Poppy píše:Muže tady nekdo napsat nakou konkretní situaci jak se aikidem ubranil na ulici? Já aikido dělám už měsíc a baví mě...i když by byl naky box nebo thaj box mnohem lehčí...A ted se ptám...Myslím že v dnešní době dělá už každej druhej thaj box atd...Dokážu se aikidem ubranit proti nákemu boxeru? Napiš te jestli ste nakou takovouhle situaci zažily...díky
Poppy píše:Muže tady nekdo napsat nakou konkretní situaci jak se aikidem ubranil na ulici? Já aikido dělám už měsíc a baví mě...i když by byl naky box nebo thaj box mnohem lehčí...A ted se ptám...Myslím že v dnešní době dělá už každej druhej thaj box atd...Dokážu se aikidem ubranit proti nákemu boxeru? Napiš te jestli ste nakou takovouhle situaci zažily...díky
Ahoj! Na aikido se můžeš spolehnout až po létech tréninku, spíš se spolehni na sebe, pokud máš představu a schopnosti jak se ubránit. Pokud ne, radši všechny konflikty okecej pusou a spolehni se na nohy:-) Jestli schopnosti máš, všechny použij a zároveň zapomeň odkud pochází ( aikido, karate, box, házení židlí, to je fuk ). Já trénuju všechny možný styly už docela dlouho a ve finále stejně házím židlema:-) ( obrazně řečeno). Důležitý je freestyle boj a freestyle myšlenka...
Ať se daří a měj se
ukropcany píše:Po rokoch strávených v ringu by som si vedel predstaviť, že snáď by som začal byť pripravený skúšať (!!!) si niektoré techniky ... no flame please...
ukropcany píše:Možno, ale na výsledok to nemá žiadny reálny efekt. JBU nie sú strikerské a nemajú na údery poriadnu odpoveď, nevedia ten útok prebrať, prilepiť sa a urobiť techniku. Skôr si myslím, že na bežného džaponca, ktorý len otročil na políčku to fungovalo v pohode a tak nebola motivácia to vylepšovať proti vytretým boxerom z európy...
Poppy píše:Já aikido dělám už měsíc a baví mě...i když by byl naky box nebo thaj box mnohem lehčí...
Poppy píše:Můžu se spolehat na aikido? Má někdo zkušenosti když ho použil na ulici?
DaveStone píše:2 Dalt:
Záleží v jakém smyslu měl být box lehčí než aikido. Na fyzičku asi ne, na pochopení a složitost technik asi ano. Tak bych původní výrok chápal já.
2 will:
Taky mám možnost občas cvičit techniky aikido a dodal bych, že tyto techniky jsou stavěné jako obrana proti dlouho dopředu signalizovanému útoku, kdy útočník do toho padne celou vahou. Ale neumím si představit aikido obranu proti tomu, když mi někdo něco naznačí, pak udělá nějaký jiný útok (úder, kop) a rychle se stáhne zpět. Na tohle jsme aikido obranu snad nikdy necvičili a ani jsem ji nikde neviděl.
2 raduz:
Taky se do toho někdy sám hážu. Lepší spadnout dobře tím, že se tam sám hodím, než spadnout jak pytel brambor a nějak si ublížit, když budu čekat až mě druhý - ne zcela vždy ideálně - hodí sám. To je problém hlavně u začátečníků, kteří to házení moc neumí. Myslím jakože nějaký nováček hází mě.
Shihtzu píše:Aikido je vykleštěné Daitó-ryu (které je naopak velmi tvrdé a hodně dobře aplikovatelné na ulici)...
zipule píše:1.) V žádném smyslu není box lehčí než aikido, pokud myslíž že ano, tak jsi asi boxovat nezkusil.
2.) na aikidu se z 99% neučí efektivní útok tudíž ani efektivní obrana proti němu, jasný jak facka..
To je jako bys chtěl objevit protilátku na nemoc o které vůbec nic nevíš
3.) a právě proto se skoro žádný aikidoka to házení nenaučí, protože si do toho všichni navzájem padají ještě dřív než jim k tomu dá někdo důvod
DaveStone píše:3. Nebylo to na aikidu, ale na JJ. Borec s bílým páskem mě párkrát hodil tak "šikovně", že mě ve vzduchu přetočil tak, že jsem padal přímo na rameno - potom jsem kvůli tomu 3 tréninky vynechal. Takto to dopadá, když jsem nespolupracoval a neskákal mu tam sám. Chtěl jsem, aby se to naučil... Ale až s ním budu cvičit příště, budu tam skákat sám, abych se nezranil.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků