karate

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod Anonymní » pon 28. bře, 2005 17:09

Fireball- to je môj názor.ja nerobím bojove umenie ale bojovy sport
a nepracujem s energiou ale mechanikou.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 28. bře, 2005 17:13

LOW:

klipy z crazy monkey :

http://www.jkd.pl/Clipy/Rodney.zip

http://www.jkd.pl/Clipy/sparring_101.zip

mam o tom trochu viac info ako ty!
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Je karate .....

Příspěvekod josefmlady » pon 28. bře, 2005 18:34

Nejsem odborník, ale myslím, že účinné je, určitě je účinnější než mnohé jiné. Na druhou stranu si myslím, že jsou i lepší alternativy, např. Brazilské Jiu Jitsu, Vale tudo, Judo, atd.
Zaleží samozřejmně hodně na trenérovi, jaké jsou jeho schopnosti a dost důležité je jaké má trenér cíle. Jestli tě chce připravit na soutěž, ulici, nebo chce jen vydělat peníze, případně uspokojit své ego.

Co se týče kyokushin, tak absence úderů na hlavu v kumite z toho dělá docela šaškárnu.....:roll: nebo chce někdo seriozně tvrdit, že když na zápase neustále budu mlátit jen na střed,nebudu si chránit hlavu před udery rukama, atd....že se to neprojeví ????? ale nikdy jsem to nedělal,takže je to jen můj názor podložený jen pozorováním.

Přesto bych se na něj spolehnul. :D :D
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 28. bře, 2005 19:01

ted zrovna sem viděl zápas Andyho Huga(v kimonu) proti nějakýmu thajci(Muai thai - v trenyrkach) ten zapas je docela starej ale nejsem si jistej jestli by ti ten thajec uz ted dokazal rict neco co si z toho zapasu pamatuje...:o)kazdopadne skoncil zamotanej v provazech..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 28. bře, 2005 19:11

low: videl si tie videa?
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pon 28. bře, 2005 22:55

pucmaz píše:
pucmaz píše:Je to mozna nejtvrdsi sportovni karate, ale rozhodne ne nejtvrdsi karate.

Ja myslim, ze tahle veta to vysvetluje celkem jasne. Jinak na byka s brokovnici? Vis toho zda se o strelnych zbranich priblizne stejne jako o karate... pres SZ pokecat muzem, nebo treba pres mejl...

A které karate je nejtvrdší??? A proč by se nemohlo jít na bejka s brokovnicí??? (přece jen se trochu ve zbraních vyznám, zejména ve střelných :wink: )

...aby zase nevzniklo nedorozumění, Pucmazi: CHCI JEN 2 ODPOVĚDI NA 2 OTÁZKY!
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod josefmlady » pon 28. bře, 2005 23:29

low píše:ted zrovna sem viděl zápas Andyho Huga(v kimonu) proti nějakýmu thajci(Muai thai - v trenyrkach) ten zapas je docela starej ale nejsem si jistej jestli by ti ten thajec uz ted dokazal rict neco co si z toho zapasu pamatuje...:o)kazdopadne skoncil zamotanej v provazech..

Vyjímka potvrzuje pravidlo.
josefmlady
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

sennin

Příspěvekod pucmaz » úte 29. bře, 2005 5:38

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:23, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 29. bře, 2005 6:21

No,k té otázce,jestli je karate účinná sebeobrana se ani snad nemá smysl vyjadřovat....záleží jen na tom,jak cvičíte :wink: 8)

A k té brokovnici...no,tady hodně záleží na typu použitého střeliva.Jemný brok bude na býka asi neúčinný,ale třeba hrubý ano.Nebo můžete do brokovnice použít pevnou střelu.Jen s ní nebudete mít takový dostřel,jako kulovnicí.......
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod tekara » úte 29. bře, 2005 7:53

Nechtěl jsem se do téhle debaty nějak zapojovat, ale přece mi to nedá. Například pucmaz napíše, že kyokushin není v žádném případě netvrdší styl a vzápětí řekne, že nelze posuzovat tvrdost jednotlivých stylů (volně loženo). S tím druhým souhlasím. Jestliže budu 20 let cvičit x hodin denně a přitom pravidelně otužovat na makiwaře, věřím, že budu sakra tvrdý. Ale tvrdý karateka a ne představitel tvrdého stylu. V ČR skutečně není tvrdší styl než kyokushin. Provést techniku naplno se vším jak má být a zastavit 5cm před obličejem a tvrdit, že kdybych techniku dotáhl, že "zabiju", je směšné, ale to je realita kumite u Shotokanu, Goju ryu a ostatních stylů, které pořádají závody. A ještě jedna otázka na pucmaze. Jestliže se Ti zdají směšná omezení v kumite u kyokushinu, tak mi řekni, jak jedete kumite v Goju ryu v Japonsku a s jakým kontaktem. Protože jestli-že jedu kontakt na 100%, tak nějaké omezení být musí. Nevěřím, že Vy používáte plný kontakt bez chráničů na hlavu, páteř atd. Můžeš mi napsat mailem nebo do SZ, jestli to nechceš veřejně pitvat. To je moje zvědavost k tématu, ke kterému jsi se vyjádřil, a ne "pichlavý" dotaz.

P.S. 4bruce-jestli je karate účinná sebeobrana je slušně řečeno ne moc dobrá otázka.
tekara
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod kurt78 » úte 29. bře, 2005 8:27

kurt78
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » úte 29. bře, 2005 9:08

diky za radu......a to si co poslal kurt?
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » úte 29. bře, 2005 11:31

co je tu dnes taky naval??? :)
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Fireball » úte 29. bře, 2005 13:46

Thaiman píše:Fireball- to je môj názor.ja nerobím bojove umenie ale bojovy sport
a nepracujem s energiou ale mechanikou.

Hmmm. Ak robíš bojový šport tak to chodíš aj na nejaké súťaže?
A čo si myslel tým, že nepracuješ s energiou ale mechanikou?
A neodpovedal si mi na moju otázku.

Pat
Fireball
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 29. bře, 2005 14:59

thaiman:ono to prave moc vyjimka neni spis to potvrzuje to ze o tom nic nevis..

Pucmaz:

1)on malokdo kdo dela kyokushin trochu dele a mysli to vazne rozhlasuje ze se jedna o nejtvrdsi karate..ty lidi maj totiž trochu jiné věci na práci než řešit takové blbosti..apropo koukám že žiješ v japonsku takže máš dost příležitostí jít si s někým z kyokushinu zaspárovat - protože jinak nevíš o čem mluvíš.a tak to je.

2)"má k reálnému boji daleko stejně jako golf" s tím naprosto souhlasím.. existují lidi kteří si myslí že katou někoho zmrzačí a existují lidé kteří si myslí že kumite má něco společného s realitou

3)fyzické nároky jsou u vás velmi vysoké.dobře tomu věří.jen pro zajímavost ti řeknu že polští reprezentanti kyokushin denně postupují 500 kliků 1000 dřepů a 2000 sedů lehů.existují lidé kteří dokáží vydržet 15min v plném tempu na boxovacím pytli..samozřejmě určitý čas se musí nechat na odpočinek jinak by to cvičení ztrácelo cenu.

4)tvůj zakladatel určitě převyšuje Oyamu jenže problém vidím v tom, že nikdy nic takového nedokázal - to znamená kdo chce ať si věří čemu chce ale srovnávat se to nedá.

na zavěr nesuď něco co neznáš.a kyokusin určitě neznáš.

jo mimochodem proč tady nemáme páčení kloubů.. na to mám názor a určitě to snese spršku kritiky.je to totiž uplně k ničemu.je to můj názor a nebudu ho dál rozebírat ale myslím že ten kdo nikdy něco takového zkoušel použít v reálu mi dá za pravdu..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 29. bře, 2005 15:02

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:23, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 29. bře, 2005 15:13

tohle se mi jednou připletlo do cesty a dost se mi to líbí vystihuje to moje pocity a je to tak všechno co k tomuhle tématu už napíšu

Kyokushin kumite
Kdo nevstoupil na žíněnku k takovému zápasu, nemá představu o čem skutečné karate je. A všechno ostatní jsou jen prázdná slova.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » úte 29. bře, 2005 15:13

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:21, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 29. bře, 2005 15:22

ja goju ryu neznám ale nikde sem nepsal že je k ničemu.. jen že ty neznáš kyokushin a řekl jsi o tom až dost..

co Oyama řekl a co ne..Skutečně tohle se na tréninku ani v celym kyokushin karate neřeší.My se jen snažíme následovat jeho cestu a pokračovat v myšlence jakou uskutečnil založením jeho stylu.

Ale na druhou stranu se ti nedivím.. Kyokushin karate je hlavně kyokushin a s původním karate se skutečně srovnávat ani v principech nemůže.Ten pojem karate možná neni až tak na místě ale mně narozdíl od tebe je to úplně ukradený .ať se tomu říká třeba Oyamův bojový styl. Shotokanu nic nevyčítám mají dobrou techniku ale jedno o koze druhý o voze..Ale za to kam se nyní dostal vděčí mistrům karate počínaje Funakošim..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 29. bře, 2005 15:24

a co se týče bjj.. je to ten stejnej případ jako kyokushin..perfekcionista zabývající se tradičním JJ by ti nad BJJ mávnul rukou,je to úplně stejnej případ jako Kyokushin jedná se o upravený styl který mu ale neubírá nic na účinosti..
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...