Teď jsem byl na menší dovolené a 2x jsem si dal kopečky cca 6 km formou fartleku a měl jsem dost, pak jsem si k tomu dal strečink a připadal jsem si jako Van Damme

Zkouším to, co nám radili ve škole, tzn. po pořádným záhulu (abych se vyjádřil exaktně), prý jde učení do makovice líp. Tak jsem zvědav
Když chodíte běhat a navíc trénujete pravidelně váš sport, tak nepochybuji, že se zvýší vaše výkonnost. Ale celou dobu tvrdím, že jsou zbytečné pro BS dlouhé běhy. Nic víc, nic míň. Pokud ovšem snižujete hmotnost, tuky ... tak jsou na místě. Ale nebudu vám říkat, co už dávno víte.
wordsworth
Nevím, že bych ti říkal, že když tě bude doktor kontrolovat na dopink, tak na tebe nepřijdou. Jen jsem psal, že to Stejskal kontroloval. Ale asi sis nevšimla, kolik sportovců se před závody zraní a nejedou na závody (OH, MS, přebor města

) Pokud vím, tak je to klasický případ maskování dopinku u sportovců. Příklad. Doc. Stejskal ti odebere krev a zjistí, že máš testosteronu jako nadopovanej zajíc v poměru k epitestosteronu 24 : 1 a řekne:" a nikam holčičko, bo bych přišel o prácu, ty bys měla zákaz na 2 roky a řeklo by se, že všichni sportovci v ČSSR na úrovni repre dopují."

Ale když už jsme nakousli toto slůvko. Dopink byl, je a bude tečka. Někde raději kontroly vypustily či je ani nedělaly, někde se snaží kontrolami očistit sport (viz cyklistika), ale domnívám se, že tak jak u zlodějů, jsou o krok vepředu i doktoři a jejich laborky. Najdou si něco, co není na seznamu zakázaných látek, mají právníky ... Je to zkrátka byznys. Stačí se jen podívat na obchod se suplementy a víte vo co gou, ačkoliv zde by to mělo být košer

A s tou neuromuskulární koordinací (ani mi to nejde vyslovit

), máš naprostou pravdu. Ale to je zase oblast techniky, nikoliv kondice, ale ta má samozřejmě taky nemalý vliv. Ale myslím, že už to někdo zmínil, ačkoliv né tak odborně, jako ty.
Co se týče hor, tak Hamár uvádí už vliv od cca 1500m nad mořem např. Praděda z Jeseníka 1492 - nebo tak nějak - né že mně to zase někdo přes zeměpis vytmavítééé (ale to je vlivem zvýšení hematokrytu a lepšího transportu kyslíku), ale jistě čím výš, tím víc a rychleji. Ale lehce nabyl, lehce pozbyl, po pár týdnech je pobyt ten tam. Ale krátkodobě to určitě funguje. Tak se mnozí připravují. A pak kyslíkový stan a nebo kyslíkovou dietu. 2 hodiny BK, to vás odnaučí bláznění .

- to byl citát z Červeného trpaslíka pardon
A taky doporučuji EPO (prý s tím mají problém komisaři, když si to šlehnete, ale jste v Tatrách a k tomu v kyslíkovém stanu a nebo jim to aspoň tvrdíte). Ale je fakt, že ve sportech, kde nejde o prachy a slávu se moc nedopuje, i když mladí kluci v posilovnách sypou, a to jen proto, aby se mohli prsit před holkama.
4 kumori
Když tě kopanec do zadku nabudí k lepšímu výkonu, proč tuto techniku nepoužívat pravidelně. A co tak kopanec do hlavy, aby se ti rozsvítilo a zvedla se ti tepovka na max

Přece je jasny, že tady nediskutují žádny béčka. A tvůj poznatek otestuji hned zítra ráno, ale nevím, jak to udělat, když běhám sám
4 TF
Pán je evidentně sympaťák. Děkuji za morální podporu, chtěl jsem si to hodit, ale teď jsem si to odsunul na neurčito
A co se týče řešení/neřešení tepovky. Pokud víme, že MTR koreluje s VO2max, a při 90% VOmax vydržíme cca 30 minut, při 80% 90 minut, tak bych to měřil. Když už běhat (mám-li natrénováno), tak co nejrychleji. Ale to je jen můj názor, názor člověka, který s atletikou nemá nic společného. Já osobně běhám pouze se sporttestrem. Jinak ranní měření klidovky nám ukáže, zda jsme v poho, přetrénování a nebo na nás něco leze (nemyslel jsem starou)

Vždyť ranní měření používají sportovci často a Dr. Jelínek, trenér Jágra a dalších, za to získal na FTK doktorát.