Moderátor: Makoto
Přesunuto do "Západní bojová umění" - vymyslel to Čech, tak to tam tedy patří.
Co vím z internetu a kde byl p.Polák přetřásán,tak se jedná o dost kontroverzní osobu na poli bojových umění.
Jeho systém nebo bojové umění je složeno z ninjutsu a wing tsunu.
Kdysi snad vydával i časopis Warior,ale jeho vydavatelství zkrachovalo.
Jestli však Ninjutsu a wing tsun někdy trénoval,tak z dostupných informací na netu vím,že nikdy tyto boj. um. necvičil.
Podotýkám,že to nejsou informace z mojí hlavy a zkušeností,ale jen informace druhých lidí,kteří je zveřejnili na netu.
Jak se říká - na každém šprochu pravdy trochu.
Namátkou zkus mrknout i do těchto témat:
http://bojovaumeni.cz/bu/modules.php?na ... highlight=
Shodou okolností zrovna včera jsem narazil v knihvovně na nějaké knihy pana Poláka týkající se NTD. Tak jsem si je pro zajímavost prolistoval. První dojem byl pro mne ten, že knihy jsou opravdu psány s úsilím a s vážností. Ovšem čím víc jsem se zakoukával do textů a do fotografií jednotlivých postupů, tím stále menší důvěru jsem v toto shledával.
Ač jsem hledal jak jsem hledal, podobnosti s principy a cviky WCH/WT jsem nenacházel. Dále mne některé techniky v tomto jen utvrzovaly. Například pohled na křehkou dívenku, která svého soupeře uchopí za hlavu, po té ho vlastní silou , s přehledem a bez problémů ohne dolů a udeří kolenem do obličeje - no co dodat.
Ninjutsu jsem nikdy na živo neviděl, ale nechápu, proč má někdo potřebu přetvářet relativně kvalitní techniky WCH do takového paskvilu. Nastínění podobnosti filosofie NTD s Jeet Kune Do a tím i nenápadným srovnáním sebe sama s Brucem Leem v podobě metaforického textu, mne donutila k nemalému pousmání. Vím, že se zde na toto téma již diskutovalo příliš. I přesto jsem chtěl projevit SVŮJ dojem.
Když pan L. Pokorný začal vyučovat Togakure ryu ninjutsu ( tak se dříve prezentoval Bujinkan Budo Taijutsu ), tak pan Polák u něj navštívil pár tréninků, ale opravdu jen pár.
Tady to vidíš. No a mne by právě zajímalo, jak pan Polák došel ke znalostem stylů WCH/WT/VT, že je po té tak směle komponuje do svého nového "umění". ©koda, že o tomto se Akira nezmiňuje.
Sebeobrana pro ženy, to je bezesporu hezký cíl. Ovšem bláboly, jako instruktor za pouhých 6 měsíců, se musí jevit rozumně myslícímu člověku jako jasná indicie blbosti. Vše vysvětluje ovšem částka 10000,- skrývající se za touto taškařicí, za kterých vás pan Polák zřejmě naučí i létat vzduchem
Nebo, že se nejdřív naučíte základy, které již můžete vyučovat a pak si znalosti doplníte a tak budete moci svou výuku postupně rozšiřovat
Jako, omlouvám se, že se tady tak rozepisuji, ale prostě mi to nedá. Jsou věci, které si o to koledují.
JanJanas - Jo a že sis koupil tu knížku, toho bych ani tak nelitoval. Může to být zajímavé čtení, ať už v jakémkoli smyslu. Sám jsem uvažoval, že bych si ji koupil a možná si některou z nich jen tak z legrace pořídím Dám si ji hezky do knihovny a jednou jí třeba budu strašit své děti Ale to už tady jednou někde bylo, u jiné knihy, že? No ale myslím že toto si to zaslouží mnohem víc. Řeknu: děti pozor, když se nebudete učit, budete cvičit sebeobranu pro ženy, která nese tento japonsko-čínský, ve skutečnosti nic neznamenající název
Ach jo, ale dost už ztrapňování. Asi už tady toho bylo až až a asi už tuto kauzu dávno hodili všichni za hlavu. Navíc nemám ve zvyku, dělat si z něčeho legraci a už vůbec ne někoho urážet. Ovšem ne v případě, že někdo uráží svým podnikáním něco co velmi ctím. Ať si každý učí co chce a bere za to kolik chce, ale jsou jisté hranice, kdy může dojít k vrhání špatného světla a hrubé mystifikaci.
Fukki píše:Ač jsem hledal jak jsem hledal, podobnosti s principy a cviky WCH/WT jsem nenacházel. Dále mne některé techniky v tomto jen utvrzovaly. Například pohled na křehkou dívenku, která svého soupeře uchopí za hlavu, po té ho vlastní silou, s přehledem a bez problémů ohne dolů a udeří kolenem do obličeje - no co dodat.
JanJanas píše:jo hej diky za ten canek fak neni co dodat a tak nejak sem to o nem taky slysel ze chodil jen na minimum treninku myslim primo k panu pokornemu:-), ....a co byli ti fire demon??? jen myslim ze mas mensi nepresnost-ale fak nevim, al enintsun do je jen ninjutsu a ving tsun, to DO znamena cesta a tuto slabiku ma hodne umeni-ono to znbamena cesta ombinace technik ving tsun a strategie ninjutsu nebao tak neco ale to DO podle me temer urcite neiznacuje karate:-) ale jinak pekny diky:-)
Zpět na západní bojová umění a sporty...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků