jeikob píše:Proč si myslím,že jsou asijská Bu nebo aspon nekterá metodicky propracovanější?
1. To co si myslis a co se domnivas ... protoze si to videl ve filmu a nebo si to vycetl? To chces davat jako argument? Sam si rekl, ze o vyvoji evropskych bs/bu nic nevis, ale nebrani ti to koukam v porovnavani, co?
2. To co ti pisu ja nebo pm neni z filmu a knih
jeikob píše:Ještě jedna věc co mám na srdci.Když si čtu všechny možný diskuse tady.Tak mám pocit že zastupci čínských a japonských.Ale hlavně kluci jako luen a pavel macek mají tak trochu jakoby obavy z sebemenšího náznaku co by budil podezření z onoho jak je mi podsouván romantismu a duchovna. A tak mi přijde ,že na ukor téhle nástavby vyvyšují tu praktickou stránku ve snaze konkurovat boxu,ultimatu, a tak dál.
Strach o klienty?
Koukam uz ti rostou ramena, tak ja trochu zvostrim ...
1. Trochu pribrzdi plz. To, ze se s tebou bavime otevrene neni duvod, abys byl pridrzlej ... kdyz pravdu neuneses, tak se na ni radeji neptej
2. Kdybys mel aspon zakladni znalosti o tom jak to na nasi scene v tomto ohledu funguje, tak bys vedel, ze je to prave naopak ... kdybych chtel mit plnou skolu ovecek, tak je oblbuju naivnima a libivejma recickama.
3. Mimochodem jaci kluci? pm je clovek, kteryho si vazim a ktery dela pro kung fu mnohem vic nez, ze jen cte beletrii a kouka na filmy s J. Chanem
4. Nikomu nechci konkurovat ... proc taky mam otevrenou skolu dele nez vubec existuje mma,ultimaty ... a podobne moderny ... jen nemam rad, kdyz nekdo dela troubu z nekoho (napr. boxera) jenom kvuli tomu, ze nezna nejakej sino-vyraz.
jeikob píše:...O těch lidech si nemohu udelat žadný obrázek jasně plno z nich jsou kluci,kteří se chtej umět bránit,ale co když to jsou taky ruzný patalogický jedinci?Náhodou jsem kouknul na lidé forum na debatu street fight a kouknul jsem na profily ruzných diskutujících a vetšinou to byli rasisti,chuligáni,neonacisti.
A co tim chces rici? Ten kdo umi bouchnout a nevede divne reci o necem cemu nerozumi (asijske duchovni proudy), tak je chuligan a nacek?
jeikob píše:Kdybych byl mistr školy kung fu radši bych přijal za žáka romantického snílka než budoucího rváče.Proste berte to jako názor človeka z vnějšku a napříč evropskými a asijskými umněními a sporty by se ten duchovní a morální aspekt neměl opomíjet,aby tady našli inspiraci lidé ,kteří chtejí být bojovníky a ne primitivními rváči
Evidentne nevis o cem mluvis, ale to se da predpokladat, ze? Nedavno si na tyto stranky prisel jako novacek ... precetl sis par prispevku a uz udilis rady o kung fu, ktere si nikdy necvicil a rady o tom jak se ma ucit a jak se vede skola? Pratelska rada postav se na Zem a pevne stuj ... aspon chvili. Myslim, ze si to byl ty kdo tu predesilal, ze chce chodit do nasi skoly, ze? Udilet nam rady
jeikob píše:Ješte budu otravovat s jednou myšlenkou adresovanou především Luenovi a Pavlovi Mackovi,a zase je to pohled človeka z venčí.
Aby kung fu použiju tento název,v moderním západním světě přežilo v konkurenci ultimatu,ruzných sebeobraných systemu a bojových sportu atd.musí nabídnout krom toho co má s nimy společného něco navíc.
A to je to nazveme to tím slovem trocha toho romantismu.
To jsou ty vonné tyčinky,lví tance,sestavy s romantickými názvy,tradiční obleky,wong fei hung,šavle,meče,zdravotní a duchovní aspekt.
nooo, tak sorry jak jsem uvedl z podvodnikama nepecu a nerikam lidem, to co chteji slyset ... ale pravdu ... a to casto boli a casto je to neprijemne!
Vonne tycinky ... romantismus? Vis proc se vubec pali? Pro mrtve! A to ti prijde romanticke? nooo hold proti gustu ....
Nechci te vytocit, ale pozadam te, abys premyslel nad tim co a komu pises. Nemusis se mnou souhlasit, nemusis s nikym souhlasit, ale neprijde ti divne, ze ti lide praktikujici dlouha leta ruzne asijske bu/bs pisou to same, shodnou se a ty porad "meles" tu svou ... A tvuj zaver ... delaji to kvuli konkurenci? Se drbu na hlave
Tim koncim debatu, ktera je OT a evidentne ji vetsina pobrala