Moderátor: Makoto
severin píše:Forum jsem uz prohlidnul a je to jeste v plenkach,ale dobry.V nejblizsi dobe by mela vyjit nova kniha od Iva Schovance a sliboval tam trosku zamotanejsi historii fma,tak jsem potom zvedav na tu debatu.
severin píše:Tak paprda urcite nejsem.Mas pravdu,ze escrimu se muze ucit kazdy v ruznem veku.Zatimco tady to cvici hrstka lidi a snazi se o tvrdou sebeobranu ve svete je to show,kterou se bavi tisice lidi.Napr. v modern arnisu maji program i pro deti mladsi 12 let a maji extra stupne.Jak to delaji v dipenshi to nevim.Presto tvuj pripevek muzu brat,jako machrovinu,ze lze ucit kazdeho a cokoli.To radsi necham na svedomi trenera.Ucit 15 lety kluky lamat vaz nebo se podrezavat natoz mlatit se ratanem chce trochu rozumu.
severin píše:Mluvis velice zkusene,takze uz jsi mel urcite moznost navstivit mimo CR jeste seminare jinych stylu nez Latosu /WT,AVSE/ a mas urcite prehled.Napr. jen Modern Arnis MAMD/DAV ma v Nemecku pres 70 skol a dalsi desitky klubu jujutsu jej praktikuji,v urcitem pomeru je u nas AVSE a WT velika skupina,takze to beru zpet.Fma povazuju za velice tvrdou sebeobranu a to "show" melo mit doprovodny vyznam,presto to muzu vzit zpet.Videl jsem cvicit fma uz 5 lete deti,takze to beru taky zpet.V pripade podrezavani jsem napsal,ze to chce rozum a ne,ze to ucim.
Kazdopadne EWTO a AVSE uci fma asi nejdele a maji tedy fma zmakle na slusne urovni,takze se necham rad poucit a fandim jim.Jedine co me zarazi je ton a prispevky lidi,kteri se k nim hlasi.Jen doufam,ze to neco neznamena.Urcite se budu snazit si doplnit informace o vasem systemu.
Anonymní píše:Ze zkušenosti a znalosti atd. A ještě jedna věc by mně zajímala. Proč se některý lidi učí FMA a čínské styly dohromady? Vždyť pak nemůže věřit pořádně ani jednomu. Ale asi dobrej bussines pro ,,učitele".
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků