Mefistofeles Guffy je můj
Jendis: Chodí se mnou skoro všude. Na cvičení, do restaurace, jen do kina ho nechtějí pustit
Ostatní: Samozřejmě netvrdím, že teleskop, či jakákoliv zbraň je samospasitelná. Vždy bude záležet na jedinci který zbraň drží v pazouře. Jen říkám, že zbraň je to co umí znásobit tvou sílu a účinek. Jednoduchý příklad: Většina manželek které zabily svého chotě tak učinila nožem. Chlapi se většinou jen dívali jak se jim výrobek KDS Sedlčany boří do břicha, když to před chvílí ještě krájelo slaninu. Bez nožíku by taková průměrná manželka svého manžela nezabila. (neberu otravy, fény do vany a pod.)
Znám i případ, kdy žena zabila muže pánví. V těchto situacích proti sobě stojí dva stejně trénovaní (resp. netrénovaní) jedinci. Když se proti sobě postaví šermíř s kordem a druhý si kord nechá doma? Ano, může vyhrát i ten zapomětlivý, ale vsadili by jste si na to svoje úspory?
Pokud si tedy představíme lempla s teleskopem, můžeme ho porazit. Můžeme porazit i trénovaného člověka s teleskopem, nožem, halapartnou, pistolí, řetězem, lahví, ale bude to vyžadovat víc koktejlu který je umixován ze štěstí, techniky, rychlosti, psychiky etc.etc. (nerozebírejme prosím co je v tom koktejlu důležitější

)
®e si někdo vyzkouší zlomení klíční kosti? Ano, v tom je právě ta síla zbraně. Se zbraní jakou je třeba odlehčený teleskop ASP který váží 200 gramů

v ruce nic necítíte, zbraň je velmi rychlá. V rychlosti je energie(kinetická

) a po zásahu se prostě kosti jen sypou. Když vás někdo vezme železnou tyčkou, není to o modřině, ale o zlomenině. Nikdo se nikam nemusí napřahovat, když má dobrou techniku je tam energie nadbytek.
Konfrontace je zbytečná? A co jsou různé druhy sparingů? Konfrontace. Děláme konfrontace se spoustou chráničů a tréninkových zbraní. Bolí to i tak, někdy dojde ke zranění. Modřiny, šití, vykloubeninky. V průběhu roků k pár nehodám došlo. Nic vážného. Pokud mi ale někdo bude tvrdit, že utlumit teleskop je samozřejmá, lehká a v podstatě primitivní věc (je to otázka několika fint) a je natolik nesoudný... jeho věc

Já jako dobrý trenér a promotér v jedné osobě rád využiji takového dobrovolníka

(Přitom říkám, ano Miro může být tak dobrý, ale to mi nevadí, alespoň moji lidé zase uvidí někoho kdo něco umí) . V téhle konfrontaci není z mé strany agrese a zloba, je zde pobavení.