Moderátor: Toman
TF píše:chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi těmito sporty ohledně úderů pravidel apod. předem díky za odpovědi
CeLy píše:No ja neviem ci existuje viacero druhov kickboxu ale co ja pozeram kickbox tak tam sa moze podla pravidiel max. jedno "koleno v klinči" ale obycajne koleno napr. naskocene moze byt kolkokrat chce, nesmu sa pouzivat lakte, hlava a utoky na genitalie. Obecne plati ze sa nema utocit ked je super otoceny chrbtom alebo ked je na kolenach alebo na zemi. Ale low-kickov sa moze davat kolko chce pretoze to je povolena technika. A s tym odhadzovanim to je tiez tak ze aj v kick-boxe sa odhadzuje jedna radost
nekdojiny píše:Nazdar borci,
volně navážu na tohle prastaré vlákno podobnou otázkou
Je technický rozdíl v kopech v thai a kick boxuPopřípadě jaký
![]()
Slyšel jsem totiž, že ano a to konkrétně, že v kicku jsou "švihové" kopy jako třeba v karate nebo TKD a v thai jsou zase "silové" kopy![]()
Je to pravdaA pokud ano tak prosím o detailnější popis a rozdíly v použití
Popřípadě, dá se říct co je lepší
A konečně, má cenu se učit oboje, nebo se stačí dobře naučit jedno
![]()
Předem díky....
NOKT píše:nekdojiny píše:Nazdar borci,
volně navážu na tohle prastaré vlákno podobnou otázkou
Je technický rozdíl v kopech v thai a kick boxuPopřípadě jaký
![]()
Slyšel jsem totiž, že ano a to konkrétně, že v kicku jsou "švihové" kopy jako třeba v karate nebo TKD a v thai jsou zase "silové" kopy![]()
Je to pravdaA pokud ano tak prosím o detailnější popis a rozdíly v použití
Popřípadě, dá se říct co je lepší
A konečně, má cenu se učit oboje, nebo se stačí dobře naučit jedno
![]()
Předem díky....
Jakožto zástupce karate si troufám říci, že karate má oba dva způsoby provedení. A pokud se mýlím tak mě někdo určitě opraví![]()
nekdojiny píše:Díky, ale byl bych fakt rád kdyby se k tomu vyjádřili zástupci kick a thai boxu, nebo jim to za to nestojí?
nekdojiny píše:No jo pokusím se to zjednodušit.
V podstatě se hlavně ptám jestli mě v thaiském boxu naučí kopat taky švihově, když to bude třeba? A pokud ne tak jestli v kickboxu jo?
Zpět na fullkontaktní sporty a MMA (mixed martial arts)...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků