Kluby reálné sebeobrany

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod majkx » sob 14. dub, 2007 18:28

Lada píše:no jo ale v těch vyšších levelech které tu proklamuješ ty jde hlavně o boj zbraně proti zbrani ne? tj.nůž X noži atp.

No já jsem napsal jen svůj názor, na svoji otázku najdeš docela dobrou odpověď v rozhovoru s Grand Tuhonem L.T. Gaje, článek vyšel ve fajtru a je k přečtení na stránkách dipenshi!!

Lada píše: a i když budu trénovat jak on a nebudu mít nůž či jinou zbraň jaké jsou pak šance?

nižší kuava Halík nižší. :wink:
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » ned 15. dub, 2007 0:06

majkx píše:
Lada píše: a i když budu trénovat jak on a nebudu mít nůž či jinou zbraň jaké jsou pak šance?

no právě to je mi jasné, spíš se mi zdá že skoro žádné :?
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 16. dub, 2007 9:50

Lada píše:
majkx píše:

no právě to je mi jasné, spíš se mi zdá že skoro žádné :?

To, ze ma utocnik nuz, jeste neznamena, ze s ni umi zachazet. Ted nosi kudlu kazdej manik a pripada si jako k..vsky drsnak. Ale zachazet s ni umi jen malokdo. Ciste statisticky vzato kdyby lide, vlastnici nuz, chodili na nejake kurzy s nozem, pak tu mame nejvynosnejsi oblast BU :-)
Vetsina si mysli, ze staci koupit nejakej rambo nuz a pak vytahnout. O zbytek se postara psychologicky efekt...jenze co kdyz ne? Co kdyz druhej manik vytahne mensi nuz, chytne jej reverzem a hezky se na vas usmeje? :wink:
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pon 16. dub, 2007 10:56

Ano... vetsina lidi s nim zachazet neumí a ti, co to doopravdy umí zas podle mě nemají potřebu se někde na nože rvát (jako utočník)...

Přeberte si to, jak chcete :o)
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 16. dub, 2007 11:57

Gino píše:Ano... vetsina lidi s nim zachazet neumí a ti, co to doopravdy umí zas podle mě nemají potřebu se někde na nože rvát (jako utočník)...

Přeberte si to, jak chcete :o)

Já bych to upřesnil. Většina (respektive všichni) s nožem zacházet umí. Vědí jak ho držet, jak se seká, krájí atp. Tohle u ostatních zbraní není. Ale málokdo s ním umí bojovat.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pon 16. dub, 2007 11:59

Posílám další video z RBSD tréninku. Je tam vidět držení S.T.A.B i to kopání na na zemi proti protivníkovi s nožem.

http://www.youtube.com/watch?v=9WoCs82Pw1k
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 16. dub, 2007 13:20

NAIA píše:
Já bych to upřesnil. Většina (respektive všichni) s nožem zacházet umí. Vědí jak ho držet, jak se seká, krájí atp. Tohle u ostatních zbraní není. Ale málokdo s ním umí bojovat.

přesně tak....bojovat s ním ale není až tak těžké,stojí-li na druhé straně někdo s holýma rukama.A ten psychologický efekt....mmmmm.....jak se blýskne ostří,jde do tuhého...poteče krev.
To,co napsal Makoto,je sice hezký,ale kolik lidí je toho schopno???? :wink:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod majkx » pon 16. dub, 2007 15:30

Makoto píše:
To, ze ma utocnik nuz, jeste neznamena, ze s ni umi zachazet. Ted nosi kudlu kazdej manik a pripada si jako k..vsky drsnak. Ale zachazet s ni umi jen malokdo.

Tihle nepotřebují s nožem umět zacházet, je to jakoby chodilo spoustu lidí, kteří umějí zabít nebo vážně zranit pěstí a ani jeden by nedělal žádné BU či BS, ale když by tě trefil.... Nůž je nebezpečná zbraň a je v celku jedno jestli tě bodne 14 - letý syneček nebo escrimador, pořád budeš mít v těle díru. To je dobré si uvědomit a tak to taky brát!!
majkx
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 19. dub, 2007 16:21

Máte někdo zkušenosti s lidmi z tohoto klubu?

http://sorudo.wz.cz/
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Albrecht » stř 09. kvě, 2007 17:06

Zdravim, mel bych na vas velk ydotaz stehuju se z Prahy do Plzne a potreboval bych vedet jestli v Plzni nekdo uci combat sambo, systemu, musado nebo neco podobneho dekuju vam moc za odpoved.
Albrecht
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod defendu » stř 09. kvě, 2007 17:31

Doufám,že ti bude stačit Krav Maga :lol: :lol: :lol:
Až budeš v Plzni tak mi napiš :wink:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Albrecht » čtv 10. kvě, 2007 23:44

No tak to je super to sem ani necekal ze se v Plzni vyucuje...No ja se tam stehuju koncem kvetna tak mi kdzytak napis nejakz konkretni info diky moc.
Albrecht
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Jendis » čtv 23. srp, 2007 8:59

Tamtamy ku mně donesly,že v tomhle klubu - http://www.sebeobrana.com/

se také pokoušejí o RBSD. Neznám je,nemáte někdo více info,či osobní zkušenost???Dle stránek se mi to moc nepozdává,ale nebyl jsem tam.....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 23. srp, 2007 9:29

Jendis píše:Tamtamy ku mně donesly,že v tomhle klubu - http://www.sebeobrana.com/

se také pokoušejí o RBSD. Neznám je,nemáte někdo více info,či osobní zkušenost???Dle stránek se mi to moc nepozdává,ale nebyl jsem tam.....

Tam je to mrtve co se tyce RBSD. Bylo tam par lidi co je zajimal skutečny realny konflikt. Teď už ta skupina funguje samostatně. Nebylo tam vhodne prostředi pro kombinaci JJ a RBSD zejmena ze strany vedeni. Květnovy seminař s Laďou Matulou byl dobrou tečkou pro realny trenink v tomto oddile.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » čtv 23. srp, 2007 9:45

NAIA píše:Tam je to mrtve co se tyce RBSD. Bylo tam par lidi co je zajimal skutečny realny konflikt. Teď už ta skupina funguje samostatně. Nebylo tam vhodne prostředi pro kombinaci JJ a RBSD zejmena ze strany vedeni.

Všichni z vedení jsou úplně mrtví, fakt jo :wink:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » čtv 23. srp, 2007 9:51

Vsichni co byli pro RBSD jsou pro Olomouckou Skolu Sebeobrany mrtvi 8) :twisted:
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » čtv 23. srp, 2007 11:06

:oops:
Naposledy upravil kamiwaza dne pát 24. srp, 2007 8:27, celkově upraveno 1
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod defendu » čtv 23. srp, 2007 20:21

NAIA píše:Tam je to mrtve co se tyce RBSD. Bylo tam par lidi co je zajimal skutečny realny konflikt. Teď už ta skupina funguje samostatně. Nebylo tam vhodne prostředi pro kombinaci JJ a RBSD zejmena ze strany vedeni. Květnovy seminař s Laďou Matulou byl dobrou tečkou pro realny trenink v tomto oddile.

To je sranda co?Někdo má v názvu slovo "sebeobrana" a když přijde někdo s opravdu pro realitu vedeným tréninkem sebeobrany a boje vůbec tak.... :x No ono je to spíš k pláči :cry:
defendu
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » pát 24. srp, 2007 8:08

defendu píše:
NAIA píše:Tam je to mrtve co se tyce RBSD. Bylo tam par lidi co je zajimal skutečny realny konflikt. Teď už ta skupina funguje samostatně. Nebylo tam vhodne prostředi pro kombinaci JJ a RBSD zejmena ze strany vedeni. Květnovy seminař s Laďou Matulou byl dobrou tečkou pro realny trenink v tomto oddile.

To je sranda co?Někdo má v názvu slovo "sebeobrana" a když přijde někdo s opravdu pro realitu vedeným tréninkem sebeobrany a boje vůbec tak.... :x No ono je to spíš k pláči :cry:

Souhlas. Ale znas to nekdo nechce opustit to svoje i kdyz vi ze jsou tu lepsi cesty. Ale ve finale ten odchod jen prospel. Ono je asi lepsi to nemixovat at si kazdy dela co uzna za vhodne.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

:-)

Příspěvekod malik » sob 25. srp, 2007 19:22

nechce se mi vcěřit, že by Standa Lánský byl proti výcviku reálu ve svém klubu :( ale je otázkou, co je to vedení?Pan Pardubický?Mladý kluk?S jakými zkušenostmi?
malik
diskutér - nováček
diskutér - nováček

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...