sebeobrana pro ženy

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod graver » sob 21. srp, 2010 17:19

kamiwaza píše:http://www.skola-sebeobrany.cz/vycvik_praha.html

Nepřijímání žen/dívek nebudu komentovat - tam jsou opravdu určitá specifika (i když naprosto jiná, než neuvěřitelně stupidní žvásty typu "žena nemá postačující odolnost tělesnou, a už vůbec ne psychickou, a z její přirozenosti plyne, že ji ani nemůže získat." Náborová terminologie jako "Na rozdíl od mistrů běžně rozšířených bojových umění nebo úpolových sportů mistři sebeobrany MS-1 problematice sebeobrany skutečně rozumějí, a svými praktickými schopnostmi tudíž ony bojové "umělce" a sportovce v oblasti sebeobrany vysoce převyšují" ovšem hodně zapáchá - pokud někdo založí selfpromotion na ohazování jiných, tak to znamená, že sám nic jiného neumí nabídnout.
Možná by k tomu mohl něco říct někdo, kdo jejich výcvik absolvoval - na webu to vždycky vypadá jinak, než v tělocvičně.
Ani nejlepší sokol ničeho neuloví, když se mu nedovolí vzlétnout...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » sob 21. srp, 2010 17:19

double
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » sob 21. srp, 2010 22:01

kamiwaza píše:Nedávno jsem se dočetl na netu, že škola sebeobrany MS 1 z určitých důvodů nepřijímá ženy a dívky. Je to podivné, když se mnozí této problematice věnují s mimořádnými výsledky. Máte někdo s tímto klubem nějakou zkušenost?

http://www.skola-sebeobrany.cz/vycvik_praha.html

Jo, já nějaké osobní zkušenosti mám. Jak jen to nějak stručně a srozumitelně popsat? Sebeobrana MS-1, takzvaná BRANA, se vyvinula z Karate (přesněji toho, co se u nás v ČSSR začalo v 70. letech pod názvem Karate cvičit :lol: ), doplněného o několik pák a nějaký ten poraz. K tomu se klade velký důraz na sebeobrannou taktiku a v "boji" samotném hlavně na timing. Na svou dobu vzniku docela dobrý, v porovnáním s tím, co jsem cvičil jako "Shotokan", je BRANA k sebeobraně výrazně použitelnější, zejména díky kompletnímu záběru ohledně všech aspektů sebeobranných situací, což většině škol / oddílů BU dodnes chybí :idea:

Jenže :!:

V dnešní době na mě BRANA působí, jako bych někde v džungli nalezl zapomenutý kmen válečníků, kteří si tam žijí v naprosté izolaci od zbytku světa stále postaru... :D

MS-1 píše:Technika a taktika sebeobrany MS-1 je pro řešení sebeobranných situací nesrovnatelně účinnější než prostředky vycházející z bojových umění nebo sportů (jako je např. karate, judo, aikido, jiu-jitsu, kendo, krav maga, kick box, taekwon-do, kung fu, apod.). Mistr sebeobrany MS-1 musí ovládat všechno podstatné, co k multisignální sebeobraně patří, a to jak v oblasti technické a taktické, tak v oblasti psychické přípravy (tato část výcviku je nejobtížnější). Na rozdíl od mistrů běžně rozšířených bojových umění nebo úpolových sportů mistři sebeobrany MS-1 problematice sebeobrany skutečně rozumějí, a svými praktickými schopnostmi tudíž ony bojové "umělce" a sportovce v oblasti sebeobrany vysoce převyšují.

:lol: A to ještě netušíte, že od určité úrovně tréninku MS-1, dosáhnete tzv. stupně neporazitelnosti :!: 8O :lol: :lol: :lol: Vážně, nedělám si prd*l :lol: Co se týče techniky boje samotné, obsahuje nemálo nešvarů a naivních představ sportovního Karate 70. let, např. nulová pasivní obrana (chybí brada dole, preventivní kryty...), při úderu stahování druhé ruky k pasu, spoléhání na "vítězství jedním zdrcujícím úderem" a podobně... U všech úderů samozřejmě nesmí chybět pořádné Kiai :lol: :roll: Jak to tedy shrnout? Asi tak, že idea a taktika celkem OK, ale používají zastaralé zbraně. Něco jako když pilně trénujete propracovanou formu boje s opakovací puškou v době, kdy vás kdejakej primitiv rozseká dlouhou dávkou z "Kalacha" a je mu úplně jedno, že se do vás z toho třicetirannýho zásobníku trefil "jen" třináctkrát :idea: Současný oddíl BRANY je v podstatě takovou partou hodných, slušných a vzdělaných lidí se zájmem o praktickou sebeobranu, kteří se mezi sebou i na trénincích oslovují "pane inženýre", "pane doktore" (vážně, nekecám :lol: ), jenže trénují podle zastaralé, na dnešní poměry "neupgradované" metodiky. Sice mají vše teoreticky "rozpitvané" do posledního detailu, jenže jim naprosto chybí opravdová konfrontace s dneškem. Průměrný MMA zápasník by je sežral i s botama, ale já na to bohužel neměl to srdce :oops: , protože to byli fajn lidi a navíc by to ve své nezlomné víře v BRANU stejně vyhodnotili jako své osobní selhání a ne "chybu systému"... :D :roll: Takže závěrem - BRANU bych doporučil hlavně zájemcům o historickou karate sebeobranu (obdoba historického šermu :lol: ). Pro mě osobně by to byl krok (spíše několik kroků) zpět, který jako pragmatik prostě neudělám. Každopádně z hlediska použitelnosti k sebeobraně je BRANA pořád o 1000% lepší, než různý kroužky dejchačů a energetiků :idea: Škoda, že její tvůrci nevycházeli místo z pseudokarate z thaiboxu, to by bylo jiný kafe! :twisted:

Co se týče ženské sebeobrany, tak z praxe vím, že na tom jsou z hlediska vloh k boji vůči nám chlapům opravdu mizerně... :? Ale to neznamená, že nemá smysl se tím zabývat. Realistickým tréninkem se i ženský, pokud opravdu chtějí a dají do toho všechno, dokážou výrazně posunout, o tom žádná :idea:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » sob 21. srp, 2010 22:43

Co se týká Brany (MS-1), také jsem se o ní zajímal a mám doma pár knih od Špičky a Nováka. Spíše než praxe (bo karate nemusím) mě však zajímala právě pouze ta teorie, která vycházela z vědeckých poznatků a ne jen "mistr to tak říká" na což jsem byl od jisté doby dost alergický.
Musím říci, že je to hodně náročné čtení, na druhou stranu tam však uvádějí věci, které v současné době k nám znovu přícházejí ze zahraničí jako "úžasná informace". Podobně Šíma a Krákora psali ve své knize o džiu džitsu, tedy v roce 1942 - 1945 (záleží na tom, jaké vydání máte). Matěj Novák od nás na to ted připravuje článek, kde rozebere ty "bombastické objevy" a upozorní, že tohle tu už bylo dávno známo, jen se na to jaksi pozapomnělo....

Jinak souhlas s TongPo, taky mi připadají jako cvičenci Sokola, kteří neakceptují, že svět se změnil....Jejich marketing je hodně konfrontační, ale naštěstí jim to nikdo zatím nepřišel vysvětlit (proč také, když jsou bráni jako Sokolíci a ti jsou státem chránění ;-)....

Teorie jednoho úderu se vyvrátila již během prvních UFC zápasů.

Je vidět, že trénují jen v rámci své školy (tedy žádný crosstrénink), to znamená, že znají přesné útoky a pak je vcelku hračka vymýšlet jednoúderové smrťáky a placát se po zádech, jak to panu inženýrovi zase šlo ;-)
Na druhou stranu pořád lepší než ten manik z Brna, co cvičil nindži ve fialových obleččích...jméno mi už vypadlo :-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 22. srp, 2010 8:22

Hm, z karate, doplněného o páky a porazy? A klade se důraz na sebeobranu a timing? No to jsou mi ale zásadní rozdíly. To bych vážně rád věděl, co to teda vlastně cvičím :evil:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » ned 22. srp, 2010 8:41

Na druhou stranu na to, ze je to 40 let stara zalezitost. Musel se tam pohybovat clovek, kterej chtel tehdejsi bidnou uroven karate trosku pozvednout a asi se odklonit od sportu k realu. Nicmene na muj vkus je MS1 moc hnidopisska zalezitost. Detail jim neunikne, ale pro miliony detailu tak trochu nevidej zjevne veci... Nicmene mi vadi takovej ten trosku sektarskej zpusob prezentace se na verejnosti :evil:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 22. srp, 2010 9:47

Na druhou stranu, tohle http://www.skola-sebeobrany.cz/nabor.html mi tak nelogické nepřijde - hlavně ten konec :idea:
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod severin » ned 22. srp, 2010 11:16

Asi od 15.9. 2010 by měl probíhat kurz sebeobrany pro ženy na Praze 1. Bude to pod taktovkou Tiliusu.

http://www.tilius.cz/trenink_zeny.php
severin
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » ned 22. srp, 2010 12:10

graver píše:Hm, z karate, doplněného o páky a porazy? A klade se důraz na sebeobranu a timing? No to jsou mi ale zásadní rozdíly. To bych vážně rád věděl, co to teda vlastně cvičím :evil:

Á, Uke Jeshita se ozval... :lol:

TongPo píše:...Sebeobrana MS-1, takzvaná BRANA, se vyvinula z Karate (přesněji toho, co se u nás v ČSSR začalo v 70. letech pod názvem Karate cvičit Smějící ), doplněného o několik pák a nějaký ten poraz...

Asi sis nevšimnul té zmínky o 70. letech, že? Dnešní školy Karate neznám, ani poznávat nehodlám, neboť podle toho, co většinou produkujou za "bojovníky", to pro mě jaksi není zajímavý... Tak si vezmi prášek a žij blaze dál... :wink:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 22. srp, 2010 16:20

TongPo: No jasně, vypadá to jako když vyskakuju, že mi někdo sáhl na pindíka, že? :roll: . Ale není to tak. Já jsem vcelku BU lama a (hoďte si šutříkem) na mé úrovni je mi tak trochu jedno, co kdo vykládá o karate nebo nějakém konkrétním stylu/škole. Jen jsem chtěl říct, že samotný fakt, že někdo něco v karate nepraktikuje (třeba proto, že to např. sporťákům je ku hov*u), ještě neznamená, že to tam není a vždycky nebylo. My děláme páky a v malé míře i porazy (jestli jsou to takové ty techniky, po kterých upadneš :wink: ). Žádná je*Shit*nost nebo stylový patriotismus v tom není - na to už jsem moc starej pardál.
Zmínky o 70. letech jsem si všiml, jen jsem nepochopil, jak to myslíš - jakože karate bylo "lepší" tenkrát nebo teď? Ty páky a porazy někdy byly a někdy ne? O těch dobách nic nevím, tak nemůžu hodnotit, ale karate není věc posledních x desítek let, ne? A že to někdo cestou zku*vil? No jéje - takových bylo...
Prášek jsem si preventivně vzal, ale moc to nepomohlo - můj názor se nemění. Nejsem dýchací energetik, iluze si nedělám a rád se nechám poučit, jen jsem reagoval na to, že někdo říká "karate, doplněné o něco, co v něm vždycky bylo"...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » ned 22. srp, 2010 17:49

Klucí, se nehádejte, TongPo napsal příspěvek daleko převyšující běžnou logiku tady na foru, nepíše běžný obecný žvásty ale píše konkrétně jaký "Karate", a hlavně jakých lidí.Což vidim jako velikej posun kupředu.Děkuju.

Taky nepíšu kickbox, tadyto a támhleto, když je v kickboxu x disiplín od tanečního aero kickboxu družstev na hudbu, přes light až po full- low kick.Taky si různý lidi píšou že jsou mistři světa v kickboxu organicace ABCD , když se potom zjistí že jde o "sestavy" na hudbu v organizaci kde jsou dva státy.
O Dragão é campeão.
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » ned 22. srp, 2010 18:01

My se nehádáme, my hledáme soulad :lol: :lol:
Jen jsem se (mimo jiné) snažil objasnit, že v mém životě nebyl jediný okamžik, kdy bych musel brát prášky, abych se zbavil nějakých iluzí :? . A neplatí to jen o BU.
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod kamiwaza » ned 22. srp, 2010 18:18

K nám do klubu přišel před prázdninami postarší pán právě z Brany (údajně na mistrovské úrovni), a že by u nás chtěl trénovat, že má spoustu metodických materiálů ..., tak uvidíme zda po prázdninách přijde :?:

Co se týče těch kvalitních materiálů, o kterých se zmiňuje Makoto v souvislosti se starými publikacemi o sebeobraně z ČR, tak se nedivím, že měli propracovanou metodiku, taktiku, reálné techniky etc. V době WWII šlo lidem o život, tak prostě nemohli dělat něco na drek. Dnes si může de facto cvičit každý co chce, může to být totální nepoužitelná pikačovina a nic se neděje. Já osobně mám rád staré knihy, kde je minimum nepraktických věcí, výborné myšlenky atd. Tady je mnou oblíbený Matras, mrkněte a pak napište recenzi :) A pokud někdo víte o nějakých zajímavých odkazech, tak sem s nimi? http://ulozto.cz/2331769/sebeobrana-antonin-matras-.pdf

A ještě bych zmínil, že Geoff Thompson, Lee Morrison, Michael Janich ... se rádi odvolávají na staré publikace tehdejších instruktorů sebeobrany.

No a to jak jste tady popisovali techniku Brany, tak mi to podle popisu hodně připomíná Nishiyamovo karate. Pamatujete, jak říkal někde v pořadu, že 10-ti letý kluk je schopen jedním úderem zabít dospělého člověka :!:
kamiwaza
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pm » ned 22. srp, 2010 19:20

Quimbyho nakonec zabil nespokojený básník při po­kusu, který se uskutečnil v palácové zahradě. Pokus měl dokázat přesnost rčení, že „pero je mocnější meče“, a ve svém slábnoucím vědomí k němu Quimby připojil doda­tek ‚Jen když je meč velmi malý a pero velmi ostré“.

:-D
pm
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 23. srp, 2010 9:20

kamiwaza píše:K nám do klubu přišel před prázdninami postarší pán právě z Brany (údajně na mistrovské úrovni), a že by u nás chtěl trénovat, že má spoustu metodických materiálů ..., tak uvidíme zda po prázdninách přijde :?:

Dej pak vedet, jak si vede....Docela by me zajimalo, jestli jsou to jiz jen akademici.

kamiwaza píše:Co se týče těch kvalitních materiálů, o kterých se zmiňuje Makoto v souvislosti se starými publikacemi o sebeobraně z ČR, tak se nedivím, že měli propracovanou metodiku, taktiku, reálné techniky etc. V době WWII šlo lidem o život, tak prostě nemohli dělat něco na drek. Dnes si může de facto cvičit každý co chce, může to být totální nepoužitelná pikačovina a nic se neděje. Já osobně mám rád staré knihy, kde je minimum nepraktických věcí, výborné myšlenky atd. A ještě bych zmínil, že Geoff Thompson, Lee Morrison, Michael Janich ... se rádi odvolávají na staré publikace tehdejších instruktorů sebeobrany.

Neplati to obecne pro vsechny stare tisky. Napriklad nedavno se mi podarilo sehnat od Dewey Mitchella metodiku vycviku neozbrojeneho boje pro FBI slozky a...rekneme, ze paky prezentovane zde jsou velice nebezpecne...pro obrance ;)

Jinak souhlas co se tyka znalosti a snahy pochopit, proc to funguje presne tak a ne jinak. Je zde videt ten zapadni pristup, kdy se snazime vse rozmontovat do posledniho sroubku a nespolehat se na ustne predavane informace z mistra na zaka...zvlast, kdyz nekolik generaci mistru se jiz vaznejsich konfliktu neucastnilo (bez urazky). Proto prave ocenuji snahu lidi z Brany "hnidopissky" se v tom rypat do te doby, dokud to uplne nerozeberou. Zajimave je, za na Zapade by jim za to dali doktorat a jejich knihy by patrily mezi bestselery (viz Gavin de Becker, Bruce Siddle, Loren Christensen, apod.). Ale uznavam, ze diky detailum pak nevidi celek a hlavne se malicko odchylili od soucasne reality. Nastesti i u nas jiz probihaji vyzkumy v tejto oblasti a vysledky jsou velice zajimave. Prave vyse zminovany Matej Novak se v tomhle dost angazuje, kdyz delal vyzkum stresovych reakci u policistu a ted pracuje na dalsim tematu (uz v ramci rigorozni prace). A je super, ze se pak o vysledky deli se svymi studenty, proto zde mohu pak aj ja zamachrovat ;-) Osobne ocenuji hlavne fakt, ze napriklad dokaze vysvetlit a vecne podlozit, proc ma clovek ulekove reakce, jake to jsou a jak je muze vyuzit pri sebeobrane. Proc treba Blauer a KFM jsou v tomhle dobri (ano, maji jine nedostatky, ale to ted neresime) a proc jim to vlastne funguje. Nedavno jsem videl praci Zdenka Reguliho, ktery na Masarykove univerzite vydal praci o tom, jak se posunuje vyuka v ramci bojovych umeni. Drive to bylo na zaklade praktickych (casto vlastnich) zkusenosti z boje. Pak se to posunulo na respektu mistra, ktery co rekl, to MUSI byt pravda. Pak se to posouva k vedeckemu dokazovani, takze student dostane vysvetleni, ktere je vedecky podlozene. Proto se v poslednich letech objevilo tolik dokumentarnich poradu (a la Fight Science), ktere testuji a badaji, proc je jedno ucinnejsi nez druhe, proc se clovek chova tak a ne jinak, atd. Osobne jsem docela rad, ze ziju v tehle dobe, co vy? ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

"It's not how much you can hurt a person in an altercation, but how little you can hurt a person and still control him" Wally Jay
Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Makoto » pon 23. srp, 2010 15:02

ukropcany píše:
Makoto píše:...objevilo tolik dokumentarnich poradu (a la Fight Science), ktere testuji a badaji, proc je jedno ucinnejsi nez druhe, proc se clovek chova tak a ne jinak, atd. Osobne jsem docela rad, ze ziju v tehle dobe, co vy? ;-)
No s ohľadom na to, kam svet speje ani moc nie... :? Ale k tomu vedeckému ponímaniu - všetko je to pekné, ale trošku je problém v tom, že vedecké vysvetlenie za človeka nič nevybojuje a tak máster by mal byť v prvom rade štípač. To že sa svet niekam posúva, môže byť aj na škodu, pretože kopec vecí je dnes ďaleko nekvalitnejších ako kedysi (5 vs 15-ročný mercedes). Takže je super, že vieme prečo je čo lepšie, ale mástri sa stávajú impotentnými, lebo sa viac venujú tomu "prečo", ako "ako"... toť zas moje "nevedecké" (verím že o to praktickejšie) pozorovanie... :twisted: :wink:

Brana je jeden extrem a ty zas druhy ;-) Neverim, ze se student spokoji s vysvetlenim, proc treba kladivo funguje, kdyz mu mistr odpovi: "Proste mu jednu jebnu a von se slozi, vic vedet nepotrebujes." Pokud se venujes street fightu, pak asi opravdu ne. Pokud se venujes bojovym umenim, pak je to jen dukaz toho, ze mistr je mozna stipac, ale zadny myslitel....Jinymi slovy je potreba najit balanc mezi znalostmi a zkusenostmi.

...a nebud takovy pesimista...zatim to porad jeste jde ;-)
Jarda Kolcun
Bojovky.info

Makoto
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod TongPo » stř 25. srp, 2010 20:30

graver píše:...Zmínky o 70. letech jsem si všiml, jen jsem nepochopil, jak to myslíš - jakože karate bylo "lepší" tenkrát nebo teď?...

A bylo to, co se u nás v těch 70. letech pod názvem "Karate" cvičilo, opravdu Karate? :lol: Pokud vím, z japonských BU/BS se v ČSR a později ČSSR organizovaně cvičilo pouze Jiu - Jitsu, později prakticky jen sportovní Judo. Až opětovná snaha vrátit / doplnit ke sportovnímu "bezúderovému" Judu jako určitou "nadstavbu" i trénink sebeobrany, vyvolala potřebu nějakýho metodickýho nácviku úderů a kopů. A protože vazby na původní Jiu - Jitsu, obsahujícího i úderový techniky, už prostě neexistovaly, použilo se a začalo napodobovat jiné japonské BU - Karate. Píšu napodobovat, protože díky "studený válce" izolovanýmu východnímu bloku a tudíž i ČSSR to víceméně probíhalo takovou formou samostudia - podle pracně získaných učebnic a tak podobně... Seminář, kterej vedl opravdovej japonskej mistr Karate, byl naprostým svátkem a to byl jen seminář :idea: Nějaká přímá dlouhodobá příprava českých trenérů v originálních školách Karate dle mého názoru vůbec neexistovala. Už si rozumíme? :wink:

PS: Rozhodně nejsem nějakým znalcem ohledně historie Karate v ČSSR, píšu jen můj osobní názor vytvořenej na základě informací, který jsem k tématu pochytil. A jak se Karate v ČSSR oddělilo od Juda? K tomu jako vtípek uvádím výrok našeho judistickýho trenéra Tondy: "Ti hubení, silově špatně disponovaní dlouháni a tudíž pro Judo nevhodní jedinci, šli radši okolo sebe máchat rukama nohama na Karate, protože tak mají alespoň nějakou šanci..." :twisted:
TongPo
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod luen » stř 25. srp, 2010 21:14

Ted sis to zavaril, nevis nic o vyvoji karate, protoze to poradne si nikdy nevidel :lol: :wink:
Jan Novák
Wing Cheun Kyun Seut / 詠春拳術
http://www.facebook.com/wingcheun
http://www.youtube.com/user/cfwckt
+420608172785

Pro ty, kdo bojují, má život jinou příchuť než pro zbabělce!
luen
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod graver » čtv 26. srp, 2010 7:22

TongPo píše:A bylo to, co se u nás v těch 70. letech pod názvem "Karate" cvičilo, opravdu Karate?

To já nevím, nevíš to ani ty a z obecných diskusí na téma "co je to opravdové karate" se dobrovolně a předem vyřazuji.
Vtípek trenéra Tondy má poněkud estrádní úroveň, ale jestli je jinak dobrej...
graver
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » sob 28. srp, 2010 17:00

Makoto píše:
Teorie jednoho úderu se vyvrátila již během prvních UFC zápasů.

Tato teorie se vyvrátila pouze pro ring(nebo klec).....mezi trénovanými sportovci .
Jinak spousta lidí kecne(lehne/padne) po první ráně. Stačí jedna non-signálka třeba na játro a je to.

Mimochodem,včera jsem mluvil s jednou paní,kterou přepadl týpek,když šla z oslavy narozenin. Měla trochu naváto....vyzerala jako snadná oběť. Teda asi.....

Když mi líčila,jak se mu zahryzla vší silou do krku(červená tekla,popisovala,jak na jazyku cítila chuť krve.....).....chlap prej řval,škubal ssebou jak ryba na háčku. Jen jsem kulil oči a pak jí složil poklonu......animální instinkt v praxi
:twisted:
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...