bjohny píše:Lada píše:2DrGlock: ehm, co je podle tebe jemná motorika? a jak jsi přišel na to že pod vlivem adrnalinu ti přestane fungovat

je na tom az hodne pravdy....ale jsou lidi ktory streetfighty vnimaji normalne.....treba ako mi ostatni sprchu po treningu

Co takhle nějaká stránka či něco věrohodného kde je diskutováno o vlivu adrmalinu na motorické schopnosti to by nebylo? to by mě totiž zajímalo....
jelikož když si to tak vezmu tam motorika se dělí na hrubou a jemnou.
Hrubá: představuje pohyby celého těla, pohyby velkých svalových skupin. Jde o ovládání a držení těla, koordinaci horních a dolních končetin a rytmizaci pohybů
Jemná (ta o ktrou nám jde):se rozumí pohyby ruky, uchopování a manipulace s drobnými předměty. Je zajišťována malými svalovými skupinami. Manipulece s malími předměty (třeba modelování, šití, navlékání, vystřihování, malování.
Dále zajiš´tuje preferenci dominantní ruky, nejlepší úchop manipulaci, rozvoj citlivosti....
Vývoj jemné motoriky se rozvíjí v novorozeneckém období, zjednodušeně: uchopovací reflex, pokusy udeřit do předmětu, vývoj koordinace oka a ruky, Dítě začíná používat ruce a oči odděleně, palec se dostává do opozice proti ostatním prstům, a tím je dítě schopno klešťového úchopu, záměrné pouštění předmětů, Koordinace pohybu ruky začíná být přesnější a diferencovanější, umí rozepínat velké knoflíky a rozevírat velké zipy. Při držení tužky užívá dlaňový úchop, dominantní ruka, lepší koordinaci oka a ruky...jen skráceně vývoj do 6let
Nějak si neumím představit že bys o všechny schopnosti které nabýváš od narození a děláš je potom naprasto podvědomě, reflexivně přišel vlivem adrnalinu

, to je jako by jsi ochrnul v horní polovině těla

prostě je to podle mě blbost a proto jsem se na to ptal.....