Zkušenosti z ulice

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Ragnarok » ned 04. bře, 2007 11:56

Lu2 píše:Ano, bylo to rychlé, a odnesla to ruka. švihl po mě teleskopem,ale stihl jsem to zastavit rukou,naštěstí jsem v závalu adrenalinu moc necítil tu bolest,ale dostavila se později, a druhou rukou jsem mu dal hák na nos,spadl a začal krvácet a dál už se mu naštěstí nechtělo,to bylo taky moje jediné štěstí ,takže myslím je lepší se z těhle konfliktů spíš vykecat...

Věř mi, že to tě švihl hooodně málo, sám vlastním teleskopický obušek a hojně ho používám... A většinou po první ráně se protivník válí na zemi buď s rostrhanou kůží na hlavě nebo naštíplou / zlomenou rukou...
Ragnarok
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod zlomenakatana » stř 14. bře, 2007 17:11

Ragnarok píše:
Věř mi, že to tě švihl hooodně málo, sám vlastním teleskopický obušek a hojně ho používám... A většinou po první ráně se protivník válí na zemi buď s rostrhanou kůží na hlavě nebo naštíplou / zlomenou rukou...

Ano aj mna si raz dostal ragnarok..
doteraz mam roztrhanu kozu na hlave :roll:
zlomenakatana
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Moje zkušenost

Příspěvekod fighter99 » sob 31. bře, 2007 21:35

Rekl bych ze doba se hodne meni a mladez je cim dal agresivnejsi.Za nekolik dnu mi bude 16 takze vim o cem mluvim.Nikdy sem nevyhledaval zadne nasili a nemel sem zadne potycky.Nevim co se zmenilo,ale nasili si me nejak samo naslo.Jednou si me s kamosem vyhlidli na diskotece dva ozrali typani ze se s nama poperou,jeden z nich se pustil do kamose proto ze si opovazil mu rict co dela kdyz do nej srcil.Byla to ferovka,venku,jeden na jednoho,a ten muj kamos vyhral.Jenze ten co prohral,to nak neunes,a kdyz jsme sli domu tak nas ve 20 lidech obklicili,a po kamosoj skocil !30! letej typek (tomu mimo kamosoj je 15!) a zlamal mu nos (dal mu tecku pesti na ksicht,a hlavicku) a v tu chvili se neco ve me zlomilo,prestal sem verit ve spravedlivej svet,v to ze kdyz si malej a bezvyznamnej tak si te nikdo ani nevsimne,a ze tohle se me stat nemuze... Verte mi ze tohle vas hodne zmeni:1.Kdyz na me machrovala jedna particka,vecer,nikde ani noha,a zacal do me strkat 100kilovej typek tak sem mel fakt hoodne strach.2.Dostal sem bombu za to ze sem se zeptal:proc ti mam toho cloveka privest?3.videl sem jak mi tahnou kamose v bezvedomi po tom co dostal delo 4.jeden magor kopal meho leziciho kamose do obliceje. Kdo to zazil tak sam vi ze toto vsechno v cloveku zustava.Nekdo si muze rict ze sem nakej machirek co provokuje a zaslouzi si to,ale verte ze to tak neni.Od jednoho konfliktu se odviji to ostatni a uz to nejde zastavit... snazim se ted co nejvic na sobe makat a kdyz nekde jdu sam rict si:Co kdyby...?Ted jiz nemam ruzove bryle na ocich...
fighter99
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Re: no proste :))

Příspěvekod Asanoth » ned 01. dub, 2007 10:28

KT35 píše:jednou sem byl se svoji holkou vecer v jednom takovim klubu ..sedeli sme popijeli moje holka tam videla nejaky svoje kamose ze skoly tak rekla at na ni chvili pockam ..mezi tim sem ji nejak ztratil z dohledu.po chvili cekani uz sem byl nasranej kam zmizela tak sem se sel podivat kde je.byl tam nejakej typek u baru a vypadalo to ze do ni jede..to me nasralo jeste vic sel sem k tomu zmrdovi a rek sem mu ze snim potrebuju mluvit (delal sem jako ze se nic nedeje) nechtel sem ho hned vystrasit tim ze mu rozbiju hubu,tak sem ho vzal ven.kdyz se me zeptal co teda chci rovnou sem mu ji napalil uplne sem citil na ruce jak mu neco ruplo v držce dal sem mu pak jeste kolenem do bricha a to uz nevydrzel a svalil se na zem jeste sem do nej kopnul asi dvakrat kdyz byl na zemi a dupnul sem mu na prsty u ruky..pak to zkoncilo a ja sem se odebral zpatky do klubu ...o den pozdeji sem se dozvedel ze to byl bratranec moji holky..a zacala na me jecet ze nejsem normalni ze prej mi to rikala ze je to bratranec no a pak se se mnou rozesla..a ja vam rikam alkohol je svinstvo..protoze diky tomu si ted nemuzu zamrdat!

Bojovy umeni te prej ma dusevne povznaset.
Dle tvych informaci to zrejme u nekoho nefunguje...
A nechapu, proc to svadis na alkohol, kdyby to bylo proti tvymu presvedceni, neudelal bys to, a kdybys byl tak nalitej, ze by te to presvedcilo, zrejme by ses do nej ani netrefil.
Asanoth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Asanoth » ned 01. dub, 2007 10:55

Jak jsem si to tu tak procet:
Pouzil jste nekdo pri SO nohy? Myslim treba... skara, znam to jen korejsky... no, proste standartni obloukovej kop do hlavy? Nebo neco slozitejsiho s otockou nebo preskokem?
Ja se zatim s nasilim nesetkal, a vubec nemam predstavu, jak bych zareagoval, a co bych delal, ale povazuju dolni koncetiny za nejsilnejsi zbran, a tady se davaj furt delovky do nosu, a nic jinyho...
Asanoth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 01. dub, 2007 11:35

4Asanoth

Rvačka vždy začíná na velmi krátkou vzdálenost,tak proto ty ruce a ne nohy,dokud od tebe stojí soupeř na dlouhou vzdálenost (na vzdálenost kopu),nemáš ponejvíc důvod brát tento stav jako své ohrožení (pokud se s ním ovšem nechceš rvát ty :lol: )Na ulici se tedy nejvíc setkáš s útokem rukou a nohou ponejvíc dostaneš až když ležíš na zemi :wink:
Takže taekwondo - zajímavý sport,ale jako praktická sebeobrana zcela nedostačující :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Moje zkušenost

Příspěvekod IcyAngel » ned 01. dub, 2007 12:24

fighter99 píše:Rekl bych ze doba se hodne meni a mladez je cim dal agresivnejsi.Za nekolik dnu mi bude 16 takze vim o cem mluvim.Nikdy sem nevyhledaval zadne nasili a nemel sem zadne potycky.Nevim co se zmenilo,ale nasili si me nejak samo naslo.Jednou si me s kamosem vyhlidli na diskotece dva ozrali typani ze se s nama poperou,jeden z nich se pustil do kamose proto ze si opovazil mu rict co dela kdyz do nej srcil.Byla to ferovka,venku,jeden na jednoho,a ten muj kamos vyhral.Jenze ten co prohral,to nak neunes,a kdyz jsme sli domu tak nas ve 20 lidech obklicili,a po kamosoj skocil !30! letej typek (tomu mimo kamosoj je 15!) a zlamal mu nos (dal mu tecku pesti na ksicht,a hlavicku) a v tu chvili se neco ve me zlomilo,prestal sem verit ve spravedlivej svet,v to ze kdyz si malej a bezvyznamnej tak si te nikdo ani nevsimne,a ze tohle se me stat nemuze... Verte mi ze tohle vas hodne zmeni:1.Kdyz na me machrovala jedna particka,vecer,nikde ani noha,a zacal do me strkat 100kilovej typek tak sem mel fakt hoodne strach.2.Dostal sem bombu za to ze sem se zeptal:proc ti mam toho cloveka privest?3.videl sem jak mi tahnou kamose v bezvedomi po tom co dostal delo 4.jeden magor kopal meho leziciho kamose do obliceje. Kdo to zazil tak sam vi ze toto vsechno v cloveku zustava.Nekdo si muze rict ze sem nakej machirek co provokuje a zaslouzi si to,ale verte ze to tak neni.Od jednoho konfliktu se odviji to ostatni a uz to nejde zastavit... snazim se ted co nejvic na sobe makat a kdyz nekde jdu sam rict si:Co kdyby...?Ted jiz nemam ruzove bryle na ocich...

Je to smutne, ale ja osobne mam ze sveho mladi dost podobne zkusenosti, dnes uz je mi 21 a od doby co cvicim BU se uz nastesti s nasilim na ulici nesetkavam,asi je to tim, ze uz nemam cas ani naladu chodit na diskoteky, kazdopadne vim, ze se tam takovy veci dejou a kdyz sem byl v tvem veku zazil sem podobne strety
IcyAngel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Moje zkušenost

Příspěvekod IcyAngel » ned 01. dub, 2007 12:25

fighter99 píše:Rekl bych ze doba se hodne meni a mladez je cim dal agresivnejsi.Za nekolik dnu mi bude 16 takze vim o cem mluvim.Nikdy sem nevyhledaval zadne nasili a nemel sem zadne potycky.Nevim co se zmenilo,ale nasili si me nejak samo naslo.Jednou si me s kamosem vyhlidli na diskotece dva ozrali typani ze se s nama poperou,jeden z nich se pustil do kamose proto ze si opovazil mu rict co dela kdyz do nej srcil.Byla to ferovka,venku,jeden na jednoho,a ten muj kamos vyhral.Jenze ten co prohral,to nak neunes,a kdyz jsme sli domu tak nas ve 20 lidech obklicili,a po kamosoj skocil !30! letej typek (tomu mimo kamosoj je 15!) a zlamal mu nos (dal mu tecku pesti na ksicht,a hlavicku) a v tu chvili se neco ve me zlomilo,prestal sem verit ve spravedlivej svet,v to ze kdyz si malej a bezvyznamnej tak si te nikdo ani nevsimne,a ze tohle se me stat nemuze... Verte mi ze tohle vas hodne zmeni:1.Kdyz na me machrovala jedna particka,vecer,nikde ani noha,a zacal do me strkat 100kilovej typek tak sem mel fakt hoodne strach.2.Dostal sem bombu za to ze sem se zeptal:proc ti mam toho cloveka privest?3.videl sem jak mi tahnou kamose v bezvedomi po tom co dostal delo 4.jeden magor kopal meho leziciho kamose do obliceje. Kdo to zazil tak sam vi ze toto vsechno v cloveku zustava.Nekdo si muze rict ze sem nakej machirek co provokuje a zaslouzi si to,ale verte ze to tak neni.Od jednoho konfliktu se odviji to ostatni a uz to nejde zastavit... snazim se ted co nejvic na sobe makat a kdyz nekde jdu sam rict si:Co kdyby...?Ted jiz nemam ruzove bryle na ocich...

Je to smutne, ale ja osobne mam ze sveho mladi dost podobne zkusenosti, dnes uz je mi 21 a od doby co cvicim BU se uz nastesti s nasilim na ulici nesetkavam,asi je to tim, ze uz nemam cas ani naladu chodit na diskoteky, kazdopadne vim, ze se tam takovy veci dejou a kdyz sem byl v tvem veku zazil sem podobne strety
IcyAngel
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Re: Zkušenosti z ulice

Příspěvekod zm » ned 01. dub, 2007 16:44

Lu2 píše:Ahoj,zajímalo by mě jestli máte nějaké příběhy z ulice(i od někoho)
Nechci aby se to stalo tématem pro někoho kdo se potřebuje vytahovat,ale spíš o to poučit se do případných konfliktů,jak se třeba v určitých situacích zachovat,co komu pomohlo nebo tak,díky. Směle do toho... :arrow:

Toto http://www.otokodate.com/docs/soudce.pdf se stalo jednomu mému známému (zasahující policista v civilu). Jak byste reagovali vy v jeho situaci? Říkal, že ve chvíli, když mluvil s tím opilcem (to že je soudce se zjistilo až po incidentu) a ten opilec držel v ruce tu pistoli s nataženým kohoutem, nebyl ozbrojený a že by mu staženými půlkami neprošel ani zlatý vlas děda Vševěda.
Je toho víc, než kolik oko postřehne ...
zm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 01. dub, 2007 17:09

defendu píše:4Asanoth

Rvačka vždy začíná na velmi krátkou vzdálenost,tak proto ty ruce a ne nohy,dokud od tebe stojí soupeř na dlouhou vzdálenost (na vzdálenost kopu),nemáš ponejvíc důvod brát tento stav jako své ohrožení (pokud se s ním ovšem nechceš rvát ty :lol: )Na ulici se tedy nejvíc setkáš s útokem rukou a nohou ponejvíc dostaneš až když ležíš na zemi :wink:
Takže taekwondo - zajímavý sport,ale jako praktická sebeobrana zcela nedostačující :wink:

S tím použitím nohou bych zas tak uplně nesouhlasil.Měl jsem v mladí dva vážnější střety a pomohli mi ubránit se nohy a neutočil jsem první!
Za prvé je nutný dobře ovládat umet použít tu zprávnou techniku.
A s tou vzdaleností tak poprvé se na mně dotyčný řítil z dálky a bylo jasný že bude utočit stačilo unout a kopnout ho bočním kopem do břicha. A šel k zemi a byl klid a po druhý mně chytil odrthnul jsem se ustoupil a kopl ho nužkama do výšky hrudníku odletl spadnul a opet byl klid.
Totiž on utok nohama pokud se nepostavíte do postoje jako brucelee a utočník neví že deláte třeba karate nebo něco ,vůbec nečeká.
A on takzvaně efektivní kop muže překvapit a vyřešit situaci.
Ale zaleží jak umíte kopat a jaké jsou fyzické předpoklady a situace!!!
já jsem vyšší ne vysokej hubenější a nohy jsem mel mnohemlepší než ruce a zrovna tak bych asi prohrál v boji na těsno.
Myslím že je dobré mít nějaký kop v repertoáru a třeba lowkicky a podmety se mužou v sebeobraně hodit
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Zkušenosti z ulice

Příspěvekod Panda » ned 01. dub, 2007 18:29

zm píše:
Lu2 píše:Ahoj,zajímalo by mě jestli máte nějaké příběhy z ulice(i od někoho)
Nechci aby se to stalo tématem pro někoho kdo se potřebuje vytahovat,ale spíš o to poučit se do případných konfliktů,jak se třeba v určitých situacích zachovat,co komu pomohlo nebo tak,díky. Směle do toho... :arrow:

Toto http://www.otokodate.com/docs/soudce.pdf se stalo jednomu mému známému (zasahující policista v civilu). Jak byste reagovali vy v jeho situaci? Říkal, že ve chvíli, když mluvil s tím opilcem (to že je soudce se zjistilo až po incidentu) a ten opilec držel v ruce tu pistoli s nataženým kohoutem, nebyl ozbrojený a že by mu staženými půlkami neprošel ani zlatý vlas děda Vševěda.

no tvuj námý je frajer, po tom co se u nás v Praze na Karláku asi před rokem stalo už bych asi do žádného přemlouvání nešel....kdybych musel za každou cenu zasáhnout a měl bych dost odvahy se pohnout uzemnil bych ho zezadu do hlavy tak aby už nevstal a pak bych se vypařil :?
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Asanoth » ned 01. dub, 2007 18:58

defendu píše:Rvačka vždy začíná na velmi krátkou vzdálenost,tak proto ty ruce a ne nohy,dokud od tebe stojí soupeř na dlouhou vzdálenost (na vzdálenost kopu),nemáš ponejvíc důvod brát tento stav jako své ohrožení (pokud se s ním ovšem nechceš rvát ty :lol: )Na ulici se tedy nejvíc setkáš s útokem rukou a nohou ponejvíc dostaneš až když ležíš na zemi :wink:

Ja teda nevim, ale kdyz vidim, ze je dusno, tak si nikoho nepripustim k telu, ne?
Jak to teda muze zacit na kratkou vzdalenost? Teda krome toho, ze Te natlaci nekdo na zed...
K tomu Taekwondu: No, na průměrné úrovni zcela jistě ne... :wink:
Asanoth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Asanoth » ned 01. dub, 2007 19:00

jeikob píše:S tím použitím nohou bych zas tak uplně nesouhlasil.Měl jsem v mladí dva vážnější střety a pomohli mi ubránit se nohy a neutočil jsem první!
Za prvé je nutný dobře ovládat umet použít tu zprávnou techniku.
A s tou vzdaleností tak poprvé se na mně dotyčný řítil z dálky a bylo jasný že bude utočit stačilo unout a kopnout ho bočním kopem do břicha. A šel k zemi a byl klid a po druhý mně chytil odrthnul jsem se ustoupil a kopl ho nužkama do výšky hrudníku odletl spadnul a opet byl klid.
Totiž on utok nohama pokud se nepostavíte do postoje jako brucelee a utočník neví že deláte třeba karate nebo něco ,vůbec nečeká.
A on takzvaně efektivní kop muže překvapit a vyřešit situaci.
Ale zaleží jak umíte kopat a jaké jsou fyzické předpoklady a situace!!!
já jsem vyšší ne vysokej hubenější a nohy jsem mel mnohemlepší než ruce a zrovna tak bych asi prohrál v boji na těsno.
Myslím že je dobré mít nějaký kop v repertoáru a třeba lowkicky a podmety se mužou v sebeobraně hodit

A jaky b.u. delas? Jestli teda nemas autotrenink :) ...
Asanoth
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod defendu » ned 01. dub, 2007 19:22

Asanoth píše:Ja teda nevim, ale kdyz vidim, ze je dusno, tak si nikoho nepripustim k telu, ne?

A jak to prosím tě uděláš?Každýho kdo ti řekne na dýze,že jsi idiot a začne k tobě přicházet zkopeš kopama ve výskoku?Nebo ho požádáš ať se k tobě nepřibližuje?Jak docílíš toho aby jsi měl okolo sebe dostatek prostoru a nikdo "zlý" se k tobě nemohl přiblížit?Jsi tak dobrý,že vždy dopředu rozpoznáš,že je opravdu dusno?
Na nohy při konfliktu nesázej (pokud je nepoužiješ k útěku :lol: ),dobře ti radím,než se totiž naděješ bude stát tvůj soupeř přímo před tvým obličejem a ty ucítíš jeho dech :wink:
Mimochodem,zhruba v tém věku jsem dělal taky taekw.,použil jsem ho ve rvačce a ......jen tak tak jsem přežil :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 01. dub, 2007 19:35

defendu píše:
Asanoth píše:Ja teda nevim, ale kdyz vidim, ze je dusno, tak si nikoho nepripustim k telu, ne?

A jak to prosím tě uděláš?Každýho kdo ti řekne na dýze,že jsi idiot a začne k tobě přicházet zkopeš kopama ve výskoku?Nebo ho požádáš ať se k tobě nepřibližuje?Jak docílíš toho aby jsi měl okolo sebe dostatek prostoru a nikdo "zlý" se k tobě nemohl přiblížit?Jsi tak dobrý,že vždy dopředu rozpoznáš,že je opravdu dusno?
Na nohy při konfliktu nesázej (pokud je nepoužiješ k útěku :lol: ),dobře ti radím,než se totiž naděješ bude stát tvůj soupeř přímo před tvým obličejem a ty ucítíš jeho dech :wink:
Mimochodem,zhruba v tém věku jsem dělal taky taekw.,použil jsem ho ve rvačce a ......jen tak tak jsem přežil :wink:

Ne všechny konflikty se odehravají na diskotéce ,ale obcas i před diskotékou. Nebo i venku. Mužeš toho týpká od sebe odstričit či odskočit.
Na kratkou vzdálenost použít koleno nebo mu podrazit nohy.
A pak plno rvaču nejsou profici a často človeka podcenujou,tak že nekterý akce prostě nečekaj. Jasně filmový kopy jsou blbost.Ale kopy na střední pásmo či dolní se mužou hodit.Nebo kop spojenej s fintou.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » ned 01. dub, 2007 20:14

Defendu to řčekl jasně, na nohy se nespoléhej, myšleno nespoléhej se jenom na nohy...už proto že nohy nejsou zrovna ideální ke krytí... :)
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » ned 01. dub, 2007 20:29

Panda píše:Defendu to řčekl jasně, na nohy se nespoléhej, myšleno nespoléhej se jenom na nohy...už proto že nohy nejsou zrovna ideální ke krytí... :)

Jasně ale zase mi přijde blbost je uplně z arsenálu vyřadit nebo netrénovat vysoký kopy i když je třeba nepoužiješ. Ale zase je to individualní. Jo i nohama lze krýt nebo srážet kryt. Navíc venku má clovek na nohách boty tudíž noha neni tak zranitelná :wink:
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod seanae » pon 02. dub, 2007 9:50

nejlepsi je se boji vyhnout navazanim "pratelskyho" kontaktu a jesli je to proste debil nevsimat si ho, nebo s nim zacit o necem mluvit. kung fu bych nepouzil ani v hospodskejch rvackach. Silu mam dost a to staci na takovy ty "postrkovany" :D a kdyz pesti tak pesti. a kdyz SOUBOJ tak SOUBOJ!
seanae
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Godfather » pon 02. dub, 2007 21:00

Ja osobne sem nemusel BU pouzit na ulici,nechci tady prosazovat ze ja mam jisto jistou pravdu,ale nevim proc bych nemohl pri nejakem konfliktu pouzit nohy.Jiste,uvnitr diskoteky nebo hospody se nebudu rozmachovat nohama kvuli prostoru,ikdyz si myslim ze ze v hospode vam zadne BU nebude nic platne,pokud dostanete nedejbuh popelnikem do temene.Ale k veci,proc bych nemohl na verejnem prostranstvi kde je trosku prostoru(ulice,park atd.)vyuzit kopu ke tvoreni kombinaci ruce+nohy,vetsinou protivnik ceka obranu rukama,nejaky kop ho muze zaskocit,nohy sou delsi zanechaji vetsi skodu,ruce provadeji kryty a utoky na kratsi vzdalenost,myslim ze vetsi rozmanitosti obrany by byl utocnik zaskocen,mozna by si delsi souboj rozmyslel.Co se tyce taekwonda,taky ho delam,a s neustalym kopanim njakych nesmyslnych kopu si akorat vice ublizis,ale taekwondo neni jen o kopech,to uz je ale vec klubu,ale myslim ze kombinacema by se urcite nic nezkazilo.druha vec jsou kopy na hlavu,samozrejme je to neprakticke,hrozi nebezpeci ze pokud nemas techniku dobre zvladnutou a ze nejsi dobre roztazeny tak spadnes na prdel,ale co kdyz je souper mensi,nebo si treba nekreje hlavu,a ja vim ze bych ho mohl tim kopem sundat,mate nekdo skusenosti s kopem na hlavu,pouzil ho nekdy nekdo a pokud ano jake to melo nasledky??jak uz sem rek s poulicnimi rvackami nemam zkusenosti tak se rad necemu priucim?predem dekuji za odpovedi
Godfather
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Skateordie » úte 03. dub, 2007 8:39

Raz som sa pokusil kopnut na hlavu jedneho debila pri bitke. Teda aj som ho kopol, ale spadol som pri tom, lebo som bol na trave a okrem toho robim WT, tak som kopy na hlavu nemal natrenovane. Myslim si, ze je to dobra eliminacne technika, ale najma v situacii, ked ho prekvapis alebo ked ta nevidi. Na trave by som to vsak neodporucal :?
Skateordie
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...