Moderátor: Toman
ghekon píše:Tak mi rekli v ortopedickem centru, ze mam vrozenou disbalanci kolenich cesek a ze by bylo nejlepsi skoncit se sportem. Zuzo
TongPo píše:ghekon píše:Tak mi rekli v ortopedickem centru, ze mam vrozenou disbalanci kolenich cesek a ze by bylo nejlepsi skoncit se sportem. Zuzo
Nezoufej, standardní ortopéd totiž všechno řeší stylem "půl roku v klidu" nebo dokonce "konec sportu"...Poptej se po ortopedovi, který se specializuje na sportovce... Kdyby všichni ortopédi pracovali ve výše uvedeném stylu, tak by se například na klouby, vazy a svaly nejdestruktivnější "mírumilovný" fotbal mohl zrušit, protože by neměl dost hráčů...
Každopádně seš ještě mladej, takže to moc nehroť, ať si opravdu nezničíš zdraví... Dobrá ortéza a nějakou dobu jen klasický box taky není až tak špatná volba, víš jak se ti zlepší ruce?
scout píše:klinika vachala...kam chodi polovina prazskych fotbalistu a spousta si tam kolena zachranila.... Centrum lecby pohyb. aparatu..Sokolovska 304, praha 9, psc 190 61 tel. 266 006 412 , 266 006 413 email .. rehabilitace@clpa.cz ....tolik kdyby ses chtel dojet na konzultaci do prahy ale jestli ti to rekl kvalitni ortoped se zamerenim na sportovce tak nevim nevim...![]()
....ghekon nezoufej ..ja sem si kolena oddelal uz v osmnacti kdyz jsem na ucnaku kazdej den chodil behat a posiloval...a nevedel nic o kompenzacnich cvicenich
![]()
a dneska dilem dily neustalumu cviceni , gumovejm medvidkum, akupresure aj. je mam lepsi nez ve dvacetil klidne zvladnu zenovou meditaci v seize
![]()
..nech to uzdravit ..dyl nez ti radi .....a pak... ..pak uz je to na tobe ..stejne te srdce potahne abys to zkousel dal...tak se nejspis zranis znovu (jednal bych stejne protoze jsem blondak
![]()
) a pak treba zacnes uvazovat o zmene stylu BU , BS....
ghekon píše:Petule: Jenze ja si proste nemuzu dovolit, ale nastesti to ani neni tak vazne, jenom drobna operace na utahnuti vazu, 6 tydnu rehabilitace a hura plna zatez. Nejvic mne stve, ze se mi to stalo i kdyz jsem mnel tu nejpevnejsi ortezu ktera se da koupit.. a u uplne trivialniho shootu na double leg takedownUvazovali jsme s trenerem i o moznosti opacneho gardu, ze bych se naucil vsechno na opak, boxing, zapaseni, vsechno, ale nevim jestli by pomohlo, ze bych se od te nohy nemusel odrazet...
BTW: Sambo uz nedelam dost dlouho.
Luen: Co konkretne? Utrzene?
ghekon píše:Aha. Ja hned po operaci planuju suplementaci a rehabilitace + posilovani steheniho svalu, to je jedine co muze pomoci...
Genesis píše:Petule píše:Nevite nekdo nejake cviceni na otuzovani nartu ? Trener mi radil v kopat do tezkeho pytle, ale prijde mi, ze i po par mesicich zadna zmena - staci mi pri sparingu trefit naplno nartem napr. souperuv loket, a konec
Co se kope nártem? Snad kromě highkicku se všude strká holeň, aspoň u kopů co znám. Jinak nárt mi přijde dost zranitelnej, pamatuju, jak jsem se poprvé učil obloukový kopy a to byl zážitek napálit lapu naplno nártem
Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník