Jendis píše:když někam vlezu,je minimálně slušností zjistit si,jak to tam chodí......
Správně Sisyfe ...
BTW: CHodí to všude stejně
¨pavela píše:kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?
honzajs píše: podle mého názoru, má každé bojové umění své slabiny
ukropcany píše:4madmax - to je len teoreticky pravda... prax je taká, že bežný športovec zožerie bežného praktikanta na večeru, ani si nezamastí hubupozri sa na to z tej strany, že v športe musíš získať prevahu v rámci pravidiel... vieš aké je to ťažké? Máš k dispozícii málo zbraní s ktorými si musíš vystačiť... a ak dokážeš tú prevahu získať s nimi, tak s rozšíreným arzenálom si totálnom klídku...
načo Ti je dobré vedieť vypichnúť oko, keď kým sa na neho pozrieš dostaneš 3 bomby do hlavy a potom ešte koleno...
Val píše:kombinace nevychazi z tradice ? no v zivotopisech starych (i mladsich) mistru se docela casto opakuje, ze to byli (na svoji dobu) docela cestovatele a vyzkouseli kde co a kde koho, samozrejmne pokud clovek neumi nic, nema smysl pokouset se to kombinovat - 0 od 0 pojde
If píše:kombinace nevychazi z tradice ? no v zivotopisech starych (i mladsich) mistru se docela casto opakuje, ze to byli (na svoji dobu) docela cestovatele a vyzkouseli kde co a kde koho, samozrejmne pokud clovek neumi nic, nema smysl pokouset se to kombinovat - 0 od 0 pojde
Val ...chtěla jsem říct že některé bojové umění je hodně složité kombinovat....jsou ovšem i bu která se krásně doplnují...a s tou tradicí máš nejspíš pravdu...mnoho bu vzniklo spojením více stylů do sebe...teď mě napadá například aikido...
If píše:Val ...chtěla jsem říct že některé bojové umění je hodně složité kombinovat....jsou ovšem i bu která se krásně doplnují...a s tou tradicí máš nejspíš pravdu...mnoho bu vzniklo spojením více stylů do sebe...teď mě napadá například aikido...
cudles píše:No ja jsem nekde cetl(uz nevim kde,mozna Musasiho Go rin no so) ze uz samurajove meli mit prehled o co nejvice bojovych stylech,aby zvysili sve sance prezit v pripadnem konfliktu s adeptem jineho stylu..dokonce se psalo ze setkani s adeptem jineho stylu by mohlo znamenat tehdy jistou smrt...ale uz je to dlouho co jsem to cetl a tak si nejsem jist jestli to bylo mysleni jen k boji mecem,nebo vseobecne..to k te tradici.
madmax píše:honzajs píše: podle mého názoru, má každé bojové umění své slabiny
Podle meho nazoru maji slabiny hlavne sportovni styly - tj. ty styly, ktere jsou nejaky zpusobem omezeny pravidly - v boxu se nesmi kopat, v kickboxu lokty, skoro nikde nesmis chytat za vlasy, kopat do kouli apod. Styly, ktere se nezabyvaji sportovnim soutezenim a nemusi se drzet pravidel, maji tech slabin pomerne malo... protoze jakmile nekdo prisel na nejakou slabinu, tak se ji snazil z toho stylu odstranit - tomu se prece rika vyvoj. Pak uz to obvykle neni slabina stylu, ale spis slabina lidi - treba kdyz moc cvici ruce a zapomina na nohy, tak nereknes, ze ten styl ma slabou praci nohou, ale ze ten urcity clovek ma spatnou praci nohou...
Čau, no videa nevim kde bych vzal ale znáš třeba techniky Juda na zemi? Tak to je všechno v Tchajti. Já jinak dělám Xingyi a Pakua, jenom okrajově tchajti ale techniky tchajti samozřejmě znám. Mimochodem, co jsou to techniky na zemi? Ve wušu se nerozlišuje jestli je někdo na zemi, ve vzduchu nebo hlavou dolůNAIA píše:Pavela: Ahoj, doufám že se nepletu, ale ty cvičíš thai ti že? Nebo alespoň o tom docela dost víš. Můžeš sem hodit nějaká video s technikami na zemi z tohoto stylu? Myslím když jsou oba soupeři na zemi.
Mě totiž mnoho tradičních stylů nepřipadá tak komplenxich jak jsi psal v e svém příspěvku. Tak bych se rád podíval.
Díky
No problem, dělám čínský wušu, konkrétně Xingyi a Pakua. (=totéž). dělám to od roku 1992, jsem první český žák Du Fu Kuna. A já mluvím o voze a ty vo koze sorryhonzajs píše:¨pavela píše:kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?
to by mě zajímalo co děláš za bojové umění? bud máš moc vysoké sebevědomí, nebo to děláš dlouho, nebo to děláš chvíli, podle mého názoru, má každé bojové umění své slabiny, proto jsem chtěl slyšet něco s vaších zkušeností! jeslti děláš jakékoliv BU, vždy se najde někdo kdo tě může porazit, proto je někdy dobrá kombinace, a také hledání vlastní cesty a upravování BU podle sebe, jak asi vznikly různé druhy BU? ale taky záleží proč cvičíš, jestli jen proto aby jsi sundal pár hospodských rváčů, tak prosím!
raduz píše:madmax píše:honzajs píše: podle mého názoru, má každé bojové umění své slabiny
Podle meho nazoru maji slabiny hlavne sportovni styly - tj. ty styly, ktere jsou nejaky zpusobem omezeny pravidly - v boxu se nesmi kopat, v kickboxu lokty, skoro nikde nesmis chytat za vlasy, kopat do kouli apod. Styly, ktere se nezabyvaji sportovnim soutezenim a nemusi se drzet pravidel, maji tech slabin pomerne malo... protoze jakmile nekdo prisel na nejakou slabinu, tak se ji snazil z toho stylu odstranit - tomu se prece rika vyvoj. Pak uz to obvykle neni slabina stylu, ale spis slabina lidi - treba kdyz moc cvici ruce a zapomina na nohy, tak nereknes, ze ten styl ma slabou praci nohou, ale ze ten urcity clovek ma spatnou praci nohou...
myslim ze Ukropcany to celkom dobre "osvetlil"![]()
Styly ktore nemaju sparring (ale len plnokontakt) - teda ako Ty hovoris "nicim neobmedzene" (plno smrtiacich a "zabijacich technik, ktore ale nemozme natrenovat aby sme niekoho nazabili, pravda
)-su na tom najhorsie. Chyba "zapasnicka"prax. Ani rozne drily a riadeny sparring toto nikdy nedokazu nahradit.
player píše:"kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?"
Ne Pavelo, neexistuje zadny system, ktery obsahuje vse a to z prosteho duvodu.Kazdy sme jiny.
Ach jo, člověče, tak znova: každý jsme jiný, SOUHLAS!!!! STOKRÁT SOUHLAS!!!, ale mluvíš o ČLOVÉKU, ne o SYSTÉMU. ®e bych kurva zapomínal česky, že mi nikdo nerozumíplayer píše:"kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?"
Ne Pavelo, neexistuje zadny system, ktery obsahuje vse a to z prosteho duvodu.Kazdy sme jiny.
Já budu fakt plakathonzajs píše:player píše:"kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?"
jj, dík, to je to o čem jsem už myslím někde psal, každému sedí něco jiného a proto si to každý upravuje dle sebe, ale samozřejmě učíme se vše, ale v realů, prostě něco nepoužiješ, protože jsi trpaslík a zrovna proti tobě jde obr, tak nebudu zkoušet techniku, která mi pasuje jen s trpaslíkem, atd, atd, a proto si myslím, že vždy můžeš mít mezeru a kombinace BU nemusí být k zahození, ale chápu Pavelu, dělá to už dlouho a vidí to jinak, hlavně v tom jeho směru, ale to není špatně!!!
Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník