pes

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod Skateordie » pát 28. dub, 2006 12:26

Nemate niekto odkaz na dajaku stranku, kde su spravene testy alebo kde je ukazane ako posobia rozne spreje proti psom?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod toddb » pát 28. dub, 2006 18:36

Skateordie píše:Nemate niekto odkaz na dajaku stranku, kde su spravene testy alebo kde je ukazane ako posobia rozne spreje proti psom?

ja ti dam spreje!!! Pes - pritel cloveka. :D
Mind controls the easiest way, sponsored by the C.I.A.
toddb
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ralph » pát 28. dub, 2006 19:21

čokl je sviňa. Udělat si zbroják a zastřelit ho :lol:
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod phoenix » pát 28. dub, 2006 19:25

Když člověka napadne pes,jde jenom o psychiku...na mě vyběhnout pitbul,tak bych se asi pos*** , když to bude vlčák,tak budu mít dost,ale budu sivěřit, kdyz to bude fila,tak se asi začnu modlit...a u každýho je ta stupnice jina. Znam chlapa, co v ZOO pečuje o medvědy a toho nějakej pittbull nevyvede z míry.Povídal,že psa chytnul a přestože pitbul je zatraceně mrštnej a silnej to ho psa jednoduše sejmul o strom.O kynologii se docela zajimam,takže mam několik známích a jeden z nich mi povídal,že na cvičáku,kam chodil se psem utekl dobrman,dostal skrat.......proste to dopadlo tak,že vyběhl na chlapa,ten mu roztrh čelisti...a tím pádem zabil...(jen jsem o tom slyšel).Jde jen a jen o psychiku a s ní spojené zkušenosti.všichni povídaj o pittbullech a rotvajlerech, myslim,že ani jeden z nich nemá na filu,todu,nebo bandoga...nebo středoasijata...,já asobně bych se asi na nějakou obranu,nebo útěk nezmohl....Psychika a zase ta psychika
phoenix
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod phoenix » pát 28. dub, 2006 19:33

jo a ještě jsem zapomněl...pokud má pes při útoku obojek,není nic účinějšího,než ho za něj chytit a přimáčknout svým tělem k zemi.POkousání se ale asi nevyhnete...záleží asi na konkrétní situaci.Osobně si nedovedu představit 60 Kg vážícího muže,co na zemi drží za obojek asijata)středoasijský pastevecký pes) a snaží se ho uškrtit
phoenix
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Rychi » pát 28. dub, 2006 20:21

phoenix píše:jo a ještě jsem zapomněl...pokud má pes při útoku obojek,není nic účinějšího,než ho za něj chytit a přimáčknout svým tělem k zemi.POkousání se ale asi nevyhnete...záleží asi na konkrétní situaci.Osobně si nedovedu představit 60 Kg vážícího muže,co na zemi drží za obojek asijata)středoasijský pastevecký pes) a snaží se ho uškrtit

Nekde jsem slysel, ze mu staci hodne silne uderit do cumaku a on ze se potom sam udusi.
Rychi
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod phoenix » pát 28. dub, 2006 20:59

tak to neznam...ale neco na tom byt muze
phoenix
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod migli » pát 28. dub, 2006 23:44

Co se tyce obrany vuci psovi - zajdete si nejdriv na cvicak, kde se cvici psi obranari, abyste vedeli, co proti vam jde. Utocici pes totiz bezi hodne rychle. A mnohem rychleji kousa. A ty nejvetsi mrchy rafnou, pusti, rafnou, pusti... Kdyz vas pes bude chtit zblizka pokousat, neuvidite jeho vypad. Nemate sanci. Stal jsem trikrat proti psovi, ktery sel agresivne proti mne, nebo mne a moji zene. (mame doma druheho nemeckeho ovcaka, takze nam pes hruzu jen tak nenazene) Poprve (ovcak) reagovala manzelka, a pes dostal retezem(voditkem) primo do cumaku - otocil se a zdrhnul. Na druheho(take ovcak) jsem se otocil a ZARVAL "mazej odsud" a pes mazal, treti sel proti nam(neco velkeho krizeneho), tak jsem udelal par kroku jeho smerem - otocil se a zdrhnul. Po ctvrte jsem potkal rotvajlera a malem skocil pres plot - nez jsem poznal sousedova psa na prochazce bez pana :-) . Chci tim rict, ze nejlepe funguje 1) nepos..t se a jednat jako nadrazeny nad psa 2)zmizet za plot nebo do auta. Preprat psa je IMHO blbost, a kdo se o to snazi je sebevrah. Kdo si to chce vyzkouset, at si zajde na jedno odpoledne delat figuranta na cvicak. Myslim ze pak zmeni nazor.

Nechci nikoho strasit, ale ani nedoporucuji zkouset na agresivni psy pitomosti typu "slysel jsem ze...", mohli byste na to seredne doplatit.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod phoenix » sob 29. dub, 2006 9:13

jo,to je asi pravda u psa typu vlcaka apod.,kazdej pes ma jinou povahu atd. , jenze takovej dobrman... zastrašit se nedal a když šel po mim psovi,tak jsem ho prostě za obojek chytkul a přimáčknul k zemi...držel jsem ho tak dlouho,dokud nepřiběh majitel, kterej stál na druhym konci pole...
phoenix
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod phoenix » sob 29. dub, 2006 9:32

kdybych tam byl sám,bez psa,tak by pes možná nezatočil,nebo by šel po mě. Jde prostě o to,jaká je situace.Nechtěl jsem dávat rady,ale předat dál zkušenosti,které se mi stali,nebo jsem od kynologů odposlouchal.A každý si je musí srovnat podle sebe...
phoenix
diskutér - nováček
diskutér - nováček

kdybych tam byl sám,bez psa,tak by pes možná nezatočil,nebo by šel po mě. Jde prostě o to,jaká je situace.Nechtěl jsem dávat rady,ale předat dál zkušenosti,které se mi stali,nebo jsem od kynologů odposlouchal.A každý si je musí srovnat podle sebe...
phoenix
diskutér - nováček
diskutér - nováček

phoenix
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Skateordie » sob 29. dub, 2006 10:47

Nema niekto skusenost s pouzitim kasera na psa?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » sob 29. dub, 2006 11:12

to phoenix:

Mel jsi kliku, ze ten dobrman sel po tvem psovi a ne po tobe. Tohle jsem zazil parkrat taky, jednou jsem chytal za obojek i pitbula :-) . U toho je nutne rozlisit, je-li pes agresivni vuci psovi, nebo vuci cloveku. Pokud jde na psa, je slusna sance, ze se cloveku nepostavi, a tim chycenim za obojek jsi mu dal najevo nadrazenost. Pokud by ale utocil na tebe, asi bychom o tobe cetli v cerne kronice :-(
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod phoenix » sob 29. dub, 2006 16:48

tak to sem měl...ale tenkrát jsem byl schopnej toho psa uškrtit...kdybych tam neměl svýho psa,tak bych byl asi pěkně porafanej.Csi koupit pepřák,ten prej je docela účinnej
phoenix
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod wharp » úte 17. říj, 2006 11:34

koukám že je tady spousta "vtipných" příspěvků.Mám doma Bandoga a radši se zapojím do diskuze než aby mi ho náhodou nejaký "Ninja" v pomýlení při procházce parkem zabil :lol: Nechci Vám všem kdo si myslíte že rozběhnutý 50 a více kilový pes (se sníženým prahem bolesti a stiskem kolem 6ti atmosfér a více),jde zastavit hvězdicí kopem nebo snad nadřazeným pohledem do očí,brát iluze.Ale tak to nefunguje.Nechám vás kluci snít o hrdinských bitkách se psy,kde nunčaky lítají atd. No a pro ty kdo chtějí slyšet názor kynologa,zde je: Pes je zvíře které svůj život tráví ve smečce a podle toho upravuje své chování,což normální majitel zkoriguje při prvním pokusu o získání nadřazenosti(vyšší pozice),čímž určí psovi jeho postavení na celý život.Dále pes brání své teritorium a ne cizí prostředí,tam svého majitele.
Takže v první řadě,normální socializovaný pes s trochou základní poslušnosti by vás neměl nijak ohrožovat,neboť jeho pozice je jasná.Něco jiného je váš pes,na toho může zaůtočit pudově a to se dá zvládnout zahnáním psa.Máte-li v ruce něco stačí většinou zařvat a zamávat,pes třeba rtw uteče zpět k pánovi.Pokud jsou již v "sobě" nakopnout utočícího psa.ten si vaše chování přebere jako že na něj útočíte již dva (jde o psychologický efekt) a stáhne se.

No a pak je tu druhá skupina,což jsou psi,kteří "přerostli" svým majitelům přes hlavu,většinou nezdravě sebejistí nebo divocí.Spíše se to však týká takových těch domácích mazlíčků (je víc případů pokousání kokrem než všemi bojovými plemeny) Divocí psi nezaútočí pokud nejsou nemocní,spíš někam utečou.

A třetí skupina jsou psi speciálně cvičení pro obranu a ůtok.U těch platí: NEMÁTE ©ANCI! Psi jsou vtu chvíli raplové posedlí splněním ůkolu pro který byli vycvičeni a jakákoliv aktivita z vaší strany pouze stupňuje jejich nasazení.Většina psů je cvičena na zadržení (zpomalení),což umožní majiteli zajistit útočníka.Takže nejlepší obrana je stát a čekat až přijde majitel,pes by se neměl zakusovat,jen u vás sedět a jistit.Ale pokud je majitel "Debil" a naučí svého bojového psa svévolné agresi,je to jako kdyby vám něco vytrhávalo kusy masa v letu.záleží asi hodně kam to bude poprvé a na následné míře bolesti,která ovlivní vaše jednání.Nebo jestli se vám pitbul zakousne do nohy a bude držet( v ůtoku nepokračovat),bude to bolet,ale pita stejně z nohy nijak nedostanete,rána do čumáku?Akorát se víc nasere.sprej?bude držet furt.Jedině zastřelit,tři rány by mohli stačit,ale kdo ví? :lol:

Jeden příklad: před pár lety byl hrozný hit plemeno Rotobull,z čeho vzniklo je jasný.Jeden tenhle kousek ve službách policie ČR zneškodnil pachatele loupežného přepadení tím,že mu UKOUSL ruku i s pistolí,aniž ten stačil po něm vystřelit.

Má babička mě učila když jde proti tobě pes,zastav se a stůj.

8)
wharp
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Jendis » úte 17. říj, 2006 12:18

wharp píše:Má babička mě učila když jde proti tobě pes,zastav se a stůj.

8)

Chytrá babička...... :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod adho » úte 17. říj, 2006 12:25

konecne prispevok "k veci".

Mal som nem.ovciaka krizeneho s dobrmanom a ked som si s nim daval "sparring" v ramci blaznenia, tak som mal okusane ruky az po ramena :) Verim, ze keby sa islo "naplno" tak to nedopadne dobre ani pre jedneho.
adho
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Ondra » úte 17. říj, 2006 13:05

PČR nemá jediného " ROTOBULA " víc se o nich dá najít na: http://www.cz-pes.cz/literatura-sl-kynologie-2.php mě se docela líbí Středoasijský pastevecký pes ale přeci jen má 80kg 8O , historie toho plemena je zajímavá, hlavně když sem si vyměnil pár mailů s chovately z Ruska, tady to pár lidí taky má (paní z Prahy), ale je to moc velký hafan... mě stačí s čím chodím na cvičík teď :) , tvrdohlavějšího psa jsem neviděl :D
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NIK » úte 17. říj, 2006 13:56

Nejlepší je "RTV 70"-ertévéčko-70 kilový Rotvajler

:lol: :lol: :lol:
NIK
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...