Ještě jednou mnoho úspechů a těším se na případná videa.. někdy.
A klidně pište slovensky

Zdraví
Moderátor: Makoto
hellas píše:No pozor, na vypráskání Mongolů/Tatarů si dělajó nárok Češi, že se jich báli a před Vladislavem rač vzali roha a taky nesmíme zapomenót na jejich porážku vod Moravanů u Holomóca. Mňél to na svědomí jakési Jaryn ze Šternberka. Hale to só všecko legendy a pohádky
Pec píše:2 svarozic:
Říkáte, že "pěstní boj" má cviky na protažení, že při uderech se používají jiné svaly než jinde ...
Zajímá mne, jak moc může být "propracovaný" systém, který se předává v rodině .
Jak byste to hodnotil?
A jak moc a cílevědomě se cvičilo?
will píše:for. Svarozic
Dobrý den, úvodem bych chtěl řít, že je to velmi zajímavá novina, kdy o bojová umění se nějakou dobu zajímám, kdy i ke Slovensku mám kladný vztah, ale o Slovenském bu slyším poprvé a je to pro mne skutečně překvapení. Měl bych na Vás dotaz co se týče Vašeho tvrzení, že to není podobné žádnému bu, které je v současné době známo: cvičí to někdo i v současné době kromě Vás, jestliže ne, žije ještě někdo, kdo toto bu ovládá, ale necvičího. Co se týče té valašky jaké má parametry, hlavně mě zajímá délka násady, zda má na konci hrot, atd.. Bude nějaká ukázka Vašeho bu, případně semnïnář, připravujete nebo bude nějaké video. Jestliže toto bu uchováváte seskupil jste různé finty i od jiných rodin, které se cvičením zabývali nebo se jedná o váš vlastní rodinný styl.
svarozic píše:Tak a teď mám já otázku:-):-)
když už jsme u těch technik, tak můžete si představit situaci, že soupeř je cca 185-190 cm a cca 120kg váhy a má silné pazoury?
Tak a tá otázka: máte techniku, pomocí které by jste se dostali z pořádně zamknutého dvojitého nelsona?, nebo vás už drží v kravatě. Odpovědi typu já bych se do toho nikdy nedostal neberu:-):-)
to jen k některým technikám specifickým:-):-)
IK
p.s. neberte to invektivně, ale snad se můžu i já dotázat, ne? :-;
svarozic píše:...Bude stačit, TongPo?...
svarozic píše:...Protože tam byla přes 200 let hranice s Turky, tak se tam válčilo pořád...
svarozic píše:...K těm technikám, můžu zodpovědně říci, že přestože fyziologie člověka je na celém světě stejná, techniky, které jsou v pěstním zápase nejsou podobné žádnému jinému systému potažmo východnému!!! Provedení je jiné a také zapojení svalových skupin je jiné, vyplývá to z prostředí, kde se používalo a také z toho, kdo to používal. Myslím, že jsou tam i techniky, které jsem nikdy v žádném jiném systému na světě neviděl...
svarozic píše:Takže pánové,
oba kluci šermují výrazně lépe, jako je to poslední video v sekci přátelský sparing
svarozic píše:Jen pro zajímavost, už jsem se setkal i na seriózním odborném semináři s tím, že žádní tataři a pak Zlatá horda nebyla, ale že to byli Rusové a u Lehnice Polákům a Slezanům napráskali oni:-):-):-):-)
svarozic píše: Víc myslím není potřeba psát. Bohužel, teď to neberte osobně, češi jsou hodně ovlivněni Jiráskem a reálná historie jim je na hony vzdálená.. Slavná Alma MAter UK má na tom také lví podíl...., to jen na okraj.
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků