Momentálně je mi 15 let a před třemi roky jsem začal pasivně cvičit, nedávno jsem se seznámil s klukem ze slovenska, co aktivně trénuje Thai box a po rozhovoru jsem se rozhodl, že minimálně vyzkouším, nějaké BU , už jen kvůli fyzičce a sebeobraně (popřípadě útoku) . Mluvil jsem o tom s kámošem a ten mi doporučoval Aikido, Judo, popřípadě Teakwondo, jinak ja jsem četl pár věcí o Thai boxu a řekl bych že by byl možná i vhodnější. Poslední dobou mám dost času a určitě bych se do něčeho takového chtěl zapojit a nechci aby ze mně ve dvaceti letech bylo nějaký neohrabaný dřevo.
Bydlím ve Frenštátě pod Radhoštěm (Severní morava-okres NJ) a podle Vašich návrhů bych potřeboval nejspíš taky doporučit v okolí (Rožnov pod Radhoštěm, Frýdek Místek, Kopřivnice, Frýdlant n. O) nějaký klub (ve Frenštátě máme Judo a Taekwondo a četl jsem něco o Frýdku-Místku, ale chtěl bych doporučení od Vás, zkušencýh

). Taky se chci zeptat jestli je vůbec dobré začít s tím sám, (trochu se bojím jít do něčeho , o čem skoro nic nevím sám) nebo je mnohem lepší kdybych přemluvil nějakého kámoše (i když pochybuju =) ) a jestli je dobré to vůbec začít cvičit v tomhle věku, kolik by asi stálo vybavení a takové základní informace... popřípadě mně můžete kontaktovat na ICQ / mailu ...
Prosím poraďte, budu rád za každý příspěvek do diskuze.