Páskování v kickboxu

box, kickbox, thajský box, ultimátní zápasy, shootfighting, pankration, vale tudo...

Moderátor: Toman

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:04

RUNAR píše:Nikdy to nebude přesný o to snad ani nejde, zase dám příklad různých titulů v thai boxu nebo ultimátech, víš třeba kolik má Česká republika mistrů světa v thai boxu? podle mě dost…..jiná věc je že v K1 potom dostanou klepec v prvním kole.
Třeba samotný K1 podle mě je každej ročník jinak obsazenej a každej rok má ten titul trochu jinou váhu, několikrát vyhrál Bonjasky kterej dostal před tím nářez od Crocopa kterej to nikdy nevyhrál, když přišel Schilt tak Bonjasky dostal snad v prvním kole nářez a přesto je to několikanásobnej šampion K1 prostě a jasně nikdy to nebude přesný ani pásky ani tituly v thai boxu atd.

Mno jasně, je spousta soutěží a spousta organizací, které mezi sebou výkonnostně nejsou srovnatelné. Nicméně a, to už jsme od tímatu a za b, TB nijak neobhajuju ;)

Vracím se k původní otázce. K čemu slouží páskování? Jaký je praktický dopad.
Petr Kočandrle
http://www.cfwckt.org/
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 14. dub, 2008 14:05

Jedině takovej že se ví jak na tom ten dotyčný byl v daný době a jaký má znalosti, protože pásek udělenej od nějakýho pořádnýho Karatisty je důkaz u KOHO CVIČIL A KDO UZNAL ®E UMÍ.
Stejně jako vy máte linie my k tomu máme ještě pásky kde záleží kdo ho udělil a uznal.
Takže dopad? Víš u koho cvičíš a kdo ho uznal

---------------------------------
Byl jsem se podívat na mistrovství světa v combat Sambu, kdyby někdo získal titul tím že porazil Fedora tak by to byl furt titul MS combat Sambo stejnej má spousta lidí, tady za ten by se muselo psát "with Fedor beaten"??????
Naposledy upravil RUNAR dne pon 14. dub, 2008 14:12, celkově upraveno 1
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:08

RUNAR píše:Byl jsem se podívat na mistrovství světa v combat Sambu, kdyby někdo získal titul tím že porazil Fedora tak by to byl furt titul MS combat Sambo stejnej má spousta lidí, tady za ten by se muselo psát "with Fedor beaten"??????

Viz. moje poslední odpověď.
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod pucmaz » pon 14. dub, 2008 14:12

.
Naposledy upravil pucmaz dne ned 22. úno, 2015 20:35, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 14. dub, 2008 14:13

Je v tom nepořádek viz můj editovaný příspěvek hore.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:20

pucmaz píše:to z toho zase udelali hlupaci a namyslenci...
:D souhlas

pucmaz píše:jejich boj jim dost mozna funguje

O to přeci jde ne? ;)

pucmaz píše:Od toho by mel byt certifkat, vydany dohledatelnym zdrojem, tedy ucitelem, ne nikym prisne tajnym

Né nikým tajným - to je přesně ono! Přeci když někde cvičím, je pravděpodobné, že budu znát lidi okolo (tedy né jenom trenéra). Nejspíš budu znát i jeho trenéra atd. Tedy pokud se o to budu vážně zajímat, že..
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:24

2 ranař: mno když pominuto to, že i vy máte linie (ano, ano, tolik zvrhlé slovo :D ), bo ani BJJ se nevykytlo samo od sebe, tak myslím, že začínám rozumnět...:)
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:30

2 all: je asi fakt, že i záleží na tom, co od toho kdo čeká. Pokud budu cvičit pro sebe, pro radost z pohybu, pro soutěže atd, nejspíš bude mít páskování svůj význam - třeba již zmíněná motivace.
Pokud budu cvičit proto, abych se ubránil případnému napadení (pochopitelně to nebývá jediný důvod, většinou se prolínají), motivací pro mě nebudou pásky, nýbrž přežití případného střetu - ať už vyhraju, či prohraju (značně motivující :d) )
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 14. dub, 2008 14:31

Jasný podle pásku/danu vidíš u koho dotyčnej cvičil a kdo uznal kolik toho umí to je celý.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:35

RUNAR píše:Jasný podle pásku/danu vidíš u koho dotyčnej cvičil a kdo uznal kolik toho umí to je celý.

Díky, konečně jasná a i pro mě srozumitelná odpověď!

RUNAR píše:Jasný podle pásku/danu vidíš u koho dotyčnej cvičil.

Fakt? To jsem netušil.....jak to poznám?
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » pon 14. dub, 2008 14:45

khooca píše:a zrovna BU jsou imho záležitostí, kde se to bez "podpůrných věcí" dá v klidu dokázat..

A to je ve tvem zajmu vsude chodit a kazdymu fyzicky dokazovat na co mas a ceho jsi uz dokazal?

Ja si myslim, ze hlavne ti "cinani" tady na foru jsou na ten fetis dost ujety a je to dost mozna prave proto, ze nenosi ty pasky... proto ma kazdej bezchybne vypsanou linii az do praveku... :roll:
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 14. dub, 2008 14:47

khooca píše:K čemu slouží páskování? Jaký je praktický dopad.

pucmaz tu uz napsal ze v podstate k nicemu jinemu, nez k zarazeni do hierarchie na kterou si japonsko a japonske styly holt dost potrpi... neni treba se neustale horlive snazit hledat v tom neco jineho...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:49

Gino píše:A to je ve tvem zajmu vsude chodit a kazdymu fyzicky dokazovat na co mas a ceho jsi uz dokazal?

Rozhodně nepotřebuju nikomu nic dokazovat :). Ale co bude umět můj trenér mě zajímá víc, než certifikát..;)
Gino píše:Ja si myslim, ze hlavne ti "cinani" tady na foru jsou na ten fetis dost ujety a je to dost mozna prave proto, ze nenosi ty pasky... proto ma kazdej bezchybne vypsanou linii az do praveku... :roll:

100% souhlas, tak to bohužel je... :evil:
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAR » pon 14. dub, 2008 14:49

khooca píše:
RUNAR píše:Jasný podle pásku/danu vidíš u koho dotyčnej cvičil.

Fakt? To jsem netušil.....jak to poznám?

Většinou se uvádí n-tý dan od toho a toho učitele/trenéra.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:50

Gino píše:
khooca píše:K čemu slouží páskování? Jaký je praktický dopad.

pucmaz tu uz napsal ze v podstate k nicemu jinemu, nez k zarazeni do hierarchie na kterou si japonsko a japonske styly holt dost potrpi... neni treba se neustale horlive snazit hledat v tom neco jineho...

Viz moje poslední odpovědi, myslím, že jsem to pochopil (což je u mě docela zázrak :D )
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » pon 14. dub, 2008 14:51

khooca píše:2 all: je asi fakt, že i záleží na tom, co od toho kdo čeká. Pokud budu cvičit pro sebe, pro radost z pohybu, pro soutěže atd, nejspíš bude mít páskování svůj význam - třeba již zmíněná motivace.

Ano a pak je tu marketing zalozeny na lidskem chlubeni, kdy si proste lidi chteji udelat jenom nejakej ten pasek, co jim staci... ne kazdej jde ve vsem tak do hloubky jako se snazi vetsina z nas tady. Hromade lidi staci si zajit obcas zacvicit. Ale vycitat jim to nemuzes... krom toho hlavne techto je nejvic a z nich vsechny ty skoly zijou (i ta tvoje, ne?) :wink:
Naposledy upravil Gino dne pon 14. dub, 2008 14:52, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:52

RUNAR píše:Většinou se uvádí n-tý dan od toho a toho učitele/trenéra.

Jo jasně. Já myslel, že na páscích jsou třeba loga organizací nebo něco podobného :D . Všechno mi trvá, chjo... :oops: :lol:
Díky.
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 14:55

Gino píše:
khooca píše:2 all: je asi fakt, že i záleží na tom, co od toho kdo čeká. Pokud budu cvičit pro sebe, pro radost z pohybu, pro soutěže atd, nejspíš bude mít páskování svůj význam - třeba již zmíněná motivace.

Ano a pak je tu marketing zalozeny na lidskem chlubeni, kdy si proste lidi chteji udelat jenom nejakej ten pasek, co jim staci... ne kazdej jde ve vsem tak do hloubky jako se snazi vetsina z nas tady. Hromade lidi staci si zajit obcas zacvicit. Ale vycitat jim to nemuzes... krom toho hlavne techto je nejvic a z nich vsechny ty skoly zijou (i ta tvoje, ne?) :wink:

Souhlas. V žádném případě nikomu nic nevyčítám, na to jsem nikdo ;). Jen jsem se chtěl dobrat nějakých závěrů - sám pro sebe. Což se stalo, takže díky!

Moje škola je bohužel živa převážně z normální práce mého sifu :(
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Panda » pon 14. dub, 2008 15:07

khooca píše:
Panda píše:koukal jsem (čistě ze zájmu) na ty osnovy, a přijde mi to jako dobrý nápad, motivace, přezkoušení, člověk ví na čem má makt atp...jen si taky tak trochu myslím že pásky obecně moc do BU ani BS nepatří, pokud nemají své opodstatnění jako soutěžní kategorie.

Podle mě nemaj opodstatnění ani na soutěži. V ringu nic neokecáš. Ať máš pásek bílej nebo duhovej, musíš makat a něco ukázat. Nemluvím teda např. o katách, sestavách, light, semi, atd. Ale to je soutěž pro děti. Když si na tom ulítnou dospělí...no nic no :lol:

edit: pravopis :oops:

Právě že ve sportu mají, jak psal Toman, například v BJJ mají soutěže rozděleny místo první liga, druhá liga, třetí liga, divize, na soutěže černých pásů, fialových pásů, modrých pásů, bílých pásů.
Bjj žije soutěžemi, sporty, sparingem a porovnáváním , je to jeho základní výuková metoda si myslím (Brazilská mentalita:) a kdybych já se svým bílým pásem nastoupil do soutěže s třeba jen modrými, jsem si jistý že bych na 99procent odešel se solidním zraněním jak jsem viděl soutěže, na soutěži fialových a černých jsem si jistý na 100 procent že by mě odváželi.A žádný trenér se špetkou sebeúcty by taky neudělil pásek salátovi, protože na závodech nebo třeba jen kdyby si šel kamkoli zacvičit by okamžitě začala šeptanda typu.:" tyyyy jo , tak tohle je černej pásek otamtad a otamtad? no to musí bejt ale klub)
takže v tomhle smyslu jsem to myslel že to funguje. :wink:
Naposledy upravil Panda dne pon 14. dub, 2008 15:10, celkově upraveno 1
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod khooca » pon 14. dub, 2008 15:09

Panda píše:Právě že ve sportu mají, jak psal Toman, například v BJJ mají soutěže rozděleny místo první liga, druhá liga, třetí liga, divize, na soutěže černých pásů, fialových pásů, modrých pásů, bílých pásů.
Bjj žije soutěžemi, sporty, sparingem a porovnáváním , je to jeho základní výuková metoda si myslím (Brazilská mentalita:) a kdybych já se svým bílým pásem nastoupil do soutěže s třeba jen modrými, jsem si jistý že bych na 99procent odešel se solidním zraněním jak jsem viděl soutěže, na soutěži fialových a černých jsem si jistý na 100 procent že by mě odváželi.A žádný trenér se špetkou sebeúcty by taky neudělil pásek salátovi, protože na závodech nebo třeba jen kdyby si šel kamkoli zacvičit by okamžitě začala šeptanda typu.:" tyyyy jo , tak tohle je černej pásek otamtad a otamtad? no to musí bejt ale klub)
takže tomhle smyslu jsem to myslel. :wink:

Jasná věc, díky za vysvětlení!
Petr Kočandrle
khooca
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...