sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Makoto » pon 08. úno, 2010 9:42

luen píše: Vyborne je kolecko. Lidi si stoupnou do kruhu kolem jednoho rozbesneneho magora a on libovolne na nekoho utoci a nebo naopak. Jde o to, ze se lidi musi naucit pracovat s adrenalinem a bezne se na trenalu musi vyplavovat ... Nesmi to byt do pohody jako na krouzku pleteni.

Rekl bych, ze je to podobny princip jako popsany KFM dril. Velice vyzivna zalezitost :-)

luen píše: Ja mam tu vyhodu, ze jsem z prace naucenej predstirat. Kluci nikdy nepoznaji, kdy to myslim vazne a kdyz si delam srandu, takze maji na tehle akcich celkem peklo. Nicmene je to tezke s novackama - tedy pokud tam neni nekdo ze starsich a nerekne, ze je to normal. Lidi se pak bud boji a nebo si mysli, ze mi seriozne hrabe :lol:

Hmmm...s timhle mame take problem. Naucit utocniky, aby dokazali verne sehrat utok. Tak verne, aby jim obrance veril, ze se jim skutecne neco stane, pokud se nebudou branit. Zacina to od verbalni komunikace (neuveritelne, kolik lidi se boji zarvat, poslat ho verohodne do prdele, apod.) pres obranu, ktera skutecne zastavi utocnika. Chvilema ma clovek pocit, ze je obklopeny samejma pacifistama....a to pak premysli, co tam ti lide vlastne delaji? A proc tam jsou....

luen píše: Vlastne vsechny tyhle veci v normalnim gung fu/bu jsou, problem je v tom, ze je tam ty lidi videt nechteji, nechteji byt obtezovani primou konfrontaci, nechteji chodit s modrinama - oni se vlastne nechteji ani spotit :wink:

Vcera jsme jeli zem i s koleny a udery a znovu me prekvapilo, ze udery se spise naznacovaly nez poradne zaparkovaly do mist, kam mely byt smerovane. Jednak jsme meli grapplingove rukavice a druhak jak kurnik muzou vedet, ze jim to bude fungovat, kdyz to tam jednou dvakrat nezkusi poradne? Dneska mam sice modriny, ale aspon vim, jakou musim vyvinout silu, aby mi reagoval, jak chci aby reagoval. A vim, ze koleno do sterna pri takedownu je libustka, ktera mi dokaze vyrazit dech a pokud se koleno posune do strany, tak i nakrapnout sebra...proste krasa :-)
Nevim, jestli je to v cloveku od zacatku anebo do toho kazdej jednou dospeje....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 08. úno, 2010 10:31

Makoto píše:..preci jenom trhat od sebe dve 80-100 kilove hovada je docela fuska....

není...my na to používali kýbl s vodou.......když se někdo moc "rozvášnil"......doporučuju :wink: :twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 08. úno, 2010 10:49

Jendis píše:
Makoto píše:..preci jenom trhat od sebe dve 80-100 kilove hovada je docela fuska....

není...my na to používali kýbl s vodou.......když se někdo moc "rozvášnil"......doporučuju :wink: :twisted:

No jo, ale jelikoz cvicime v Sokole, asi by nase Sokoliky jeblo, kdyby tam videli vodu na parketach ;-) Ale jinak dobry napad, diky :-) Zkusime venku.
Kdyz tak nad tim premyslim, asi to bude mit stejny efekt jako kousani - poprve se clovek lekne, podruhe uz se nastve....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 08. úno, 2010 10:55

Voda uschne a většinu nasáknou hadry.....případně vyměňte kýbl za vodou nasáklej hadr...štípe to fasa a uklidní to horké hlavy.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 08. úno, 2010 11:21

Jendis píše:Voda uschne a většinu nasáknou hadry.....případně vyměňte kýbl za vodou nasáklej hadr...štípe to fasa a uklidní to horké hlavy.

Ja myslel Sokoliky jako spravce budovy ne nase studenty. Ale jak se otepli, budeme cvicit venku a pak to vyzkousime :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Dalt » pon 08. úno, 2010 11:23

mno zni to zajimave, ale! nebojite se ze se stane nestesti? :) - preci jen i u nas pri boxu (a to je jen sport a pouzivaj se jen ruce) se obcas stane (u drsnejsich tipu) ze se nase.ou a sparring je najednou fakt vostrej - jsou to borci, kteri kdyz se trefej tak te uspej...chci tim rict, ze kdyz je pri te vasi modelovce nekdo fakt "rozjarenej"nevznika nebezpeci neprijemnych zraneni? (tim nemyslim modriny a narazeniny ale spis zlomeniny, otresy mozku atp) :?
Jiří Vávra

"Dosáhl jsem všeho. Mám doma televizi i ženu. A obojí funguje."
Willie Pep
Dalt
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 08. úno, 2010 11:40

Dalt píše:mno zni to zajimave, ale! nebojite se ze se stane nestesti? :) - preci jen i u nas pri boxu (a to je jen sport a pouzivaj se jen ruce) se obcas stane (u drsnejsich tipu) ze se nase.ou a sparring je najednou fakt vostrej - jsou to borci, kteri kdyz se trefej tak te uspej...chci tim rict, ze kdyz je pri te vasi modelovce nekdo fakt "rozjarenej"nevznika nebezpeci neprijemnych zraneni? (tim nemyslim modriny a narazeniny ale spis zlomeniny, otresy mozku atp) :?

Prave proto je potreba, aby tam byli ti, kteri jsou schopni je roztrhnout jeste na zacatku, kdy zjisti, ze jeden ci druhy ztraci sebekontrolu. Ale jedno bych rad upresnil - cilem neni se na sebe vrhnout a mlatit hlava nehlava. Cilem je naucit se prejit co nejrychleji do bojoveho modu a pak se take naucit vypnout. Rozeznat spoustece, zkusit si, jake to je rozdavat, ale i prijimat rany, atd. Co nejvernejsi simulace, ale ne masakr. Rekl bych, ze je to nadstavba sparringu. A nejde jen o modelovky, ale i o drily, ktere ukazou, jestli se student naucil techniku a jak ji umi pouzit ve stresu. Modelovka je az dalsi krok, kdy se zapojuji dalsi aspekty jako misto, svetelnost, unava, predmety, atd.
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » pon 08. úno, 2010 15:46

Makoto píše:
Jendis píše:Voda uschne a většinu nasáknou hadry.....případně vyměňte kýbl za vodou nasáklej hadr...štípe to fasa a uklidní to horké hlavy.

Ja myslel Sokoliky jako spravce budovy ne nase studenty. Ale jak se otepli, budeme cvicit venku a pak to vyzkousime :-)

pochopil jsem... :wink:
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 08. úno, 2010 15:59

já si pamatuju,že jako děti jsme teda ten problém na treningu přepnout se do bojového modu neměli :D ale zase to nebyli žadný velký pecky,děti jsou spontánější a soutěživější.
je fakt že ted bych asi měl problém se dostat do toho někoho pořádně praštit tréningově
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 08. úno, 2010 16:15

jeikob píše:já si pamatuju,že jako děti jsme teda ten problém na treningu přepnout se do bojového modu neměli :D ale zase to nebyli žadný velký pecky,děti jsou spontánější a soutěživější.
je fakt že ted bych asi měl problém se dostat do toho někoho pořádně praštit tréningově

No, ono je rozdil se prat a chtit nekomu opravdu ublizit....

Druhy extrem pak je si myslet, ze vsichni utocnici mi chteji automaticky ublizit tim nejhorsim moznym zpusobem, zabit, zmrzacit, znasilnit zenu, deti aj psa a sezrat rybicky ;-) Je to ale jiny topic.....
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod jeikob » pon 08. úno, 2010 16:36

jo to určitě. ale často se stane ,že lidi ,který se rvou někde jen tak kuli kravině nebo rvou se totálně přestanou ovládat a nebo jejich ego neunese takzvaně potupu a de fakto už chtěj člověka přizabít. na druhou stranu třeba zlodějíček,pokud zjistí že by se mu kořist nevyplatila tím že je odhodlaná se bránit se raději zdekuje. ale jasný nejde to bagatelizovat člověk pokud teda se chce bránit by měl bejt připravenej na všechny eventuality. právě mi přijde šílený jak k totálním prostředkům sahaj takzvaně obyč lidi a často kuli prkotinám.
jeikob
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Toman » pon 08. úno, 2010 16:50

Makoto píše: A vim, ze koleno do sterna pri takedownu je libustka, ktera mi dokaze vyrazit dech a pokud se koleno posune do strany, tak i nakrapnout sebra...proste krasa :-)

No a do hlavy to jsou rovnou: http://www.youtube.com/watch?v=jltdIXuml44 :D
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 14. úno, 2010 5:39

Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 14. úno, 2010 10:04

Toman píše:No a do hlavy to jsou rovnou: http://www.youtube.com/watch?v=jltdIXuml44 :D

Tys byl zas pařit v Lucerně na 80's co? :D
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » ned 14. úno, 2010 11:05

Jendis píše:http://fenri.net/vw/

provozuje rovněž další bojová umění (wing tsun, ninjutsu, muay thai, escrima)

to by mě zajímalo, jak to všechno stíhá...
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Sennin » ned 14. úno, 2010 12:00

Makoto píše:
luen píše: Vyborne je kolecko. Lidi si stoupnou do kruhu kolem jednoho rozbesneneho magora a on libovolne na nekoho utoci a nebo naopak. Jde o to, ze se lidi musi naucit pracovat s adrenalinem a bezne se na trenalu musi vyplavovat ... Nesmi to byt do pohody jako na krouzku pleteni.

Rekl bych, ze je to podobny princip jako popsany KFM dril. Velice vyzivna zalezitost :-)

Dril s tzv. "kolečkem" jsem praktikoval už v roce 1987 na vojně :wink: Nikde jsem to do tý doby neviděl (nebyl internet a YouTube, nebyly filmy a videa, nebyla kvalitní literatura, nebyli lidi...), prostě mě to tehdy napadlo a jako tréninový dril to fungovalo a funguje dobře dodnes a pořád to při tréninku používáme.
Sennin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » ned 14. úno, 2010 15:32

hellas píše:
Jendis píše:http://fenri.net/vw/

provozuje rovněž další bojová umění (wing tsun, ninjutsu, muay thai, escrima)

to by mě zajímalo, jak to všechno stíhá...

to nevím. Já to jméno znám,patří pod Magisterium,podmistr Německé školy.
Jan Niesyt

Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod hellas » sob 12. čer, 2010 12:05

Kdyby někdo chcel figuranta pro kocóry na závěrečný hodiny kurzu, jeden by tu byl :lol:

http://www.vkmag.com/videos/index_big/v ... ow_part_2/
Velká Morava
hellas
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pát 20. srp, 2010 9:17

Zdar vsem,
jelikož se nam mnozily dotazy, kdy opet otevreme dalsi kurz, rozhodli jsme se jej otevrit jiz tento rok (puvodne jsme jej chteli otevrit az pristi rok, diky nasemu casovemu vytizeni). Vice info zde

Pokud tedy znate holcinu, ktera by mela zajem, dejte ji vedet. Pocet mist je omezen, protoze z toho nechceme delat spartakiadu.

Uzijte si zbytek leta :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » sob 21. srp, 2010 10:07

Nedávno jsem se dočetl na netu, že škola sebeobrany MS 1 z určitých důvodů nepřijímá ženy a dívky. Je to podivné, když se mnozí této problematice věnují s mimořádnými výsledky. Máte někdo s tímto klubem nějakou zkušenost?

http://www.skola-sebeobrany.cz/vycvik_praha.html

http://lishaak.blogspot.com/2009/10/seb ... -ms-1.html
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...