MMA - turnaje, novinky, žebříčky, komentáře.

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod DrGlock » čtv 02. zář, 2010 20:58

kamiwaza píše:Nevěděl jsem kam hodit tenhle odkaz, tak to dávám sem.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... 1101647531

Je možné, že někdo "asi na úrovni" může nazývat box a MMA debilním mlácením??? Jinak souhlasím, že reálná sebeobrana (Kapap, KM Security) a MMA jsou dva rozdílné světy :D

Tady je screenshot pro lidi co nemají Facebook: http://www.imageno.com/fy5vwn3erjzwpic.html

Myslím si, že názory pana Janouška (aka LoKwon, Danjutsu) jsou jeho osobní věc. Ale to oficiální vyjádření od Krav Maga Security CZ :roll:
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » čtv 02. zář, 2010 21:45

4kamiwaza: Právě to jsem taky myslel. Kontaktní sporty nejsou o bezhlavým bušení, ta technika tam zkrátka je. Ovšem záleží jak se to podá, žejo :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » čtv 02. zář, 2010 23:28

NOKT píše:A napadla mě druhá věc. Hodně lidí tu dělá sebeobranu. Co si o tom myslíte? Mě osobně by to zajímalo. Rád bych předem řekl, že nepovažuju MMA za reálnou sebeobranu už třeba jen proto, že určitý věci neřeší, ale jako průpravný prostředek na uvolnění a získání nějakých dovedností. Proč ne.

Já si myslím, že takovej Fedor má s tím debilním mlácením hodně slušnou šanci se ubránit :twisted:

MMA obsahuje spousty užitečných dovedností, které jsou v sebeobraně využitelné. U nás rádi čerpáme z bojových sportů, protože na rozdíl od různých sofistikovaných dovedností (jako třeba všeobecně oblíbené vypichování očí), lze funkčnost těch věcí z BS prakticky ověřit při sparringu, dají se trénovat naplno, atd.
Jan Bednařík
www.RBSD.cz
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 03. zář, 2010 0:01

NOKT píše:
kamiwaza píše:Nevěděl jsem kam hodit tenhle odkaz, tak to dávám sem.

http://www.facebook.com/photo.php?pid=3 ... 1101647531

Je možné, že někdo "asi na úrovni" může nazývat box a MMA debilním mlácením??? Jinak souhlasím, že reálná sebeobrana (Kapap, KM Security) a MMA jsou dva rozdílné světy :D

Hlavně, že ona organizace, jejíž člen tam píše pořádá seminář s Itay Gilem (doufám, že to píšu dobře) a nebudete věřit co tenhle člověk dřív dělal kromě Krav Maga. Kdo typoval MMA/Free Fight/Vale Tudo ať už to nazveme jakkoliv, tak má bludišťáka :)

Svrbí mě ruka, tam něco napsat... Už jen proto, že pan Janoušek trénuje KM s lidmi, se kterými jsem trénoval KM já :P

A napadla mě druhá věc. Hodně lidí tu dělá sebeobranu. Co si o tom myslíte? Mě osobně by to zajímalo. Rád bych předem řekl, že nepovažuju MMA za reálnou sebeobranu už třeba jen proto, že určitý věci neřeší, ale jako průpravný prostředek na uvolnění a získání nějakých dovedností. Proč ne.

Realna sebeobrana neni realna proto, ze resi vsechno, ale proto, ze ma realnej pohled a pristup ... muj nazor. Zadna sebeobrana neresi vsechno. To jen vykukove, podvodnici jako napr. wt, sorudo atd... maji takove marketingove strategie :wink:
Ale myslim, ze jsme OT!!!
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 03. zář, 2010 10:24

Fedora by keždej adept reálný sebeobrany přizabil, protože mma neřeší reálnou sebeobranu.Dal by Fédovi nějakej ten reálnej hmat a vyřízený.
A taktéž by zmlátil celej mma oddíl anžto jedou i reálnou obranu proti více útočníkům, takže by dal reálnej hmat proti mma skupině a vyřízený.

Go real. :D
P.S:No zas nadruhou stranu je ale pravda že určitý postupy v MMA jsou na ulici dost nevhodný.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 03. zář, 2010 11:29

RUNAR píše:P.S:No zas nadruhou stranu je ale pravda že určitý postupy v MMA jsou na ulici dost nevhodný.

Ty na ulici nezvedáš ruce na znamení vítězství?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pát 03. zář, 2010 11:44

fakt píše:
RUNAR píše:P.S:No zas nadruhou stranu je ale pravda že určitý postupy v MMA jsou na ulici dost nevhodný.

Ty na ulici nezvedáš ruce na znamení vítězství?

Já vyskočím na nejbližší zídku či pletivo, tam se usadím a několik minut řvu a halekám jak king kong.

Obrázek
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » pát 03. zář, 2010 14:39

DrGlock píše: Já si myslím, že takovej Fedor má s tím debilním mlácením hodně slušnou šanci se ubránit :twisted:

To určitě ano, pokud jeho soupeř nebude dobrej zemař :twisted: :twisted: :twisted:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » pát 03. zář, 2010 18:21

kamiwaza píše:
DrGlock píše: Já si myslím, že takovej Fedor má s tím debilním mlácením hodně slušnou šanci se ubránit :twisted:

To určitě ano, pokud jeho soupeř nebude dobrej zemař :twisted: :twisted: :twisted:

Jako že se zahrabe?
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod maxo » čtv 16. zář, 2010 18:54

za posledne prispevky dik. dobre som sa pobavil. Kedy je dalsi diel UFC ?
A kto tam bude z hviezd ?
maxo
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 16. zář, 2010 19:33

..ten clovek co to napisal je normalny diletant,nic viac..

..rozumie sa tomu vsetkemu ako hus pivu..neviem preco vola Itay Gila,kory je mix-fighter..

..napr. typ boja v MMA ktory sa oznacuje SprawlNBrawl je vlastne prototypom toho o com kecaju tradicne BU zopar storoci a takisto to maju priblizne v naplni curricula co sa tyka Empty hands..

..pre obmedzencov typu toho pana co napisal ten clanok na facebooku, tento styl boja sa vyznacuje preferenciou uderovych technik nohami a rukami,klincova uderovka a silne vypracovana obrana proti hodom,strhom a takedownom..aj ked samozrejme "sportovci" neriesia uniky z chyteni za rukach,za oblecenie ale to nepozujem za nosnu cast curricula,prinajhorsom pri chyteni za rukach pridrbu dotycnemu do huby zopar petard..

..pokial viem toto preferuju skoro vsetky BU..udrzat boj na nohach,vyhybat sa boju na zemi,unikat z roznych chvatov a drzani atd..

..co je nevhodne z MMA pre poulicny trening v mojich ociach je preferencia tahat boj na zem ala Royce Gracie kedysi,ktori mal extremne uboho rozvinutu uderovku...bol cisty grappler..a vacsina ludi si identifikuje MMA s graplermi..

..samozrejme ze MMA neriesi zbrane,viacero protivnikov,zakerne utoky z "verbalnej vzdialenosti"..ale tito ludia su svetelne roky dalej oproti ludom z vacsiny BU v nasich republikach..pokial vsak vo volnom case riesia obranu proti zbraniam,viacerym superom zasa ich to posunie dalej..

..ono lowkick vzdy bude lowkickom,hak a direkt vzdy hakom a direktom..kop kolenom do zaludka bude vzdy kopom kolenom..a nemusime si vobec namyslat ako maju ludia z MMA tieto techniky najete oproti ludom z Aikido,sport Karate,WuShu atd

..u mna v klube preferujeme sparingu v style SprawlnBrawl,popr doplnene o hody a takedowny..kto nevie hodit nevie sa ani branit pri takedownom..kto nevie kopnut a udriet ,nevie sa ani branit tomu..zem cvicime obcas formou izolovanych sparingov na uniky z danej pozicie aj s udermi..ziadne dlhe graplovanie..

..ono pokial je ochranne vybavenie ( HighGear,Redman),ktore u mna bohuzial postradame, kvoli vysokej cene zatial,tak aj sparing moze byt skoro uplnou simulaciou assaultu,duelu atd ako na ulici..

..staci dat kolo 30-40 sekund. a postavit dvoch sparingov proti sebe s rukami dole,bez pripraveneho bojoveho postoja a zrevat fight a ti sa zacnu mastit tak ze ulica hadr..nieco podobne robil Geoff Thompson na svojich "animal day",popr. podobne modelovky robi aj Tony Blauer co som kukal jeho videa..

P.S. bez "ziveho" treningu nie je progres..trieskat do lap,mechu,do Boba je krasne,to iste cvicit si "packy" ala Aikido do nepricetna,ale "zivy kontakt" pod stresom je "zivy kontakt" 8)
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » čtv 16. zář, 2010 19:55

4 Marcelo Výborně napísané :) Dnes mi na trénink konečně donesli 2 přilby na motorku, tak z toho budeme dělat něco na způsob B-mena. Na tělo máme prima vesty a chrániče, ale ještě musíme pořešit suspik. A řekl bych, že to celé bude v porovnání se zmíněnými ochrannými obleky za hubičku. Hanáci jsou prostě lakomí :wink:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 16. zář, 2010 20:11

kamiwaza píše:4 Marcelo Výborně napísané :) Dnes mi na trénink konečně donesli 2 přilby na motorku, tak z toho budeme dělat něco na způsob B-mena. Na tělo máme prima vesty a chrániče, ale ještě musíme pořešit suspik. A řekl bych, že to celé bude v porovnání se zmíněnými ochrannými obleky za hubičku. Hanáci jsou prostě lakomí :wink:

Caj,

kde si Kamiwaza zohnal tie vesty a chranice,z coho si ich vyskladal??? Kludne aj do SZ :wink:
"If you want to learn how to fight, you must practice fighting against someone who is fighting back"
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » čtv 16. zář, 2010 20:24

marcelo píše:..ten clovek co to napisal je normalny diletant,nic viac..

..rozumie sa tomu vsetkemu ako hus pivu..neviem preco vola Itay Gila,kory je mix-fighter..

..napr. typ boja v MMA ktory sa oznacuje SprawlNBrawl je vlastne prototypom toho o com kecaju tradicne BU zopar storoci a takisto to maju priblizne v naplni curricula co sa tyka Empty hands..

..pre obmedzencov typu toho pana co napisal ten clanok na facebooku, tento styl boja sa vyznacuje preferenciou uderovych technik nohami a rukami,klincova uderovka a silne vypracovana obrana proti hodom,strhom a takedownom..aj ked samozrejme "sportovci" neriesia uniky z chyteni za rukach,za oblecenie ale to nepozujem za nosnu cast curricula,prinajhorsom pri chyteni za rukach pridrbu dotycnemu do huby zopar petard..

..pokial viem toto preferuju skoro vsetky BU..udrzat boj na nohach,vyhybat sa boju na zemi,unikat z roznych chvatov a drzani atd..

..co je nevhodne z MMA pre poulicny trening v mojich ociach je preferencia tahat boj na zem ala Royce Gracie kedysi,ktori mal extremne uboho rozvinutu uderovku...bol cisty grappler..a vacsina ludi si identifikuje MMA s graplermi..

..samozrejme ze MMA neriesi zbrane,viacero protivnikov,zakerne utoky z "verbalnej vzdialenosti"..ale tito ludia su svetelne roky dalej oproti ludom z vacsiny BU v nasich republikach..pokial vsak vo volnom case riesia obranu proti zbraniam,viacerym superom zasa ich to posunie dalej..

..ono lowkick vzdy bude lowkickom,hak a direkt vzdy hakom a direktom..kop kolenom do zaludka bude vzdy kopom kolenom..a nemusime si vobec namyslat ako maju ludia z MMA tieto techniky najete oproti ludom z Aikido,sport Karate,WuShu atd

..u mna v klube preferujeme sparingu v style SprawlnBrawl,popr doplnene o hody a takedowny..kto nevie hodit nevie sa ani branit pri takedownom..kto nevie kopnut a udriet ,nevie sa ani branit tomu..zem cvicime obcas formou izolovanych sparingov na uniky z danej pozicie aj s udermi..ziadne dlhe graplovanie..

..ono pokial je ochranne vybavenie ( HighGear,Redman),ktore u mna bohuzial postradame, kvoli vysokej cene zatial,tak aj sparing moze byt skoro uplnou simulaciou assaultu,duelu atd ako na ulici..

..staci dat kolo 30-40 sekund. a postavit dvoch sparingov proti sebe s rukami dole,bez pripraveneho bojoveho postoja a zrevat fight a ti sa zacnu mastit tak ze ulica hadr..nieco podobne robil Geoff Thompson na svojich "animal day",popr. podobne modelovky robi aj Tony Blauer co som kukal jeho videa..

P.S. bez "ziveho" treningu nie je progres..trieskat do lap,mechu,do Boba je krasne,to iste cvicit si "packy" ala Aikido do nepricetna,ale "zivy kontakt" pod stresom je "zivy kontakt" 8)

Super napsané, nechtěl bys to tam hodit??? Určitě by to chlapcům z KM a dalších takových systémů otevřelo nové obzory :)
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » čtv 16. zář, 2010 21:10

NOKT píše:Super napsané, nechtěl bys to tam hodit??? Určitě by to chlapcům z KM a dalších takových systémů otevřelo nové obzory :)

Dakujem za pochvalu,ale moje zivotne skusenosti mi hovoria,ze ludia su povacsinou slepi a hluchi a su radi klamani a kazdy kto ich vytrhne z ich vysnene sna je okamzite nepriatelom..

..zaujimave a ironicke je to, ze tato rigidnost ktora je pripisovana ludom len z TBU sa uspesne prenasa na ludi zo "street-self defense" stylov,ale aj BJJ,MMA..

..je to v ludskej povahe..napr.mne osobne su extremne nesympaticky fanatici z BJJ kt. najdes na diskusiach napr. na Sherdogu atd..

..tito magori maju pocit ze krcmova rvacka atd je zapas v grapplingu,pretoze prve UFC sa valali po zemi ako prasata v chlieve a tak to musi byt aj v reali,lebo konfrontacie stylov to ukazali jasne v zaciatkpch UFC..

..proste bigotni fanatici su vsade.. :?
Naposledy upravil marcelo dne pát 17. zář, 2010 7:09, celkově upraveno 1
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » čtv 16. zář, 2010 21:42

4marcelo: ikdyž cvičím (spíš paroduju) MMA, tak teda diskuze na Sherdogu nečtu teda, radši si zkrátka zacvičím, ale vím a znám o čem mluvíš :)

Třeba dneska se mi stala taková pěkná věc. Cvičil jsem rok Krav Maga a došel jsem do oddílu, kde jsem cvičil, je z dobré vůle pozvat na drobnou MMA /Grappling akci. V oddíle jsem dříve cvičil i Karate po 4 roky a mám s nimi dobrý vztah. První jsem potkal kluky v šatně tak jim o tom říkám. Se na mě podívali jak na idiota, jeden z nich plácl něco o šlapání po hlavě a nakonec to celé utnuli hláškou "Tak to asi ne" a debatou o japonském počítání v karate. Aspoň, že trenér to vzal vřeleji.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » čtv 16. zář, 2010 23:33

NOKT píše:4marcelo: ikdyž cvičím (spíš paroduju) MMA, tak teda diskuze na Sherdogu nečtu teda, radši si zkrátka zacvičím, ale vím a znám o čem mluvíš :)

Třeba dneska se mi stala taková pěkná věc. Cvičil jsem rok Krav Maga a došel jsem do oddílu, kde jsem cvičil, je z dobré vůle pozvat na drobnou MMA /Grappling akci. V oddíle jsem dříve cvičil i Karate po 4 roky a mám s nimi dobrý vztah. První jsem potkal kluky v šatně tak jim o tom říkám. Se na mě podívali jak na idiota, jeden z nich plácl něco o šlapání po hlavě a nakonec to celé utnuli hláškou "Tak to asi ne" a debatou o japonském počítání v karate. Aspoň, že trenér to vzal vřeleji.

Ajtakrajta, abysme se vůbec sešli 8)
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 17. zář, 2010 7:15

NOKT- ono zas sa na to musis pozriet spravnym uhlom pohladu..volat Karatistov na Grappling je take ako by som to povedal,trosku divne 8O

Karatisti su "strikeri" a ako taki nemaju ani sajn o graplingovych poziciach,unikoch z drzani,nevedia submissions a uniky z nich..proste nic.. co ocakavas? ..ze budu sa trhat ist na sutaz??..ja sa necudujem ze reagovali ako reagovali..

..ked uz si ich chcel zavolat na nejaku porovnavacku,tak podla pravidiel kickboxu ku kt. maju najblizsie, mozno este nejaky sparing ala "krcmovy" thaibox alebo cisto zaboxovat si v graplingovkach a prilbach s klietkou aby sa nevyhovarali na techniku,velke rukavice atd..tam by sa chytali ,ale ciste grapling je blbost.. :wink:
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » pát 17. zář, 2010 8:48

marcelo, ta drobná MMA/grappling akce=seminář, žádná sótěž nebo tak, čistě pro rozšíření si obzorů :wink:
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NOKT » pát 17. zář, 2010 8:55

4marcelo: nene, já nezval karatisty, já zval lidi z Krav Maga.
NOKT
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...