Napadení psem

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod stengan » úte 23. kvě, 2006 19:14

Tak to chápu ale já k aikidu přistupuju jako ke sportu tak o tom mluvím jako o sportu.Ale jínak díky a co se tíče tvých zkušeností s pistolníkama je to jen o názoru dost často jezdím cvičit na střelnici různé techniky obrany s pistolí tak proti ní a nezdá se mi že tam jsou debílci převážne to jsou klučinové co chodí cvičit B.U./B.S a mají jak zbraně tak psi je to věc názoru.Stengan
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Kwai_Cheng » úte 23. kvě, 2006 21:03

Jeste dotaz k veci :) : Zajimalo by me, jak proti psovi pouzit nejlepe nuz? Myslim tim nechat si ho zakousnout do ruky a kam pak je nejlepsi bodat? Co treba ze strany na hrudni kos...i kdyz tam by se mohli do cesty dostat zebra...co?
Vim ze to zni dost hrozne ale muze to byt uzitecne vedet...
Jinak dekuji zucastnenym za zklidneni diskuse.
Kwai
Kwai_Cheng
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Panda » úte 23. kvě, 2006 23:08

Zdar, jen k tomu psovi z právního pohledu, kdyby vás to zajímalo:
Je to tak , že pes je považován za věc, konkrétně za věc živou, ale jako takový vás nemůže napadadnout (je to věc, nemá vůli) a proto když se bráníte psovi kterého někdo poštval, bráníte se se z právního hlediska proti tomu kdo ho poštval.Tento útok se pak kvalifikuje jako útok zbraní (umyslny trestny čin) a v potaz se bere více faktorů- plemeno psa, intenzita s jakou majitel psa poštval, zda ho odvolal...pokud někdo poštve plemeno známé svou schopností zabít, mohlo by jít až ke kvalifikaci pokusu o vraždu (i když k tavovému případu u nás co je mi známo zatím nedošlo)
Co se psa který nebyl poštván a napadl vás týče, může jít maximálně o nedbalostní trstný čin, např. veřejné ohrožení, majitele psa tím, že ho špatně hlídal/ cvičil nebo vzhledem k povaze psa věděl a vědět mohl že pes je nebezpečný..
To se spolčením a dvojitou sazbou je pravděpodobně omyl...pokud někdo psa poštve je to umyslny trestyn čin a sazba je samozřejmě vyšší než u nedbalostního zanedbání péče o psa ale nejde o žádné spolčení, tady možná vznikla ta záměna.
Tak snad vás to aspoň trochu zajímalo, právě se učím na zkoušky tak to ze mě padá i na fora o BU to je děs :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod migli » úte 23. kvě, 2006 23:30

To KwaiCheng:

nemyslim, ze by bylo rozumne tady verejne ventilovat podrobne metody utoku nozem na psa, nejsem si jist, jestli by na to nahodou nepamatoval trestni zakon. Pokud te tak moc zajima obrana proti psovi, uz jsem to jednou doporucoval, zajdi na cvicak, kde cvici psy obranare. Uvidis jejich rychlost, razanci a mrstnost. Pokud budes napaden a mas v ruce nuz, stejne budes bodat ci rezat naslepo a modlit se, aby ses nejak trefil. Spis ale doporucuji nejaky dlouhy pokec s ochotnym kynologem, ktery treba nad pivem rozebere, jak se psovi postavit, aby bylo minimalni riziko utoku, a jak reagovat v pripade postvani psa. Pripadne si i vyzkouset roli figuranta, abys mel predstavu, co s tebou utok psa udela.
migli
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » stř 24. kvě, 2006 8:02

Panda píše:Zdar, jen k tomu psovi z právního pohledu, kdyby vás to zajímalo:
Je to tak , že pes je považován za věc, konkrétně za věc živou, ale jako takový vás nemůže napadadnout (je to věc, nemá vůli) a proto když se bráníte psovi kterého někdo poštval, bráníte se se z právního hlediska proti tomu kdo ho poštval.Tento útok se pak kvalifikuje jako útok zbraní (umyslny trestny čin) a v potaz se bere více faktorů- plemeno psa, intenzita s jakou majitel psa poštval, zda ho odvolal...pokud někdo poštve plemeno známé svou schopností zabít, mohlo by jít až ke kvalifikaci pokusu o vraždu (i když k tavovému případu u nás co je mi známo zatím nedošlo)
Co se psa který nebyl poštván a napadl vás týče, může jít maximálně o nedbalostní trstný čin, např. veřejné ohrožení, majitele psa tím, že ho špatně hlídal/ cvičil nebo vzhledem k povaze psa věděl a vědět mohl že pes je nebezpečný..
Studujes pravo? Ktory rocnik? Ked uz si to pisal z pravneho hladiska, tak chcem vediet, ci to nepisal dajaky tatka smoula, ktory tomu ani kusok nerozumie.
To se spolčením a dvojitou sazbou je pravděpodobně omyl...pokud někdo psa poštve je to umyslny trestyn čin a sazba je samozřejmě vyšší než u nedbalostního zanedbání péče o psa ale nejde o žádné spolčení, tady možná vznikla ta záměna.
Tak snad vás to aspoň trochu zajímalo, právě se učím na zkoušky tak to ze mě padá i na fora o BU to je děs :)
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 24. kvě, 2006 8:49

Teda dalo mi to práci najít uprostřed mého článku tvojí rekaci :)
Jasně, studuji práva na Karlovce, končím se čtvrťákem, státnice mam za sebou takže když pujde vše podle mých představ tak příští rok touhle dobou bych už měl mít diplom...ale to stejně nic neznamená, s diplomem a s absolvovanámi ročníků je to jako s pásky na karate, buď něco umíš a nebo ne, pásek (diplom) ti k znalosti nepomůže :wink:
Jinak kdyby tě něco zajímalo střílej, pro mě je to příjemná předzkoušková rozcvička.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 24. kvě, 2006 8:53

marvin píše:A hlavne ma tak silne reci, az sa internet trase. :D :D :D

Nezlob se na me, ale ty silne reci si dle meho nazoru tady predvadel ty - a to i v SZ pro Stengana. Nicmene jiz nejak nemam potrebu se s tebou jakkoliv dohadovat. Pokud chces, muzeme se sejit nekde v klidu u kafe a pohovorit si - mozna prijdes na to, ze kazda mince ma mozna dve strany, ale svet neni cernobily.
Aby nahodou nedoslo k chybne interpretaci z tve strany, tak slovo pohovorit znamena vest verbalni diskuzi.

K psovi - pokud napadne pes cloveka "jen tak", jedna se pri obrane proti nemu o "krajni nouzi". V pripade, ze psa postve majitel ci clovek, jedna se o aplikaci "nutne obrany".
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 24. kvě, 2006 9:04

Přesně tak, protože nutná obrana je možná (i když z dikce zákona to jasně nevyplývá ale je to tak vykládáno) jen proti člověku, protože jen člověk je schopen útoku, ostatní věci se prostě jen dějí :lol:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » stř 24. kvě, 2006 9:06

:D
Naposledy upravil marvin dne sob 16. pro, 2006 14:19, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 24. kvě, 2006 9:07

Jinak si myslím že by si střelci měli konečně uvědomit že pistole je od toho aby je někdo napadl a zbil neochrání a bojovníci že bojové umění je zase nezachrání od toho že je někdo zastřelí a rozejít se v dobrém, když nám všem jde snad o to samé, chránit sebe a své blízké.
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 24. kvě, 2006 9:10

Panda: klasifikace nutne obrany ci krajni nouze je, ac se to vubec nezda, nejzasadnejsi na cele veci. Zatimco pri NO je pripusteno zpusobeni i vetsi skody, tak v pripade KN plati zasada, ze skoda musi byt vyhradne jen mensi nez skoda zpusobena nebezpecim. Dale je v pripade KN nutno i hledat i jine zpusoby, jak se nebezpeci vyhnout. U NO neni treba hledat jine zpusoby vyhnuti se utoku.

Nakonec bych rad dodal jednu vetu - Nutná obrana je právem - není povinností - obránce nemusí využít nutné obrany.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 24. kvě, 2006 9:19

Panda píše:Jinak si myslím že by si střelci měli konečně uvědomit že pistole je od toho aby je někdo napadl a zbil neochrání a bojovníci že bojové umění je zase nezachrání od toho že je někdo zastřelí a rozejít se v dobrém, když nám všem jde snad o to samé, chránit sebe a své blízké.

Kde to mohu podepsat? Dle meho nazoru bychom "meli tahnout za jeden provaz" a ne jit proti sobe. Vsem nam jde pouze o to same a za sebe mohu rict, ze diskusi (i ostrejsi) se clovek dozvi zase jine veci mimo svuj obor a hlavne se obrusuji kameny mezi nami. V souvislosti s timto jsem poslal omluvu Marvinovi a omlouvam se mu tady i verejne.

At je tato diskuse ku prospechu vsem !!

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Skateordie » stř 24. kvě, 2006 9:57

Panda píše:Teda dalo mi to práci najít uprostřed mého článku tvojí rekaci :)
Jasně, studuji práva na Karlovce, končím se čtvrťákem, státnice mam za sebou takže když pujde vše podle mých představ tak příští rok touhle dobou bych už měl mít diplom...ale to stejně nic neznamená, s diplomem a s absolvovanámi ročníků je to jako s pásky na karate, buď něco umíš a nebo ne, pásek (diplom) ti k znalosti nepomůže :wink:
Jinak kdyby tě něco zajímalo střílej, pro mě je to příjemná předzkoušková rozcvička.

Prepac :oops: :oops:
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Kwai_Cheng » stř 24. kvě, 2006 19:36

migli píše:Zautocil blb na meho nemeckeho ovcaka, tak jsem pitbula chytil za obojek - a ovcak se moh hezky zakousnout Kdyz jsem ji potkal podruhe, uz si ho vodila na voditku.

vcelar píše:Nejlepší řešení je střelná zbraň. Nemusíš k psovi moc blízko (paralyzér, nůž, pepřák), kdyby neměl náhubek a funguje spolehlivě i na agresivního majitele

diablik píše:zacne boxerska masaz ksichtu dotycneho majitela...a potom zasa sudne tahanice ja necham jebow tohto typu,kt. postvavaju svojich smradlavych coklov na ludi...

migli píše:paralyzer - chytnout pitbula zezadu za obojek (jen pridrzet), na krcni pater prilozit elektrody a utavit mu synapse

migli píše:Proste se musis poradne nastvat a v nekontrolovatelnem zachvatu vzteku zlikvidovat psa i majitele

migli píše:ze toho psa odstrelis, nebo treba chytnes za hrbet a hodis pod projizdejici nakladak?

migli píše:nuz - musite umet zautocit na mista, ktera jsou rychle usmrcujici - budete mit max 1-2 volne utoky

stengan píše:popros S474N a on ti to vyřídí i na slovensku má tam spousta přátel také s Z.P.

migli píše:nemyslim, ze by bylo rozumne tady verejne ventilovat podrobne metody utoku nozem na psa, nejsem si jist, jestli by na to nahodou nepamatoval trestni zakon

To by se tady trestni zakon docela namlsal... :)
Jinak dik za rady.
Kwai
Kwai_Cheng
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod marvin » čtv 25. kvě, 2006 8:30

Naposledy upravil marvin dne sob 16. pro, 2006 14:20, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod stengan » čtv 25. kvě, 2006 8:54

MARVINE VY DVA JSTE SE SCHODLI?????? TO TEDA ČUMÍM.STENGAN
jj já to říkal že to chce trochu tolerance na všech stranách.
stengan
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod fakt » čtv 25. kvě, 2006 9:47

Super chlapi. Mám tady dostaz. Rád bych se zeptal pánů:
Marvin a
Stangan a
Roza y
S474N a
KwaiChang a

aby se vyjádřili ne k sobě, ale k mé zkušenosti.

Koupil jsem své dceři boloňského psíka. Soused, který má chatu ob dva (v kolonii mezi sebou nemáme ploty) pozemky koupil své ženě staforda.
Cvičím si takhle na břehu rybníka a slyším křik. Běžím do chaty a vidím svoji dceru jak drží svého psa a na ni doráží větší pes.......
Jaký mělo dopad mé jednání v zahrádkářské kolonii Vám napíšu po Vašich odpovědích. Za odpovědi předem děkuji.

PS. Prosím Marvina, aby v příspěvcích šetřil mým nickem. Jsem trochu ješitný a fakt má pro mě velkou cenu (nejsem ale fatalista typu Jan Hus).
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 25. kvě, 2006 11:03

zabudol si to dokoncit, takze nevieme ako si reagoval....

Tam nebolo o com, kedze zahradkarska osada, chytit prvu vec-naradie do ruky, krompac, lopata, motyka, kosa, sekera.... a dobit toho psa (toho staforda).

Pokial by si mal k dispozicii strelnu zbran (najlepsie ako polovnik napr. gulovnicu, alebo brokovnicu) - strielat bez rozmyslania. U psa na hrudny kos.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marvin » čtv 25. kvě, 2006 12:05

Naposledy upravil marvin dne sob 16. pro, 2006 14:20, celkově upraveno 1
marvin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod raduz » čtv 25. kvě, 2006 12:59

Marvin: Ja ze som tvrdak?

Citujem Marvina:... "Ja by som mu nakopal rit az by si nasral do gati"....

Ty si tvrdak..... :lol: 8) a este aj svelkym zlym psom.... :twisted:

Na Tvoje sebavedomie sa nechytam...... :wink:
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...