Panda píše:Zdar, jen k tomu psovi z právního pohledu, kdyby vás to zajímalo:
Je to tak , že pes je považován za věc, konkrétně za věc živou, ale jako takový vás nemůže napadadnout (je to věc, nemá vůli) a proto když se bráníte psovi kterého někdo poštval, bráníte se se z právního hlediska proti tomu kdo ho poštval.Tento útok se pak kvalifikuje jako útok zbraní (umyslny trestny čin) a v potaz se bere více faktorů- plemeno psa, intenzita s jakou majitel psa poštval, zda ho odvolal...pokud někdo poštve plemeno známé svou schopností zabít, mohlo by jít až ke kvalifikaci pokusu o vraždu (i když k tavovému případu u nás co je mi známo zatím nedošlo)
Co se psa který nebyl poštván a napadl vás týče, může jít maximálně o nedbalostní trstný čin, např. veřejné ohrožení, majitele psa tím, že ho špatně hlídal/ cvičil nebo vzhledem k povaze psa věděl a vědět mohl že pes je nebezpečný..
Studujes pravo? Ktory rocnik? Ked uz si to pisal z pravneho hladiska, tak chcem vediet, ci to nepisal dajaky tatka smoula, ktory tomu ani kusok nerozumie.
To se spolčením a dvojitou sazbou je pravděpodobně omyl...pokud někdo psa poštve je to umyslny trestyn čin a sazba je samozřejmě vyšší než u nedbalostního zanedbání péče o psa ale nejde o žádné spolčení, tady možná vznikla ta záměna.
Tak snad vás to aspoň trochu zajímalo, právě se učím na zkoušky tak to ze mě padá i na fora o BU to je děs
marvin píše:A hlavne ma tak silne reci, az sa internet trase.![]()
![]()
Panda píše:Jinak si myslím že by si střelci měli konečně uvědomit že pistole je od toho aby je někdo napadl a zbil neochrání a bojovníci že bojové umění je zase nezachrání od toho že je někdo zastřelí a rozejít se v dobrém, když nám všem jde snad o to samé, chránit sebe a své blízké.
Panda píše:Teda dalo mi to práci najít uprostřed mého článku tvojí rekaci
Jasně, studuji práva na Karlovce, končím se čtvrťákem, státnice mam za sebou takže když pujde vše podle mých představ tak příští rok touhle dobou bych už měl mít diplom...ale to stejně nic neznamená, s diplomem a s absolvovanámi ročníků je to jako s pásky na karate, buď něco umíš a nebo ne, pásek (diplom) ti k znalosti nepomůže![]()
Jinak kdyby tě něco zajímalo střílej, pro mě je to příjemná předzkoušková rozcvička.
migli píše:Zautocil blb na meho nemeckeho ovcaka, tak jsem pitbula chytil za obojek - a ovcak se moh hezky zakousnout Kdyz jsem ji potkal podruhe, uz si ho vodila na voditku.
vcelar píše:Nejlepší řešení je střelná zbraň. Nemusíš k psovi moc blízko (paralyzér, nůž, pepřák), kdyby neměl náhubek a funguje spolehlivě i na agresivního majitele
diablik píše:zacne boxerska masaz ksichtu dotycneho majitela...a potom zasa sudne tahanice ja necham jebow tohto typu,kt. postvavaju svojich smradlavych coklov na ludi...
migli píše:paralyzer - chytnout pitbula zezadu za obojek (jen pridrzet), na krcni pater prilozit elektrody a utavit mu synapse
migli píše:Proste se musis poradne nastvat a v nekontrolovatelnem zachvatu vzteku zlikvidovat psa i majitele
migli píše:ze toho psa odstrelis, nebo treba chytnes za hrbet a hodis pod projizdejici nakladak?
migli píše:nuz - musite umet zautocit na mista, ktera jsou rychle usmrcujici - budete mit max 1-2 volne utoky
stengan píše:popros S474N a on ti to vyřídí i na slovensku má tam spousta přátel také s Z.P.
migli píše:nemyslim, ze by bylo rozumne tady verejne ventilovat podrobne metody utoku nozem na psa, nejsem si jist, jestli by na to nahodou nepamatoval trestni zakon
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník