No vida a my to hledáme všude jinde, při tom soudruzi z Prahy už to mají dávno zmáknutý

hellas píše:Technika a taktika sebeobrany MS-1 je pro řešení sebeobranných situací nesrovnatelně účinnější než prostředky vycházející z bojových umění nebo sportů (jako je např. karate, judo, aikido, jiu-jitsu, kendo, krav maga, kick box, taekwon-do, kung fu, apod.).
No vida a my to hledáme všude jinde, při tom soudruzi z Prahy už to mají dávno zmáknutý
©kola sebeobrany MS-1 Praha píše:...Technika a taktika sebeobrany MS-1 je pro řešení sebeobranných situací nesrovnatelně účinnější než prostředky vycházející z bojových umění nebo sportů (jako je např. karate, judo, aikido, jiu-jitsu, kendo, krav maga, kick box, taekwon-do, kung fu, apod.)...
TongPo píše:No voni to na těch stránkách fakt mají napsaný...©kola sebeobrany MS-1 Praha píše:...Technika a taktika sebeobrany MS-1 je pro řešení sebeobranných situací nesrovnatelně účinnější než prostředky vycházející z bojových umění nebo sportů (jako je např. karate, judo, aikido, jiu-jitsu, kendo, krav maga, kick box, taekwon-do, kung fu, apod.)...
V tom případě nechápu, proč se takovej "nesrovnatelně účinnější" systém sebeobrany dosud více nerozšířil a proč dnes tento "český národní poklad" není pevnou součástí výcviku našich ozbrojených složek, že?![]()
josef píše:Mám za to, že rozhodně stojí za to se mrknout i na jujutsu.cz
luen píše: Osobne mam z kazdeho napisu realna sebebrana husi kuzi, protoze pak vidim vysledky onech realistu, fraze ktere pouzivaji, vidima jak se hybaji, jak funguji a je vymalovano ... Je to proste uz jen dalsi z marketingovych tahu dnesnich klubu a skol
josef píše:luen píše: Osobne mam z kazdeho napisu realna sebebrana husi kuzi, protoze pak vidim vysledky onech realistu, fraze ktere pouzivaji, vidima jak se hybaji, jak funguji a je vymalovano ... Je to proste uz jen dalsi z marketingovych tahu dnesnich klubu a skol
Je to spousta subjektivně podbarvených slov... doporučoval jsem, ať tazatel mrkne i tam. Na něm, ne na Tobě bude, aby si to přebral, popřípadě porovnal s tím, co viděl/slyšel jinde. Za tím, co jsem napsal si stojím.
xiuwei píše:BRANA na netu :
luen píše:Mozna to nemysli spatne
graver píše:luen píše:Mozna to nemysli spatne
Jo, možná to nemyslí špatně, jen to špatně píšou. Jak sami uvádí, na začátku byla škola karate, od které se odtrhli "sportovci". Rozdíl tedy asi nebude v technikách, ale v tom, jak a proč se je učí používat - viz
"je zcela zásadní rozdíl mezi praktickým studiem skutečné sebeobrany a pěstováním sportu nebo nějakého druhu bojového umění". Tohle asi naznačuje, jak to myslí, i když to taky není nejlepší formulace (xboxeři hned řeknou, že i když dělají "jen" sport, připraví je pro reálnou situaci líp, než 30 let gaučového BU).
Zajímavé je jejich dělení na sebeobranu a sebeochranu. Já sám to mám taky tak nějak rozdělený - nemůžu si už dovolit plýtvat časem a silami na trénink sebeobrany proti 6ti specnaz expertům, vyzbrojeným příruční atomovkou. Můj strop je neškodný tatík na pivních slavnostech, který si dá svých 6 a chce ukázat mámě, jaký je ještě jura
luen píše:Jinak nevim jak ty, ale na paprdu z 6-ti kouskama v krevnim recisti nemusim nic trenovat
luen píše:a povazuji takovyto pristup za degradaci BU/BS
luen píše:Srovnavat se z ozralou smuckou mi moc chlapacky neprijde
graver píše:luen píše:Jinak nevim jak ty, ale na paprdu z 6-ti kouskama v krevnim recisti nemusim nic trenovat
Ty možná ne, já určitě ano. Každej nějak začínal a já už bohužel nemám možnost dostat se tam, kde jsi ty a většina ostatních. Takže si dávám reálné cíle.
graver píše:luen píše:a povazuji takovyto pristup za degradaci BU/BS
To nemusíš - já to považuju za svůj cíl, nikoliv za smysl BU. Ostatně kdo z nás má mandát tvrdit, že BU mají takový či onaký cíl![]()
graver píše:luen píše:Srovnavat se z ozralou smuckou mi moc chlapacky neprijde
Ono taky není mým úmyslem někoho přesvědčovat, že jsem nějaký chlapák. A mimochodem - ta ožralá šmucka může být nebezpečnější, než někdo, kdo si s chladnou hlavou přebere, jestli mu ten konflikt stojí za to.
luen píše:Vzdyt sem pises nekolik roku, to uz bys mel zacatecnicke skupinky opoustet, ne?
luen píše:tak si proste neskromne dovoluji napsat, ze na ozraleho paprdu by byl cil BU/BS vazne na velke kulove
luen píše: Ale jinak rozumim pojmu osobni cil, byt se mi ten tvuj nelibi, ale to je otazka vkusu kazdeho z nas.
Chápu, že to takhle vidíš a napiš to klidně tak, že urazíš. Ty sem nepíšeš s cílem někoho urazit, takže pokud to tak někdo pochopí, je to jeho problém, ne tvůjluen píše:to spojeni opileho fotrika je na muj hruby vkus trochu moc, no jak to napsat a neurazit - zbabele?!
luen píše:obcas se tady poustis do celkem vaznych debat a pak z tebe vypadne tohle...?
luen píše:ses smele poustel i do "chlapackych" diskuzi, proto me prekvapuje cil, kterej bych typoval na jednoho mistniho trolla.
luen píše:tohle mi po vsech tech rozumbradackych diskuzich prijde, prizdisracske
graver píše:luen píše:Vzdyt sem pises nekolik roku, to uz bys mel zacatecnicke skupinky opoustet, ne?
4 roky Shotokan (to předtím nepočítám), je mi 42, jsem kancelářská krysa, do toho nějaké zdravotní problémy - tak si přeber, kde asi můžu být. Stejná doba u mladého, fyzicky disponovaného jedince, by asi znamenala výraznější posun.luen píše:tak si proste neskromne dovoluji napsat, ze na ozraleho paprdu by byl cil BU/BS vazne na velke kulove
Jasně, vždyť píšu, že to nepovažuju za cíl BS/BU, ale za svůj osobní.luen píše: Ale jinak rozumim pojmu osobni cil, byt se mi ten tvuj nelibi, ale to je otazka vkusu kazdeho z nas.
Věř, že mně se to taky nelíbí - to není otázka vkusu, ale reality.Chápu, že to takhle vidíš a napiš to klidně tak, že urazíš. Ty sem nepíšeš s cílem někoho urazit, takže pokud to tak někdo pochopí, je to jeho problém, ne tvůjluen píše:to spojeni opileho fotrika je na muj hruby vkus trochu moc, no jak to napsat a neurazit - zbabele?!. Prostě jsem tím příměrem (ok, možná blbým) chtěl říct, že můj cíl je zvládnout toho, kdo je fyzicky na mé úrovni a od koho se liším právě jen tou "znalostí" BU.
luen píše:obcas se tady poustis do celkem vaznych debat a pak z tebe vypadne tohle...?
Do vážných debat se tu s takým či onakým výsledkem pouští kdekdo - to nic neříká o jeho skutečných kvalitách. Já jsem realista, luene. Až těch hospodských fighterů zdolám xx, uvěřím tomu, že na to mám. Dřív ne - sorry.luen píše:ses smele poustel i do "chlapackych" diskuzi, proto me prekvapuje cil, kterej bych typoval na jednoho mistniho trolla.
To nevím, do čeho jsem se zase sral, ale mrzí mě, že mě vidíš takhle. Ten cíl vyplývá z toho, jak vidím sám sebe - myslím, že troll by deklaroval, že má navíc. A mimochodem - trollem webových diskusí jsem nikdy nebyl - ani za dob Fidonetu. Na to jsem moc starej a moc dlouho se těch diskusí účastním. Tady i jinde mě najdeš jako gravera, možná divnýho, ale neschovávajícího se za jiný nick.
luen píše:tohle mi po vsech tech rozumbradackych diskuzich prijde, prizdisracske
Ona ta kombinace mého věku, schopnosti se dívat kolem sebe, fyzických schopností a BU dovedností je dost nechutná. Nejsi sám, kdo mi říká, že pindám o tom, jak by to mělo být, aniž bych to sám dokázal. Ale pochop - nemusíš být servisní techik, abys poznal, že barevná TV hraje ČB. A pokud jde o to přizdisráčství, tak viz výše - až si pořádně ověřím, na co mám, budu možná psát jinak.
graver píše:luen píše:Mozna to nemysli spatne
Jo, možná to nemyslí špatně, jen to špatně píšou. Jak sami uvádí, na začátku byla škola karate, od které se odtrhli "sportovci". Rozdíl tedy asi nebude v technikách, ale v tom, jak a proč se je učí používat - viz
"je zcela zásadní rozdíl mezi praktickým studiem skutečné sebeobrany a pěstováním sportu nebo nějakého druhu bojového umění". Tohle asi naznačuje, jak to myslí, i když to taky není nejlepší formulace (xboxeři hned řeknou, že i když dělají "jen" sport, připraví je pro reálnou situaci líp, než 30 let gaučového BU).
Zajímavé je jejich dělení na sebeobranu a sebeochranu. Já sám to mám taky tak nějak rozdělený - nemůžu si už dovolit plýtvat časem a silami na trénink sebeobrany proti 6ti specnaz expertům, vyzbrojeným příruční atomovkou. Můj strop je neškodný tatík na pivních slavnostech, který si dá svých 6 a chce ukázat mámě, jaký je ještě jura
marcelo píše:V sobotu som mal so svojim senseiom volny sparing v ramci sukromky,isli sme taky kickbox s lowkicks..sensei ma po 40tke,ale dostaval som ako male decko,nevedel som kedy pride lowkick a kedy hakovka a direkt..a to nehovorim o frontkickoch,zopar som vyzral riadnych na brucho..a to sme isli light..keby sme dali full,tak ma vynesu nohami napred
hellas píše:marcelo píše:V sobotu som mal so svojim senseiom volny sparing v ramci sukromky,isli sme taky kickbox s lowkicks..sensei ma po 40tke,ale dostaval som ako male decko,nevedel som kedy pride lowkick a kedy hakovka a direkt..a to nehovorim o frontkickoch,zopar som vyzral riadnych na brucho..a to sme isli light..keby sme dali full,tak ma vynesu nohami napred
Maro Ty trénuješ s Randym![]()
![]()
![]()
![]()
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků