Začínáte s kickboxem? Zkušenosti, postřehy, rady,...

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod cudles » úte 16. říj, 2007 17:50

Val píše:Jo tak to dava smysl. btw Nechtel bych nastoupit proti zensky - kdyz clovek prohraje tak je za slabocha a kdyz vyhraje tak za chrapouna :D

:lol: Nevybereš si :lol: :lol: :lol:
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tomkins » úte 16. říj, 2007 19:21

cudles píše:
Val píše:Jo tak to dava smysl. btw Nechtel bych nastoupit proti zensky - kdyz clovek prohraje tak je za slabocha a kdyz vyhraje tak za chrapouna :D

:lol: Nevybereš si :lol: :lol: :lol:

Ono hlavně do holky se blbě mlátí... Chlapovi dám přes držku klidně, ale holku rubat prostě nemůžu. I když je to na soutěži. Všechno je to o psychice.
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » úte 16. říj, 2007 21:01

Tomkins píše:Ono hlavně do holky se blbě mlátí... Chlapovi dám přes držku klidně, ale holku rubat prostě nemůžu. I když je to na soutěži. Všechno je to o psychice.

jsme na tom steně občas když u nás byla nějaká slečna, tak místo abych jí při tréninku technik hodil tam či tam, tak jsem je tam ukládal jak do postele :? při jakože sparingu jsem je ani nebouchal a když jsem se trocha bránil tak už říkali že je to bolí :( hold tohle není nic pro mě
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Phaia » úte 16. říj, 2007 21:06

Lada píše:
Tomkins píše:Ono hlavně do holky se blbě mlátí... Chlapovi dám přes držku klidně, ale holku rubat prostě nemůžu. I když je to na soutěži. Všechno je to o psychice.

jsme na tom steně občas když u nás byla nějaká slečna, tak místo abych jí při tréninku technik hodil tam či tam, tak jsem je tam ukládal jak do postele :? při jakože sparingu jsem je ani nebouchal a když jsem se trocha bránil tak už říkali že je to bolí :( hold tohle není nic pro mě

hele tohle ne...zalezi samozrejme clovek od cloveka...ja mam treba nakych 52kg a uplne me vytaci do bela, kdyz pri sparringach borec nastavi hlavu, svesi ruce a rekne, tak si bouchni....az se jednou naseru a fakt mu dam ranu se nebude stacit divit.... :evil: uz se to tu resilo mockrat, v jinym vlakne teda, ale fakt holky nepodcenujte...umet dat malou ranu, je taky dovednost pokrocilejch a podle me, by lidi co to neumi vubec do sparringu lizt nemeli.. :wink:
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Rimmer » úte 16. říj, 2007 21:17

Phaia píše:
Lada píše:

hele tohle ne...zalezi samozrejme clovek od cloveka...ja mam treba nakych 52kg a uplne me vytaci do bela, kdyz pri sparringach borec nastavi hlavu, svesi ruce a rekne, tak si bouchni....az se jednou naseru a fakt mu dam ranu se nebude stacit divit.... :evil: uz se to tu resilo mockrat, v jinym vlakne teda, ale fakt holky nepodcenujte...umet dat malou ranu, je taky dovednost pokrocilejch a podle me, by lidi co to neumi vubec do sparringu lizt nemeli.. :wink:
Možna v light kontaktu. Ale normlane je umet dat malou k nicemu.. Akorad to vede na spatny navyky. Netvrdim ze se s holkou neda cvicit nic , ale do ringu bych s ní v životě nevlezl. Radsi bych odstoupil. Neumim si predstavit mlátit holku pesti....
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Phaia » úte 16. říj, 2007 21:25

Rimmer: nemyslim si ze maly rany (obcas) vedou ke spatnejm navykum....nesparujes porad s jednim clovekem..ze..a bouchas do pytle, kde to muzes jit na plno ze... :wink:
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Rimmer » úte 16. říj, 2007 21:30

Phaia: Napriklad mam kamarada co dela karate (tusim shotokan) a ten ma zafixováno koncit udery pred telem soupere. Prakticky nebylo mozný ho presvedšit, aby se me pokusil doopravdy zasahnout.. Poud budu drilovat rány do pytle na max, ale pri spárovaní se naucim jenom lehoučkej kontakt tak hadej jak telo prasti v reálu/ostrym zápasu?

P.S. nechci žadnym způsobem útocit na karate nebo light kontakt - hlavne at nevznikne nejakej nesmyslnej flame!!!!
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 16. říj, 2007 21:38

Rimmer píše:
Phaia píše:
Lada píše:

Možna v light kontaktu. Ale normlane je umet dat malou k nicemu.. Akorad to vede na spatny navyky. Netvrdim ze se s holkou neda cvicit nic , ale do ringu bych s ní v životě nevlezl. Radsi bych odstoupil. Neumim si predstavit mlátit holku pesti....

Covece to si myslim ze neni pravda, to je podle myho docela dulezity, davat hodne malejch ran a tak si pripravit bombu, pripadne umet sparovat v pohode abys mohl odjet hodne kol bez velke spotreby sparingpartneru....
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Phaia » úte 16. říj, 2007 21:40

Panda: presne tak sem to myslela....

tedka me treba sejmul na treninku nakej jeste "neprevychovanej" teakwonadak...je z toho mensi monoklicek...nevadi... :lol:
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Rimmer » úte 16. říj, 2007 21:50

Panda píše:
Rimmer píše:
Phaia píše:
Lada píše:

Covece to si myslim ze neni pravda, to je podle myho docela dulezity, davat hodne malejch ran a tak si pripravit bombu, pripadne umet sparovat v pohode abys mohl odjet hodne kol bez velke spotreby sparingpartneru....
Nehádam se. Ale s holkou jsem zkoušel spárovat jenom jednou a dopadlo to katastrofálne. Podle me to co ty považuješ za malinkatou ranu muze bejt pro ní docela otres. Ale moje zkusenosti sou s tímhle dost male protoze uz se BS nevenuju. Aktuálne delam WT. Nicmene si neumim predstavit jit boxovat s holkou zápas...

Edit: jednalo se o sparing klasickýho boxu.. nevim jak moc je odlisnej sparing light kontaktu
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Phaia » úte 16. říj, 2007 21:53

Rimmer: mno krom toho ze nohou das mnohem vetsi ranu nez rukou, a v lightu nemuzes dat KO tak docela velkej..bych rekla..ale ja zase neboxovala..
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Rimmer » úte 16. říj, 2007 21:55

Phaia píše:Rimmer: mno krom toho ze nohou das mnohem vetsi ranu nez rukou, a v lightu nemuzes dat KO tak docela velkej..bych rekla..ale ja zase neboxovala..
Heh dík za info 8)
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TF » úte 16. říj, 2007 22:03

Phaia: chápu to správně tak že ty prostě chceš aby ti chlap dal při sparringu pěstí nohou nebo čím to je jedno stejnou ránu jako kdyby proti němu stál jinej chlap? :roll:
TF
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 16. říj, 2007 22:08

2 TF nevím čemu se divíš mě to taky moc nejde sparovat s holkama ale znám dívčiny z různých Bu, moje slečna je jedna z nich, které ti řeknou že na ulici je taky nikdo šetřit nebude případně že když je budeš šetřit nic se nenaučí a fakt si za tím i stojí a nerozbrečí se...myslím že tu příhodu jak jsem se tuhle na treningu s někým pral, měl jsem u toho spoustu řečí a přítomná dívčina mě vyškolila slovy "nekecej a bojuj" už jsem tu k dobru přidával..a znovu říkám že lehký sparing s holkou není podle mě problém stejně jako lehký sparing s klukem...pokud ovšem někdo neuznává smysl lehkého sparingu vůbec pak to může být problém uznávám :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Rimmer » úte 16. říj, 2007 22:14

2Panda: Ja se tu nesnažim machrovat jakej sem zabijak :lol: :lol:. Ale zatím sem nepotkal dívku se kterou by slo sparovat stejne "lehce" jako s klukem. Navíc mam "mralni" zabrany. A kdyz si mam predstavit jit s ni na ostrej zapas.....
Rimmer
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 16. říj, 2007 22:16

Rimmer píše:2Panda: Ja se tu nesnažim machrovat jakej sem zabijak :lol: :lol:. Ale zatím sem nepotkal dívku se kterou by slo sparovat stejne "lehce" jako s klukem. Navíc mam "mralni" zabrany. A kdyz si mam predstavit jit s ni na ostrej zapas.....
Dyt ja nezapiram ze na tom nejsem podobne jako ty, ale nemyslis že je to spíš náš problém a ne holek? :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Tomkins » úte 16. říj, 2007 22:16

Něco pro ženy: http://www.youtube.com/watch?v=UmR83qKKJvc

Takhle to dopadá, když někdo nastoupí proti úřadující mistrini světa. Ale popravdě, kdyby ten Stefan Raab byl stejně dobrej boxer jako showman, měl by vítězství jasný. Takhle tam nepředvedl vůbec nic. To taky dokážu. Stoupnout si, zabalit se, a nechat do sebe mlátit.
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » úte 16. říj, 2007 23:20

Phaia píše:hele tohle ne...zalezi samozrejme clovek od cloveka...ja mam treba nakych 52kg a uplne me vytaci do bela, kdyz pri sparringach borec nastavi hlavu, svesi ruce a rekne, tak si bouchni....az se jednou naseru a fakt mu dam ranu se nebude stacit divit.... :evil: uz se to tu resilo mockrat, v jinym vlakne teda, ale fakt holky nepodcenujte...umet dat malou ranu, je taky dovednost pokrocilejch a podle me, by lidi co to neumi vubec do sparringu lizt nemeli.. :wink:

no tak já hlavu nějak nenastavoval, to nemám zrovna zafixováno a když na to přišlo tak aby si zkusila bouchnout tam kam by to mělo dopadnout atd...když by mě nějaká takhle sekla tak co už, ale od těch to vůbec nehrozilo :wink: já nikoho nepodceňuju, ale nemám na to povahu abych šel údery, kopy do holky a ono stačilo jen ze zvyku odseknout při krytí její ruce a už jim to nebylo zrovna příjemné....já to rád přenechám jiným kterým tohle žádné problémy nedělá.

Jinak k tomu podceňování, poznal jsem i takovou co se chodila mlátit do pouličních bitek a kde jakýmu chalpovi dala do držky, vzala půlitrem atd... jo u té se podceňování nevyplácelo :)
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 16. říj, 2007 23:57

Rimmer píše:Phaia: Napriklad mam kamarada co dela karate (tusim shotokan) a ten ma zafixováno koncit udery pred telem soupere. Prakticky nebylo mozný ho presvedšit, aby se me pokusil doopravdy zasahnout.. Poud budu drilovat rány do pytle na max, ale pri spárovaní se naucim jenom lehoučkej kontakt tak hadej jak telo prasti v reálu/ostrym zápasu?

P.S. nechci žadnym způsobem útocit na karate nebo light kontakt - hlavne at nevznikne nejakej nesmyslnej flame!!!!

mám stejnej názor, pytel, lapa neuhýbá nebrání a při sparingu je to úplně o nečem jiném, rozdal jsem dost ran které sice prošly, ale dobře vím nebo si o spoustě myslím že nebyly nikterak účinné :? . Postupen času jsem zjistil, že je lepší neučit se moc brzdit ruce ani při nácvikách a tu ránu si tam dát...i když teď neco jen ukazuju, trénujeme různé techniky a já údery a kopy se snažím brzdit stejně mi tam většinou utíkají :oops: , ale to je z mého pohledu jen dobřě a poslední dobou trénujeme reálnější pojetí aby si člověk zkusil co je všechno schopen udělat sice v social verzi chráničů :( ale co se dá dělat, něco vydržíme a bez tohodle nácviku natvrdo bychom težko obstáli v realitě a při nějakém ťukání ala light sparing bych jen získal špatné návyky.
Z mého pohledu je cvičení na ťuk ťuk nanic, já potřebuju vědět, že jsem schopen tu pořádnou ránu dát, že dokážu dát pořádné kolínko, loket, hlavičku, kladivo atd... a že to bude mít předpokládaný účinek.

No můj názor nikomu ho nevnucuji, ve sportu to možná je jiné.
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Phaia » stř 17. říj, 2007 7:02

mozna se nemuzem shodnout na nicem - a je to celkem jedno - pac se tu mydli asi vic sportu koukam...
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...