Moderátor: Makoto
tohle je veliká pravda!! Většina obětí co přežila útok nožem pak vypověděla, že si to vůbec neuvědomili , že je někdo pobodal. Prostě najednou se začali tak trochu divně "cejtit" a s údivem zjistili, že jsou třeba dost vážně pobodaný. Když nůž nezasáhne třeba nervy nebo šlachu v ruce, tak si toho hodně lidí v tom stresu ani nevšimne. Z vlastní zkušenosti znám člověka co dostal 8 bodných ran při přepadení a myslel že ho mlátěj boxerem. Vůbec ten nůž neregistroval, psychika mu prostě ani nedovolila připustit, že bojuje o životmajkx píše:Nedávno jsem to tady myslím psal, vyzpovídal jsem chlapa co byl bodnutý blízko srdce a vůbec ten bod nožem v tom stresu nevnímal, všiml si až když odcházel pryč, že z něho valí jak při porážce, je ale pravda, že to bodnutí nebylo zdraví ohrožující tedy bezprostředně!!
to je nějaká verze homemade? nebo nákup ze zahraničí? U nás se tohle snad neprodává nebo jo?Na tenhle druh cvičení se spíš vyplatí obyčejnej gumák. Je to na blízko a ve stresu takže aby ten obránce ty pichy taky cejtil = uvědomil si že už něco prošloDrGlock píše:...(používáme měkké barvící nože)..
když je to hodně špatný= jde o kejhák a útočník ví co chce tak útok nožem je přibližně stejně rychlej jako jeden lowkick. A 2-3 body trvaj dohromady asi stejně tak dlouho jako ten jeden kopDrGlock píše:...ale věřím tomu, že když to bude fakt špatný, tak tam alespoň nezůstanu ležet sám...
BuFF píše:to je nějaká verze homemade? nebo nákup ze zahraničí? U nás se tohle snad neprodává nebo jo?Na tenhle druh cvičení se spíš vyplatí obyčejnej gumák. Je to na blízko a ve stresu takže aby ten obránce ty pichy taky cejtil = uvědomil si že už něco prošloDrGlock píše:...(používáme měkké barvící nože)... Barvičky je dobrá na střední a delší vzdálenosti.
BuFF píše:to je nějaká verze homemade? nebo nákup ze zahraničí? U nás se tohle snad neprodává nebo jo?Na tenhle druh cvičení se spíš vyplatí obyčejnej gumák. Je to na blízko a ve stresu takže aby ten obránce ty pichy taky cejtil = uvědomil si že už něco prošloDrGlock píše:...(používáme měkké barvící nože)... Barvičky je dobrá na střední a delší vzdálenosti.
tak na co máte tu barvičku, když to cítím proč to mám ještě vidět? To vás baví pořád si prát trička a čistit si tělocvičnu od "krve"?DrGlock píše:Gumák není třeba, když ti dám normální úder, cítíš to, a když mám navíc v ruce cokoliv měkkýho, ucítíš ten úder úplně stejně.
BuFF píše:tak na co máte tu barvičku, když to cítím proč to mám ještě vidět? To vás baví pořád si prát trička a čistit si tělocvičnu od "krve"?DrGlock píše:Gumák není třeba, když ti dám normální úder, cítíš to, a když mám navíc v ruce cokoliv měkkýho, ucítíš ten úder úplně stejně.![]()
Ty nože z tvrzené pěny bude asi nějaká místní specialita. Kdysi s něčím takovým koketoval R.Pokora a jak je vidět v místně příslušném okolí se tato jeho technologie dost rozšířila a asi i uchytilaOsobně v barvicím noži nevidím pro trénink žádné velké výhody, ale asi to bude součást nácviku reality
DrGlock píše:BuFF píše:tak na co máte tu barvičku, když to cítím proč to mám ještě vidět? To vás baví pořád si prát trička a čistit si tělocvičnu od "krve"?DrGlock píše:Gumák není třeba, když ti dám normální úder, cítíš to, a když mám navíc v ruce cokoliv měkkýho, ucítíš ten úder úplně stejně.![]()
Ty nože z tvrzené pěny bude asi nějaká místní specialita. Kdysi s něčím takovým koketoval R.Pokora a jak je vidět v místně příslušném okolí se tato jeho technologie dost rozšířila a asi i uchytilaOsobně v barvicím noži nevidím pro trénink žádné velké výhody, ale asi to bude součást nácviku reality
V tom zmatku při obraně si neuvědomíš všechny zásahy a co jsou zásahy nožem a co ne, ale barvičky nelžou, v tom je jejich výhoda. Neděláme to pořád a k barvení používáme rtěnku, ta tělocvičnu neušpiní. Nevím jaké nože používá pan Pokora, ale my máme vlastní patent
DrGlock píše: ale barvičky nelžou, v tom je jejich výhoda. Neděláme to pořád a k barvení používáme rtěnku, ta tělocvičnu neušpiní. Nevím jaké nože používá pan Pokora, ale my máme vlastní patent
BuFF píše:barvičky lžou a ne že neAle hlavně útočníkovi, protože čárka nevypovídá nic o kvalitě provedeného útoku. Kdyby sis nabarvil holeně tak bys podle barviček na soupeři mohle bejt za MT experta i když v reálu to nebude pravda. Když je útok dobrej nebo obrana špatná tak to každej hned pozná, na co to analyzovat z technickejch výkresů
. A snad si taky věříte ne. Když řeknu, že jsem se na tebe tady a tady dostal tak to ten druhej bere jako fakt. Ale ta rtěnka je chytrej nápad. To z tebe musí mít ta tvoje radost, když jí před tréninkem prohrabeš kabelku se slovy "dnes to bude hustý, k večeři mě nečekej"
![]()
tahle poučka platí pro obránce. Samozřejmě s nožem se stane smrtnošem každej lemra, ale pro kvalitního Blade fightera jsou dobré zásahy jen ty "stavěcí" stejně jak je to s pistolí. A s barvičkou se dost často soustředíš na kreslení. Nechci brát iluzi, ale když to s nožem neumíš, je to jako když neumíš s jakoukoli jinou zbraní(třeba GlockemDrGlock píše:Vzhledem k tomu, že s nožem neexistuje špatnej zásah, jsou jen dobrý nebo smrtelný zásahy,:
BuFF píše:tahle poučka platí pro obránce. Samozřejmě s nožem se stane smrtnošem každej lemra, ale pro kvalitního Blade fightera jsou dobré zásahy jen ty "stavěcí" stejně jak je to s pistolí. A s barvičkou se dost často soustředíš na kreslení. Nechci brát iluzi, ale když to s nožem neumíš, je to jako když neumíš s jakoukoli jinou zbraní(třeba Glockem), rychlý a dobrý výsledek je dost na náhodě. Osobně jsem zastánce klasiky=krátkýho ratan kolíku, ale barva je taky dobrá, aspoň trochu praktický cvičení. Jen mi ještě vrtá hlavou kolik těch triček a tepláků za trénink spotřebujete? To aby ses vždycky po 1-2 akcich převlíknul, protože pak nepoznáš ty starý "šrámy"... nebo používáte záslepky jako na terče
?
jasně, a s Glockem umí taky každej takže proč se v tom vzdělávat... prostě tou dírou to nasměruješ na cíl a tím kovovým dole mačkáš tak dlouho dokud to vepředu dělá ohýnekDrGlock píše:Já jsem zastánce názoru, že s nožem umí od mládí každej
o šermu jsem se nebavil, ale určitě je lepší trochu ten šerm studovat než provozovat čistej hurá streetcombathome system. Vono vlastně na fšechno můžeš přijít sám boxem počínaje a horolezectvím končeDrGlock píše:na to, abys někoho zabil nepotřebuješ nějaký šermířský techniky.
hmm, sice je to zajímavá kniha, ale radši než muklpostupům se učím něco s jasnější historií a lepší tradicí. Ale klidně ať se každej inspiruje tím co ho oslovuje. Já to lidem přejuDrGlock píše:Ale je dobré se inspirovat vhodnou literaturou, třeba Put 'em Down, Take 'em Out!: Knife Fighting Techniques from Folsom Prison.
majkx píše:Nedávno jsem to tady myslím psal, vyzpovídal jsem chlapa co byl bodnutý blízko srdce a vůbec ten bod nožem v tom stresu nevnímal, všiml si až když odcházel pryč, že z něho valí jak při porážce, je ale pravda, že to bodnutí nebylo zdraví ohrožující tedy bezprostředně!!
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků