za ten rok jsi ale musel pochopit, že od něčeho se musí začít, a nic lepšího než prameny nemáme. jasně, musí se k nim přistupovat v souvislostech, vytržená citace může být zavádějící víc než nepodložené fabulování. nedělám z nich bůh ví co. ale bez nich to nejde. označovat pramen za knihu je taky pěkně mimo. když ze země vyhrabeš kus zdi a popel, budeš tomu říkat kniha?

nechci to tu rvát do osobní roviny. jde mi jen o jedno. nikdo o historii nemůže říct "bylo to takhle". a už vůbec né "bylo to takhle a je jedno proč, prostě mám pravdu". velmi vypečené je taky tvrzení "bylo to takhle, a jestli se ti nelíbí, že to ničím nedokládám, dolož ty mně že to tak není". kdyby takhle uvažovalo jen pár vědců, asi by to za chvíli celou vědu položilo. člověk který něco tvrdí, nic nedokládá a člověk který se ptá na to proč, něco má dokládat? je to k smíchu, a nevím, jestli to autorovi zde prezentovaného podobně stavěného výroku nedochází, nebo dochází a jen se královsky baví. já se ovšem nad touhle "logikou" taky královsky bavím, je to jak u blbejch na dvorečku

[/quote]
Ingwe, dej si facku, a minimalne tak tri

To co pises je v podstate jasny a o tom nebyla rec, a pramen za knihu jsem neoznacil, co to tady zkousis?Nebo jen neumis cist?

Napsal jsem ze jako pramen nam muzu poslouit i odborna literatura

A jeste jedna vec Ingwe....studuj, studuj, ono te tohle tlachani zachvili prejde, na zacatku je akzdej filozof