jj,taky máme tréninkové zbraně......
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků