player píše:Pavela:jeste sem necetl vsechny prispevky,tak se omluvam,pokud jiz nekdo na tvou konkretni otazku,v cem ze je JKD jine od "tradicnich" stylu, odpovedel.
Odpoved je zcela jednoducha.JKD se prizpusobuje tobe,ne ty jemu.To je nejvetsi a nejzasadnejsi rozdil od zbytku BU

Aha tak tomu rozumím, tenhle postoj mi připadá příliž nízký, moc velká námaha, tak si ho přizpůsobím a budu stát výše, kopat takhle vysoko, to je dřina, tak budu rači při vičení kopat níž, a vůbec nejlepší bude, když na to hodím bobek a budu radši vo tom filozofovat, protože to je nejpohodlnější

Ale beze srandy, jestli někdo nepřispůsobuje tradiční umění na tělo každému žáku, tak je to blbec a ne učitel. v tradičním wušu se V®DY vše přizpůsobuje na tělo ale při zachování PRINCIPU. BL sám princip svým cvičením jakžtakž nepopřel, (svým kecáním jo, jeho vytahování se a opovrhování tradicí byla jenom póza, sám hezky česky doma cvičil základy kungfu, pěkně jako ve wušuškole)). Kdyby princip trad. wušu popřel ve cvičení, dostal by na kokos od každýho. Spíš se mi zdá, že o tradičním wušu víte hodně málo, tudíž máte falešnou představu.
SENNINE : REÁLNÉ POU®ITÍ BU MYSLÍM TO, ®E BOJOVÉ UMĚNÍ BUDU A MUSÍM POU®ÍVAT V PRAXI - A NA TO SE BUDU PŘIPRAVOVAT! Nebudu pilovat kata, nebudu provádět dechové cvičení, ale budu pilovat techniky, kombinace, o kterých vím, že mi budou fungovat v PRAXI - Ale člověče, už jsme zase u toho, bez toho ti to fungovat nebude. v TW© se přeci taky pilují techniky kombinace a V©ECHNY reálné, v TW© neexistuje nereálná technika, jestli jo, prosím sdělte mi jí. A kata (taolu) jsou přeci metodou, jak se nejefektivněji a správně ty techniky naučit. Tak o čem proboha kecáme. BL řekl, že tradiční styly jsou na hovno ale neřekl NIC konkrétního, neřekl, podívejte, v tradičním třeba Hungga se ruka dává takhle a PROTO je to na hovno a já se svým skvělým novým JKD jí dávám takhle, v TJQ se cvičí forma Bílý jeřáb rozpíná křídla, taje úplně nahovno v praxi a proto já cvičím v JKD techniku Hadleze z díry vystrkuje kníry nebo třeba otočku vandam. On řekl jenom, někdo ti chce dát pěstí a ty mu rychle dáš pěstí první, no to je krása, to by chtěl přeci každej kdo cvičí BU, to neni žádný moudro. Někdo tady napsal,že jsem nepochopil JKD, ale soudruzi, pochopil, neboť jen idiot by nepochopil něco tak zjevného a jasného, jako že do auta se musí nalít benzín aby jelo a bez benzínu nepojede, leda by stálo z kopce. Bóóóže, kde v BL díle je nějaká vyšší filozofie, ne zjevné triviality

Hyperboreus, nenapsal...