BuFF píše:Genesis píše:.. jasný, asi navodí určitou atmosféru a situaci, ale přijde mi, že ten obránce vždycky skončí šíleně pobodanej a úspěch obrany bez inkasování větší rány jsem tam viděl asi jendou, jinak ostatní situace mi vyznívaj jasně pro útočníka
jsou i jiný postupy a modelovky např.
http://www.youtube.com/watch?v=c0fPL4f3Eqcale samozřejmě empty hands vs knife je vždycky velice těžké. Trénovat se to, ale musí, takovej je už holt život, co naděláme

Ono to není ani tolik o postupech jako spíše o komplexnosti. Ověření daného postupu/techniky v reálnějších podmínkách. Je prakticky jedno co je to za styl když funguje v reálném prostředí tak je asi pro obránce dobrá.
To video od Dog Brothers není zlé, ale to co sem postnul Jendis má lepší útoky, takže bych řekl, že více ukazuje možnou realitu.
Genesis: Jo proti noži je to zlé. Kdesi jsem tu psal že je funkční si lehnout a kopat když má útočník nůž. Lidi od klávesnice vymysleli hodně důvodů proč to nedělat, ale když se do někoho někdo pustí skutečně naplno tak je to jedna z lepších šancí na přežití.