trening na poulicni bitky

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Ralph » úte 24. říj, 2006 15:04

Toman píše:
DrGlock píše:Problém je, že páku v bitce neuděláš. Na tréninku to sice vypadá a funguje pěkně, ale v boji, kdy je tvé tělo pod vlivem adrenalinu, ti přestane fungovat jemná motorika a zvládneš udělat jen hrubý pohyby.

Ale to přece není pravda. Pokud to bude 1 na 1 tak proč ne, grappler s tím problémy mít nebude. Je to asi 6 let co jsem viděl s úspěchem na ulici kluk udělal myslím uširo mawaši nebo tak nějak prostě kop z otočky a cikána sbírali kamarádi. A pak že otočky na ulici nejdou. Jen vědět jak na to :D

On nikdo nerika ze to nefunguje. Ale musis vedet na koho si toto muzes dovolit. Jestli na obcana romskeho puvodu, nebo na cvicenyho korena.
:idea:
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod RUNAAR » úte 24. říj, 2006 15:12

Ralph píše:
Toman píše:
DrGlock píše:Problém je, že páku v bitce neuděláš. Na tréninku to sice vypadá a funguje pěkně, ale v boji, kdy je tvé tělo pod vlivem adrenalinu, ti přestane fungovat jemná motorika a zvládneš udělat jen hrubý pohyby.

Ale to přece není pravda. Pokud to bude 1 na 1 tak proč ne, grappler s tím problémy mít nebude. Je to asi 6 let co jsem viděl s úspěchem na ulici kluk udělal myslím uširo mawaši nebo tak nějak prostě kop z otočky a cikána sbírali kamarádi. A pak že otočky na ulici nejdou. Jen vědět jak na to :D

On nikdo nerika ze to nefunguje. Ale musis vedet na koho si toto muzes dovolit. Jestli na obcana romskeho puvodu, nebo na cvicenyho korena.

Ale nekteří občané romského,asijského,maorského,eskymáckého,afrického,indiánského,původu jsou také výborně trénovaní kořeni :lol:
RUNAAR
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Baxxse » úte 24. říj, 2006 15:43

Co je ještě dobré vem si váleček na nudle a projížděj si s ním holeně ,protože kop holení do stehna nebo do kosti je labůžo
Muzes mi objasnit proc by to mel delat??? A kde si se to dozvedel??
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » úte 24. říj, 2006 15:45

myslim to s tim valeckem...
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ralph » úte 24. říj, 2006 16:10

RUNAAR píše:
Ralph píše:
Toman píše:

Ale nekteří občané romského,asijského,maorského,eskymáckého,afrického,indiánského,původu jsou také výborně trénovaní kořeni :lol:

No jasne. To byl pouze priklad a myslim ze vis jak to myslim....
Ralph
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Lada » úte 24. říj, 2006 17:34

bjohny píše:
Lada píše:2DrGlock: ehm, co je podle tebe jemná motorika? a jak jsi přišel na to že pod vlivem adrnalinu ti přestane fungovat 8O

je na tom az hodne pravdy....ale jsou lidi ktory streetfighty vnimaji normalne.....treba ako mi ostatni sprchu po treningu 8)

Co takhle nějaká stránka či něco věrohodného kde je diskutováno o vlivu adrmalinu na motorické schopnosti to by nebylo? to by mě totiž zajímalo....

jelikož když si to tak vezmu tam motorika se dělí na hrubou a jemnou.
Hrubá: představuje pohyby celého těla, pohyby velkých svalových skupin. Jde o ovládání a držení těla, koordinaci horních a dolních končetin a rytmizaci pohybů

Jemná (ta o ktrou nám jde):se rozumí pohyby ruky, uchopování a manipulace s drobnými předměty. Je zajišťována malými svalovými skupinami. Manipulece s malími předměty (třeba modelování, šití, navlékání, vystřihování, malování.
Dále zajiš´tuje preferenci dominantní ruky, nejlepší úchop manipulaci, rozvoj citlivosti....
Vývoj jemné motoriky se rozvíjí v novorozeneckém období, zjednodušeně: uchopovací reflex, pokusy udeřit do předmětu, vývoj koordinace oka a ruky, Dítě začíná používat ruce a oči odděleně, palec se dostává do opozice proti ostatním prstům, a tím je dítě schopno klešťového úchopu, záměrné pouštění předmětů, Koordinace pohybu ruky začíná být přesnější a diferencovanější, umí rozepínat velké knoflíky a rozevírat velké zipy. Při držení tužky užívá dlaňový úchop, dominantní ruka, lepší koordinaci oka a ruky...jen skráceně vývoj do 6let

Nějak si neumím představit že bys o všechny schopnosti které nabýváš od narození a děláš je potom naprasto podvědomě, reflexivně přišel vlivem adrnalinu 8O, to je jako by jsi ochrnul v horní polovině těla :roll: prostě je to podle mě blbost a proto jsem se na to ptal.....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod bjohny » úte 24. říj, 2006 17:48

Lada píše:jelikož když si to tak vezmu tam motorika se dělí na hrubou a jemnou.Hrubá: představuje pohyby celého těla, pohyby velkých svalových skupin. Jde o ovládání a držení těla, koordinaci horních a dolních končetin a rytmizaci pohybů

Jemná (ta o ktrou nám jde):se rozumí pohyby ruky, uchopování a manipulace s drobnými předměty. Je zajišťována malými svalovými skupinami. Manipulece s malími předměty (třeba modelování, šití, navlékání, vystřihování, malování.
Dále zajiš´tuje preferenci dominantní ruky, nejlepší úchop manipulaci, rozvoj citlivosti....
Vývoj jemné motoriky se rozvíjí v novorozeneckém období, zjednodušeně: uchopovací reflex, pokusy udeřit do předmětu, vývoj koordinace oka a ruky, Dítě začíná používat ruce a oči odděleně, palec se dostává do opozice proti ostatním prstům, a tím je dítě schopno klešťového úchopu, záměrné pouštění předmětů, Koordinace pohybu ruky začíná být přesnější a diferencovanější, umí rozepínat velké knoflíky a rozevírat velké zipy. Při držení tužky užívá dlaňový úchop, dominantní ruka, lepší koordinaci oka a ruky...jen skráceně vývoj do 6let

Nějak si neumím představit že bys o všechny schopnosti které nabýváš od narození a děláš je potom naprasto podvědomě, reflexivně přišel vlivem adrnalinu 8O, to je jako by jsi ochrnul v horní polovině těla :roll: prostě je to podle mě blbost a proto jsem se na to ptal.....

jj vzdyt v pohode.....mne to ale pripada dosti realne....i z vlastnich skusenosti....kdyz tak napis SZ diablikovi......snad ti to vysvetli lepe nez ja nebo ti da link na nejakej clanek 8)
Dej Vám Pánbůh nebe plné dřepů!! :twisted:
bjohny
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 24. říj, 2006 20:32

lada: chekni mena ako Geoff Thompson,alebo Tony Blauer...to co si popisal je relativne pravda,ale v pripade beznej standarnej situacie...poulicna rvacka,nemyslim bitku,medzi kamosmi o nejaku "sexikundu" ,kde nevies nic o tvojom superovi/tych par sekund/ ked to adrenalinove sialenstvo sa rozbehne,a ak tomu predchadzal umyselny slovny "teror" kt. pricinou je vyplavenie velkeho mnozstva adrenalinu do krvneho riesista,nasledkom kt. zacina typicke trasenie ruk a noh,uvolnovanie rektalnej casti,zuzovanie perifer.videnia,suchost v ustach,neschopnost artikulovat-pradavne instinkty po nasich predkoch-su len 2 a to bojuj alebo utec,za davnych cias...domestikaciou a scivilizovanim prichadza fenomen "zmrznutia",clovek ani nebojuje ani nezdrha,ale proti logike zmrzne a vzda to,jeho vlastna psychika "zhori" pod naporom adrenalinu a stresu,nepozna to,nie je v tom doma,najvacsim stresom bolo prenho krik od matky,alebo roztrhnutie kondomu :twisted: neunasa tlak stresu,nevie s nim pracovat a vyrovnat sa s nim...dalsi problem je mala tolerancia k bolesti a intelektualna priposranost,kvazi biju sa len hlupaci,dalsi faktor preco sa kopec ludi zosype po 1 facke,aj ked nebola ani silna....Gross motor techniky-techniky ako silove direkty+swingy,tazke kopy typu thailowkick+kingeri,hlavicky,facky,kolena,klinch a strhy na zem v primitivom prevedeni...vsetko sposobene stresom,strachom a snahou k okamzitemu zdecimovaniu supera davas do toho cele kila+adrenalinom sposobene trasenie ruk a noh,robi koncatiny omnoho menej citlive k jemnym technikam ako su paky,trapping techniky avselijake vychytavky...na nete mas kopec videi streetfightov rozneho druhu,tak pozorne sleduj co za techniky tam uvidis a nakoniec zistis ,ze tam uvidis zurive plieskanie rukami,facaky,hlavicky,kde tu koleno,obcas kopacku v stoji,laktov ako safranu,sarpanie sa v klinci ,hlavne ked su obleceni a nasledne ak nedoslo ku k.o. ta k strh na zem ak sa jedna o suboj,ak o prepad tak za par desiatok sekud sa obet vala na zemi v srackach...smutne ale to tak
Naposledy upravil diablik dne úte 24. říj, 2006 20:41, celkově upraveno 1
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 24. říj, 2006 20:40

..inac,ale moze nastat pripad,ked bijec vie o svojom vitazstve,je sebaisty,buduca obet uz zosypana dopredu,ze jeho uderu budu svizne,uvolnene,plieskat ako bic :twisted: popr. psychopat,alebo clovek kt. presiel vojnovym masakrom, a nema co stratit,tak sa bude plieskat doslova s "graciou" a s kludom anglicana,ale to su uz extremy kt. vybocuju z bezneho priemeru :twisted:
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Jendis » úte 24. říj, 2006 20:47

yo....není co dodat.
Jan Niesyt

".....Flying on wings of steel..... "
Jendis
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Baxxse » úte 24. říj, 2006 21:01

presne tak...krute ale pravda... :lol: :lol: :lol:
Baxxse
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 24. říj, 2006 21:16

lada-chcel si clanok o tom mas tu tu super napisane,moj oblubeny http://stickgrappler.tripod.com/psy/dlssr.html
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Panda » úte 24. říj, 2006 21:42

2 Diablik
Tož popsal jsi to velmi dobře jen co je pravda, ale právě na takové stavy které popisuješ tě má trening připravit,aby při nich k tomu nedošlo, jinak je trening jen gymnastické cvičení a ne BU.
Z tohoto pohledu by každý kdo cvičí BU měl být právě tebou popisovaný případ "psychopata co nemá co ztratit" a ne normální běžný jedinec.
Alespoň tak to vnímám já...
Panda
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 24. říj, 2006 22:50

Panda...lenze na to ta prave BU nepripravia,iba ulica-ulica je uplne ina disciplina...bez backroundu na ulicu a hlavne spoznania vsetkych tych sraciek okolo je to velmi tazke..samozrejme je mozne sa boj. umenim ucinne ubranit,ale skor proti priemernym jedincom a a priemernemu utoku za zaciatku,kym v tom nebudes doma...najvacsi problem sa je ubranit ludom kt. maju hodne na ulici odbuchane ,brutalne sebavedomie,utocia zakerne s usmevom na tvari s extremnou razanciou a tvrdostou...a BU z teba psychopata bez strachu neurobi,len extremne nasilne strety kt. tvoju psychiku hodne obrusia, tvoje svedomie,ludskost atd.
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 24. říj, 2006 23:00

Diablik: jj dobře napsáno a taky myšleno

Díval jsem se na stranku co máš dole. Ty cvičíš s G.Thompsonem?
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod diablik » úte 24. říj, 2006 23:16

naia--necvicim :cry: ,ale chcel by som :twisted: mam rad je ho vyukovky,filozofiu,rad chodim na jeho stranku..preto som si jeho stranku dal do svojho profilu...
diablik
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod NAIA » úte 24. říj, 2006 23:19

Moc dobrá volba. I toho Tonyho Blauera co jsi zminoval.

Poslu ti jeste SZ tak se mrkni :wink:
NAIA
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 24. říj, 2006 23:21

2 diablik dik :wink:

stav zmrznutí a jak to funguje a že se někomu stane mi byl jasný i to, že jsi schopný reagovat většinou pouze podvědomě když jsi pod takovýmto tlakem, atd....vlastně to co jsi napsal toho jsem si vědom a už jsem to vyčet.....

Já narážel na to, že pokuď tedy nezamrzneš a jsi schopen ůderů a pohybů rukami a koordiovat je na cíl tak jemnou motoriku (tedy úpně) nestrácíš, to bys pak pohyby pažemi nemohl podle mě vůbec provádět, samo vyšívat bys asi nezvlád....

Samo jka to funguje na ulici atd. vím dobře, znám takový o ktrých jis mluvil....no já se můžu snažit trénovat pořádně a co nejvíce se ulici přiblížovat v rámci možností.......
Když se mlátím s jedním kamošem tak to vždy dospěje ke konci že se mlátíme hlava, technika je v řiti a když dostanu ránu se kterou už počítám tam musím dát minimálně dvě...pak to musí někdo zastavit bo on neustoupí a já taky ne.....no tohle bych řek je dobý začátek, tedy nebylo to vždy tak ale nějak jsem k tomu už dospěl....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Lada » úte 24. říj, 2006 23:29

samo s těma pákama si nedělám iluze, i když jsem se je učil a učím tak bych vždy pokuď by nešlo jen o nějakou šarvátku použil primárně, údery, kopy, hlavičku atd... možná pak to zkombinovat když by to šlo s nějakou jednoduchou pákou a dalším kopem....

no kdo ví....
Lada
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod fakt » stř 25. říj, 2006 7:43

Lada píše:samo s těma pákama si nedělám iluze, i když jsem se je učil a učím tak bych vždy pokuď by nešlo jen o nějakou šarvátku použil primárně, údery, kopy, hlavičku atd... možná pak to zkombinovat když by to šlo s nějakou jednoduchou pákou a dalším kopem....

no kdo ví....

Je třeba si uvědomit nač při pouliční rvačce potřebuji páku:
- chci někoho držet dokud nevystřízliví? blbost
- chci někoho držet dokud nepřijede PČR? blbost
Je to nepraktické a neúčelné. Zkus si udržet někoho na zemi třeba 10minut a to pro začátek v přátelském prostředí tělocvičny.
Vedle úderů a "možnákopů" je účelnější používat strhy a odstrčení.
fakt
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...