sebeobrana

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Anonymní » stř 05. kvě, 2004 12:18

to je pravda. Jendis mně vtipně přivedl na nejlepší řešení. Jestli jsi normální civil a nemusíš, tak to svěř odborníkům. Za mírný poplatek to může někdo udělat za tebe :-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod wushi » stř 05. kvě, 2004 12:23

naozaj, ak môžeš tak sa tomu vyhni. ak sa dá, pošli tam človeka skúseného. ak sa nedá uteč. ak sa nedá utiecť, bojuj HLAVOU. ak aj prehráš, zober si z toho ponaučenie. možno by nebolo od veci priblížiť celú situáciu troška bližšie...(môžeš aj inkognito a v tretej osobe) :wink:
wushi
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Hyperboreus » sob 05. čer, 2004 22:44

V tomto foru jsem určitě pozdě,ale jestli mohu...do 3 měsíců se toho moc nenaučíš,ale pokud mohu poradit,za skoro 100 dnů je možné nahonit celkem dobrou kondici...dle tradičních přírodních metod asijských mistrů.Tzn.vykašli se na umělé svaly z posiloven a mazej do přírody.Ta tě utuží.A nemusí to být jen na 3 měsíce,můžeš pokračovat.A budeš se pak i cítit jistější a líp.Zdar tvým plánům
Hyperboreus
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Katana... Ostrá katana

Příspěvekod Anonymní » pát 06. srp, 2004 19:47

Potřeboval bych poradit nějaký kamenný obchod (pokud možno v Praze), kde bych si mohl vybrat z pár ostrých katan (znáte to do těch 14.000Kč). Iaido už nějakou dobu cvičím a cítím že je čas na skutečnou demonstraci toho co umím =)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Ceny

Příspěvekod Virgee » úte 10. srp, 2004 9:50

Katana said:
Vyjmenuj alespoň jednu pražskou školu vyučující wt/wch kvalitně a zároveň na stejné finanční úrovni, na jaké se pohybují srovnatelně intenzívní tréninky mnou výše jmenovaných a vezmu to rád zpět:-)
Virgee says:
BTW, kolik konkrétně stojí trénink Tebou vyjmenovaných sportů(umění)?
Virgee
mistr diskutér
mistr diskutér

Pro Jaxe - Katana

Příspěvekod Anonymní » úte 10. srp, 2004 18:32

Taky zrovna hledam kramek,zatim vim jen o Hayashi.cz (stanice metra Nove Butovice),pak sem dostal par typu i na jine,ale ty teprve budu proverovat.Kdyz se mi potvrdi,tak se ti ozvu.Zkus mi prosim pisnout na mail(player1@seznam,.cz),kdyz budes mit zajem.Tohle diskusni forum je priserne neprehledny,nerad sem chodim a prolejzam ty stovky diskusi.Dikes.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: Pro Jaxe - Katana

Příspěvekod Anonymní » úte 10. srp, 2004 20:11

Player1 píše: Tohle diskusni forum je priserne neprehledny,nerad sem chodim a prolejzam ty stovky diskusi.Dikes.

Hele, stovka jiných uživatelů to zvládá levou zadní, třeba to není "příšerným, nepřehledným forem", že se v tom TY neorientuješ. Ty jsi jedno to z dětí na "Hofylandu" viď?
Joe_boxerka
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Joe_Boxerka

Příspěvekod Anonymní » stř 11. srp, 2004 18:05

No ne ze bych se hofylandem nejak ohanel,ale rozhodne je to smysluplnejsi.Takhle kdyz kazdej druhej zalozi nove diskusni forum na kdejakou s prominutim "hovadinu",tak tu bude(mozna uz je a mozna i vic:)) za chvili 200 ruzne rozdelenych diskusi a clovek kterej sem zavita poprve nema sanci se v tom vyznat,to jako aby denne prolejzal kazdou diskusi?Brrr;).O graficke uprave stranek a jejich usporadani vubec nemluvim,to je ok.Chapu,ze na druhou stranu je kravina bavit se o hruskach a bramborech na jedne diskusi,ale tady mi to prijde zkratka uz trosicku predimenzovany.
A docela by me zajimalo,odkud beres ten fakt,ze to stovka jinych uzivatelu zvlada levou zadni.Mas snad nejakou statistiku vychazejici s ankety?;)Takhle to je nepodlozeno a treba se jini boji ozvat:)))
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Re: sebeobrana

Příspěvekod dahu » pát 27. srp, 2004 11:20

Anonymní píše:potreboval bych se v co nejkratsi dobe naucil branit (zaklady) - samozrejme je mi jasny, ze za kraky cas se zadnymu bu nelze naucit, ale co byste mi doporucovali - naucit se co nejvice branit za co nejkratsi cas (rekneme cca. 3 mesice a vyse). jaky styl, jak asi bude probihat trenink atd. diky!

Zkusim ti doporucit telocvicnu pana Tysera na Zizkove, jsi-li z Prahy. Je to takova poulicni skola boxu. Neni tam pravidelny trenink, proste prijdes a mlatis do pytlu nebo do ostatnich. Je tam spousta lidi (hlavne pan Tyser), ktery ti radi pomuzou a poradej.Neznam presne cenu, ale nemyslim, ze to bude nejak drahy.

Tyto informace mam od kamarada, nikdy jsem tam nebyl a pana Tysera osobne neznam. Z doslechu je to ferovej chlap.
More chi, train harder!
dahu
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Anonymní » pon 13. zář, 2004 11:24

Anonymní píše:....tak napis kolik vazis, meris, a jakyho ses pohlavi :-) (mineni vazne)
váha: asi 68Kg, výška: 175cm, muž :x
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » pon 13. zář, 2004 12:03

dahu píše:
Anonymní píše:potreboval bych se v co nejkratsi dobe naucil branit (zaklady) - samozrejme je mi jasny, ze za kraky cas se zadnymu bu nelze naucit, ale co byste mi doporucovali - naucit se co nejvice branit za co nejkratsi cas (rekneme cca. 3 mesice a vyse). jaky styl, jak asi bude probihat trenink atd. diky!

Zkusim ti doporucit telocvicnu pana Tysera na Zizkove, jsi-li z Prahy. Je to takova poulicni skola boxu. Neni tam pravidelny trenink, proste prijdes a mlatis do pytlu nebo do ostatnich. Je tam spousta lidi (hlavne pan Tyser), ktery ti radi pomuzou a poradej.Neznam presne cenu, ale nemyslim, ze to bude nejak drahy.

Tyto informace mam od kamarada, nikdy jsem tam nebyl a pana Tysera osobne neznam. Z doslechu je to ferovej chlap.

tišera z vlastni zkušenosti vřele doporučuju. Můžeš přijít kdykoliv a vždycky se ti on nebo asistent dobře věnuje a nepustí dokud nepadneš :)

Cena je 1000,- na měsíc-neomezeně

P.S. Je to jeden z boxerů u kterých, když ho vidíš cvičit, pochopíš, že i z boxu vede cesta k vnitřním stylům.....
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Raptor » úte 14. zář, 2004 14:47

Reaguji 100% s křížkem po funuse ;), ale pokud už si dotyčný anonym nevzal poučení od wushi - cituji:

ak môžeš tak sa tomu vyhni. ak sa dá, pošli tam človeka skúseného. ak sa nedá uteč. ak sa nedá utiecť, bojuj HLAVOU. ak aj prehráš, zober si z toho ponaučenie.

tak bych doporučil na ty tři měsíce intenzivní kurs nějakého military systému - napříklady ruského Systema, případně amerického SCARS. Tyhle systémy jsou dělány právě na dosažení efektivity během co nejkratší doby. Co se týče fyzičky, tak ta přijde v průběhu takového kursu sama ;)
Raptor
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » sob 18. zář, 2004 19:17

Raptor píše:Reaguji 100% s křížkem po funuse ;), ale pokud už si dotyčný anonym nevzal poučení od wushi - cituji:

ak môžeš tak sa tomu vyhni. ak sa dá, pošli tam človeka skúseného. ak sa nedá uteč. ak sa nedá utiecť, bojuj HLAVOU. ak aj prehráš, zober si z toho ponaučenie.

tak bych doporučil na ty tři měsíce intenzivní kurs nějakého military systému - napříklady ruského Systema, případně amerického SCARS. Tyhle systémy jsou dělány právě na dosažení efektivity během co nejkratší doby. Co se týče fyzičky, tak ta přijde v průběhu takového kursu sama ;)

Souhlas... dělal jsem karate 12let a ThaiBox 8let a teď zkoušim trochu jiný styl: Krav Maga je to uplně něco jinýho, tamto je sport, tohle je přežití. Taky je fakt, že sebeobrana je hodně o prevenci, každej si myslí že přijde na kurz a instruktor mu tam poradí pár triků jak koho poslat na zem pohledem, ale jen o tom to neni. myslim že ten názor jako nikdy se tam neobjevovat neni zas tak špatnej, ale zase člověk dělá chyby a tak na každou prevenci někdy zapomene. V sebeobaně nejsou fér podmínky a nezapomen že na tebe někdo zautočí pro něj výhodný pozici a ne pro tebe, znám Instruktora SWAT J. Wagnera a ten má dost dobrej systém sebeobrany dokonce do toho kdo leží na zemi střílí paintbalovou pistolí a dělá dost nefér věci tak aby si člověk zvykl. Prostě kde je sebeobrana o tom, že na sebe vezmeš kimono a cvičíš jako sebeobrana z nějakýho sport. stylu je k ničemu. Jedna knížka, napsal jí Strnad, sice má dobrý zásluhy v Karate, ale tohle se jmenovalo Streetfighting a bylo tam samý tato tochnika vychází z karate a toto také vychází z karate... přesně ukázka toho jak se do toho hrabou rádoby odborníci. prostě sebeobrana je všechno, klidně vem hever z Mazdy a prašt ho do palice když bude otočenej. Výsledek bude stejnej jako když ho vyzveš na férovej pěstní 3.kolový souboj. Sebeobrana je o tom VYHRÁT, když prohraješ, tak neni žádný druhý kolo.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 05. pro, 2004 21:19

Anonymní píše:
Anonymní píše:....tak napis kolik vazis, meris, a jakyho ses pohlavi :-) (mineni vazne)
váha: asi 68Kg, výška: 175cm, muž :x

- já bych to viděl tak,že dotazujícíse anonym bude podle náznaků ještě něco jako student...ne? A tak bych předpokládal,že napadení a případně snaha se co nejrychleji něco naučit, bude mít co do činění s nějakym druhem šikany? Proto se z takového nebezpečí i dost špatně utíká? A jestli jsou moje předpoklady správný,tak pochybuju,že dotyčný bude mít možnost zaplatit si něco takovýho,jako kurz některého military systému.
Jestli je to tak,tak nejreálnější je opravdu nějaký plnokontaktní sport,kde si člověk zvykne na to,že se mu soupeř hýbe a brání.. Nemůžu nedoporučit muay thai :o) případně ještě na ulici efektivnější ultimate fighting.. Zkus http://www.hanumangym.cz
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » úte 07. pro, 2004 21:52

ja by som ti doporucil základy thai+klinč, z klinča aspon mini základy trenovat s nikekym kto spolupracuje s R.©efčíkom z JKD Slovensko
KUKNI www.jkd.sk ale 3mesiace je málo.
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod player » čtv 09. pro, 2004 20:03

To sou teda rady....ma 68kg a vy mu doporucujete kontaktni sport,kde hlavne vaha je vyhodou.On se ale chce na ulici branit a garantuju,ze stylem thaiboxu ci ultimatu pri jeho vaze nema s timto zpusobem boje temer sanci.
A moje rada?Studovat anatomii.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Ondra-SCS » čtv 09. pro, 2004 21:04

nechci se ti do toho plést protože o tom asi prt vím ale každej ti doporučuje thai-box,kick-box myslím že i Ju-Jitsu nebo box tady zaznělo. Ty se ale chceš naučit jen základy obrany a nepotřebuješ umět co udělat když proti tobě stojí léta trénovanej borec kterej žíje bojovým uměním. Většinou, neříkám vždycky Tě takový lidi na ulici nepřepadnou a když jo tak ti 3 měsíce cvičení moc nepomůžou.V každým městě je kurz sebeobrany kde se naučíš za poměrně krátkou dobu bránit (neříkam že s tebe bude Bruce Lee ale ty základy budeš mít) no a pak záleží jen na tobě když budeš mít chvíli doma čas tak jestli sedneš k bedně a nebo si procvičíš co ses v kurzu učil.Já osobně dělám Scars a nikdy sem nebyl v žádným kurzu sebeobrany ale spolužák co tam chodil se za půl roku naučil celkem dost.Ale je to jen tvoje volba.
Ondra
Ondra-SCS
diskutér - začátečník
diskutér - začátečník

Příspěvekod Ondra » sob 11. pro, 2004 23:28

RE: 68kg a vy mu doporucujete kontaktni sport,kde hlavne vaha je vyhodou.On se ale chce na ulici branit a garantuju,ze stylem thaiboxu ci ultimatu pri jeho vaze nema s timto zpusobem boje temer sanci

:D myslim že příspěvek Masty http://www.bojovaumeni.cz/bu/modules.ph ... &start=180 o zápase K1čky mezi Američanem Mighty Mo (boxer - 135 kg) VS. Kaoklai Kaennorsing (Thajsko - Muay Thai - 78 kg) by mohl pomoci, ono totiž nezáleží ani tak na váze, ale na KVALITĚ pokud ti můžu poradit já... tak se zeptej skutečných odborníků :idea: co mají nějaké výsledky... podle mě jsou nejdůležitější ZKU©ENOSTI ale takových diskuzí tady je spousta...... :arrow: nějaké si přečti a ptej se toho kdo píše rozumně a uděláš si svůj názor.
Ondra
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 12. pro, 2004 14:19

Kaoklai porazil Ignashova, remizoval s Bernardem, sundal Mighty Moa (kterej získal přezdívku "mighty" když na něj spadnul dům a jemu se nic nestalo ;).
Myslím že to nebude tak uplně náhoda.
Krom toho není v tom sám.. Genki Sudo (70 kg) porazil v MMA Butterbeana (150 kg)

www.hkstars.net/masta/gs.jpg

Docela by mě zajímalo co by mu Player s jeho váhou doporučil... krom studia anatomie :/
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod Anonymní » ned 12. pro, 2004 14:29

Porazil sice Ignashova, ale bylo to takovy divny vitezstvi:-)
Anonymní
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...