Moderátor: Makoto
wushi píše:...ja tiež netvrdím, že to chcem cvičiť, no celkom sa mi to pozdáva...apsoň čo som videl a debatil, tak chalani boli v pohode...aj babenky...![]()
Jendis píše:No a dřevárny?®e bych byl příznivcem nějakého šmrdlání,to teda ne.Sice se mezi lidmi ze dřeváren najde pár dobrých,kteří jsou technicky na výši,ale jinak...tupé mlácení. Nicméně,dřevěné zbraně jsou velmi dobré pro nácvik,sparring....pokud něco zvořeš,jen Tě to bolíA ani s dřevěnou zbraní se nebodá....většinou
![]()
Hak píše:pokud mám vyjít z toho co jsem vyděl na vlastní oči a slyšel na přednášce mistra Kozy, tak japonská katana je spíš stejná jako jedenapůlruční meč v evropě. Stejně se drží, spousta technik je totožných, jen to stou japonskou katanou degenerovalo ještě do větších sra..k
Hak píše:Stejně se drží, spousta technik je totožných, jen to stou japonskou katanou degenerovalo ještě do větších sra..k
Hak píše:pokud mám vyjít z toho co jsem vyděl na vlastní oči a slyšel na přednášce mistra Kozy, tak japonská katana je spíš stejná jako jedenapůlruční meč v evropě. Stejně se drží, spousta technik je totožných, jen to stou japonskou katanou degenerovalo ještě do větších sra..k
Jendis píše:Já nemyslel techniku.....katana tvarově není meč,jde spíše o šavli(jednostranné ostří,mírně zahnutá čepel).Technicky bych to k evropské 1,5 ručce nepřirovnal,tímhle mečem "sekořez" jen tak neuděláš.
marvin píše:hmm no nechcem nikoho urazit, ale brat si rozum od p. Kozu ohladne japonskych b.u. je trosku smiesne. Je to pan ktory vie urobit dobru shou - ma nacvicene predstavenia pre divakov v tom je doma - robil nejake kaskaderske zalezitosti. Ale to je asi tak vsetko. Teda nie ze by to bolo malo ale v kontexte b.u. to vela neznamena neznamena.
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník