Moderátor: Toman
nick1234 píše:cohen píše:ale aka je pravdepodobnost, ze padnes tak blbo? podla mna velmi blizka nule
Mne raz helma zacranila zivot
cohen píše:runar: aha, jasne, tiez som zistil, ze reagujem na nieco ine ako si napisal...
v podstate mame rovnaky nazor, len by som este pridal dodatok k helme - tie plastove chujoviny, ktore nosia cyklisti, su jednorazova zalezitost. v podstate 1. musia byt lahke a 2. mali by ochranit hlavu pred narazom. takze vysledkom je helma, ktora sice nejakym percentom prispeje k lepsiemu prezitiu zrazky, ale ostane total na padrt, lebo tak bola konstruovana.
prilby pre lyziarov a cyklozjazdarov su uz konstruovane lepsie, ale tam sa viac pada...
najhorsie su aj tak pady z nepozornosti a vlastnej blbosti - ked sa im vyhnes, ziadnu prilbu nepotrebujes. napr. kamos rozbil prilbu tak, ze vbehol galuskou do elektrickovej kolajnice - nepozornost. ja osobne som zas urobil salto, ked som preskakoval jamu, zle dopadol, riaditka sa vzpriecili... dopadol som na krize, este ze som na nich mal velku ladvinku, ktora naraz pohltila.
cohen píše:runar: deti to maju trosku inac so strachom ako dospeli, pud sebazachovy je u nich nastaveny inak. co ja si pamatam detske casy, tak som byval na svahu totalny hellrider![]()
a moj nazor na helmu pri sportoch ako bike, lyze, skalkolezenie (ktore realne praktizujem) a pod - len ti daju falosny pocit bezpecia. jasne, mozu ti zachranit zivot, ked ta zozadu zramuje nejaky debil, ale aka je pravdepodobnost, ze padnes tak blbo? podla mna velmi blizka nule, ked vies, co robis. to ta uz skorej zrazi debil na prechode pre chodcov - a zatial nas nastastie nikto nenuti nosit helmy na ulici.
Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků