Gino píše:Člověk je všežravec od jakživa... myslím, že někteří z vás by se měli vrátit pár desítek tisíc let zpět a snažit tam naše předky překecat, aby začli jíst jen bobule a na lov zvěře se vyprdnout... zajímal by mě váš úspěch
jox_off píše:4 plasomrak:![]()
Tak nějak.
4 PC: No lidi asi nikdy nežrali jen bobule. Než se naučili lovit tak prej chroustali chrousty, potemníky a podobnou havěť.
Dík, právě sem se vrátil tam vocaď co sem sežrak kus vařený krávy. Ale stejně si myslim ...PC píše: preji dobrou chut.
PC píše: "hlavne bobule"
Jox_off píše:Dík, právě sem se vrátil tam vocaď co sem sežrak kus vařený krávy. Ale stejně si myslim ...PC píše: preji dobrou chut.PC píše: "hlavne bobule"
že většina toho co sem měl na talíři byly ňáký bobule. Takže nejim jako tygr ale jako všežravec. Takže v tom asi děsně moc velkej rozdíl voproti vzdálenejm předkům nebyl. Je ale fakt, že mi kráva chutná víc než chrousti. Co je podle tebe milosrdnější - zabít a sežrat 1 krávu nebo 10000 chroustů?
Problém nevidim ve žraní krav, ale v nelidskym (nezvířecim) zacházení s nima. Mělo by se ale řešit přímo to, a ne to ňák vobcházet tim že jíst zvířata je samo vo sob nemorální. To vidim totiž spíš jako falešnej argument. Nejíst je z důvodu "bojkotu" - jo to bych už pochopil - ale ne argumentovat směrem jako k vymyšlenýmu vegetariánství předků - to bysme měli fakt jinou hubu.
No a co se "soubojů" lovu tejče - jo, možná by to bylo vůdči zvěři slušnější, aspoň jim dát možnost se na jatkách proběhnout, opravdu to pro ně může mít význam. Ale už slyšim ten ryk vochránců přírody co nemůžou vystát ani koňský dostihy. Jinak - s chroustama to taky souboj nebyl.
Další věc je, jestli musíme žrát tolik masa co žerem. Já sem třeba už masitý snídaně dávno zrušil a nechyběj mi.
A na závěr rada pro skorovegetariány: Jezte uzeniny, tam stejně skoro žádný maso nejni. Je to samá barvená sója, ztuženej rostlinnej tuk a zbylý drůbeží kůže. Norma na 3% masa prej zdaleka neni dodržovaná...![]()
Příjemnou letní siestu přeje Jox
A to já zas sem, vo to nicPC píše:... ale me proste prijde, ze jsi celkem ironickej. A to si priznej.
Je to trochu zabalenýPC píše: Treba tedkon ten odstavec o kockach? Neni to nesmysl, a neni to ironicky?
Zmršeno. Chtěl sem:Jox_off píše:®e jedení masa je náročnější "na hektary" než jedení šelem je zřejmý a platí to i pro ryby.
Gino píše:... než tak nějak padla k zemi a začla v křečích umírat - neni lepší ji střelit do hlavy, jako se to dělá dneska?
Gino píše:BTW: když naběhlo 6 lovců na jednu zvěřinu... ta zvěřina dostala dejme tomu tři čtyři zásahy kopí...
Jox_off píše:BTW:Gino píše:BTW: když naběhlo 6 lovců na jednu zvěřinu... ta zvěřina dostala dejme tomu tři čtyři zásahy kopí...
Ehm, tak mě napadlo, kdo vlastně dostal ty zbylý dva zásahy?
Ne, je to trochu vo tom, esi bejt nebo nebejt krutej.224477 píše:no, a ja som si vobec nemyslel, ze SYSTEMA je vlastne o dileme, ci jest alebo nejest maso..
Spíš to vypadá že umřel, protože někdo JINEJ nejed zeleninu224477 píše: mozno ten clovek zomrel pri treningu lebo jedol maso... teraz ma to napadlo...
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků