BL

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Anonymní » čtv 20. led, 2005 20:50

Ja v téhle diskusi asi nemám co dělat, protože o JKD ani o BL toho zdaleka nevim tolik abych mohl soudit. Jenom bych chtěl podotknout dvě věci. Za prvé: Sennine, mi se ani nezdá, že by tady někdo prvoplánově napadal JKD. Spíš mi příjde, že daná skupina lidí prostě neuznává BL a jeho schopnosti a navážení do JKD pak vzniklo jenom jakousi setrvačností. Navíc můj dojem z téhle diskuse je, že oni odpůrci mají opravdu daleko konkrétnější kritiku a námitky než je obrana druhé skupiny. Tam mi to víc přijde jako urážky a napadání.
Za druhé, jenom malá otázečka pro Playera: můžeš prosím Tě napsat jaké máš své zkušenosti s JKD, když to tu tak obhajuješ?Neber to jako provokaci, prostě jsi tu momentálně asi nejpopulárnější a nejznámější postava, ale nikde jsem se nedočet, že bys JKD praktitoval - vím o nějaké době MT a nynějším vietnamském karate. To je ale jenom taková osobní zvědavost.
No a možná ještě za třetí bych chtěl říct, že tady proti sobě stojí lidé, kterých si aspoň takhle na dálku vzhledem k jejich raekcím v jiných diskusích docela vážím a myslím si, že je škoda aby tohle téma upadlo do vzájemného osočování a napadání.
Tak a teď se omlouvám za své laické vyrušení a můžete pokračovat.Hurá do toho! :D
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PRO ODPURCE BL

Příspěvekod Hyperboreus » čtv 20. led, 2005 22:08

Chtěl bych se zeptat WT_Martina:Ty ses někdy účastnil pořádné rvačky nebo bitky??Odpověz upřímně.
YiWane:viděl jsi někdy viet vo dao v praxi??jestli ne,proč ten skepticismus??
Pavelo:Ty mi zas,chlapče,jsi li čestný,uveď,který můj výrok byl,dle tebe,ubohý.
A hoši,jestli nejste schopni vůbec rozpoznat,KDO CO tady PÍ©E,tak
O CO VÁM jde????
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Anonymní » pát 21. led, 2005 7:38

o JKD a BL toho moc nevím ale nechápu jak nějakej trouba může říct že trdiční styly nejsou v reálu použitelné????? NO JO JÁ ZAPOMĚL ONI SE BU ODPRADÁVNA VLASTNĚ VŮBEC NETRÉNOVALA KVŮLI BOJI ALE KVŮLI PEČENÍ KOLÁČŮ NEBO ZASAZOVÁNÍ STROMŮ ČI KOPÁNÍ KRUMPÁČEM to jen s moderními styly můžeš v boji přežít uvědomujete si co tu vlastne píšete???? O jak vy říkáte tradičních Bu víte asi velký hnědý h...o!!! :roll: :evil: Naviděnou
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: PRO ODPURCE BL

Příspěvekod WT_Martin » pát 21. led, 2005 7:55

Hyperboreus píše:Chtěl bych se zeptat WT_Martina:Ty ses někdy účastnil pořádné rvačky nebo bitky??Odpověz upřímně.

Ano a jak vidis, tak ziju.

Uprimne mne dokaze nastvat, kdyz clovek, ktery nevi absolutne nic o bojovych umenich placa kraviny a papouskuje nazory velikeho Bruce. Jen idiot si dela nazor na neco, o cem nezna dostatecne mnozstvi podlozenych faktu. A takovych idiotu je tady, jak se zda, velice mnoho.

Jojo, "tradicni bojova umeni jsou takova, ktera ted trenuji tak, jako pred 300 lety" a "bojovy aspekt ustoupil kamsi do haje"... Jo a samozrejme - "mnohem lepsi jsou profesionalni bojova umeni pro armadu", ze jo. Ach jo, ach jo...
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 21. led, 2005 8:10

:arrow:
Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 22:00, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
http://www.jeetkunedo.cz/
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 21. led, 2005 8:19

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 22:00, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 21. led, 2005 8:25

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:08, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 21. led, 2005 8:37

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 22:01, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod WT_Martin » pát 21. led, 2005 9:13

Sennin píše:To, že V SOUČASNÉ DOBĚ nedělám BU pod žádným mistrem, v žádné škole neznamená, že nemám žádné znalosti. O BU se INTENZIVNĚ zajímám od svých 12ti let...

Ze se o neco zajimas rozhodne neznamena, ze o tom neco vis. Placas nesmysly, zalozene na Tvych osobnich pocitech a nekvalitni literature. Tot cele.
<b>Martin Kysela</b>
Lamga Hungkyun Gungfu
林家洪拳功夫
linie: klášter Siulam - Jisin simsi - Hung Heigun - Luk Achoi - Wong Taai - Wong Keiying - Wong Feihung - Lam Saiwing - Lam Jou - Lam Jansing - Pavel Macek
WT_Martin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 21. led, 2005 9:19

.
Naposledy upravil pucmaz dne úte 30. pro, 2014 13:08, celkově upraveno 1
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » pát 21. led, 2005 9:23

player píše:Pavela:jeste sem necetl vsechny prispevky,tak se omluvam,pokud jiz nekdo na tvou konkretni otazku,v cem ze je JKD jine od "tradicnich" stylu, odpovedel.
Odpoved je zcela jednoducha.JKD se prizpusobuje tobe,ne ty jemu.To je nejvetsi a nejzasadnejsi rozdil od zbytku BU :!:

Aha tak tomu rozumím, tenhle postoj mi připadá příliž nízký, moc velká námaha, tak si ho přizpůsobím a budu stát výše, kopat takhle vysoko, to je dřina, tak budu rači při vičení kopat níž, a vůbec nejlepší bude, když na to hodím bobek a budu radši vo tom filozofovat, protože to je nejpohodlnější :lol: Ale beze srandy, jestli někdo nepřispůsobuje tradiční umění na tělo každému žáku, tak je to blbec a ne učitel. v tradičním wušu se V®DY vše přizpůsobuje na tělo ale při zachování PRINCIPU. BL sám princip svým cvičením jakžtakž nepopřel, (svým kecáním jo, jeho vytahování se a opovrhování tradicí byla jenom póza, sám hezky česky doma cvičil základy kungfu, pěkně jako ve wušuškole)). Kdyby princip trad. wušu popřel ve cvičení, dostal by na kokos od každýho. Spíš se mi zdá, že o tradičním wušu víte hodně málo, tudíž máte falešnou představu.
SENNINE : REÁLNÉ POU®ITÍ BU MYSLÍM TO, ®E BOJOVÉ UMĚNÍ BUDU A MUSÍM POU®ÍVAT V PRAXI - A NA TO SE BUDU PŘIPRAVOVAT! Nebudu pilovat kata, nebudu provádět dechové cvičení, ale budu pilovat techniky, kombinace, o kterých vím, že mi budou fungovat v PRAXI - Ale člověče, už jsme zase u toho, bez toho ti to fungovat nebude. v TW© se přeci taky pilují techniky kombinace a V©ECHNY reálné, v TW© neexistuje nereálná technika, jestli jo, prosím sdělte mi jí. A kata (taolu) jsou přeci metodou, jak se nejefektivněji a správně ty techniky naučit. Tak o čem proboha kecáme. BL řekl, že tradiční styly jsou na hovno ale neřekl NIC konkrétního, neřekl, podívejte, v tradičním třeba Hungga se ruka dává takhle a PROTO je to na hovno a já se svým skvělým novým JKD jí dávám takhle, v TJQ se cvičí forma Bílý jeřáb rozpíná křídla, taje úplně nahovno v praxi a proto já cvičím v JKD techniku Hadleze z díry vystrkuje kníry nebo třeba otočku vandam. On řekl jenom, někdo ti chce dát pěstí a ty mu rychle dáš pěstí první, no to je krása, to by chtěl přeci každej kdo cvičí BU, to neni žádný moudro. Někdo tady napsal,že jsem nepochopil JKD, ale soudruzi, pochopil, neboť jen idiot by nepochopil něco tak zjevného a jasného, jako že do auta se musí nalít benzín aby jelo a bez benzínu nepojede, leda by stálo z kopce. Bóóóže, kde v BL díle je nějaká vyšší filozofie, ne zjevné triviality 8O Hyperboreus, nenapsal...
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: WT_Martin

Příspěvekod Klidek » pát 21. led, 2005 10:16

[quote="WT_Martin

Jen idiot si dela nazor na neco, o cem nezna dostatecne mnozstvi podlozenych faktu. A takovych idiotu je tady, jak se zda, velice mnoho.

[/quote]

Ba, ba
To je smysluplna sebekritika. Ocenuju, kdyz nekdo vidi veci realne :wink:
Klidek
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Sennin » pát 21. led, 2005 10:27

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 22:01, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: PRO ODPURCE BL

Příspěvekod irzounek » pát 21. led, 2005 10:31

Zdar a silu "Hyperboreus" !

Hyperboreus píše:
YiWane:viděl jsi někdy viet vo dao v praxi??jestli ne,proč ten skepticismus??

Kdyz neco pisu, vim co delam a o cem pisu...
Ano, videl jak to co delal napr. Christian v roce 1990, tak i to co pozdeji. A potom jsem videl a cvicil i s lidma kteri Viet Vo Dao skutecne cvici (a mimochodem jsou to nekteri moji zaci a jejich mistr z Vietnamu ve Francii :-), cvici i Dinh Binh...). Takze proto ten "skepticismus" (aby sis to nevylozil spatne, me se libi vsechny bu - nektere min a jine vic, jsem "skepticky" napr. i k Aikidu nebo vetsine Tai Ji - ale vic to vztahuji ke konkretnim lidem, ne ke stylum). Jinak proc se ptas v diskuzi o BL ???
cest
yw
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gaud » pát 21. led, 2005 10:37

Tak trochu mám pocit, že spousta z vás si neuvědomuje to, že Bruce si nikdy nedělal nároky na nějakej novej, převratnej ultimátní styl, kterej je nejlepší na světě, zatímco ty ostatní jsou akorát tak pro pitomce co chtěj dělat trakový ty tradiční blbosti. Vzal prostě to, co považoval za nejlepší z těch ostatních a skloubil to dohromady.
Pavela: rok a půl jsem cvičil shaolinské wu shu pod Qin Ming Tangem a nepamatuji si na nějaké přizpůsobování se žákům. Spíše na to jak žáci přispůsobovali sebe, nebo si přizpůsobovali co je mistr Qin učil.
Gaud
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pát 21. led, 2005 10:45

Dobry den,
ja bych se rad zeptal Marka a co vite o JKD vy?? Kde jste se ho osobne ucil??
Dle Vase horni prispevku si tedy snad Vy prisvojujete pravo to, ze znate o BU vse?? Ja jsem sveho casu BL take zral nez mi Yiwan takrikajic " rozkopal hracky"
A ohledne Vami opetovanych military systemu ci profesni sebeobrany: domivam se, ze jsem mel moznost se s ni seznamit pomer dosatecne a jen si Vas dovolim upozornit, ze systemy jako MCS, Corp a Corp, H2H, Krav Maga se zakladaji prave na tradicnich systemech.
Dave
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod irzounek » pát 21. led, 2005 10:52

Sennin píše:WT-Martin & Pucmaz:
Takže je Vám to zřejmé, vy nesmysly neplácáte a vy o BU víte víc. O.K. já vám to neberu. Je to váš názor!

haha, Anicka Dajdou na bojovaumeni.cz ??? :-)

Pro mě osobně víte prd o JKD, protože také stavíte na svých osobních pocitech - jen jste o tom "slyšeli" a "viděli" několik filmů. JKD nechápete a asi nikdy nepochopíte.

nojo, Sennine, tak to tam musis zahrnout vsechny vcetne sebe z tehle diskuze...

Pro mě osobně víte prd o bojovém umění vůbec - je to dáno vašim jednostranným zaměřením. Můžete být odborníci ve svém stylu, ale nic víc.

..a tak to ja si zase myslim, ze kdyz rozumis dobre jednomu stylu, rozumis bu celkove, jeho podstate. Naopak kdyz budes nesystematicky pidlat a michat koncepty a metody (techniky) apod... nepochopis/nenatrenujes nikdy nic a budes se tocit dokola na miste a budes mit tak zamotanou hlavu, ze z toho zcvoknes a ziskas dojem ze uzs neco pochopil. Ale ja vim :-) :
O.K. já vám to neberu. Je to váš názor!

Kritizujte klidně dál..už Budha řekl: "Přednesli jste mi kritiku, děkuji Vám za ni, ale klidně si ji vemte sebou, já ji nepotřebuji!"

Kdybych Ti tu napsal co toho nakecal takovej Frana Drtikol :-) ... A kde ze to Budha konkretne pronesl? Kde ze to stoji? Zajimala by me celkova zapletka. To vis, nemam cas sledovat vsechno :wink: .

Velice Vám oběma doporučuji přečíst si Dókukodó Mijamota Musašiho a pokusit se pochopit, cože to tam vlastně píše.

...hm, jestli chces tak takovej Pucmaz Ti ho prednese v originale (bych si tipnul) :wink:

Sennine, co takhle caj a osobni diskuze na toto tema, videozaznamy a PRAKTICKE ukazky ??? Jak dlouho jsme se nevideli ??? Nenechavej to na potom, za chvili zase odletam !!!
Cest !
Ivan Rzounek

Ivan Rzounek's WingChunKuen Research
www.wing-chun.cz
Facebook - https://www.facebook.com/ivanrzounekwingchun
irzounek
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 21. led, 2005 11:13

OK, Yiwane! Už jsme se dlouho neviděli, takže se příští týden zastavím na pokec. Předem Ti zavolám, abych upřesnil...
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pucmaz » pát 21. led, 2005 11:19

Yiwan: dekuji za projevenou duveru, ale az na takovou uroven moje japonstina nesaha, jestli vubec kdy bude. Nicmene tu knihu mam v cestine... :wink:

sennin: Dave sem hodil docela zajimavy dotaz. Kdyz jsme teda vsichni uplny bu nevzdelanci, mohl bys alespon napsat, kde ses o JKD dozvedel (pripadne studoval (a u koho)) ty. A zkus schvalne jednou jedinkrat nepouzit frazi "zajimam se xx let", ale treba "cvicil jsem (ale pak zase jak dlouho a u koho) ", nebo treba "mistr xx mi vysvetlil to a to". Ja jsem chodil do pripravky juda od svych 6ti let, muzu tedy o sobe tvrdit, ze se zajimam o bu od 6ti let a delat ze sebe odbornika?
pucmaz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » pát 21. led, 2005 11:46

Naposledy upravil Sennin dne stř 11. čer, 2014 22:02, celkově upraveno 1
Marek Pszczolka
Jeet Kune Do CZ
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...