Moderátor: Makoto
Jendis píše:Už jsem to našel![]()
Můžete posoudit sami....mrkni do videogalerie na stránkách www.tostabur.sk - tam je i IaiDo.
Už jsem to našel Můžete posoudit sami....mrkni do videogalerie na stránkách www.tostabur.sk - tam je i IaiDo.
Picard píše:Jendis píše:Už jsem to našel![]()
Můžete posoudit sami....mrkni do videogalerie na stránkách www.tostabur.sk - tam je i IaiDo.
Hahahahaha
marvin píše:picard - p.koza = R.Volak t.j. vytvara show pre divakov - ponuka to co chcu vidiet. Brat si od neho nejake info ohladne japonskych b.u. je zcestne.
Co sa tyka europskych skol sermu do toho ja nevidim, takze neviem posudit.
Ale proste ist za kozom pre info o b.u. je to asi ako keby sa niekto isiel ucit karate ci iaido k R.Volakovi ...
wushi píše:...iaido to neni, no na pohľad pre divákov je to pekné...napíšte mu, nech to nazve "historický japonský šerm", možno sa toho chytí...![]()
mikeone píše:Co se pana Petra Kozy a iaido tyce, znam celkem dobre jak ceske zastupce skoly Magisterium, tak i slovenske protejsky a historickou i aktualni scenu iaido na Slovensku. Petr s Iaido na Slovensku zacinal koncem 90.tych let, a opravdu nemel tendenci oznacovat to jako prave iaido nebo jedine iaido na svete, spis z oblasti sveho zajmu jako japonsky serm, obecne nazyvany jako iaido. Ty ukazky opravdu s iaido nemaji mnoho spolecneho, ale jako serm v temer-japonskem brneni a temer-japonskymi zbranemi bych se to oznacit nebal
.
Dnesni president Slovenske Kendo Federace je sam zakem Petra Kozy, sam vynikajici sermir fleretem a savli.
- mimo diskuzi mam celkem velkou uctu pred clovekem, ktery zasvetil cely zivot studiu sermu (libovolnou zbrani, Petruv zaber je celkem siroky) a nevahal na to vsadit vlastni zivobyti. Na iaido se radsi ale zajdu podivat napr. k senseji V.C.Cookovi (jehoz jmeno je tady zmineno v jedne pozvance na zacatku fora, chybne a ve spatne souvislosti - ma 5.dan v ZNKR Jodo, neni mi znamo, ze by provadel nejakou formu evropskeho boje s tyci).
Picard píše:Temer Japonsky? Dyk sou to nejaky mogolove nebo tatariTeda podle kostymu.
Picard píše:Jasne ze jde o sou a ta se musi udelat aby se libila, klasicke Iaido by divak urcite odzival.
Picard píše:Huh co ja vim, tak Juraj Vana se u Petra Kozy ucil pouze onen Evropsky serm, nikoliv Iaido. Nemylim se? Jinak nic proti Juraji Vanovi ani Petru Kozovi.
Picard píše:Temer Japonsky? Dyk sou to nejaky mogolove nebo tatariTeda podle kostymu.
Picard píše:Jasne ze jde o sou a ta se musi udelat aby se libila, klasicke Iaido by divak urcite odzival. Ale chyba toto nazvat Iaido, onen divak se pak nedozvi se nekouka na Iaido ale na neco jineho a je mystifikovan.
patrik píše:Picard píše:Temer Japonsky? Dyk sou to nejaky mogolove nebo tatariTeda podle kostymu.
Hlavně ty meče jsou typicky japonský...Picard píše:Jasne ze jde o sou a ta se musi udelat aby se libila, klasicke Iaido by divak urcite odzival.
Tak ať takovej divák nelezena budó ukázku...
Patrik
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník