Jen na uvod - wt je odnoz wing chunu a nema dle meho pohledu s wing chun moc spolecneho... resp. Leung Tinguv a Keith R. Kernspechtuv nazor na vec! Neni to wing chun (nikdy ho ani jeden z nich necvicil), tak jak ho zna a dejme tomu chape zbytek Ciny. To jen na upresneni, aniz bych to chtel nejak dal rozebirat (at nemame zase nejakej flame).
NAIA píše:Nekde mi uniklo ze jsi zapasil v Juju. Tak se zeptam, jak to vidis (jako byvaly judista) se zemi kdyby ses ji ucil jen ve WT?
Presne v duchu. toho co uz jsem tady uvedl. Nemyslim, ze je judo nebo wing chun nejak propracovanejsi ... jen se judo vice zameruje na sportovnejsi formu zapasu a vice uprednostnuje zem (ale je to pochopitelne - je to sport s pravidlama a neni duvod nepokracovat na tatami i v leze za ucelem ziskani nejakeho toho bodiku). Oproti tomu ve wing chun se vice soustredime na to, aby to napr. tim hodem cele skoncilo.
Paky ano, ale v zadnem pripade ne takove ty "ala security" - na znehybneni nebo vyvedeni cloveka z podniku ... Ucelem paky neni znehybneni cloveka, ale zase poskodit klouby, vazy - musi to krupat jako kdyz se porcuje pecinka
Kamiwaza píše:Tím že chci vědět, jak se cvičí v ČBU, nebo že píši svůj názor na věc a někdo napíše, že to píšu jen proto, že je to IN Tázající
Vzpomeň si jak jsi se vyjadřoval o Systemě, dokud tě neuspokojili seriózním videem. Je špatné, když je někdo podrážděn tím, že se tady na něco ptáš.
Asi tak trochu zalezi i na formulaci dotazu, ale nic proti. Ja taky casto provokuji ... jen musi clovek zustat soudny a hlavne neznamena nic, kdyz te nekdo posle do haje a rekne at si potrebne info hledas sam. Je treba si uvedomit, ze jsou lide, kteri musi napr. pracovat, venovat se rodine (kdyz pominu klise o cviceni). Co je za problem si neco vygooglit? Dal jsem odkazy na "X" videi a nijak se to neprojevilo na tvem pristupu k veci. To je moment, kdy prestavam verit dotycnemu jeho dotazy a zacinam byt presvedcen o tom, ze si chce jen rypnout ... neco dokazat! Tak ho pozvu a on zacne ohranou pohadku o tom, jak tohle nema zapotebi a jak o nas mluvi lide, o kterych neni rec (mimochodem neznam nikoho v CR at dela jakykoli paskvil ci odnoz wing chun, aby nebyl nejak zavazan ci vdecen memu sifu I. Rzounkovi! To jak o nem pak za zady mluvi je jen znamkou toho jaci to jsou ve skutecnosti zmrdi) - ale nechci se zabyvat takovejma lidma a neni o tom tato diskuze - fakt mi unika smysl takove debaty
jox píše:Zatim mám dojem, že je to záležitost spíš té profláknuté hongkongské "marketingové větve" WT, a pak možná pár těch, co jsou líný všechno marně vysvětlovat těm, kdo nemají základy.
Vsadim se, že třeba irzounek nebo luen by s tím svým "normálnějším" WCh žádné "tajnosti" nedělal Mrkající A Qin Ming Tang se svým šaolinem asi taky ne.
Asi tak ... Je treba rozlisovat a ne kazdej jede v nejake "deutsche marketing schule" - ktera se v ramci reklamy jmenuje jako nejake slavne CBU.
Jinak mi vazne prijde naprosto zbytecne to neustale slovni napadani ... Popisuji jen jak je to u nas, tedy v Mai Gei Wong wing chun. Jak to maji ve wt, vt, yt a jinde fakt nevim a nijak se tim nezaobiram! Vykradani neni nase domena