prakticke vyuzitie BU

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod nemoter » sob 29. bře, 2003 12:39

Chcel by som sa vas spytat, ci ste niekedy vyuzili bojove umenie niekedy vo skutocnom konflikte, je to moja dost casta otazka, a pytam sa to skoro kazde kto nieco trenuje, ale vela ludi s tim skusenosti nema, alebo napr. jeden takewondak mi povedal ..a , a potom som mu jednu normalnu vrazil rukov, nahovno mi bolo i tekwondo... ale jed co trenoval nejake cinske BU,... no a vytiahol som na neho slzak, a potom som utiekol do vchodu... <BR>takze by ma zaujimale vase pripadne zazitky s takymi situaciami, a bol by som rad keby ste ich podrobnejsie popisali.... <BR> <BR> <BR> <BR> :-Y :-Y :-Y
nemoter
diskutér - nováček
diskutér - nováček

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod pm » úte 01. dub, 2003 11:04

bojove umeni je bojove umeni, boj je boj. proc by si nekoho mlatil rukou nebo do nej kopal, kdyz ho muzes prastit zidli, nebo mu striknout do oci slzak, ze jo... ale tomu, ze mu na prd bylo taekwondo, bych veril ;-)
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod laada » úte 01. dub, 2003 11:07

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citace:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> <BR> 01.04. 2003 v 12:04, pm napsal(a): <BR>bojove umeni je bojove umeni, boj je boj. proc by si nekoho mlatil rukou nebo do nej kopal, kdyz ho muzes prastit zidli, nebo mu striknout do oci slzak, ze jo... ale tomu, ze mu na prd bylo taekwondo, bych veril ;-) <BR></BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR><TR><TD><HR></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End --> <BR>rejpale :-)
laada
laada
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod Osswald » úte 01. dub, 2003 13:18

no do mne jeden borec zacal rezat, a ja aniz bych nejak premyslel jsem mu uplne automaticky dal roundhousekick na spoj celisti a on usnul..... <BR>a to nejsem zadnej svalovej obrik...takze to funguje..i kdyz kdyz se mi nekdo dostane na telo mam vzdycky problemy kvuli mensi sile.....clovek musi co nejvic vyuzit svuj styl <BR>ps.:jezisi ja jsem chytrej :-o
Osswald
diskutér - nováček
diskutér - nováček

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod DaLok » úte 01. dub, 2003 15:23

Par slov o fighting ako to vidi moj ucitel (uryvok je z webu jedneho z jeho ziakov): <BR> <BR>WEN WU HE YI (scholar Way and warrior Way harmonize as one) <BR> Martial arts are for protecting people, not for killing. The mission of the practitioner is to protect people not to kill. Low level martial artists use violence to fight violence. The low class practitioner stops killing by killing. Old time martial arts and martial artists were far away from this attitude. We don´t have to talk about this through theory, and no need to analyze the aspiration of the hero to save the whole world. Simply by reading the seven classic martial arts book we can understand that the mutual idea is to have an overwhelming army which stops the war before it starts. <BR>From the high peak of Chinese martial arts emerged Tai Ji Quan and Ba Gua Quan . Tai Ji Quan focuses on softness, following and yielding. Ba Gua Quan is very agile and changeable - it´s highest skill is "two snakes entwining palm", in which you consider your enemy as your lover and entwine together with him. There were several times when my Grandmaster Gong Bao Tien was forced to fight, but at the most he only made a hole in the adversary´s clothing. Moreover, he covered the tear so that no one could see it, in order to save the face of the other person. Other schools have similar stories (about their masters). <BR> The essence of what these masters learned from their whole life is "protecting themselves, but not hurting others". We can see this intention even in the four main weapons of Chinese martial arts, the staff, saber, spear and sword. <BR> <BR>Staff - the intention of the staff is to avoid killing people, so the method is based on "sweep" and "peck". Therefore it has no blade or sharp point. <BR> <BR>Spear - this has only the point but no blade. The method is mainly "prick", and its purpose is to control the adversary´s joints. So its purpose is not for killing. <BR> <BR>Saber - only one side is a blade and the point is sharp. Moreover only the top section of the blade is sharp. The method is "slice" not hack, so it is not for killing. <BR> <BR>Sword - this has a single point and double blade. Only the point and three inches down are used. The method is "pierce through", not kill. <BR> <BR> These four main weapons can kill but actually they are not used for killing. When you practice with them you must have a very peaceful mind with no hint of violence, and this will make the energy very smooth. In Chinese martial arts if you don´t practice your inner cultivation and morality, and have no love, at the most you are just a killer and will never have a glimpse of the splendor of this art. <BR> It is said,"it is easy to kill, difficult to hurt. Easy to hurt, difficult to catch. Easy to catch, difficult to make them surrender." <BR> The heart of love and compassion makes the body soft and supple. The energy of violence and stubbornness makes the body stiff and hard. The development of Chinese martial arts is from very hard to supple, and this orientation has a great intention behind it. Modern practitioners need to contemplate and understand this very carefully, and avoid going the other way around. <BR>
DaLok
diskutér - nováček
diskutér - nováček

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod nemoter » stř 02. dub, 2003 19:56

hm, diki , velmi som tomu nerozumel , keby si mi to mohol strucne vysvetlit niekolkimi riadkami ze o co tam islo,ale po cesky alebo ked chces tak to moze byt po slovensky 8-) (ne zeby som mal nieco proti amerike, ale naco ju zbytocne propagovat, ked sme v cesku tak po cesky ne ? :-? <BR> <BR>diki <BR> :-Y :-Y :-Y
nemoter
diskutér - nováček
diskutér - nováček

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod DaLok » čtv 03. dub, 2003 8:42

Ahoj Luco, <BR> <BR> nie je to propagacia Ameriky - clanocek je v anglictine, pretoze anglictina je taky svetovy jazyk a ked sa ho nenaucis, hodne veci Ti bude chybat, obzvlast pokial sa chces venovat bojovym umeniam. <BR> V podstate sa tam hovori o tom, ze vsetko, co v zivote robime, ma v podstate jediny zmysel: robime to preto, aby sme boli stastni. Bojove umenia nie su vynimkou. Bojove umenia su na to, aby sme boli stastni. Stari majstri bojovych umeni neboli bezduchi zabijaci, ako si mnohi predstavuju - skutocna idea bojovych umeni je stat sa mudrcom, pretoze mudrc vacsinou dokaze vyhrat boj aj bez priameho suboja. <BR> Ked uz je mudrc prinuteny bojovat, bojuje s rozvahou: nesnazi sa zabijat, snazi sa ho predovsetym neutralizovat, nezranit supera a hoci aj ho dokaze porazit, snazi sa ho nepokorit, aby si jeho super mohol zachovat tvar a sebauctu. <BR> Podstatou skutocnych bojovych umeni je mudrost, poznanie a chapanie ako seba, tak aj inych ludi a to zahrna aj schopnost mat rad inych ludi. Iba ten, to toto dokaze, iba ten je dostatocne makky na to, aby bol schopny vidiet a rozumiet tmu, co je dolezite. Ak niekto je tvrdy a agresivny, nikdy skutocne bojove umenia nepochopi. <BR> Maj sa fajn.
DaLok
diskutér - nováček
diskutér - nováček

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod Kocka » čtv 03. dub, 2003 8:51

Co takhle rozsirit tuhle diskusi o opacne zkusenosti? Dostali jste nekdy narezano, pricemz vam bojove umeni bylo z nejakeho duvodu uplne na nic? A jake z toho pro vas vyplynulo pouceni? <BR>Doufam, ze tahle otazka nikoho neurazi ;-) , kdyztak pardon 8-)
Kocka
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod nemoter » čtv 03. dub, 2003 20:52

no to je tiez zaujimave, no chlapci pochvalte sa... <BR> <BR>(ja inac s bytkami nemam vela skusenosti, take veci na ulici som vetsinov so stastim vyriesil diplomaticky filozofickymi uvahami, ale ti co ma xeli dostat boli velmi agresivny a tu agresiu potrebovali zo seba dostat tak to obsiahol moj priatel,a vlastne kvoli tomu som zacal s tím vsetky, aby som sa mohol kludne prejst po ulici, a nebal sa pozriet ludom do oci, a nechovať sa ako zbabeli pes, a vediet ochranit svojich priatelov. ale inak som mal neustale strasne vela problemov stale som bol niekomu trnom v oku, ale od kedy som sa na to trosku pripravil tak je kuld, takze moje skusenosti z tejto oblasti su obojstranne takmer nulove) <BR>ale ked niekto nieco zazil tak prosim napiste to.... <BR> :-Y :-Y :-Y
nemoter
diskutér - nováček
diskutér - nováček

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod SuddenImpact » úte 08. dub, 2003 21:13

Ked neratam nejake prehrate detske suboje ala´ zakladna skola. <BR>Tak som vcelku uspesny. Mozno je to dane mojou telesnou schrankou 185/100, ale dufam, ze nie :). <BR>Takze ja som dostal po chrape, iba raz a to ked som sa rozhodol hrat sa na velkeho bojovnika proti vyhadzovacom v istom nemenovanom podniku okolo ktoreho som prechadzal a vznikol klasicky konflikt na zaklade sprostych reci. No a to v stave ked mi v krvy behalo asi 5piv a pol L vodky. Chyba je co som zistil az dodatocne, ze ked pozijem alkoholicke napoje :) zapina sa mi autopilot - asi v zaujme zachovania mechanickej funkcnosti mojeho tela :) a vypinaju sa mi niektore potrebne bojove procesy ako napr. periferne videnie a sluch - nakoniec aj zrak :). Takze to nefungovalo tak ako som zvyknuty, pretoze kym som udieral ja bolo to este ok - dvoch som zrusil, ale potom nabehla posila dalsich troch a ja som zistil, ze sa uhybam ranam az ked dopadnu - co nedoporucujem skusat. Nastastie som zvladol aspon urobit kryt na hlavu a ustal som to vceku ok. Mal som len poolamovane kusky zubov ako mi obcas po sebe cvakli ked som dostal ranu - jedno krasne krvou zaliate oko a inak v pohode. A hlavne skusenost, ze ked pijem tak sa zasadne nemlatim s 5-timi ludmi. A ak to bude nutne tak si musim davat sakra pozor.
SuddenImpact
SuddenImpact
diskutér - nováček
diskutér - nováček

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod nemoter » úte 08. dub, 2003 21:31

to and: <BR>a nejaky zazitok za triezva?
nemoter
diskutér - nováček
diskutér - nováček

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod SuddenImpact » stř 09. dub, 2003 11:06

lucifer66 - <BR>no tych mam celkom dost kedze som si privyrabal pocas mojich studentskych cias ako biletar, ale nemam pocit, ze by bolo o com pisat, alebo sa chvalit. Zatial sa mi nepodarilo pouzit ziadne bojove umenie, ktore akoze cvicim - okrem praveho a laveho haku, ashibarai resp. low kick. Najlepsie je snazit sa nedat sa vyprovokovat. Ak to uz proste inak nejde tak potom musis nieco urobit. :) <BR>Proste konflikt vznikne vacsinou prave vtedy ked ho akoze ani moc nepotrebujes - ak ho samozrejme nevyvolas ty sam - co sa mi zda dost trapne. No a potom je to iba na tebe. :))) Mne sa zatial nestalo, ze by to trvalo dlhsie ako par sekund tak max. 10-15 aj ked mne sa to vzdy zda ovela dlhsie co je zvlastne. Proste ako by sa mi natahoval cas :). Takze taka klasika je - chlapik je husty a nieco tliacha - uroby krok ku mne a ja ten krok robim uz s rozhodnutim, ze mu prerazim nos. To je vsetko. Ak sa rozhodnem, ze mu spravim dnes dobry den a nezmaltim ho napriek tomu, ze by si zasluzil - Zasadne nejdem k nemu. Pretoze sa mi stalo, ze som mu chcel len nieco povedat - nemal som naladu mlatit sa - zmensil som vzdialenost a ked spravil prvy prudky pohyb, tak mi vyletela ruka a dopadlo to rovnako. Takze ak nechcem zapasit :), radsej k nemu ani nejdem a serem na neho. Zatial som bol vzdy uspesny mozno aj preto, ze si proste neuspech nepripustam. Viem, ze je to cele o hlave inak to nefunguje. Zopar krat som sa skusmo rozhodol, ze pockam ako sa to bude vyvijat. No a nakoniec to skoncilo rovnako. Lenze som sa pripravil o moment prekvapenia. Potom sa mi stalo, ze som ho dobre netrafil chlapik to ustal. Vrhol sa na mna - kedze bol asi o 10cm vacsi a asi aj tazsi spadol som na chrbat - on na mne :) mne sa to celkom ako poloha pacilo pretoze velmi rad zapasim na zemi a tak som sa s toho hravo dostal a stal som na nohach skorej ako on. Dostal dve kopacky a bolo po zapaseni. Mal som stastie, ze bol iba sam - inak by som dostal nakladacku - takto si to odniesla nastastie iba zablatena bunda. Tak som sa poucil a radsej serem na to. Trafim ja jeho, aby netrafil on mna. Dobre funguje kombinacia uder a kopacka na koleno, alebo obratene. 90% ludi sa zosere na zem. Inak je celkom fajn vediet sa okamzite prepnut :) . Proste stav nasratosti je u mna z 0 na 1 a nic medzi tym. To celkom odporucam. Reci okolo su zbytocne - ak sa ten clovek nechce mlatit a len sproste nadava a provokuje je to jasne vidno a nevsimam si to. Ak ta chce zlozit tak ti ziadne reci aj tak nepomozu. Mozes proste odist prec ak na to momentalne nemas naladu, alebo je tam vela svedkov :). <BR> <BR> <BR>
SuddenImpact
SuddenImpact
diskutér - nováček
diskutér - nováček

prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod SuddenImpact » stř 09. dub, 2003 11:22

A este cosi - aby som odpovedal na zakladnu otazku. Zacal som cvicit bojove umenia /konkretne aikido/ vlastne aj pod vplyvom filmov, ale nie preto aby som sa naucil branit, ale hlavne aby som dokazal lepsie ovladnut svoju agresivitu a dokazal sa elegantnejsie "pohrat" s protivnikom. Zatial mi nie je jasne ako by to bolo mozne. Kedze v realite vsetko prebieha tak strasne rychlo a stale sa to meni, ze tam nie je cas na ziadne zlozite techniky, ktore sa ucia na klasickych bojovych umeniach a ta agresivita mi praveze velmi pomaha. Takze zatial som co sa tyka mojeho praktickeho pouzitia BU v realite - celkom prepadol. Treningom s ukropcanym sme prisli akurat na to, ze jedina mozna varianta asi je vybrat 3-4 techniky a tie drilovat. Lenze to uz potom nie je studium BU, ale bojovy vycvik a to je dost rozdiel. Potom by to mozno mohlo fungovat. A pre predstavu cvicim BU 10 rokov a posledny rok sa snazim civicit min. 6x do tyzdna a to aj formou nastupov a kde akych metodickych zazrakov :). <BR>A ked sa mi raz podari pouzit nejaku inu techniku ako uder a kop ktore na treningu skoro vobec necvicim, tak to dam asi niekde vysekat na pamiatku dalsim generaciam :-)))) <BR> <BR>[ Tento příspěvek byl upraven uživatelem: and dne 09.04. 2003 12:29 ]<BR><BR>[ Tento příspěvek byl upraven uživatelem: and dne 09.04. 2003 12:32 ]
SuddenImpact
SuddenImpact
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 23. kvě, 2003 15:24

A prezili ste uz niekto utok s nozom?
To je teraz pomerne modna zalezitost. A koniec koncov sa tym ludom moc nedivim. Vsetci posiluju, ale noz celkom pekne vyrovnava pomer sil. Velkost a vaha je nanic, lebo tazky a dlhy vykrvaca po jednom zasahu rovnako ako maly a chudy
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: prakticke vyuzitie BU

Příspěvekod andromeda » úte 02. bře, 2004 15:01

Kocka píše:Co takhle rozsirit tuhle diskusi o opacne zkusenosti? Dostali jste nekdy narezano, pricemz vam bojove umeni bylo z nejakeho duvodu uplne na nic? A jake z toho pro vas vyplynulo pouceni?
<BR>Doufam, ze tahle otazka nikoho neurazi ;-) , kdyztak pardon 8-)

Tak těhle zkušeností mám víc, než dost. Ačkoli se bojovým uměním porůznu věnuji už od 12 let (a je mi 38), dostane mne na kolena kdejaký úředník, zvláště když má v ruce razítko.

Co takhle sebeobrana proti všemocnému razítku ? Má někdo použitelný styl ?
andromeda
andromeda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 02. bře, 2004 16:30

Proti všemocnému razítku???? Je potřeba mít dvě všemocná razítka...!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

A k tomu noži....měl jsem tu smůlu stát proti břitvě na gumičce :( :( :(
To je hodně fuj,zvlášť,když ten dotyčnej s ní umí!!!!Pomohl jsem si pak nohou od židličky....já vím,bylo to nečestné,nesportovní,ale zase jsem neskončil rozkrájenej na nudličky a jeho jen bolela ruka.Ale zkušenost to byla hnusná...hlavně když nemáte dostatek prostoru.
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Miro » úte 02. bře, 2004 19:51

DaLok,

velmi zaujimavy clanok. Ak sa mozem opytat, kto je Tvojim ucitelom? Mozes uviest adresu toho webu, na ktorom je to uverejnene? Vdaka.

Miro
Miro
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 02. bře, 2004 21:40

to nie je problem, ze si pouzil nohu od stolicky..v krav mage, ktoru robim, je to upkne normalna a akceptovana vec...v boji proti nozu sa pouziva ako druha...prva je utek :D :D :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 02. bře, 2004 21:40

to nie je problem, ze si pouzil nohu od stolicky..v krav mage, ktoru robim, je to upkne normalna a akceptovana vec...v boji proti nozu sa pouziva ako druha...prva je utek :D :D :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 02. bře, 2004 22:16

Já jsem kromě jiného 4 roky cvičil SCARS.Víceméně totéž,jako Krav Maga.No a utéct nebylo kam a hlavně kudy :cry:
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Další

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...