Gino píše:Jeste dodam k Mantisovi.
Ono je hezke strilet a cvicit rychle taseni, ale kdyz jste na chodniku a bavite se s kamaradem, kolik z vas drzi ruku u pasu? Nebo za pasem, to je jedno, proste na kveru) Jestli to nedelate, vzdy to bude o neco pomalejsi a tam bych souhlasil s temi 10ti metry, co tu mantis uvedl.
Jeste k pouziti zbrani, specielne chladnych a tomu, ze lide k nim maji prirozenejsi respekt. Ano, maji... sami si zkuste zamyslet se nad veci, jak se budete citit, kdyz vas nekdo streli do bricha a pak, jak by jste se asi citili, kdyby jste videli, ze vam nekdo to bricho jednim tahem rozparal treba centimetr hlubokou reznou, dlouhou, hodne krvacejici a bolestivou ranou.
Panda píše:2 S474N to mi špatně rozumíš, já nejsem proti střelným zbraním, jako takovým , jen se ti snažím vyvrátit to co tvrdíš a to že kdybysme je měli všichni tak by se nám žilo líp, vzpomeň si třeba na divoký západ, myslíš že tam byli všichni v bezpečí víc jak dnesu nás?...
nebo jiný příklad, pokud jseš s ženou a dítětem do hospody a u stolu naproti si to dva lidé rozdají na nože, je 90ti procentní šance že se tvé rodině nic nestane, když si to rozdají na pistole, je 80ti procentní šance že bdou postřeleni, 30% že smrtelně zraněni(samozřejmě cucám procenta z prstu ale myslím že je to nezpochybnitelná úvaha).
Mantis píše:I když téma "Proti noži..." je už úplně mimo.....
Mantis píše:Všichni zastánci střelných zbraní (já nejsem odpůrce, jen mě sedí něco jiného), přečtěte si, jako já, knihu pěkně doplněnou fotografiemi "Přežití v betonové džungli" dá se ještě sehnat. Tam je několik případů. kdy policisté nasypali do útočníka tolik olova a výsledek mizivý. Nakonec každý skonal, ale až po dlooouhé době a několika zásobnících jejich revolverů.
Mantis píše:No kolik má ta naše ČZ nábojů (nebo co to každý z vás má) - 9 + 1 pravda? Ale my přece nesmíme mít žádný +1, tedy 9. No, to by mohlo jednoho útočníka s plným nasazením fakt zastavit, a výstřel do vzduchu, do nohy tj. -2. A co takhle čas, máme?
Mantis píše:No, a teď tady máme skupinu útočníků, kam díky falešnému pocitu bezpečí jako ten Cowboy s Coltem u pasu jdeme. Právě tohle je ten falešný pocit bezpečí. Mám na to. Možná. Jak píše S474N, záleží na útočníkovi. Pokud to myslí vážně, hmm, problém, Dnes je vnímání mnohých sníženo různými drogami, kolik takových zhulených týpků dnes potkáme, hodně. Tam už ale psychika strachu notně pokulhává, což majitele střelné zbraně staví ještě do horší situace. Takže opět falešný pocit bezpečí, který říká, že každý se bude bát a tak k ničemu vážnému nedojde. Pokud nějací 4 maníci budou kopat do jednoho, my tam s tou bouchačkou přijdeme, jsou zhulení, nedej bože nějaý recidivista, který je podezřelý z vloupaní či napadení (má strach přijít do stiku s policií). vsázím na to, že každý z nich má u sebe nějakou zbraň, pokud přijdu na 10m se svojí pistolí, a oni fakt půjdou po mě (pod vlivem čehokoliv), pak jsem prohrál . nejsme schopní ustřílet 4 ozbrojené cíle z různých úhlů na 10m (o větší vzdálenosti neuvažuji, konflikty se neřeší na pár set metrů a pistole má co se zásahu týče tuším celkem solidní šanci nad 8m, že mineme - to je další statistika).
Mantis píše:Závěr - Pistole nám může pomoci proti jednomu normálnímu útočníkovi, nebo řekněme 2 mladíkům, kteří spáchali už tak něco, z čeho mají strach a rozklepaná kolena, nikoliv však proti "ostříleným" týpkům s vlastními zbraněmi a pár konfliktů se zákonem (a že jich je).
Mantis píše:Proti skupině lidí - sám, jako střelec, hmmm Dokonce snad v zákonech o té pomoci je uvedeno něco ve smyslu, že pomoc by neměla způsobit větší škodu než samotný trestný čin. Jestliže tam někdo někoho dokope - je to blbé, o tom žádná, ale já tam postřílím 4 maníky a ještě mám sám dost, tak nějak nevím. Co takhle jen zařvat hlasitě policie, nebo zlanařit více lidí, pokud je možnost.
Mantis píše:Takže, kdybych přesně vědel, který zákon to je a jak přesně zní, napsal bych to. Myslím ale, že na konečném výsledku to nic nemění, zkrátka, zcela jasně souhlasím s tím, že vždycky je to případ od případu a použití JAKĚKOLIV zbraně, může situaci vyřešit nebo eskalovat.
Mantis píše:Náražíte tady na to, že když někdo přežije 9mm do těla, určitě rozchodí nůž či jinou zbraň, to je hodně spekulativní, protože jiná zbraň, může být sekerá, kladivo, meč apod. Každá z těchto zbraní dokáže dát mnohem více devastující zranění, než konvenční střela např. z 9mm pistole. Nechic říct, že to jsou běžné zbřaně dnes, jde jen o názornost co vše může být zbraň.
Mantis píše:Když jsem se o palné zbraně zajímal, byl náboj v komoře zakázán a bylo to na sebrání zbraně, licence i vás. Je to teď opravdu povoleno?
Mantis píše:... to je pro příklad toho, že já si celkem věřím v použití meče, bohužel, toto je pro mě dost limitováno a nemůžu jej nosit u sebe jako zbraň, a proč? Vždyť pistole jsou přece mnohem nebezpečnější jak píšete. Nejsou, nevěřte tomu. Zkušený člověk s tím dokáže zabít davy lidí, je to tiché, ostré, rychlé, soupeře vyřadíte jediným dobrým tnutím narozdíl od střely z pistole, kde i po střele do hlavy je možné, že vás útočník ještě pořád může ohrozit.
Mantis píše:Už jen způsob výcviku, kolik z vás střílelo po někom jako cvičně, ale aby vám to pro krizovou situaci něco dalo? Ono to asi moc nejde, i ten Paintball se střílí hlavně v lese a ještě jsem neslyšel, že by to někdo používal do 10m pro nacvik sebeobranných situací, střeleb. Aby se to dalo brát jako boj - soupeř vás chce dostat.
Mantis píše:Nechi tady také probírat, co bys se svým mečem udělal když, to nemá smysl, pro ukončení tohohle napíšu poslední dojmy z videa, které jsem viděl. Jedná se o to, že jistí členové bezpečnostní složky měli školení, boje proti noži. Tito měli své střelné zbraně u pasu, jako ve službě. Bylo jim řečeno, že ten kdo za chvíli vejde na ně zaútočí nožem, tedy věděli kdo a čím. Přátelé, ani jeden nebyl schopen na několik metrů tu bouchačku vytáhnout!!! První úspěšný pokus vytžení se pohyboval mezi 5-7 metry, nic však ještě neudělal. Takže tuším, musel bych na to mrknout znovu, že bezpečná vzdálenost zde byla nad 10m. A to dotyčný věděl, že dotyčný jej napadne.
Mantis píše:Holé ruce rozhodně nejsou účinnější než střelná zbraň, ale v mnoha případech je to to jediné, co máte teď hned "po ruce".
Gino píše:Jeste dodam k Mantisovi.
Ono je hezke strilet a cvicit rychle taseni, ale kdyz jste na chodniku a bavite se s kamaradem, kolik z vas drzi ruku u pasu? Nebo za pasem, to je jedno, proste na kveru) Jestli to nedelate, vzdy to bude o neco pomalejsi a tam bych souhlasil s temi 10ti metry, co tu mantis uvedl.
Jeste k pouziti zbrani, specielne chladnych a tomu, ze lide k nim maji prirozenejsi respekt. Ano, maji... sami si zkuste zamyslet se nad veci, jak se budete citit, kdyz vas nekdo streli do bricha a pak, jak by jste se asi citili, kdyby jste videli, ze vam nekdo to bricho jednim tahem rozparal treba centimetr hlubokou reznou, dlouhou, hodne krvacejici a bolestivou ranou.
Pro zastaveni utoku hraje PODSTATNOU roli psychologicky dopad ucinku zbrane, tedy zpusobeneho zraneni. To jiste vite. Proto jsou treba vzdy lepsi ty zlomene prsty, nebo roztrzenej ret, nez zlomeny nos, jelikoz zraneni vypada vice hrozive a o to pri psychologickem ucinku jde. A tady chladne zbrane, specialne rezne, vedou.
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník