2Bugday, pravda nepochopil

ono tohle znělo celkem jasně: "Naucit se neco, ale nechtit jit do ringu..." takových jsem totiž zažil plno......Ale už jsem to pochopil
Tak když se nebojíš to je základ(ale zatím nevíč do čeho jdeš), když pak poznáš že to i bolí tak je důležité to nevzdát a vnímat, že to děláš pro sebe a někdy ti to třeba zachrání život, samo když bys tam měl sloužit opravdu jen jako boxovací pytel a víc se tebou nezabývali tak rychle odtam pryč....nadruhou stranu o tom bývají ty filmy ne? když vydržíš ze sebe dělat dlouhou dobu šaška tak z tebe pak nakonec bude mistr

no ale realita bude myslím jinde
No s fizičkou můžeš začít už doma bez zátěže té nohy, cviků je spousta a stejně je budeš nejspíše dělat na tréninku tak je lepší když něco zvládneš

ze silových cvičení a ruky budeš potřebovat držet taky nahoře jak ti spadnou dostaneš ránu

, běhání budeš portřebovat abys to udejchal, ale když jis hrál fotbal tak to bude v poho
S ringem a sparingem si jaksi nerozumíme, já mám na mysli sparing = ring, tedy sparing v ringu

....v ringu nejde o to aby tě tam někdo zabil, skončil si KO, zraněný atd... nemusíš chodit na závody kde už se tohle stává. Ring je jen vhodné místo na sparing! a samotný sparing se dá nastavit tak či tak dle tréninku,jednou se pojedou třeba jen ruky, pak nohy pak se to zkombinuje jelikož to není pro začátečníka kolikrát vůbec jednoduchá záležitost to zkoordinovat dohromady, pak jeden jede útok, další obranu, řízený sparink atd... na určité dané procento atp.....
Výhoda ringu je hlavně ta že máš daný a vymezený prostor! můžeš soupeře zatlačit do rohu, o provazi se nezraníš jak o nějakou stěnu......
Já tedy v ringu netrénuji bo to není zrovla levná záležitost a my si trénujeme spíše tak pro sebe a ostatní, peněz tolik není, navíc se pořád stěhujeme z tělocvičny do tělocvičny...teď už tedy snad na dlouho ne. Máme vymezovací pásky, či vymezený určitý prostor, ale co bych někdy za ten ring dal kdo má některé ty lidi furt honit po celé tělocvičně
a to hlavní je to tvoje zranení to je celkem průšvih a do tohodlě sportu se zrovna moc nehodí

, ale nic není nemožné. Hlavní je si na tu nohu dávat pozor, brát si na každý trénink ortézu, s tím kým budeš spárovat vždy říct co nesmí a jak na tom jsi a ona i ta ortéza na noze to bude dávat najevo.....a stejně to někomu může občas ujet, když je naučený a zvyklí....spadneš...
Další problém je v tom že tou nohou nebudeš nejspíše moct vést kopy, či jen hodně zlehka a když zas budeš kopat druhou tak na tu zraněnou musíš přenést váhu a stabilitu což není moc dobré a když kopeš tak se tou stojnou nohou také vytáčíš což nebude pro koleno ideální. Pak se může stát že ti ji někdo podkopne třeba nechtěně, či ti odhodí kopající nohu a ty blbě spadneš atd.....
No abych byl upřímný vidím tu dost velké možnosti zranení i když si budeš dávat pozor a i ostatní. S kolenem není žádná sranda a mohlo by to s tou nohou třeba dopadnout špatně

, ale to musíš vědět ty jak se to zhojilo či s tím máš problémy atd.... (já jsem pesimista tak to třeba vidím moc černě, ale celkem reálně co se může stát)
MOžná bych se poohlídl ještě po jiném BU kde by možnost zranění nebyla tak enormní.......a na ulici tě dokáží tak nějak troch připravit