luen píše: Vyborne je kolecko. Lidi si stoupnou do kruhu kolem jednoho rozbesneneho magora a on libovolne na nekoho utoci a nebo naopak. Jde o to, ze se lidi musi naucit pracovat s adrenalinem a bezne se na trenalu musi vyplavovat ... Nesmi to byt do pohody jako na krouzku pleteni.
Rekl bych, ze je to podobny princip jako popsany KFM dril. Velice vyzivna zalezitost

luen píše: Ja mam tu vyhodu, ze jsem z prace naucenej predstirat. Kluci nikdy nepoznaji, kdy to myslim vazne a kdyz si delam srandu, takze maji na tehle akcich celkem peklo. Nicmene je to tezke s novackama - tedy pokud tam neni nekdo ze starsich a nerekne, ze je to normal. Lidi se pak bud boji a nebo si mysli, ze mi seriozne hrabe
Hmmm...s timhle mame take problem. Naucit utocniky, aby dokazali verne sehrat utok. Tak verne, aby jim obrance veril, ze se jim skutecne neco stane, pokud se nebudou branit. Zacina to od verbalni komunikace (neuveritelne, kolik lidi se boji zarvat, poslat ho verohodne do prdele, apod.) pres obranu, ktera skutecne zastavi utocnika. Chvilema ma clovek pocit, ze je obklopeny samejma pacifistama....a to pak premysli, co tam ti lide vlastne delaji? A proc tam jsou....
luen píše: Vlastne vsechny tyhle veci v normalnim gung fu/bu jsou, problem je v tom, ze je tam ty lidi videt nechteji, nechteji byt obtezovani primou konfrontaci, nechteji chodit s modrinama - oni se vlastne nechteji ani spotit
Vcera jsme jeli zem i s koleny a udery a znovu me prekvapilo, ze udery se spise naznacovaly nez poradne zaparkovaly do mist, kam mely byt smerovane. Jednak jsme meli grapplingove rukavice a druhak jak kurnik muzou vedet, ze jim to bude fungovat, kdyz to tam jednou dvakrat nezkusi poradne? Dneska mam sice modriny, ale aspon vim, jakou musim vyvinout silu, aby mi reagoval, jak chci aby reagoval. A vim, ze koleno do sterna pri takedownu je libustka, ktera mi dokaze vyrazit dech a pokud se koleno posune do strany, tak i nakrapnout sebra...proste krasa

Nevim, jestli je to v cloveku od zacatku anebo do toho kazdej jednou dospeje....