od Godfather » pon 02. dub, 2007 21:00
Ja osobne sem nemusel BU pouzit na ulici,nechci tady prosazovat ze ja mam jisto jistou pravdu,ale nevim proc bych nemohl pri nejakem konfliktu pouzit nohy.Jiste,uvnitr diskoteky nebo hospody se nebudu rozmachovat nohama kvuli prostoru,ikdyz si myslim ze ze v hospode vam zadne BU nebude nic platne,pokud dostanete nedejbuh popelnikem do temene.Ale k veci,proc bych nemohl na verejnem prostranstvi kde je trosku prostoru(ulice,park atd.)vyuzit kopu ke tvoreni kombinaci ruce+nohy,vetsinou protivnik ceka obranu rukama,nejaky kop ho muze zaskocit,nohy sou delsi zanechaji vetsi skodu,ruce provadeji kryty a utoky na kratsi vzdalenost,myslim ze vetsi rozmanitosti obrany by byl utocnik zaskocen,mozna by si delsi souboj rozmyslel.Co se tyce taekwonda,taky ho delam,a s neustalym kopanim njakych nesmyslnych kopu si akorat vice ublizis,ale taekwondo neni jen o kopech,to uz je ale vec klubu,ale myslim ze kombinacema by se urcite nic nezkazilo.druha vec jsou kopy na hlavu,samozrejme je to neprakticke,hrozi nebezpeci ze pokud nemas techniku dobre zvladnutou a ze nejsi dobre roztazeny tak spadnes na prdel,ale co kdyz je souper mensi,nebo si treba nekreje hlavu,a ja vim ze bych ho mohl tim kopem sundat,mate nekdo skusenosti s kopem na hlavu,pouzil ho nekdy nekdo a pokud ano jake to melo nasledky??jak uz sem rek s poulicnimi rvackami nemam zkusenosti tak se rad necemu priucim?predem dekuji za odpovedi