trening na poulicni bitky

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Toman » pon 30. říj, 2006 7:56

DrGlock píše: A věř mi, že grappler s tím mít problémy bude, protože rychle schytá spoustu úderů a bude mít štěstí pokud mu to nezhasne

PS. Proč bych ti to měl věřit ? Seš grappler, abys to mohl posoudit? Protože pokud ne není důvod to dále řešit.

Na tohle téma rezignuju jelikož nemá smysl diskutovat o nesmrtelnosti chrousta.
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAAR » pon 30. říj, 2006 9:22

Defendu:
Já zase viděl v Praze takový výjevy ,že na 65 kg studentíka přišel tak 110
kg/190 cm/50cm obvod ruky vyhazovač a ne aby ho vyvedl ale začal ho mlátit pěstma :!: :?: a vzadu ještě stáli dva podobní asi jako pojistka ,
Nebo podobní dva si podávali opilýho a neškodnýho člověka .
No neříkám že je to tak vždycky,

jistě jsou, doufám že je jich většina, takový vyvaděči co podobný hnusy
zásadně nedělaj a jsou vystavený tomu že přijde parta 10 všehoschopných hovad co třeba maj i bouchačky a musí si s nima poradit
což je jasně dost nebezpečná a náročná facha,

Jen by mě zajímalo jaký případy jsou častější....kdy jdou proti přesile nebo kdy jsou v jasný přesile.
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNAAR » pon 30. říj, 2006 9:52

Atilius píše:
RUNAAR píše:Na obranu obecně je třeba určitá vzdálenost od agresora .......potom hlavičku nejspíš vůbec neudělá,
pokud jste na blízko tak nikdo zkušenej nebude stát s odkrytou hlavou
a čekat na háky nabo hlavičku která je většinou blesková a nikdo nestíhá uhnout nebo krýt.
Důležitá je poloha hlavy nikdo zkušenej nemá vystrčený nos a bradu tak aby jí šlo trefit hlavičkou,

Ta hlavička mu vyšla protože byl proti němu nezkušený oponent,který se neuměl vůbec krýt.

Musim rict, ze tohle me zaujalo. To, co je tu napsano je pravda, ale da se to aplikovat i v realu? Beru to za sebe. Jsem v hospode a prijde typek a zacne do me hucet. A pujde bliz a bliz, jedina moznost, jak udrzet vzdalenost je ustoupit. Ustupovat neni porad kam, takze jednou na zkraceni vzdalenosti dojde.
A pokud jde o ten vystrceny nos a bradu, tak i to je pravda, ale... Schovat nos a bradu bude, podle meho, znamenat urcity psychologicky ustup a tim spis nabere utocnik pocit, ze se bojite a pusti se do vas (nebo nemate ten pocit?). Takze se zda, ze optimalnim zpusobem je dat prvni ranu, ale pokud v podstate nechci bojovat do posledni chvile, tak cekam na opravdu jasnou agresi utocnika. Ono totiz, kdyz dam prvni ranu tak jena stopro jasne, ze je bitka. Kdyz nedam, tak se z toho jeste treba vykecam nebo se neco stane :twisted:. Takze?

Příjde blíž a bliž ano ano to je přesně ono ,právě když jde k tobě na blízkou vzdálenost tak začíná jasný útok a nejde udělat nic jinýho než tam vypálit svoje nejtěžší kalibry ,ale to už je obrana když jde k tobě agresor blízko v takový situaci se na nic nečeká.
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNAAR » pon 30. říj, 2006 9:56

DrGlock píše:
RUNAAR píše:No ,na páku nebo škrcení přeci není potřeba extra přesných pohybů daleko technicky náročnější na přesnost je někoho na ulici dobře trefit rukou nebo nohou ,nemluvě o tom že úder musí mít i razanci což ve ztuhlém stavu těžko provedete,

Na páku nebo škrcení takové předpoklady nutný nejsou,
to že někdo viděl videa z pouličních bitek kde se boj na zemi nepoužíval znamená třeba to že aktéři škrcení a páčení většinou neovládají ,někdo jiný zase třeba viděl že větší část potyček skončí na zemi ,

A není žádný důvod někoho páčit půl dne ,stačí končetinu pořádně natáhnout na krátkou dobu nebo páku "dokončit" agresor kdyby mohl tak by vám udělal třeba něco horšího.

No a škrcení stačí přeci pořádně utáhnout a útočník bude tak zhulenej že už neprovede pořádný útok ,
PS:
mnohem víc o tom ví Toman

S tím nemůžu souhlasit. Pár let jsem žil v přesvědčení (Ju Jitsu), že fungujou páky, na který potřebuješ mít fakt namakanou a přesnou techniku, protože bez ní ti to nefunguje ani na tréninku. Pokud necvičím Karate, tak na to, abych na ulici někoho trefil rukou nebo nohou žádnou namakanou techniku nepotřebuju a nezáleží na tom, jestli je ten úder silnej a dobře trefím. Když jich vysypu pár za sebou, tak tam nějakej sedne. Stejně tak si myslím, že i lowkick od blbýho fotbalisty je velmi účinej.

No na tom jestli je úder silnej záleží a na tom jestli je přesnej záleží taky hodně.
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod RUNAAR » pon 30. říj, 2006 10:31

ukropcany píše:
RUNAAR píše:a nezáleží na tom, jestli je ten úder silnej a dobře trefím.
S týmto sa nedá nič len NEsúhlasiť... úder musí byť aj tvrdý, aj dobre trafený... to že ich je viec neznamená, že padne... už som zažil zopár boxerskych prestreliek a nikto v nich nepadol... :idea:

Přečti si co jsem psal já a co Glock :lol:
já psal že úder musí být silný a přesný
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod DrGlock » pon 30. říj, 2006 13:23

Toman píše:
DrGlock píše: A věř mi, že grappler s tím mít problémy bude, protože rychle schytá spoustu úderů a bude mít štěstí pokud mu to nezhasne

PS. Proč bych ti to měl věřit ? Seš grappler, abys to mohl posoudit? Protože pokud ne není důvod to dále řešit.

Na tohle téma rezignuju jelikož nemá smysl diskutovat o nesmrtelnosti chrousta.

Věřit mi to nemusíš, je to můj názor. Grappler nejsem, ale cvičím i boj na zemi a párkrát jsem si zkusil závody v grapplingu a podobných odvětvích, tak si myslím, že o tom něco vím a na člověka, který cvičí jen grappling bych si nevsadil.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pon 30. říj, 2006 13:34

ukropcany píše:
DrGlock píše:a nezáleží na tom, jestli je ten úder silnej a dobře trefím.
S týmto sa nedá nič len NEsúhlasiť... úder musí byť aj tvrdý, aj dobre trafený... to že ich je viec neznamená, že padne... už som zažil zopár boxerskych prestreliek a nikto v nich nepadol... :idea:

Já mám vyzkoušeno, že tzv. řetězové údery fungují velmi účinně. A nejsou to extra silné údery a nezáleží na přesnosti. je jich jen hodně rychle za sebou.
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pon 30. říj, 2006 13:42

DrGlock píše:
ukropcany píše:
DrGlock píše:a nezáleží na tom, jestli je ten úder silnej a dobře trefím.

Já mám vyzkoušeno, že tzv. řetězové údery fungují velmi účinně. A nejsou to extra silné údery a nezáleží na přesnosti. je jich jen hodně rychle za sebou.

Na kom si je zkoušel :?: :lol:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 30. říj, 2006 13:45

DrGlock píše:, který cvičí jen grappling bych si nevsadil.

OK to ani já ne. Ale upřímně, takového téměř nikoho neznám. Všichni kluci co znám(cvičím s nimi) uměj i solidně zatlouct. Zpravidla díky zkušenosti z boxu aj...Grappling jsou v podstatě jen pravidla.......Obrázek
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod DrGlock » pon 30. říj, 2006 13:57

luen píše:
DrGlock píše:Já mám vyzkoušeno, že tzv. řetězové údery fungují velmi účinně. A nejsou to extra silné údery a nezáleží na přesnosti. je jich jen hodně rychle za sebou.

Na kom si je zkoušel :?: :lol:

Na kamarádech a kamarádkách na tréninku :) Je to jednoduché, stačí chrániče na ruce a helma s mříží a už to tam sypu jak šicí stroj.

Přece nebudu cvičit něco, čemu nevěřím a nebudu věřit něčemu, co si sám co nejreálněji nezkusím :idea:
DrGlock
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » pon 30. říj, 2006 20:56

RUNAAR píše:Defendu:
Já zase viděl v Praze takový výjevy ,že na 65 kg studentíka přišel tak 110
kg/190 cm/50cm obvod ruky vyhazovač a ne aby ho vyvedl ale začal ho mlátit pěstma :!: :?: a vzadu ještě stáli dva podobní asi jako pojistka ,
Nebo podobní dva si podávali opilýho a neškodnýho člověka .
No neříkám že je to tak vždycky,

jistě jsou, doufám že je jich většina, takový vyvaděči co podobný hnusy
zásadně nedělaj a jsou vystavený tomu že přijde parta 10 všehoschopných hovad co třeba maj i bouchačky a musí si s nima poradit
což je jasně dost nebezpečná a náročná facha,

Jen by mě zajímalo jaký případy jsou častější....kdy jdou proti přesile nebo kdy jsou v jasný přesile.

V Plzni je vcelku běžné,že je na diskárně,kde za noc "proteče" i několik set lidí,jen jeden vyhazovač :!: Takže o nějaké "přesile" vyhazovačů se nám může nanejvýš zdát :lol: V Praze se holt majitelé nesnaží tolik šetřit :lol:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Angus » úte 31. říj, 2006 9:09

nope píše:Tihle dva uz zrejme sveho reznika nasli..
http://video.google.com/videoplay?docid=-4190938042466443086
©koda, že chlapec neuměl zapojit nohy, tady byla možnost rozsáhlého použití :lol:
Angus
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAAR » úte 31. říj, 2006 9:40

defendu píše:V Plzni je vcelku běžné,že je na diskárně,kde za noc "proteče" i několik set lidí,jen jeden vyhazovač :!: Takže o nějaké "přesile" vyhazovačů se nám může nanejvýš zdát :lol: V Praze se holt majitelé nesnaží tolik šetřit :lol:

Aha já jsem zažil jenom diskoteky kde je vyhazovačů vždy několik
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod kik » úte 31. říj, 2006 12:32

čau to video romales vs boxer jsem viděl už dávno ,ale kámoš mi říkal ,že ti cigáni ho pak v tom lesíku skopali já to ,ale osobně neviděl tak kdybyste měli nějakou delší ukázku tak bych to chtěl vidět.čus
kik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » úte 31. říj, 2006 12:34

Nic delšího není taky sem to viděl už před časem....Jak to ten tvůj kámoš ví?...určitě to nějakou dohru mělo
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bruce » úte 31. říj, 2006 14:50

fakt píše:
Lada píše:samo s těma pákama si nedělám iluze, i když jsem se je učil a učím tak bych vždy pokuď by nešlo jen o nějakou šarvátku použil primárně, údery, kopy, hlavičku atd... možná pak to zkombinovat když by to šlo s nějakou jednoduchou pákou a dalším kopem....

no kdo ví....

Je třeba si uvědomit nač při pouliční rvačce potřebuji páku:
- chci někoho držet dokud nevystřízliví? blbost
- chci někoho držet dokud nepřijede PČR? blbost
Je to nepraktické a neúčelné. Zkus si udržet někoho na zemi třeba 10minut a to pro začátek v přátelském prostředí tělocvičny.
Vedle úderů a "možnákopů" je účelnější používat strhy a odstrčení.

A co tak utocnika v tej pake drzat a zaroven ho zasypavat udermi?to by bolo uz praktickejsie..Ved kolko krat to tak bolo v PROGERISVE FIGHTING SYSTEME?
NEZI ABY SI BOJOVAL ALE BOJUJ ABY SI ZIL!
bruce
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » úte 31. říj, 2006 14:56

Nejlepší je to zkončit jediným úderem. :D
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod sosuke » úte 31. říj, 2006 14:59

Nejlepší umění je vyhrát bez boje.
sosuke
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » úte 31. říj, 2006 17:54

tieto mudrosti do teba tlacia na aikide, ze ? :D :D
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » úte 31. říj, 2006 22:22

Kolik je ti let sosuke? Přiznej se a po pravdě.
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...