Moderátor: Makoto
marvin píše:picard - p.koza = R.Volak
Picard píše:No kdyz uz jsme byli u toho iaido - na ruznych budo show se ty katy imho predvadej trochu nerozumne. Proste tam prijde borec a odcvici tu katu - divak vidi jak tam kolem sebe seka a dela kolem oho spoustu divnejch pohybu.
Uz mu nikdo nevysvetli ten "scenar", ze treba tohle se odehrava po tme a ze si timto pohybem otukava teren. Atd. Proste bez komentare, nebo prislusnych dobrovolniku hrajici utocniky to cloveku, ktery to necvici moc nedava smysl.
patrik píše:Picard píše:No kdyz uz jsme byli u toho iaido - na ruznych budo show se ty katy imho predvadej trochu nerozumne. Proste tam prijde borec a odcvici tu katu - divak vidi jak tam kolem sebe seka a dela kolem oho spoustu divnejch pohybu.
Uz mu nikdo nevysvetli ten "scenar", ze treba tohle se odehrava po tme a ze si timto pohybem otukava teren. Atd. Proste bez komentare, nebo prislusnych dobrovolniku hrajici utocniky to cloveku, ktery to necvici moc nedava smysl.
mno a potom tu máme spoustu řešení
1) zrušit budošou
2) nedávat na budošou iaidó
3) pitvořit iaidó
4) anebo to zacvičit tak dobře, že i divák, který neví, co se děje sedí na prdeli...
Patrik
Picard píše:No anebo tu katu pedvest spolu s utocnikem nebo utocniky, jako ukazku co se tam vlastne deje. A pak treba samotnou vlastni katu. Anebo k tomu treba predtim neco rict.
patrik píše:Picard píše:No anebo tu katu pedvest spolu s utocnikem nebo utocniky, jako ukazku co se tam vlastne deje.
Myslíš se šinkenem?
Patrik
Picard píše:Hele priklad myslim ze jsem nasel to co jsem myslel tou katou ve tme alespon co si pamatuju.
http://iai.whaleeaters.org/avi/sinobu.avi
Kdyz se na to podivas a nevis vo co tam gou, tak proste nepochopis proc se tam najdnou skloni a polozi mec na zem a pak se zase narovna a pak sekne.
Ale kdyby ti nekdo rek, ze se to odehrava ve tme a ten borec k nekomu potichu prijde zezadu a tukne mecem o zem aby odvratil jehho pozornost jinym smerem a pak ho sekne. Tak ti to da konecne smysl, proc se tam tak divne hejbal.
Jendis píše:Patriku,ale zase by se to Iaido pro lidi zatraktivnilo....
Jendis píše:ne každej do toho vidí a když ho to zaujme,tak by ocenil vysvětlení plného významu těch kterých pohybů.
Jendis píše:Sám říkáš,že když někdo podá vysvětlení,najednou vidíš,jak je to vymakaný....není tohle smyslem těch ukázek????
Jendis píše:Vždyť na tom je třeba postavené vystupování šermířských skupin....přiblížit člověku,jak to tenkrát "mohlo vypadat".A právě,aby z toho lidi něco měli,tak vyřazujeme takové ty rychlovky(nikdo by neocenil tchvilkové obcházení,hledání slabého místa v obraně,pak rychlý přenos s odsmykem a bleskovou ripostou-je po všem,než se divák rozkouká).Takže se šermuje déle,ale divák si "užije".Rychlovky si vyměňuješ mezi "svými".Ti to ocení.....![]()
Jendis píše:třeba mne fascinuje sledovat mistrovství v kendó,i když spoustu akcí ani kolikrát nezachytím......ale ocením tu jistotu,přehled a postřeh,preciznost.Chápeš mne??
Mno obecně řečeno, takový zatraktizování třeba karate vedlo k vznikání různejch karate na hudbu... (bez urážky, sorry všem)
marvin píše:add. plesk/plesk - nepochopil si presne co som tym myslel - ale to je cez inet tazko - toto to ale nebolo.
Anonymní píše:marvin píše:add. plesk/plesk - nepochopil si presne co som tym myslel - ale to je cez inet tazko - toto to ale nebolo.
Vklidu... dělám si prču... plesk & plesk mě prostě pobavilo (šmarjá teď jsem jak nějakej a-meda), vzhledem k té katě![]()
To je přesně o tom vysvětlování, který Ti během ukázky nikdo dávat nebude... Prostě z toho máš nějaký pocit, to je všechno![]()
Patrik
Anonymní píše:Jendis píše:Patrik - No,asi máme oba trošku jiný pohled na věc.Na jednu stranu s Tebou souhlasím,na druhou stranu......![]()
![]()
Jak už jsem napsal - jsem konzervativní, v tomhle případě![]()
Patrik
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník