Začínáte s kickboxem? Zkušenosti, postřehy, rady,...

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod Dejv » stř 17. říj, 2007 7:45

Co se týče lightu tak bych ho tak nazatracoval.Mě když předváděli trenéři ten light tak kdyby někdo dal tim jejim lightovskym uderem na ulici tak lehne tak či tak.Ale samozřejmě full je full.
Při lightu si dobře procvičíte techniku.Full tam jedete tu ránu no.Ale k čemu mi je trénink kyž ten druhý složí mě nebo já jeho.

Když spáruje holka s klukem pro ni to má přínos.Je zvyklá na větší záteš a tak.Na ulici to chce zvolit jinou taktiku ovšem.
Dejv
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Buakaw2 » stř 17. říj, 2007 8:35

určitě jedině Thai, ostatní jen tak čutají a je to strašný rozdíl potom v boji na ulici jak je kdo připraven
Buakaw2
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wordsworth » stř 17. říj, 2007 9:12

Co se toho videa týče,tak ten chlap je lama.A dostalo by ho víc ženských.Ne jen mistrině světa.
Sparing s chlapama je dle mě přínos jak pro baby,tak pro chlapy.Baby že si zvyknou trochu na kontakt.A pánové si zas zkusí věci,co jim jinde neprojdou.Občas se sice objeví nějaká,co dává zabrat i té silnější polovině lidstva :D ale je to dost výjimka.
wordsworth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Phaia » stř 17. říj, 2007 20:01

to me chcete rict ze ten chlap je boxer??dobre......smiiich

a jeste k tem holkam..

Ukropcany: mno esli se snazis holku byt nevedomky sundat, tak to doufam ze se nesetkame..Porad me zarazi jedno, ze kluci nedokazou pochopit, ze jsou sporty a vubec vsechno vcem se jim dokazou holky vice nez vyrovnat a to ne silove ale HLAVOU......O sile tu nikdo nepochybuje, ze, ale ta HLAVA..
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Tomkins » stř 17. říj, 2007 22:52

Phaia píše:..Porad me zarazi jedno, ze kluci nedokazou pochopit, ze jsou sporty a vubec vsechno vcem se jim dokazou holky vice nez vyrovnat a to ne silove ale HLAVOU......O sile tu nikdo nepochybuje, ze, ale ta HLAVA..

jj, hlavu musíš mít hlavně tvrdou, jinak do ringu radši nelez... :lol:
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Phaia » stř 17. říj, 2007 23:03

hej koukam ze ste tu vsichni docela poradili tem kdo potrebovali...smiiich
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Adamos » pát 19. říj, 2007 7:31

Val píše:O cockach uz jsem tu cetl a moc mne nenadchlo,ze 1) vypadavaji a hlavne stoji dost penez a protoze normalne cocky nenosim tak kupovat si je specialne na cviceni ...
Trochu jsem uvazoval, ze bych normalne cvicil v brejlich (abych videl co ukazuje trener) a pro pripadny sparing bych si je sundal, ale asi je to blbost jsem dost velkej slepon.

Ja mam neco kolem 4,5 dioptrii takze sem taky slepon.:( Na treninkach kickboxu si brejle sundavam hned po rozcvicce protoze se pak uz jen potim a stejne by mi sjeli :D .
Ale pokud jde o ty cocky.. ja bych je na trenink urcite NENOSIL... Kámos je mel dva treninky a dostal od nekoho na oko a tomu dotycnymu zustala jeho cocka prilepena na rukavici.. 8O :D
Adamos
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Phaia » pát 19. říj, 2007 11:47

cocky nosim 8 let a nikdy me nevypadly samy o sobe..jen se me parkrat stalo, ze kdyz me nekdo liznul rukavici tak se me trosku shrnula....ale tak bryle bych mela na maderu..a vzhledem k tomu ze musim mit bryle se spesl upravou , ktery vyjsou tak na 13 000 nic moc no..cocky vyjdou levneji..
Phaia
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod anomarox » ned 11. lis, 2007 22:22

Dalt píše:Ahoj lidi...zda se ze se docela vyznate, tak doufam ze mi nekdo poradi - zacinam ted (opet :? ) studovat v Brne a rikal jsem si, ze bych zkusil nejaky tvrdsi BS, thai nebo kickbox nemuzu, kvuli rozbitym holenim, takze zbyl box...jenze se nemuzu rozhodnout pro klub - na netu jsem nasel dva kluby - BC Gazi Brno a BC Vinohrady Brno a jeste je pry nejaka Kometa....ma nekdo s temito kluby nejakou zkusenost? (budu rad za jakoukoliv odezvu byt subjektivni...) dik Dalt

ps.:odpovedi typu: jdi se do kazdeho klubu nejdriv podivat mi moc nedaji, bo jako laik se v kvalte treninku boxu prilis nevyznam...na druhou stranu ty kluby vypadaji vcelku duveryhodne takze...
anomarox
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Box v Brně

Příspěvekod anomarox » ned 11. lis, 2007 22:24

lukaskon píše:No věř, že můj pohled je ten nejlepší, velmi objektivní :-) A proto by se ti vyplatilo počkat až do listopadu, nebo teď někam chodit a pak přestoupit ... Od listopadu bude trénovat v Brně můj otec (zatím nevím kde přesně) Milan Konečný a to budou velmi kvalitní tréninky (ale taky náročný fyzicky). Zatím bohužel nevím kde přesně ... Pokud máš chuť začít chodit už teď někam napiš mi SZ a já se ti poptám. Jinak listopad ... :-)

Pan Milan Konečný trénuje ruky (box) u nás v Areně Brno, zatím teda absolvoval cca 2 treninky, jeden s Ačkem a jeden s Bčkem, musím tedy říct, že to byl záhul...žádný sparringy, když tak jen zlehka a třeba jednou rukou, ale ta fyzička, to jak to pojal!! A to ješte říkal jak nás šetří !:-D Smekám pře d Lukášem, pokud na tom vyrůstal.., nedivím se že to dotáh, kde to dotáh..jeho otec prostě umí
anomarox
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Panda » ned 11. lis, 2007 22:42

anomarox píše:
lukaskon píše:No věř, že můj pohled je ten nejlepší, velmi objektivní :-) A proto by se ti vyplatilo počkat až do listopadu, nebo teď někam chodit a pak přestoupit ... Od listopadu bude trénovat v Brně můj otec (zatím nevím kde přesně) Milan Konečný a to budou velmi kvalitní tréninky (ale taky náročný fyzicky). Zatím bohužel nevím kde přesně ... Pokud máš chuť začít chodit už teď někam napiš mi SZ a já se ti poptám. Jinak listopad ... :-)

Pan Milan Konečný trénuje ruky (box) u nás v Areně Brno, zatím teda absolvoval cca 2 treninky, jeden s Ačkem a jeden s Bčkem, musím tedy říct, že to byl záhul...žádný sparringy, když tak jen zlehka a třeba jednou rukou, ale ta fyzička, to jak to pojal!! A to ješte říkal jak nás šetří !:-D Smekám pře d Lukášem, pokud na tom vyrůstal.., nedivím se že to dotáh, kde to dotáh..jeho otec prostě umí

A teď si představ že s náma se na jednom treningu loučil s tím že se už nevidíme (asi odcházel k Vám), a dal nám rozlučkový tréning :lol: sem si přál umřít....btw. věřmi nechceš s panem Konečným sparovat :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod anomarox » ned 11. lis, 2007 23:10

Panda píše:
anomarox píše:

A teď si představ že s náma se na jednom treningu loučil s tím že se už nevidíme (asi odcházel k Vám), a dal nám rozlučkový tréning :lol: sem si přál umřít....btw. věřmi nechceš s panem Konečným sparovat :wink:

Rád ti to věřím :-D U vás taky trénoval? Kde chodíš?
anomarox
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Timpa » sob 17. lis, 2007 18:26

Chtěl bych požádat o radu.
Po půl roce tréninku jsem si vytrenoval slušnou ryychlost uderu a kopu zbavil jsem se otáčení když dostávám.
ALE mám Problém!!!!!!!
KDyž bojuju třeba s trenérem tak je to ježtě v pohodě ale když bojuji proti sparing partnerovi 198 cm a celekm zavalite POMALÉ KOPY A UDERY Ale šílená síla.Jeho obranu bych prošel dal mu pár pecek do obličeje jsem rychlejší mnohem a mám taky 195 cm a atletická postava ale bojím se vyušít svoji sílu a rychlost protože by se mohl naštvat a pořádně mě praštit.

Ikdyž vydím jeho každej uder jak se kemě přibližuje tak jenom parkrát rychle mu šmrknu po obličeji a pak už jen ustupuji do zadu a do boku.

MÁ TAKY NĚKDO TAKOVý PROBLÉM NEBO BLOG ??????
JAK SE HO ZBAVIT !!!!!!!!!
Děkuji za radu předem
Timpa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod scout » sob 17. lis, 2007 19:00

kdyz jsme u te slabosti nezneho pohlavi... :lol: :lol: ..matne si vzpominam na clanek o jednom zapasu kathy long proti nejake namakane francuozske sampionce...uz v polovine zapasu ji neco prasklo a ke konci si snad odnesla 2-3 zlomeniny ..a presto zapas dotahla na vlne adrenalinu do vitezneho konce.......no nevim jak ty ukropcany..ale ja bych s kathy do duelu jen tak nesel.....cukrousi... :lol: :wink:
scout
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Timpa » ned 18. lis, 2007 0:41

Jak Bojovat proti Malamutum ????
Ikdyž se pokusím o boj pořád jde domě a když mám strach naněj vyjet tak e to valda (hospodskej typ) neutečumu zaženeme do kouta a rasuje.

Zajimalo by mě jak bych měl vatrénova děla (uder) aby to byla rana jak zděla.
Rychlost trénuji že se občas dělám kliky na kolenou ale co nejrychleji sipu pak normální kliky na vyydrž.Na nohy si dám závaží mám 1.5-3.8kg tak dávám zatím 1.5 kg .
Břicho drtím břišákama trabsy compact a obouchávám tělo Nunchakama.
Ale nevím jak trénovat rany.

Mohl by mi celkově někdo poradit k zlepšení nějaké finty.
Timpa
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Anoramax

Příspěvekod lukaskon » ned 18. lis, 2007 8:42

M.K. trénoval v BBC v Praze když jsem já nemohl a třeba se připravoval sám na zápas. Teď se přestěhoval do Brna a to už má trochu z ruky a tak hledá kde se uchytit v Brně :-) Mimochodem ty si boxér nebo kick? Protože mi říkal, že jeden trenér chce aby učil ruce i kickboxery, ale ten prý odjel do zahraničí na nějaký závody a jinej si to nepřeje! Nechápu proč, protože je dobré mít i jako kickboxer občas trénink pouze na box. Otcovi je to šumafuk, ale pro ty kluky je to škoda. Asi má trenér bobany, aby nepoznali kluci ..... :-)
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Anoramax

Příspěvekod Tomkins » ned 18. lis, 2007 17:24

lukaskon píše:M.K. trénoval v BBC v Praze když jsem já nemohl a třeba se připravoval sám na zápas. Teď se přestěhoval do Brna a to už má trochu z ruky a tak hledá kde se uchytit v Brně :-) Mimochodem ty si boxér nebo kick? Protože mi říkal, že jeden trenér chce aby učil ruce i kickboxery, ale ten prý odjel do zahraničí na nějaký závody a jinej si to nepřeje! Nechápu proč, protože je dobré mít i jako kickboxer občas trénink pouze na box. Otcovi je to šumafuk, ale pro ty kluky je to škoda. Asi má trenér bobany, aby nepoznali kluci ..... :-)

4lukaskon: Anomarox dělá stejně jako já kick. Jeden trenér je Lukáš Wolf, a ten je teď na mistrovství světa v Číně. Ale ten je pro všechno, co by nás mohlo dostat zase někam dál. Kdo by si nepřál, abychom dělali i klasickej box, a proč by to dělal, je pro mě záhadou.

Já mám teď z****ý vazy v rameni, už několik týdnů vynechávám trénink a rehabilituju, takže jsem bohužel pana Konečnýho při tréninku nezažil. Ale budu se tam snažit dostat co nejrychleji, protože se na to ohromě těším. Klasickej box mě strašně láká.

4anomarox: Nemůžeš mi trochu nastínit, jak ten trénink vypadal a jestli bude na béčku p. Konečný pravidelně nebo to byla jen taková ukázka, abychom věděli, o co přicházíme? :D
®ivot je fajn, jen lidi jsou svině...

One princip, any style (sorry - pride syndrom)
Tomkins
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Tomkinsovi

Příspěvekod lukaskon » ned 18. lis, 2007 17:38

Přesně jak píšeš, ten Wolf tam otce chtěl a teď je pryč a já neznám okolnosti, ale otec mi prostě říkal, že on odjel a někdo jinej ho tam nechtěl mezi kickem a proto tam zatím je snad jen u boxerů ...
Lukáš Konečný
bývalý reprezentant ČR dnes profesionální boxer a částečně i trenér
www.profiboxing.cz
info@profiboxing.cz
lukaskon
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Tomkinsovi

Příspěvekod anomarox » úte 27. lis, 2007 0:36

lukaskon píše:Přesně jak píšeš, ten Wolf tam otce chtěl a teď je pryč a já neznám okolnosti, ale otec mi prostě říkal, že on odjel a někdo jinej ho tam nechtěl mezi kickem a proto tam zatím je snad jen u boxerů ...

Ahoj Lukáši, jo přesně tak..jak říká Tompkins, ja sem z kickboxu, váš otec trénuje s boxery, ja měl s ním zažil jeden trenink B skupiny a vím že trénoval s Ačkem,..Ono majitel a hlavní trenér klubu pan ©nédar a již zmiňovaný L. Wolf byli teď v pekingu na sandě, tréninky dělal Pepa Rác, ..ale taky nic o tom nevím, že by tvého otce nechtěl..spíše možná v rámci zmatků se nedomluvili..já osobně bych tréninky s p. Konečným /box skills/ uvítal !
anomarox
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Re: Anoramax

Příspěvekod anomarox » úte 27. lis, 2007 0:41

Tomkins píše:
lukaskon píše:M.K. trénoval v BBC v Praze když jsem já nemohl a třeba se připravoval sám na zápas. Teď se přestěhoval do Brna a to už má trochu z ruky a tak hledá kde se uchytit v Brně :-) Mimochodem ty si boxér nebo kick? Protože mi říkal, že jeden trenér chce aby učil ruce i kickboxery, ale ten prý odjel do zahraničí na nějaký závody a jinej si to nepřeje! Nechápu proč, protože je dobré mít i jako kickboxer občas trénink pouze na box. Otcovi je to šumafuk, ale pro ty kluky je to škoda. Asi má trenér bobany, aby nepoznali kluci ..... :-)

4lukaskon: Anomarox dělá stejně jako já kick. Jeden trenér je Lukáš Wolf, a ten je teď na mistrovství světa v Číně. Ale ten je pro všechno, co by nás mohlo dostat zase někam dál. Kdo by si nepřál, abychom dělali i klasickej box, a proč by to dělal, je pro mě záhadou.

Já mám teď z****ý vazy v rameni, už několik týdnů vynechávám trénink a rehabilituju, takže jsem bohužel pana Konečnýho při tréninku nezažil. Ale budu se tam snažit dostat co nejrychleji, protože se na to ohromě těším. Klasickej box mě strašně láká.

4anomarox: Nemůžeš mi trochu nastínit, jak ten trénink vypadal a jestli bude na béčku p. Konečný pravidelně nebo to byla jen taková ukázka, abychom věděli, o co přicházíme? :D

Zdarec válečníku, jela se technika boxu, uplné základy, rychlost, fyzička, cviky s vlastní váhou a stínování, sparring skoro ne, třeba jen řízenej jednou rukou a tak..

Jestli bude p. Konečný pomáhat z tréninky dál to nevím.., a hele můžu se zeptat, nejsem si jistý kdo přesně jsi.. Skupina, jak vypadáš? Specifikuj se :-))
anomarox
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...