Ambr píše:čau, dělám pul roku box a ted chci chodit i do posilky abych se porádně nakorbil a nabouchal. proste chci být poradne namakanej,pracky jako kráva a kozy jak melouny. Psal jsem na nejaký fora o kulturistice ale tam se mnou pekne vyjebaly. strasne si tam myslí. muzete mi poradit co a jak mám dělat? Jde mi oto abych vedel jak moc mám jíst nebo jestli na to nemám koukat a který dny mám cvičit jaký partie těla? posilovnu mám v po,st,pá a box jen út a čt. Chci aby mi pořádně narostly ruce,ramena,kozy a chci poradně spevnit břicho.Co třeba použít doplněk stravy jako je kreatin atd.mohl by mi někdo poradit? jo a jeste neco o me. mám 175 cm 80 kg a je mi 18 let,box delám jen abych se ubranil a pro radost ale jinak muj cíl je být poradná korba.dík a ozvete se nekdo kdo by mi mohl poradne poradit.děkuju

Neboj, jednou z toho vyrosteš...
Jinak jsi trefil na nesprávný fórum, většina lidí tady používá svaly pouze k tomu, aby dokázali dát co nejrychlejší a nejtvrdší ránu...

A k tomu se ty klasický "nafouknutý" kulturistický svaly moc nehodí, jsi pak příliš stuhlý a pomalý...
Čistě obecně - nabrání většího množství svaloviny je podmíněno nejen tvrdým tréninkem, kvalitní výživou a vůbec životosprávou, ale i genetikou. Někdo prostě může dřít jak magor a pořád to bude slabota... Jistě, může si pomoci různými podpůrnými prostředky a nebo i dokonce anaboliky, ale...

Pár let bude fakt "korba", ale pak přijdou problémy s ledvinama (kulturisti dlouhodobě žerou i několikanásobně větší množství bílkovin, než jejich tělo opravdu potřebuje) s játry (různé koktejly kreatinů a různých energeticko - silových ovlivňovačů a jiných svinstev jim fakt nepřidají) a v neposlední řadě se srdcem, které musí to osvalené monstrum zásobovat krví. Bohužel - nikdo z těchto idiotů nemá tolik prachů jako Arnold, aby se po té, co si zničili zdraví, nechali dát týmem špičkových lékařů trochu dohromady a dožili svůj život s tou nejkvalitnější dostupnou "údržbou".
Je trochu naivní v tak komplikované oblasti jako je posilování a výživa důvěřovat "zaručeným" radám někoho neznámého... Raději si opravdu nech poradit v nějakém kvalitním fitnescetru a určitě by bylo dobré si o tom pořídit i nějakou literaturu. Tvým představám by mohlo vyhovovat třeba tohle:
http://www.fitsport-jt.cz/index.php?pag ... =&pismeno=