Kickbox+takewondo

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Kickbox+takewondo

Příspěvekod Dexter_MC » pát 07. říj, 2005 21:41

V mojom meste sa pred nedávnom začal trénovať kickbox+takewondo dohromady. Bol som už aj na tréningu a pripadalo mi to veľmi dobré- údery a postoje z kickboxu a kopy z tekewonda. Čo si o tom myslíte vy ostatný, hlavne tí skúsenejší? Je to podľa vás dobrá kombinácia? Prosím napíšte svoje názory.
diskutér - nováček

Příspěvekod Dexter_MC » ned 09. říj, 2005 15:09

Fakt by som ocenil keby tí skúsenejší z vás na tento príspevok odpovedali :roll:
Dexter_MC
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » ned 09. říj, 2005 19:00

a jako na co to ma bejt dobra kombinace??na zavody v kickboxteakwodu?!nebo na protazeni?!nebo na to nekoho zkopat na ulici?!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 09. říj, 2005 20:39

to:Latexx
ty ses zlej, on se jen pta a ty ho takhle serves
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 09. říj, 2005 20:55

Podle mě to je jen způsob jak cvičit taekwondo bez jeho myšlenek.Ale jinka je to skvělí spojení jak rychle udělat člověka dobře vybaveného na ulici prostě další rváče do ulice. Popsal bych to spíš KICKTAEBOXKWON :P
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mirimon » pon 10. říj, 2005 14:14

Pokud ta kombinace vyhovuje tobě, tak je to v pořádku.
Ovšem podle mě je to úplně zbytečné. Jediný rozdíl je v tom, že na závody (domnívám se správně, že je to kombinace na závody?) tě kickbox připraví dřív, ale za několik měsíců začneš to samé cvičit i v taekwondu (mohu vědět, které taekwondo cvičíš?).
Mirimon
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

rada

Příspěvekod Anonymní » stř 12. říj, 2005 8:11

čau..Je mi 18, 187cm a hraju závodně fotbal..a chtěl bych dělat kickbox...Ale jelikož mám z fotbalu dosti zkrácené šlachy, tak si myslim,že mě to bude omezovat v ohebnosti..Je nějaká možnost, že třeba někdy v budoucnu udělám rozštěp???Dík za radu!!!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dexter_MC » stř 12. říj, 2005 16:49

Medzičasom som už bol na ďalšom tréningu, takže tie informácie môžem trochu aktualizovať: na začiatku budeme cvičiť dosť dlhú dobu hlavne kick-box v ktorom sa budú sem-tam objavovať prvky takewondo(v niektorých kopoch). Takewondo vo väčšej miere sa tam bude cvičiť až po dlhšom čase(a po roztiahnutejších šľachách). Mimochodom, mám z tých tréningov dosť dobrý pocit. Tréningy sú robené hlavňe na flexibilitu a techniku(aspoň myslím :oops: ).

Je lepšie rozsvietiť sviečku ako preklínať tmu
Dexter_MC
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: rada

Příspěvekod jox » stř 12. říj, 2005 20:46

jackob píše: fotbal..a chtěl bych dělat kickbox...Ale jelikož mám z fotbalu dosti zkrácené šlachy, tak si myslim,že mě to bude omezovat v ohebnosti..Je nějaká možnost, že třeba někdy v budoucnu udělám rozštěp???

Je to sice trošku mimo téma ale: Nutně potřebuješ strečink !! Nejen kvuli takový parádičce jako rozštěp. Pokud si budeš pěstovat zkrácený šlachy, tak se ti zkazí postoj, a třeba se ti ve štyryceti totálně rozveze páteř. :x Popřemejšlej.
jox
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dexter_MC » stř 12. říj, 2005 21:00

Tiež zareagujem trochu mimo téma, ale s tým strečingom je to nutnosť. Bez strečingu je to fakt blbé. A jedna rada, najefektínejší je strečing večer, pretože šlachy majú schopnosť si zapamätať záťaž a prispôsobia sa, čo po dobrom strečingu znamená že sa predĺžia.
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » čtv 13. říj, 2005 20:38

Dík za rady, pánové...Strečink dělám každý den podle "Suzukiho" metody (pokud to znáte), ale spousta cviků ani neudělám..No, doufám, že to nějak povolí při každodením snažení..Jo a přemýšlel jsem taky o tom kickboxu..Poradíte mi, kde je pro to v Praze dobrý klub??
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dexter_MC » úte 25. říj, 2005 13:30

Nazdar páni!
Ešte by ma zaujímalo či existuje bojové umenie v ktorom sú kopy lepšie(účinnejšie) ako v Takewonde. Ak áno tak v akom bojovom umení?
diskutér - nováček

Příspěvekod Vcelar » stř 26. říj, 2005 9:40

Kombinace Taekwondo + Kickbox je úplně špatná. Asi takhle:

Na závody v taekwondo je kickbox k ničemu.
Na závody v kickboxu se kopy z taekwondo hodí maximálně na semi-contact a light-contact, což jsou disciplíny pro děcka a pro holky. Na kickbox, lowkick a tahibox jsou kopy z taekwondo úplně nanic, protože tam se kope na sílu, né na rychlost a body jak v taekwondo.
Když nevyhneš se rvačce, rvi se tak že všichni rváči, vyhnou se pak tobě.
Vcelar
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Kickbox+takewondo

Příspěvekod severin » stř 26. říj, 2005 11:22

Dexter_MC píše:V mojom meste sa pred nedávnom začal trénovať kickbox+takewondo dohromady. Bol som už aj na tréningu a pripadalo mi to veľmi dobré- údery a postoje z kickboxu a kopy z tekewonda. Čo si o tom myslíte vy ostatný, hlavne tí skúsenejší? Je to podľa vás dobrá kombinácia? Prosím napíšte svoje názory.

Pokud se ti TKD libí a chceš si na kickboxu zlepšovat vykonost,tak to chápu.Pokud chceš TKD dělat jen kvůli kopům,tak je to nesmysl a vykašli se na něj.Podívej se na dema Dvorščík a Kotík z kickbox klubu Kosagym a můžeš si sám udělat obrázek,jestli je nutno kombinovat.

http://www.kosagym.com/cs/treneri/default.xtml
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...