Když říkám tradiční, mám na mysli komplexní BU, narozdíl od "sportovního" kde jde jen o zápasení v ringu s použitím několika málo technik.
Doufám, že sem to nenapsal moc kostrbatě

Moderátor: Toman
Frank píše:Co tim myslíš tradiční?
Thaj je jen jeden a ten se trénuje do ringu jinak je to paskvil...k čemu víc technik?
Co hledáš asi neexistuje a ani bych to cvičit nechtěl nebo se bojíš ringu?
luen píše:MImochodem to slovo lethwei je leitaiJinak barmskej box je pomerne huste bu
skutecne by se dalo rici, ze se spise jedna o bu nez o sport, protoze se zabejva komplexni metodikou vyuky (napr. zbrane, zdravoveda ...)
Jsem si vzdy myslel jak to maji tezke lidi kolem bu, ale barmskym boxerum nezavidim
marcelo píše:luen píše:MImochodem to slovo lethwei je leitaiJinak barmskej box je pomerne huste bu
skutecne by se dalo rici, ze se spise jedna o bu nez o sport, protoze se zabejva komplexni metodikou vyuky (napr. zbrane, zdravoveda ...)
Jsem si vzdy myslel jak to maji tezke lidi kolem bu, ale barmskym boxerum nezavidim
Servus kamaradeJe to tak,co mam doma dokumenty o Muay Boran tak tie ukazuju jasne ze ide o komplexne "postojove" BU..efektivne,jednoduche bez zbytocnych prikras..ich "elbow destruction" aka krytie hlavy je stare zopar tisicroci a v dnesnom MMA sa vyuziva s velym uspechom mozno jednu dekadu
Zbrane ma tiez velmi zaujali,myslim ze je to alternativa ku sportovemu Muaythai,kde pokial clovek nie je geneticky talent,tak po 30tke to s regeneraciou ide z kopca a moze pomaly rozmyslat o ukonceni alebo prechode na ine BU
P.S. zaujimave je ze pokial borci nemaju box rukavice ale hole ruky omnoho menej nakopu dlhe kopy ako v sportovej verzii,podobne ako v MMA postojovke,vsimol si to niekto priatelia
luen píše:
Dik, nasel jsem tam zajimaci video:
http://www.youtube.com/watch?v=Z6CwnHJOJLc
podle me jde o kombo nejakeho "wt-cka" a muay boran ...
kjang píše:Cituji z stránekMuay Thai Sangha System:"All our training is done without any pad protections including the sparring."
Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník