Reálná sebeobrana proti noži

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod ghekon » pát 23. led, 2009 15:40

Gino: Nevim, treba ja bych o tom moc nemluvil... Nevim jak bych to napsal, proste si myslim, ze ti to moc lidi nerekne.
ghekon
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 23. led, 2009 15:40

Gino- zle si to vysvetlujes ..ka-bar mam uz 3 roky, H&K mam asi tiez 3 roky, pod stromcek som si kupil Glocka kvoli lacnemu strielaniu :wink: ...rozhodne nie,ze som sa posral z nejakej stresovej situacie a nakupil som arzenal a ozbrojil sa ako Rambo...na tvoju otazku ci som noz som pouzil odpovedam nie,ale bol som svedkom ako bol bodnuty clovek asi meter odo mna,ci som pouzil teleskop odpoved nie,ale pouzil som kedysi uspesne zeleznu tycku a boxera viackrat s okamzitym uspechom,cize nebojim sa ,ze by som mal psychicky problem pouzit teleskopac pre svoju ochranu:wink: Na druhu stranu som ostrazity,snazim sa checkovat a vyhodnocovat okolie ako pisal Luen a aj preto sa mi problemy uz dlhu dobu vyhybaju :wink:
Naposledy upravil marcelo dne pát 23. led, 2009 15:47, celkově upraveno 1
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 23. led, 2009 15:46

marcelo - rozhodne te nepodeziram z toho, ze by ses nekde podelal ze stresove situace :wink: Toho ramba jsem zminoval, pac mne napadl jako nejlepsi prirovnani i kdyz zrovna on sam mel jenom nuz tzn. ze za nekterymi z vas vyrazne zaostaval :lol:

Jinak o ty bloky mi asi jde nejvic... asi neni sranda nekomu rozparat telo, to uz by muselo jit opravdu o kejhak a to snad obycejnym lidem casto nejde. Neumim si to predstavit, osobne doufam, ze ten kriminalnik, co mi vyhrozoval kudlou do bricha si uvedomuje, ze zatimco byl v base, narodilo se mu male dite a stane se trochu rozumnym. Jinak mam pocit, ze kdybych ho ve rvacce porezal (zbil teleskopem) a nezabil bych ho, tak bych si do budoucna jenom vyrazne priostril situaci a az pak bych se o kejhak asi zacal skutecne bat, pac tito lide nezapominaji a radi se msti. A jsme zase u te eskalace nasili...
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 23. led, 2009 15:50

To je kus od kusu, nevím jaká je mezi tím rovnice, ale někdy se pak opravdu mstí a někdy naopak stačí obyčejná nakládačka a je pak od šikanátora klid a někdy si dají navzájem nakládačku a jsou z ních pak největší kámoši (i o tom jsem často slyšel)...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 23. led, 2009 15:51

hmm chmft...jsem tady asi jeden z mala co zije v krasnym slunickovym svete, kde brtr bratru ruku poda? :D
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 23. led, 2009 15:54

Panda píše:To je kus od kusu, nevím jaká je mezi tím rovnice, ale někdy se pak opravdu mstí a někdy naopak stačí obyčejná nakládačka a je pak od šikanátora klid a někdy si dají navzájem nakládačku a jsou z ních pak největší kámoši (i o tom jsem často slyšel)...

Pando... clovek, co z 30ti let zivota uz stravil 7 let ve vezeni a kdyz byl venku, tak se pohyboval v prostredi vyroby pervitinu, v palici ma nachcano, drzku plnou jizev a... a neni proste o cem mluvit. Lepsi se takovych drzet dal a zbytecne nedavat nikomu zaminku (prilezitost).
Naposledy upravil Gino dne pát 23. led, 2009 15:54, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 23. led, 2009 15:54

Gino píše:
Tak pouzil uz nekdo z vas tu kudlu (strelnou zbran?)?

SZ jako hrozbu....zmáčknout jsem to nemusel.....
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod marcelo » pát 23. led, 2009 15:54

Gino-chapem,ono moj ka-bar mi hlavne sluzi priznajme si na rezanie rozlicnych blbosti ako karton,krabice z obchodu, rezanie slaniny na vylete atd. :wink: ..to jasne,ze na 99,9% to aj tak ostane,ale mam ho tam pre istotu...osobne si myslim,ze skor teleskopac sa hodi do nasich pravnych systemom viac ako sebaobranny prostriedok..inac si spominam,ze raz som teleskopac pouzil ako odstrasujuci prostriedok proti viacerym opilcom,stacilo tasenie a cinkavy zvuk a stiahli chvosty ku analu a obislo sa to dikybohu voci nim bez nasilia aj ked popravde som si v ten vecer zavaril na ublizenie na zdravi svojim rukami voci inemu mamlasovi,pretoze som v ramci sebaobrany reagoval skratovo a branil sa viac ako bolo nutne,aspon podla sudcu;(...popravde mam rad diplomaticke a bezkonfliktne riesenie situacie..menej problemov a posetris hlavne na pravnikovi :D
Naposledy upravil marcelo dne pát 23. led, 2009 16:02, celkově upraveno 2
marcelo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » pát 23. led, 2009 15:58

Dalt píše:hmm chmft...jsem tady asi jeden z mala co zije v krasnym slunickovym svete, kde brtr bratru ruku poda? :D

Nejseš jsem na tom stejně, muj krátký život je asi o 3 roky delší než tvůj a taky jsem zatím neměl problém...nooo když se nad tím zamýšlím tak vlastně to není pravda moje paměť je selektivní, ale určitě nic v čem by šlo o život nebo o zdraví co můžu já posoudit,, a vždycky spíš proto že jsem starý motal co se do všeho montuje než že by někdo napadl mě...taky chodím neozbrojen, respektive mám švýcarák na dně tašky, ale čím dál tím víc chodím po venku se svou milovanou si uvědomuji že by se mohla možná někdy zbraň hodit, ale ona si chce už dlouho udělat zbrojní pas tak jí ho zaplatím a budu mít klid :lol: :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 23. led, 2009 16:03

Máte někdo tip na (snad to není moc OT) na nějaký teleskop, či nůž? Ale spíše ten teleskop. Moc se v tom nevyznám, v materiálech - vím jen, že je lepsí kalený, ale rád si nechám poradit od někoho, kdo s nimi má již delší zkušenost.
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pát 23. led, 2009 16:11

Gino píše:Máte někdo tip na (snad to není moc OT) na nějaký teleskop, či nůž? Ale spíše ten teleskop. Moc se v tom nevyznám, v materiálech - vím jen, že je lepsí kalený, ale rád si nechám poradit od někoho, kdo s nimi má již delší zkušenost.

kalený ASP...za ty peníze je to spousta muziky....délku si musíš vybrat sám.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 23. led, 2009 16:17

Gino: ja mam tenhle: http://www.gunshop.cz/eshop/product_inf ... ts_id=1838

- ani malej, ani velkej, zaviraci, odolnej a k sebeobrane urcite velmi dobre vyuzitelnej... 8)
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Gino » pát 23. led, 2009 16:25

Jendis - mas na mysli TYTO?
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 23. led, 2009 16:32

mohu mluvit o praze. současná praha je oproti první půlce devadesátých let ,relativně bezpečnější. takový václavák v roce 93. v jednu v noci. od shora dolu šlapka a pasáci.v polovině jak je jindřišká a ta pasaž,tam šefovali arabský dealeři hašiše a směnárníci? mezi tím se poflakovali smažky a mafoši z východu. na florenci skořápkáři. na starém městě čepičáři. a policajti na to srali.ale já se v tomhle prostředí pohyboval bezpečně,až na jednu nemilou příhodu,o které jsem psal. totiž já tyhle lidi nezajímal co by si vzali na skejtákovi z roztrahanejma botama.já měl bobky ze skinhedů. A současný době podsvětí se nebojim prostě tyhle lidi poznám,navíc kde jsou tam nechodím a za další nepůsobím tak,že bych pro ně mohl bejt přínos. pubertu mám za sebou tak že ani ruzných mladežnických gangů. jedině obavy mám ze smažek a gamblerů ty jsou nevypočitatelný. Ale nejvíc z obyčejných lidí tedy generace třicet ,čtyricet a těm typům řikám knedlošvejkové. vyžraný arogantní výraz v metru seděj rozcapený přes dvě místa,když teda jedou metrem.maji pocit ,že jim patří svět a zároven jako by na něj byli nasraný.človek do něj omylem strčí,nebo jak někdo psal požadáho aby típl cigáro,nebo pustil starou pani sednout.a on kuli tomu je schopnej vám dát do držky. ale zase nebudu kuli nim nosit kudlu.
Co teda bych nechtěl být v současný době náctiletej.Mezi nima je šílený agrese. Nedávno jsem slyšel jak se dva hoši domlouvali že v uterý pujdou rozsekat emmaře a v sobotu na hiphopery. Viděl jsem jak holky na sobě skejtácký hadry za deset tisíc napadli jinou holku,která šla z mámou!!! musel je spacifikovat dospělej chlap. na mámu tady na sídlišti házeli fakani kameny,naštestí se netrefili. od sousedky se dověděla ,že neni sama prostě se tak baví. Tak že já se nebojím menšin ani galerky ,ale obavy mám z agrese co může být v člověku od kterého bych to nečekal
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pát 23. led, 2009 16:44

jeikob: co jsou ti skorapkari a cepicari? (hraci hazardni hry skorapky a duchodci to asi nebudou ze jo?)
Jiří Vávra

Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 23. led, 2009 16:59

Dalt píše:jeikob: co jsou ti skorapkari a cepicari? (hraci hazardni hry skorapky a duchodci to asi nebudou ze jo?)

hned po listopadu 89. se na florenci pod tím mostem jak tam stojí mcdonald vyrojili týpkové co hráli skořápky. tři víčka pod jedním je molitanová kulička .skořápkář je prohazuje .a ostatní sází prachy ,kde kulička je tot základní princip. for byl v tom ,že tou dobou jezdilo do prahy nakupovat spousta venkovanů .otevřeli se trhy electronika,hadry a tak dál.tak měli spoustu prachů. nastrčený hráči vyhrávali tím nalákali vesničana. on nejdřív vsadil málo ,nechali ho vyhrát a on se nažhavil a vsadil víc. v tu chvíli další co stál opodál a hlídal,zavolal policie.a zdrhli z prachama . pokud ovšem dotyčnej chtěl odejít dřív tak mu strčili kudlu před břicho. mněli jsme to vypozorovaný protože jsme jezdili pod tím mostem občas nad skejtu.a někdo i nějaký znal. řekl bych že časem vetšina skořápkéřů přešla na lukrativnější byznys:)
čepičáři tedy určitý zárodek kontaktů ruské mafie řiká se sondování terenu. totiž za komoušů z ruskou armádou spoustu lidí kšeftovalo. No a zřejmě některý z těhle lidí pak na starém městě prodávali ruský vojenský čepice,komoušský odznaky a podobný a turisti to kupovali
to bylo zábavný svým způsobem,když jsme jezdili na těch skejtech v tý první půlce devadesátých let. Tak jak jsme ty ulice měli zmáklý odpozorovaný,tihle lidi nás nechali bejt mi je nezajímali.tak člověk znal kdejakého houmlesáka mistní figurku.věděl kde jaký typy podsvětí se vyskytujou.mimochodem kde bylo nebezpečno zustavat po setmění na letný na stalinovi u kyvadla. teda sám.scházeli se tam homosexualové ,ale ne ty přejemnělí ale spíš ti co se to naučili v krimu. kamaráda tam jednou honili. tohle mi hodně dalo takový ten insktinkt
Naposledy upravil jeikob dne pát 23. led, 2009 17:05, celkově upraveno 1
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » pát 23. led, 2009 17:03

4gino ja uz pouzil oboji i kudlu, i teleskop a nekde jsem tu o tom i psal. mozna bude jendis vedet, kde to najit :wink: ale rozhodne v tom nehledej zadne dobrodruzstvi ... kopec sracek se soudama, o pravnicich ani nemluvim ... at pred, nebo po, vzdy zdrhnout (jukni jestli nad tebou neni kamerovej system, lidi v okoli ...) a pokud jsou svedci, tak delat nejslusnejsiho obcanka, zavolat zachranku, policii ... hned ochotne vypovidat a mit znalost trestniho prava. aby sis uz pri prvni vypovedi pripravil pudu pro ombudsmana. at tak, ci tak, vzdy se musis pravne vejit do statutu obeti a nikdo. ani svedci udalosti, nesmi situaci vyhodnotit tak, ze ty jsi agresor! vim o cem mluvim ... jinak si zabal veci na vazbu (hodi se hygiena - 1x tydne se muzes jit osprchovat, hodi se penize ... kartony cigaret, karty, sachy a hafo knizek ... zakonik ti tam pujci a ten doporucuji studovat uz v civilu :lol: ). Take pocitej, ze prijdes o praci, popr. ti krachne firma, rozvedes se atd ... i pro tve okoli to bude neusnonej tlak, bez ohledu na to, jestli jsi vinej ci nevinej. Klauzule o tom, ze ve vysetrovani je treba na tebe pohlizet jako na dosud bezuhonneho cloveka, je jen slovni obrat ... jakmile se dostanes na vazbu, jsi v kriminale (at uz oduvodnen, nebo ne) a defacto kriminalnik. ale tam se ti to o cem jsem uz psal ja a nebo marcelo bude hodit ze vseho nejvic, protoze to je prava jungle ... jedina vyhoda, mas spoustu casu premysle, prehodnocovat a ponaucit se ... v opacnem pripade tam zblbnes totalne a vylezes jako pravej mukl!

Dobre si to rozmyslete, neda se to vyreklamovat nebo vratit :wink:

zdar realne sebeobrane 8)
Naposledy upravil luen dne pát 23. led, 2009 17:31, celkově upraveno 1
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 23. led, 2009 17:28

no ješte se podělím s příhodou off topic. největší divočinu co sem zažil byla ostrava v roce 94. jeli jsme tam na závody ,který byli ve vítkovicích v té sportovní hale. První šok byla knajpa,kde chyběli dveře od záchodu.před hospodou pobíhali polonahý cikánata a vevnitř seděli asi jejich tatíci ,metrákový v tílku s tetováním design kérka hřebíkajda ustav bory. a s tím obočím začouzeným z fárání z dolu. tak jsme vypili limču a dekovali se. další nářez ubytovna ,kde jsme spali samej husto typ slováci,poláci,vietnamci. V noci ,když jsme šli z rockáče tak jsme viděli hromadnou rvačku asi šesti týpků. a ženskou která s kuchynákem honila chlápka. a tečka byla jsme už jeli domů ,seděli jsme u hlaváku u takové fontány,kde byla neuvěřitelně špinavá voda. horko byli jsme unavený omlacený apatický. opodál byl kiosek a stála tam taková divná parta. najednou k nám přišel typ snad dva metráky do půl těla ,celej potetovanej těma kriminálnickejma kérkama. a začal mumlat něco jako at mu dáme pětku,že jinak nás všechny zabije,že jde zejtra sedět,že mu je všechno jedno. tak jsme mu jí dali. no a když ti všichni od stánku začli koukat na nás. tak jsme se radši zvedli a šli do vestibulu. tam k nám přišel mladej cikán v havajský košili podělaný od kečupu a nabízel nám jestli nechcem koupit sluneční brejle a wolkmena :D . prostě ostrava má genius loci
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » pát 23. led, 2009 17:29

Přihodím ještě tenhle odkaz na e-shop s teleskopy a různými pomůckami pro sebeobranu...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pát 23. led, 2009 17:44

luen píše:4gino ja uz pouzil oboji i kudlu, i teleskop a nekde jsem tu o tom i psal. mozna bude jendis vedet, kde to najit :wink: ale rozhodne v tom nehledej zadne dobrodruzstvi ... kopec sracek se soudama, o pravnicich ani nemluvim ... at pred, nebo po, vzdy zdrhnout (jukni jestli nad tebou neni kamerovej system, lidi v okoli ...) a pokud jsou svedci, tak delat nejslusnejsiho obcanka, zavolat zachranku, policii ... hned ochotne vypovidat a mit znalost trestniho prava. aby sis uz pri prvni vypovedi pripravil pudu pro ombudsmana. at tak, ci tak, vzdy se musis pravne vejit do statutu obeti a nikdo. ani svedci udalosti, nesmi situaci vyhodnotit tak, ze ty jsi agresor! vim o cem mluvim ... jinak si zabal veci na vazbu (hodi se hygiena - 1x tydne se muzes jit osprchovat, hodi se penize ... kartony cigaret, karty, sachy a hafo knizek ... zakonik ti tam pujci a ten doporucuji studovat uz v civilu :lol: ). Take pocitej, ze prijdes o praci, popr. ti krachne firma, rozvedes se atd ... i pro tve okoli to bude neusnonej tlak, bez ohledu na to, jestli jsi vinej ci nevinej. Klauzule o tom, ze ve vysetrovani je treba na tebe pohlizet jako na dosud bezuhonneho cloveka, je jen slovni obrat ... jakmile se dostanes na vazbu, jsi v kriminale (at uz oduvodnen, nebo ne) a defacto kriminalnik. ale tam se ti to o cem jsem uz psal ja a nebo marcelo bude hodit ze vseho nejvic, protoze to je prava jungle ... jedina vyhoda, mas spoustu casu premysle, prehodnocovat a ponaucit se ... v opacnem pripade tam zblbnes totalne a vylezes jako pravej mukl!

Dobre si to rozmyslete, neda se to vyreklamovat nebo vratit :wink:

zdar realne sebeobrane 8)

to je moc dobře,že tohle píšeš. ono někdy je možná lepší si nechat vynadat do zkurvysynů či dostat facku. než si prožít tohle
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...