Pec píše:Ukropcany, Dalt: díky za reakce.
Dalt: dělám sebeobranu, takže pro mne rozhodčí, případně zavěšení se na soupeře nepřipadá v úvahu![]()
Ukropčany: tak bod 2 - otužování břicha údery - praktikujeme (postupně) snad od první lekce, břicho není až tak zlé, jako daleko horší vidím solar a okraje žeber.
Instruktor se do nás ale snaží vmlátit (když na to přijde tak i doslova) jinou metodu vydržení úderu než zatnutí břicha - přijmout úder s výdechem. Vysvětloval to takto: "Ránu kterou schytáš, neuvidíš. Tak jak chceš mít zatnuté břicho? A chceš ho mít zaťaté pořád? Jak se pak budeš hýbat?"
S tím souvisí další dotaz, který bych chtěl položit.. Máte nějakou "mast" na natlučená žebra? Mám "Koňskou mast" chladivou, a je dobrá (namožené a unavené svaly, modřiny,..) jen na ty žebra nějak nechce zabírat..
tim zavesenim samozrejme nemyslim povesit se na soupere jako hadr, ale umim si to predstavit i v sebeobrane - zkratka nastoupis do klince a prejdes k zapasu (sice nema clovek tolik sil, ale dech se ti celkem rychle vrati a mas vetsi sanci ze te zatim co zapasis, souper neubije do bezvedomi)
mast na zebra - o zadny takvy jsem neslysel - nejlepsim receptem je do zeber nedostavat