proti noži...

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod NAIA » stř 26. dub, 2006 16:32

To Mantis:
1) Normalni pistole maji kapacitu kolem 15-17 naboju to uz jde. ne? +1 myslis asi naboj v komore. To zakon nezakazuje takze taky jde. Mas k dispozici cca 18 naboju to je zhruba 2x tolik nez jsi psal. To jen tak na zacatek aby bylo jasno.

2) Ty pripady kdy clovek byl prostrileny x krat a neskapal hned... Jasne stava se to a to je duvod nenosit zbran? Jako ze strelna zbran nefunguje? Nechapu to jedine reseni vidim v tom poridit si silnejsi razi. Co bys myslis zvladl s holyma rukama proti typkovi ktereho nezastavi x vystrelu? Ty bys do nej radsi bohal nozem nebo tak neco? Co treba hezci cast lidstva? Co ta by mela delat s takovym clovekem?

3) Rikas ze chybi vycvik s pistoli atp.. Ze clovek neni zvykly strilet na lidi atp. No a kolik lidi je zvydklych jim teleskopem rozbit hlavu. Nebo bojovat s proti nekomu s nozem a mit rezne rany v predlokti 5 cm hluboke. Chapej ze dovednost s kratkou strelnou zbrani je stjna jako jakakoliv jina. Jen jde o to to umet. Pises ze ve stresu to nasypes a hotovo. Ze nebudes myslet na to ze ho muzes strelit do nohy atp. No a kdyz v tom stresu nezvladnes pohnou hlavni o 10 cm dolu, myslis ze zvladnes nejake techniky?

4) jen na zaver. Ti 4 utocnici a 10 m vzdalenosti. Jo to vypada na problem. A jak lip to resit. Predstav si ze opravdu jdou po tobe? V tom pripade mas problem ale pistole ja asi to nej co muzes puzit. Nebo a uz se opakuju budes se 4 typkama bojovat na noze nebo tak neco????
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 26. dub, 2006 17:23

....
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 9:30, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » stř 26. dub, 2006 18:30

No, čekal jsem, že tady způsobím vlnu nespokojenosti, proto jsem to psal.

Takže, kdybych přesně vědel, který zákon to je a jak přesně zní, napsal bych to. Myslím ale, že na konečném výsledku to nic nemění, zkrátka, zcela jasně souhlasím s tím, že vždycky je to případ od případu a použití JAKĚKOLIV zbraně, může situaci vyřešit nebo eskalovat.
Všiměte si prosím, že jsem jako řešení NEUVEDL jinou alternativní zbraň (ale volání policie) jak se mi tady pořád snažíte vnutit ten nůž, to byl příklad, uvdenený chlápkem, který učí pouliční boj v USA a myslím, že je dost dobrý a minimálně ví, o čem píše. Vzhledem ke mě, mám rád raději chladné zbraně a jsem přesvědčený, že výhoda palné zbraně není ani tak ve schopnosti účiněji zabít (zabít je prostě zabít, není žádné lépe), ale v možnosti distance od potencionálního útočníka. Náražíte tady na to, že když někdo přežije 9mm do těla, určitě rozchodí nůž či jinou zbraň, to je hodně spekulativní, protože jiná zbraň, může být sekerá, kladivo, meč apod. Každá z těchto zbraní dokáže dát mnohem více devastující zranění, než konvenční střela např. z 9mm pistole. Nechic říct, že to jsou běžné zbřaně dnes, jde jen o názornost co vše může být zbraň.

V žádném případě nepopírám, že to, že někdo přežije oněch 39 kulek do těla je vcelku vzácnost, ale kdo z vás to bude riskovat? Jak víte, že zrovna tenhle to určitě není.....

S těmi náboji v zásobníku, to se omlouvám, už jsem fakt dlouho neměl pistoli v ruce, jak říkám nic proti nim, ale není to moje parketa.

K tomu se ale váže pořád čas, který jsem tam jen naznačil a nějak jste jej nevzali v potaz. Takže, když jsem cvičil Iai jutsu dokázal jsem se svým hamidashi (asi 30cm čepel) zasáhnout cíl na jediný výpad přímo z pochvy na cca 3m. Nevím kolik běžně urazíte metrů za vteřinu v bojovém nasazení, ale myslím, že hodně (vzhledem ke vzdálenostem takovýchto případů), takže kolik nábojů jste schopni vystřelit do 2-4 směrů za cca 2 vteřiny a zasáhnout cíle tak, aby už nebyly nebezpečné?
Právě to byla další statistika uvedená pro praktické použití střelné zbraně, možná je to ve straých Střeleckých Revue, nevím, ale uvádělo se tam, že je celkem zbytečné mít 17 nábojů, protože stejně jste schopni vystřelit max 2-4, pokud se nepletu.

Když jsem se o palné zbraně zajímal, byl náboj v komoře zakázán a bylo to na sebrání zbraně, licence i vás. Je to teď opravdu povoleno?

Co ale je moje parketa, zkoušel jsem mnoho soubojů s chladnými zbraněmi, věřte, že mám za sebou hodně soubojů proti více lidem. Jendou jsme takhle zkoušeli dva meče proti 4 dýkám (středověkým takže celkem dlouhý dosah na nůž dnes). Vyšel jsem s jedním škrábnutím - to je pro příklad toho, že já si celkem věřím v použití meče, bohužel, toto je pro mě dost limitováno a nemůžu jej nosit u sebe jako zbraň, a proč? Vždyť pistole jsou přece mnohem nebezpečnější jak píšete. Nejsou, nevěřte tomu. Zkušený člověk s tím dokáže zabít davy lidí, je to tiché, ostré, rychlé, soupeře vyřadíte jediným dobrým tnutím narozdíl od střely z pistole, kde i po střele do hlavy je možné, že vás útočník ještě pořád může ohrozit.

Konečně, vždycky jsem sa raději zabýval bojovým šermem (bez ohledu na styl) a chladné zbraně řadím nad všechny ostatní.

Už jen způsob výcviku, kolik z vás střílelo po někom jako cvičně, ale aby vám to pro krizovou situaci něco dalo? Ono to asi moc nejde, i ten Paintball se střílí hlavně v lese a ještě jsem neslyšel, že by to někdo používal do 10m pro nacvik sebeobranných situací, střeleb. Aby se to dalo brát jako boj - soupeř vás chce dostat.

Nechi tady také probírat, co bys se svým mečem udělal když, to nemá smysl, pro ukončení tohohle napíšu poslední dojmy z videa, které jsem viděl. Jedná se o to, že jistí členové bezpečnostní složky měli školení, boje proti noži. Tito měli své střelné zbraně u pasu, jako ve službě. Bylo jim řečeno, že ten kdo za chvíli vejde na ně zaútočí nožem, tedy věděli kdo a čím. Přátelé, ani jeden nebyl schopen na několik metrů tu bouchačku vytáhnout!!! První úspěšný pokus vytžení se pohyboval mezi 5-7 metry, nic však ještě neudělal. Takže tuším, musel bych na to mrknout znovu, že bezpečná vzdálenost zde byla nad 10m. A to dotyčný věděl, že dotyčný jej napadne.

Holé ruce rozhodně nejsou účinnější než střelná zbraň, ale v mnoha případech je to to jediné, co máte teď hned "po ruce".

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Gino » stř 26. dub, 2006 18:50

Jeste dodam k Mantisovi.

Ono je hezke strilet a cvicit rychle taseni, ale kdyz jste na chodniku a bavite se s kamaradem, kolik z vas drzi ruku u pasu? Nebo za pasem, to je jedno, proste na kveru :)) Jestli to nedelate, vzdy to bude o neco pomalejsi a tam bych souhlasil s temi 10ti metry, co tu mantis uvedl.

Jeste k pouziti zbrani, specielne chladnych a tomu, ze lide k nim maji prirozenejsi respekt. Ano, maji... sami si zkuste zamyslet se nad veci, jak se budete citit, kdyz vas nekdo streli do bricha a pak, jak by jste se asi citili, kdyby jste videli, ze vam nekdo to bricho jednim tahem rozparal treba centimetr hlubokou reznou, dlouhou, hodne krvacejici a bolestivou ranou.

Pro zastaveni utoku hraje PODSTATNOU roli psychologicky dopad ucinku zbrane, tedy zpusobeneho zraneni. To jiste vite. Proto jsou treba vzdy lepsi ty zlomene prsty, nebo roztrzenej ret, nez zlomeny nos, jelikoz zraneni vypada vice hrozive a o to pri psychologickem ucinku jde. A tady chladne zbrane, specialne rezne, vedou.
Naposledy upravil Gino dne stř 26. dub, 2006 18:58, celkově upraveno 1
Tomáš Pekárek
Gino
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 26. dub, 2006 18:52

Ve směs nemůžu nic než sohlasit. Ale...

Jen tak pro zamyšlení. Jak jsi psal ten souboj 2 proti 4. No Jak vidíš své šance kdyby vy dva jste měli meče a ti 4 pistole? To jen tak abys viděl jakou výhodu ti ta zbraň dává.

Potom narážíš na reálný výcvik. Jo ten děláme celkem často a není to s paintballem ale to je jdno. Modelovky atp. To je velice reálný trénik tomu věr možná taky takhle vcičíš možná ne. Ale tak po 3 modelovkách má každý tak vyřvané hlasivky že sotva mluví.
To je klasický pohled "bojových umělců" na střelbu. Všichni si představují že lidi střílí mířenou na 50 metrů a pak si myslí že jsou "Kombojové". Není to tak.

A ty testy s nožem. Taky jsem jich hodně viděl. Dost mi to připadadá jako účelové prosazování jedné či druhé strany. Kdosi tu psal o Danu Inosantovi jak "podrezal" policisty a tim jim dokazal ze noze jsou horsi..
No Dan I. je machr na noze kdyby na druhe strane stal Rob. Leatham nebo J. Miculek tak nevim jak by to doadlo. Pro ilustraci Miculek ja takovy stary paprda. Strili revolver a 6 naboju nasype do terce za cca 1,2 sekundy.
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » stř 26. dub, 2006 18:55

Gino píše:Jeste dodam k Mantisovi.

Ono je hezke strilet a cvicit rychle taseni, ale kdyz jste na chodniku a bavite se s kamaradem, kolik z vas drzi ruku u pasu? Nebo za pasem, to je jedno, proste na kveru :)) Jestli to nedelate, vzdy to bude o neco pomalejsi a tam bych souhlasil s temi 10ti metry, co tu mantis uvedl.

Jeste k pouziti zbrani, specielne chladnych a tomu, ze lide k nim maji prirozenejsi respekt. Ano, maji... sami si zkuste zamyslet se nad veci, jak se budete citit, kdyz vas nekdo streli do bricha a pak, jak by jste se asi citili, kdyby jste videli, ze vam nekdo to bricho jednim tahem rozparal treba centimetr hlubokou reznou, dlouhou, hodne krvacejici a bolestivou ranou.

Tezko rict ja si neumim predstavit ani jedno. Dino ty nejsi strelec co? Taseni z pod obleceni je bezna cast treninku. Jsou takove finty pro urychleni treba klice v kapse atp. Uz kvuli tobe. Zbav se te iluze ze strelci jen tupe sttrili na papirove terce. Je to stejne jako vsude. Taky necvicis jen primy uder ze?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 19:59

Panda píše:2 S474N to mi špatně rozumíš, já nejsem proti střelným zbraním, jako takovým , jen se ti snažím vyvrátit to co tvrdíš a to že kdybysme je měli všichni tak by se nám žilo líp, vzpomeň si třeba na divoký západ, myslíš že tam byli všichni v bezpečí víc jak dnesu nás?...
nebo jiný příklad, pokud jseš s ženou a dítětem do hospody a u stolu naproti si to dva lidé rozdají na nože, je 90ti procentní šance že se tvé rodině nic nestane, když si to rozdají na pistole, je 80ti procentní šance že bdou postřeleni, 30% že smrtelně zraněni(samozřejmě cucám procenta z prstu ale myslím že je to nezpochybnitelná úvaha).

Muzes mi prosim sdelit, co bylo na divokem zapade tak divokeho? Ale bud prosim konkretni.

Kdyz budou zbrane mezi lidma a nejakej debil vytahne kver v hospode, tak ver tomu, ze vetsina lidi vytahne tu svou a poslou ho do vecnych lovist - a tak to proste je, at chces nebo nechces.
-=:: Lepší být souzen jedním, než nesen čtyřmi ::=-

Citát dne: "Rychlejší, než 158 na drátě, je 357 na opasku ."
S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 26. dub, 2006 20:10

2 S474N

Opět se podle mého mýlíš, většina lidí se bude bát a neudělá nic, stejně jako dneska když si to dva vyřizují noži tak proč ostatní nevytáhnou nože? když si to dva vyřizují pěstmi proč ostatní nevytáhnou pěsti?
Tím že všechny ozbrojíš nevyřešíš příčinu násilí, nevyřešíš tím nic.
Vem si tebou dříve zmiňovaný příklad Izraele.Tak všechny ozbrojili, překazili tím 1 atentát a dosáhli toho že od té doby už teroristi neútočí střelnými zbrněmi ale odpalují výbušnminy, počítám že až vyzrbojí včechny Izraelity detektorem výbušnin, vymyslí něco jiného...zkrátka mezi darebáky i hodnými lidmi budou neustále prbáhat závody ve zbrojení a ty nikdy nevyhraješ...
A zam,ysli se ještě nad tímhle, odkud se berou nelegálně držené zbraně?
Pašují se přes hranice, u nás naprosté minimum,jsou to kradené vojenské zbraně, tak 30%, a zbytek jsou zbraně odcizené jejich legálním vlastníků(můj kamarád k tomu nedávno přidal dvě když mu vyktradli byt), z toho ti vyplyne že čím větčá počet legálně držených zbraní budeš mít, tím větší pořet nelegálně držených dostaneš,důsledkem toho je že u nás loupeřných přepadení střelnou zbraní je v porovnání napčíklad s Amerikou úplné minimu...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 20:14

Mantis píše:I když téma "Proti noži..." je už úplně mimo.....

Neni, naopak, palna zbran se da pouzit proti nozi a proto je tato debata vice nez opodstatnena.

Mantis píše:Všichni zastánci střelných zbraní (já nejsem odpůrce, jen mě sedí něco jiného), přečtěte si, jako já, knihu pěkně doplněnou fotografiemi "Přežití v betonové džungli" dá se ještě sehnat. Tam je několik případů. kdy policisté nasypali do útočníka tolik olova a výsledek mizivý. Nakonec každý skonal, ale až po dlooouhé době a několika zásobnících jejich revolverů.

Revolver nema zasobnik, nybrz valec.

Mantis píše:No kolik má ta naše ČZ nábojů (nebo co to každý z vás má) - 9 + 1 pravda? Ale my přece nesmíme mít žádný +1, tedy 9. No, to by mohlo jednoho útočníka s plným nasazením fakt zastavit, a výstřel do vzduchu, do nohy tj. -2. A co takhle čas, máme?

Netusim, kolik lidi ma tu "nasi CZ" ktera ma 9+1, nicmene bezna CZ75 ma 14 vcelicek. Muj GLOCK 19 jich ma 15+1. A co uz vubec nevim, kdes byl na tom, ze nesmime mit zadne +1. Take nevidim duvod strelby do vzduchu, coz je zhovadilost sama o sobe. Bud si situace vyzaduje pouziti strelne zbrane a v tom pripade to ma 2x do zony alfa a nebo je zbran v pouzdre. Projevila se zde tvoje jasna neznalost nejenom zakona, ale i cele problematiky.

Mantis píše:No, a teď tady máme skupinu útočníků, kam díky falešnému pocitu bezpečí jako ten Cowboy s Coltem u pasu jdeme. Právě tohle je ten falešný pocit bezpečí. Mám na to. Možná. Jak píše S474N, záleží na útočníkovi. Pokud to myslí vážně, hmm, problém, Dnes je vnímání mnohých sníženo různými drogami, kolik takových zhulených týpků dnes potkáme, hodně. Tam už ale psychika strachu notně pokulhává, což majitele střelné zbraně staví ještě do horší situace. Takže opět falešný pocit bezpečí, který říká, že každý se bude bát a tak k ničemu vážnému nedojde. Pokud nějací 4 maníci budou kopat do jednoho, my tam s tou bouchačkou přijdeme, jsou zhulení, nedej bože nějaý recidivista, který je podezřelý z vloupaní či napadení (má strach přijít do stiku s policií). vsázím na to, že každý z nich má u sebe nějakou zbraň, pokud přijdu na 10m se svojí pistolí, a oni fakt půjdou po mě (pod vlivem čehokoliv), pak jsem prohrál . nejsme schopní ustřílet 4 ozbrojené cíle z různých úhlů na 10m (o větší vzdálenosti neuvažuji, konflikty se neřeší na pár set metrů a pistole má co se zásahu týče tuším celkem solidní šanci nad 8m, že mineme - to je další statistika).

Nepouzivej prosim pravidla "podle sebe soudim tebe". Pokud ty nemas sanci neco "ustrilet", tak ostatni treba tu sanci maji. Pohonim si tady trosicku sve ego a zde ti davam svuj videozaznamvyreseni situace, kde jsou tri teroristi a tri rukojmi (ti oznaceni bilou rozevrenou dlani)- pocet vystrelenych naboju, vzdalenost tercu i delku cele situace si muzes spocitat sam. Nemusim dodavat, ze to cele je vcetne taseni ze zapnute bundy.

Mantis píše:Závěr - Pistole nám může pomoci proti jednomu normálnímu útočníkovi, nebo řekněme 2 mladíkům, kteří spáchali už tak něco, z čeho mají strach a rozklepaná kolena, nikoliv však proti "ostříleným" týpkům s vlastními zbraněmi a pár konfliktů se zákonem (a že jich je).

Zaver - dovolim si mensi filosoficky konec. To ze ma nekdo housle, neznamena, ze je houslista, ale majitel housli. To ze ma nekdo zbran, nemusi znamena, ze se jedna o strelce, ale o majitele zbrane.

Mantis píše:Proti skupině lidí - sám, jako střelec, hmmm Dokonce snad v zákonech o té pomoci je uvedeno něco ve smyslu, že pomoc by neměla způsobit větší škodu než samotný trestný čin. Jestliže tam někdo někoho dokope - je to blbé, o tom žádná, ale já tam postřílím 4 maníky a ještě mám sám dost, tak nějak nevím. Co takhle jen zařvat hlasitě policie, nebo zlanařit více lidí, pokud je možnost.

Opetovne se projevuje tva neznalost zakona. To si mozna pletes s krajni nouzi, nicmene v nutne obrane se o tomto vubec nemluvi, pouze o tom, ze "nejde o nutnou obranu, byla-li zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku". Vice o teto problematice se muzes docist zde:
:arrow: Nutna obrana
:arrow: Krajni nouze

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 20:18

Panda: je to tvuj nazor. Mozna do toho vidis vic nez ja. Nicmene ja uz tu radeji nebudu mluvit za "ostatni lidi", ale sam za sebe. A sam za sebe proste zbran mam a nosim ji. Tecka.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 20:33

Mantis píše:Takže, kdybych přesně vědel, který zákon to je a jak přesně zní, napsal bych to. Myslím ale, že na konečném výsledku to nic nemění, zkrátka, zcela jasně souhlasím s tím, že vždycky je to případ od případu a použití JAKĚKOLIV zbraně, může situaci vyřešit nebo eskalovat.

Ano, nazorne si zde predvedl platnost poredakla "myslet znamena hovno vedet".

Mantis píše:Náražíte tady na to, že když někdo přežije 9mm do těla, určitě rozchodí nůž či jinou zbraň, to je hodně spekulativní, protože jiná zbraň, může být sekerá, kladivo, meč apod. Každá z těchto zbraní dokáže dát mnohem více devastující zranění, než konvenční střela např. z 9mm pistole. Nechic říct, že to jsou běžné zbřaně dnes, jde jen o názornost co vše může být zbraň.

Garantuji ti, ze 2x dobre umistena strela raze 9mm znamena KO. Take bych prosil definovat, co to znamena "konvecni strela". Jestli tim myslis klasicke FMJ, tak bych chtel videt, ktery blazen bude nosit na svou ochranu celoplast.

Mantis píše:Když jsem se o palné zbraně zajímal, byl náboj v komoře zakázán a bylo to na sebrání zbraně, licence i vás. Je to teď opravdu povoleno?

Nikdy to zakazano nebylo, pletes si to s vyhlaskou pro policisty.

Mantis píše:... to je pro příklad toho, že já si celkem věřím v použití meče, bohužel, toto je pro mě dost limitováno a nemůžu jej nosit u sebe jako zbraň, a proč? Vždyť pistole jsou přece mnohem nebezpečnější jak píšete. Nejsou, nevěřte tomu. Zkušený člověk s tím dokáže zabít davy lidí, je to tiché, ostré, rychlé, soupeře vyřadíte jediným dobrým tnutím narozdíl od střely z pistole, kde i po střele do hlavy je možné, že vás útočník ještě pořád může ohrozit.

Zajimava logika, vsichni v sakach odhodime pistole a preorientujeme se na mece :lol: :lol:

Mantis píše:Už jen způsob výcviku, kolik z vás střílelo po někom jako cvičně, ale aby vám to pro krizovou situaci něco dalo? Ono to asi moc nejde, i ten Paintball se střílí hlavně v lese a ještě jsem neslyšel, že by to někdo používal do 10m pro nacvik sebeobranných situací, střeleb. Aby se to dalo brát jako boj - soupeř vás chce dostat.

Je to pouze a ciste na tvem mozku. Pokud si to "dovedes" obhajit sam pred sebou, tak ver tomu, ze cloveka smaznes ani nevis jak. Taky musim dodat, ze stisknout spoust dokaze kazdy, ale ubodat nekoho nozem malokdo.

Mantis píše:Nechi tady také probírat, co bys se svým mečem udělal když, to nemá smysl, pro ukončení tohohle napíšu poslední dojmy z videa, které jsem viděl. Jedná se o to, že jistí členové bezpečnostní složky měli školení, boje proti noži. Tito měli své střelné zbraně u pasu, jako ve službě. Bylo jim řečeno, že ten kdo za chvíli vejde na ně zaútočí nožem, tedy věděli kdo a čím. Přátelé, ani jeden nebyl schopen na několik metrů tu bouchačku vytáhnout!!! První úspěšný pokus vytžení se pohyboval mezi 5-7 metry, nic však ještě neudělal. Takže tuším, musel bych na to mrknout znovu, že bezpečná vzdálenost zde byla nad 10m. A to dotyčný věděl, že dotyčný jej napadne.

Ano, jiz asi poste receno a stokrat zodpovezeno. Toto uz se resilo davno, viz. Kuguar Team a jejich test: http://www.kuguarteam.org/project/article.php?id=25
Nicmene to cele zacina a pada na tom, ze pokud te nekdo opravdu bude chtit zabit, tak to proste udela a nezavisle na pouzitem prostredku.

Mantis píše:Holé ruce rozhodně nejsou účinnější než střelná zbraň, ale v mnoha případech je to to jediné, co máte teď hned "po ruce".

Opetovne te zadam, abys nepouzival pravidla "podle sebe soudim tebe". Ja mam po ruce jak sve ruce, tak i palnou zbran, takze mam moznost volby. To ty nemas.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 20:37

Gino píše:Jeste dodam k Mantisovi.

Pro zastaveni utoku hraje PODSTATNOU roli psychologicky dopad ucinku zbrane, tedy zpusobeneho zraneni. To jiste vite. Proto jsou treba vzdy lepsi ty zlomene prsty, nebo roztrzenej ret, nez zlomeny nos, jelikoz zraneni vypada vice hrozive a o to pri psychologickem ucinku jde. A tady chladne zbrane, specialne rezne, vedou.

Vsechno to zacina a pada na taktice. To je da se rict 90% uspechu. I zcela zjevne nevyhodnou situaci umi profesional obratit ve svuj prospech. Jde o to, ze pokud te chce nekdo okrast a vytahne na tebe nuz, tak mu jde primarne o tvoji penezenku a urcite te nezapichne. Z taktickeho pohledu muzu odvest jeho pozornost jinam a okamzite tasit a strilet a nebo mu tu penezku dat. Protoze on se potom musi chte nechte vzdalit a potom prichazi na radu pistole. Zaver si muze z tohoto domyslet kazdy sam.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 26. dub, 2006 20:40

Aby bylo jasno, já osobně se přiznávám k tomu že se mi zbraně líbí(myslím pistole, hlavně revolvery), rád je držím v ruce atd...a rozhodně nejsem pro nějaké zákazy...a věřím že třeba ty bys určitě tu pistoli vytáhl kdyby mě v hospodě někdo ohrožoval...jen nevěřím i když to zní trochu elitářsky, že "většina" ostatních lidí na to má...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 26. dub, 2006 20:59

...
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 9:31, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 26. dub, 2006 21:00

...
Naposledy upravil diablik dne úte 05. zář, 2006 9:31, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod S474N » stř 26. dub, 2006 21:13

diablik: co dodat? Pro tyto pripady mam prave zaplacenou DAS, k prosouzeni mam k dispozici pul milionu a to same jako pripadnou kauci. Kdyz se neco semele, tak je v nasich koncinach zahodno, aby protistrana jiz nemluvila. Protoze potom si nahodou nemuze "vzpomenout", ze te v parku nezadala o penezenku, ale o cigaretu a tys na ni vytahl kver a zacal strilet.

S474N
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 26. dub, 2006 21:15

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 17:04, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » stř 26. dub, 2006 21:19

:twisted: :twisted:
Naposledy upravil diablik dne stř 18. dub, 2007 17:03, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » stř 26. dub, 2006 22:08

Hmmm, pojišťovan právní ochrany, měli by to být z mého oboru a v podstatě o tom nic newím...hned to jdu napravit :wink:
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Mantis » stř 26. dub, 2006 22:19

S474N

Já fakt nemám čas.

Nejsem povinenen znát odbornou terminologii něčeho, co není můj obor ani zaměstnání. Nikde tady NETVRDÍM, že jsem odborníkem na střelné či palné zbraně ani na zákony týkající se toho.
Příklad, někodo někdo zmlátí, zlomený nos, zlomená žebra, bezvědomí - do toto maník s kvérem, 4 mrtví - je to OK? Jestli ano.......pak zakázat střelné zbraně.
Zavolat policii, je jich prací tohle řešit. Pomoci někomu, určitě, ale přemýšlím, co tím vlastně způsobím? Mám na to?

Nikoho nenutím odložit kvér a vzít meč, mě to prostě baví a zajímá, je to snad horší než tvůj zájem o palné zbraně?

Mé dovednosti s mečem jsou rozhodně větší než s pistolí. Ale i s pistolí asi budu lepší než ty s mečem. :wink:

Nijak nesnižuji tvou dovednost střelby. Bylo to pěkné a mě zajímá použití jakékoliv zbraně!
Asi by to ale vypadalo trochu jinak, kdyby cíle byly pohyblivé, chtěli ti ublížit a stály více od sebe, takhle jsme cvičily my bojový šerm. (za pobyt v UK jsem vyšel trochu ze cviku).

Za mnoho let práce ve veřejném sektoru můžu říci, lidé se drží OD problému, málo kdo pomůže.

Taktika je jasná a důležitá, bez pochyb.

Jen pro informaci, konvenční střelu jsem myslel celoplášť, ale i kdyby ne - čepel 15cm má zpravidla 3-3.5 cm šířky, k 9mm to má fakt celkem daleko. A dum dum snad stále JE, mimo zákon.

S tou vyhláškou pro policisty, musím se na to ještě jednou zeptat, díky za ten postřeh. Je to cca 10let, co jsem dělal do tohohle a mohl jsem něco zapomenout.

Je pravda, že ubodat někoho je na psychiku mnohem těžší než jej "jen" zastřelit, to ale hovoří v neprospěch palných zbraní. Smrt je anonymní statistika. Trošku odběhnu, zajímavá byla výpověď pilotů, co shodili atomové bomby v Japonsku. Myslím, že je to něco podobného, ale v menším.¨¨¨¨
Takhle právě si myslím, dojde k více vraždám, protože si to hodně lidí pořádně ani neuvědomí, na 5m, on spadl, já utekl, pak jen něco o mrtvém v novinách - strašně neosobní, a vražedné.

Kuguar Team, velmi zajímavé - jen tam bylo jsaně uvedeno, že to bylo za ideálních podmínek, ty ale často bývají spíše na straně útočníka, nemyslíš?

A neboj se, že nemám možnost volby. Tu máme vždycky a všichni. zatím si v klidu žiju bez větších problémů a není to díky bojovým technikám ani zbraním samotným.

Proti noži ano, ale o tom už tady pár stran nepadlo nic. (mimo to video od Kaguar teamu). Obhajujeme nebo vyvracíme tady palné zbraně.

Znovu píšu, a ne sám, jestliže někdo chce, konec, je po nás.

Podle sebe soudím tebe, každý to používá, i ty, jen se hlídej a uvidíš. Já řeším svůj život a má zkušenost je to nejdůležitější, pak soudím i tebe podle sebe. Když mi ukážeš, že to jde i jinak, myslím to vážně, poděkuji ti. Já se učím, stejně jako my všichni.

Poslední věc, nejhorší na debatě s tebou je, že mě z něčeho nařkneš, tvrdíš že já o sobě tvrdím, ale nikdy mi neukážeš kde to tvrdím.
Naopak, pokud si tím nejsem jistý nebo to nevím, férově to napíšu. To už jsem s tebou řešil. Mám z tebe pocit, že se chováš jak uražený puberťák, kterému pořád někdo bere jeho názor. Když už přisvědčíš, tak stylem, hmm no jo, ale........ Jako by ses urážel. Nechci tě urážet a stejně tak nechci, aby někdo urážel mě, pak to není diskuze, ale slovní souboj. o tohle nemám zájem, tohle fórum je si myslím o šíření informací z daného oboru.
Určitě bys mi měl co dát, pokud bychom budeme bavit o střelných zbraních, střelbě apod. Já se o BU zajímám celkem komplexně a vše co s tím souvisí beru jako užitečnou informaci, pokud to má hlavu a patu.

Dělej co umíš nejlíp, stejně tak já.

Mantis
Mantis
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...