NAIA píše:RBR: Máme tréninky 3x tydne, plus dalsi dva s par lidma. Takze celkem pet + moje osobni - mam doma telocvicnu takze se to celkem da, ale cvicim tam i benchpress a proto bych to radsi nerozebiral protoze to cte PM
RBR píše:Rozvedu rád. Začnu trochu šířeji. Myslím tím, toto. Když nastoupí nováček na trénink BS/BU většinou se fyzicky nechytá. Nicméně pokud poctivě maká na tréninku, tak v poměrně krátkém čase srovná krok. Když je trochu přemýšlivější a začne trochu makat mimo tréninky, tak to srovná ještě rychleji.
Pokud jde o osvojení potřebného know how (tady jsem to zjednodušil zahrnul to pod slovo technika), tak to jde pozvolněji, protože nejdříve musí srovnat deficit ve fýze, aby se mohl zaměřit pozornost na něco jiného.
Potom pro pohodové provedení techniky je potřebná jistá, pro běžného člověka, nadstatndardní kloubní pohyblivost. Potřebné protažení svalů může trvat ještě déle než nabrání samotné fýzi. Některé techniky jsou pro většninu lidí z důvodu vysoké náročnosti na flexibilitu v podstatě nezvládnutelné (viz vysoké kopy-nebudu teď řešit jejich využitelnost v praxi)
Bez těchto atributů dle mého nelze na pořádní technice (myšleno know how) makat. Proto trvá získání správných technických návyků déle než nabrání fýzy, dle mého názoru.
RBR
Kain píše:S tím "lehce pozbyl" musím bohužel souhlasit... kvůli nemoci měsíc doma, pak tři měsíce velice lehce a až po půl roce zas nabíhám k normálním tréningům. Výsledek -> dřív jsem všechny u nás při sparringu utahal, teď padám na hubu skoro jako první. A bohužel s tím přicházejí i zbytečná zranění.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník