kombinace bojových umění pro použití v reálu!

krev, pot, slzy a adrenalin - na ulici neplatí fair play!

Příspěvekod Toman » úte 30. říj, 2007 8:52

Jendis píše:když někam vlezu,je minimálně slušností zjistit si,jak to tam chodí...... :idea:

Správně Sisyfe ...

BTW: CHodí to všude stejně
Fotbalisti předstírají, že jsou zranění. Fajteři předstírají, že nejsou :-)
Toman
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod honzajs » úte 30. říj, 2007 9:27

pavela píše:kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?
¨
to by mě zajímalo co děláš za bojové umění? bud máš moc vysoké sebevědomí, nebo to děláš dlouho, nebo to děláš chvíli, podle mého názoru, má každé bojové umění své slabiny, proto jsem chtěl slyšet něco s vaších zkušeností! jeslti děláš jakékoliv BU, vždy se najde někdo kdo tě může porazit, proto je někdy dobrá kombinace, a také hledání vlastní cesty a upravování BU podle sebe, jak asi vznikly různé druhy BU? ale taky záleží proč cvičíš, jestli jen proto aby jsi sundal pár hospodských rváčů, tak prosím! :wink:
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod madmax » úte 30. říj, 2007 9:39

honzajs píše: podle mého názoru, má každé bojové umění své slabiny

Podle meho nazoru maji slabiny hlavne sportovni styly - tj. ty styly, ktere jsou nejaky zpusobem omezeny pravidly - v boxu se nesmi kopat, v kickboxu lokty, skoro nikde nesmis chytat za vlasy, kopat do kouli apod. Styly, ktere se nezabyvaji sportovnim soutezenim a nemusi se drzet pravidel, maji tech slabin pomerne malo... protoze jakmile nekdo prisel na nejakou slabinu, tak se ji snazil z toho stylu odstranit - tomu se prece rika vyvoj. Pak uz to obvykle neni slabina stylu, ale spis slabina lidi - treba kdyz moc cvici ruce a zapomina na nohy, tak nereknes, ze ten styl ma slabou praci nohou, ale ze ten urcity clovek ma spatnou praci nohou...
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

kombinace...

Příspěvekod If » úte 30. říj, 2007 10:36

Dle mého názoru kombinace nevychází z tradice, ale já to tak trochu taky mixuju....nevidím na tom nic divného, kdybych se měla bránit tak použiju samozdřejmě oboje....ale doufám že to nikdy nebude potřeba....
If
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Boris68 » úte 30. říj, 2007 10:47

ukropcany píše:4madmax - to je len teoreticky pravda... prax je taká, že bežný športovec zožerie bežného praktikanta na večeru, ani si nezamastí hubu :wink: pozri sa na to z tej strany, že v športe musíš získať prevahu v rámci pravidiel... vieš aké je to ťažké? Máš k dispozícii málo zbraní s ktorými si musíš vystačiť... a ak dokážeš tú prevahu získať s nimi, tak s rozšíreným arzenálom si totálnom klídku... :idea: načo Ti je dobré vedieť vypichnúť oko, keď kým sa na neho pozrieš dostaneš 3 bomby do hlavy a potom ešte koleno... :wink:

Běžný sportovec a běžný praktikant co to je? Jo ve sportu potřebuješ získat převahu. Píchnutím někoho prstem do oka to už je docela krajní situace, na to musíš mít buď silný žaludek a nebo pádný důvod. A v tom je možná zásadní rozdíl? Jestli má někdo potřebu mi dát třikrát bombu do hlavy a pak ještě koleno, bez rukavic tak v tom bych teda klídek nehledal. Ale pak je tu ještě zdali to byla vůbec bomba protože pokud ano tak bych šel po první k zemi. Sorry jsem trochu OT.
www.wingchunpraha.org

Jednoduchost, přímočarost, ekonomie pohybu, minimální využití fyzické síly, praktičnost.
Boris68
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod Val » úte 30. říj, 2007 10:51

kombinace nevychazi z tradice ? no v zivotopisech starych (i mladsich) mistru se docela casto opakuje, ze to byli (na svoji dobu) docela cestovatele a vyzkouseli kde co a kde koho, samozrejmne pokud clovek neumi nic, nema smysl pokouset se to kombinovat - 0 od 0 pojde
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod If » úte 30. říj, 2007 11:00

kombinace nevychazi z tradice ? no v zivotopisech starych (i mladsich) mistru se docela casto opakuje, ze to byli (na svoji dobu) docela cestovatele a vyzkouseli kde co a kde koho, samozrejmne pokud clovek neumi nic, nema smysl pokouset se to kombinovat - 0 od 0 pojde

Val ...chtěla jsem říct že některé bojové umění je hodně složité kombinovat....jsou ovšem i bu která se krásně doplnují...a s tou tradicí máš nejspíš pravdu...mnoho bu vzniklo spojením více stylů do sebe...teď mě napadá například aikido... :)
If
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod cudles » úte 30. říj, 2007 11:02

Val píše:kombinace nevychazi z tradice ? no v zivotopisech starych (i mladsich) mistru se docela casto opakuje, ze to byli (na svoji dobu) docela cestovatele a vyzkouseli kde co a kde koho, samozrejmne pokud clovek neumi nic, nema smysl pokouset se to kombinovat - 0 od 0 pojde

No ja jsem nekde cetl(uz nevim kde,mozna Musasiho Go rin no so) ze uz samurajove meli mit prehled o co nejvice bojovych stylech,aby zvysili sve sance prezit v pripadnem konfliktu s adeptem jineho stylu..dokonce se psalo ze setkani s adeptem jineho stylu by mohlo znamenat tehdy jistou smrt...ale uz je to dlouho co jsem to cetl a tak si nejsem jist jestli to bylo mysleni jen k boji mecem,nebo vseobecne..to k te tradici.
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod cudles » úte 30. říj, 2007 11:06

If píše:kombinace nevychazi z tradice ? no v zivotopisech starych (i mladsich) mistru se docela casto opakuje, ze to byli (na svoji dobu) docela cestovatele a vyzkouseli kde co a kde koho, samozrejmne pokud clovek neumi nic, nema smysl pokouset se to kombinovat - 0 od 0 pojde

Val ...chtěla jsem říct že některé bojové umění je hodně složité kombinovat....jsou ovšem i bu která se krásně doplnují...a s tou tradicí máš nejspíš pravdu...mnoho bu vzniklo spojením více stylů do sebe...teď mě napadá například aikido... :)

Neber to jako nesouhlas,ale muzes napsat ktere mas na mysli?
Cudles
cudles
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod If » úte 30. říj, 2007 11:13

zajímavé jsou kombinace bu se zbraněmi s boji na zemi nebo bezezbraní...to se dobře kombinuje...a vyplnuje to menčí mezery...... :)
If
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod Val » úte 30. říj, 2007 12:01

If píše:Val ...chtěla jsem říct že některé bojové umění je hodně složité kombinovat....jsou ovšem i bu která se krásně doplnují...a s tou tradicí máš nejspíš pravdu...mnoho bu vzniklo spojením více stylů do sebe...teď mě napadá například aikido... :)

jj, zrovna zakladatel aikida je myslim dobry priklad, mel skutecne barvity zivot

cudles píše:No ja jsem nekde cetl(uz nevim kde,mozna Musasiho Go rin no so) ze uz samurajove meli mit prehled o co nejvice bojovych stylech,aby zvysili sve sance prezit v pripadnem konfliktu s adeptem jineho stylu..dokonce se psalo ze setkani s adeptem jineho stylu by mohlo znamenat tehdy jistou smrt...ale uz je to dlouho co jsem to cetl a tak si nejsem jist jestli to bylo mysleni jen k boji mecem,nebo vseobecne..to k te tradici.

jo Musashi sbiral zkusenosti kde se dalo, zrejmne v te dobe jeste neexistovala tak silna loajalita k jedne skole (?), jinak my v MJER iaijutsu mame par sestav/technik, ktere pochazeji z jinych skol, ten kdo je vlozil zrejmne vedel proc, uz jenom branit se proti necemu co neznas je velmi tezke ... no nebudu si uz hrat na odbornika, jsou tu lide kteri o tom vi mnohem vic
Val
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod raduz » úte 30. říj, 2007 12:26

madmax píše:

Podle meho nazoru maji slabiny hlavne sportovni styly - tj. ty styly, ktere jsou nejaky zpusobem omezeny pravidly - v boxu se nesmi kopat, v kickboxu lokty, skoro nikde nesmis chytat za vlasy, kopat do kouli apod. Styly, ktere se nezabyvaji sportovnim soutezenim a nemusi se drzet pravidel, maji tech slabin pomerne malo... protoze jakmile nekdo prisel na nejakou slabinu, tak se ji snazil z toho stylu odstranit - tomu se prece rika vyvoj. Pak uz to obvykle neni slabina stylu, ale spis slabina lidi - treba kdyz moc cvici ruce a zapomina na nohy, tak nereknes, ze ten styl ma slabou praci nohou, ale ze ten urcity clovek ma spatnou praci nohou...

myslim ze Ukropcany to celkom dobre "osvetlil" :twisted:
Styly ktore nemaju sparring (ale len plnokontakt :idea: ) - teda ako Ty hovoris "nicim neobmedzene" (plno smrtiacich a "zabijacich technik, ktore ale nemozme natrenovat aby sme niekoho nazabili, pravda :twisted:)-su na tom najhorsie. Chyba "zapasnicka"prax. Ani rozne drily a riadeny sparring toto nikdy nedokazu nahradit.
raduz
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 30. říj, 2007 14:10

NAIA píše:Pavela: Ahoj, doufám že se nepletu, ale ty cvičíš thai ti že? Nebo alespoň o tom docela dost víš. Můžeš sem hodit nějaká video s technikami na zemi z tohoto stylu? Myslím když jsou oba soupeři na zemi.
Mě totiž mnoho tradičních stylů nepřipadá tak komplenxich jak jsi psal v e svém příspěvku. Tak bych se rád podíval.
Díky
Čau, no videa nevim kde bych vzal ale znáš třeba techniky Juda na zemi? Tak to je všechno v Tchajti. Já jinak dělám Xingyi a Pakua, jenom okrajově tchajti ale techniky tchajti samozřejmě znám. Mimochodem, co jsou to techniky na zemi? Ve wušu se nerozlišuje jestli je někdo na zemi, ve vzduchu nebo hlavou dolů :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » úte 30. říj, 2007 14:25

honzajs píše:
pavela píše:kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?
¨
to by mě zajímalo co děláš za bojové umění? bud máš moc vysoké sebevědomí, nebo to děláš dlouho, nebo to děláš chvíli, podle mého názoru, má každé bojové umění své slabiny, proto jsem chtěl slyšet něco s vaších zkušeností! jeslti děláš jakékoliv BU, vždy se najde někdo kdo tě může porazit, proto je někdy dobrá kombinace, a také hledání vlastní cesty a upravování BU podle sebe, jak asi vznikly různé druhy BU? ale taky záleží proč cvičíš, jestli jen proto aby jsi sundal pár hospodských rváčů, tak prosím! :wink:
No problem, dělám čínský wušu, konkrétně Xingyi a Pakua. (=totéž). dělám to od roku 1992, jsem první český žák Du Fu Kuna. A já mluvím o voze a ty vo koze sorry :lol: . Takže zopakuji, mluvím o BU komplexně a to o jednom stylu(je jedno jakém), nikoliv o tom, jak je kdo dobrý. Takže říkat o tom, že se vždycky najde někdo kdo tě porazí je sice pravda, ale vůbec to nesouvisí s tím co jsem řekl, a to že styl jako takový obsahuje V©ECHNY techniky a proto kdo vymýšlí všelijaké kombinace většinou neovládá ani jedno dobře. Protože styl jako takový je dokonalý, nedokonalý je pouze ten kdo to praktikuje. Říkám to proto, že jsem měl možnost, díky tomu že žiju v Ćíně, potkat machry největší z různých stylů a porovnávat. A je to pořád totéž, ať je to jakýkoliv styl.Obecně řečeno, když někdo řekne, že v tom a tom stylu NĚCO NENÍ, znamená to, že o stylu nic moc neví. A k tomu, že má každý styl slabinu, není to pravda(přesto je to častým námětem kungfu filmů-moje kungfu je lepší než tvoje.... :lol: ) , slabinu nemá styl, slabinu má leda dotyčný člověk. Jinak samozřejmě souhlasím, že na každý útok existuje obrana a na tu obranu zase jiná obrana atd... Od toho má BU obecně ve znaku ten taoistický znak tchajťi žejo... PS: s hospodskými rváči se neperu, zápasíme akorát ve vzpírání půllitrů :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod RUNAR » úte 30. říj, 2007 14:58

pavela píše: s hospodskými rváči se neperu, zápasíme akorát ve vzpírání půllitrů

Pozor na svalovou a pitnou disbalanci
ObrázekObrázek
RUNAR
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod madmax » úte 30. říj, 2007 15:03

raduz píše:
madmax píše:

myslim ze Ukropcany to celkom dobre "osvetlil" :twisted:
Styly ktore nemaju sparring (ale len plnokontakt :idea: ) - teda ako Ty hovoris "nicim neobmedzene" (plno smrtiacich a "zabijacich technik, ktore ale nemozme natrenovat aby sme niekoho nazabili, pravda :twisted:)-su na tom najhorsie. Chyba "zapasnicka"prax. Ani rozne drily a riadeny sparring toto nikdy nedokazu nahradit.

Moment moment, kdo tu mluvi o stylech, ktere nemaji sparring?

2ukropcany: souhlas, jde mi o to, ze clovek by nemel cvicit jen kvuli sportu a jen podle jednech sportovnich pravidel - pri treningu toho musi cvicit vic, i kdyz si je vedom, ze to pri zapase nesmi pouzit.
madmax
pokročilý diskutér
pokročilý diskutér

Příspěvekod player » úte 30. říj, 2007 15:11

"kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?"

Ne Pavelo, neexistuje zadny system, ktery obsahuje vse a to z prosteho duvodu.Kazdy sme jiny.
player
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod honzajs » úte 30. říj, 2007 16:15

player píše:"kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?"

Ne Pavelo, neexistuje zadny system, ktery obsahuje vse a to z prosteho duvodu.Kazdy sme jiny.

jj, dík, to je to o čem jsem už myslím někde psal, každému sedí něco jiného a proto si to každý upravuje dle sebe, ale samozřejmě učíme se vše, ale v realů, prostě něco nepoužiješ, protože jsi trpaslík a zrovna proti tobě jde obr, tak nebudu zkoušet techniku, která mi pasuje jen s trpaslíkem, atd, atd, a proto si myslím, že vždy můžeš mít mezeru a kombinace BU nemusí být k zahození, ale chápu Pavelu, dělá to už dlouho a vidí to jinak, hlavně v tom jeho směru, ale to není špatně!!! :wink:
Honzajs
honzajs
diskutér - nováček
diskutér - nováček

Příspěvekod pavela » stř 31. říj, 2007 2:29

player píše:"kombinace bojových umění pro použití v reálu! Už jenom tohle slovní spojení je zavádějící pitomost. Jako by jedno bojové umění nestačilo pro použití v reálu a musely se vymýšlet nějaké kombinace. Jako by tu pořád strašil duch Brjůklího a jeho kecy pro blbečky, kterým sám nevěřil. Kdo potřebuje kombinace všeho možného? Ten kdo neovládá ani jedno pořádně, takže mu furt něco schází. Protože jedno tradiční umění obsahuje V©E,akorát se to musí UMĚT. A ve výsledku je to totéž jako ty ostatní. Takže bych rád viděl ty kombinace, čeho jako a jaký?"

Ach jo, člověče, tak znova: každý jsme jiný, SOUHLAS!!!! STOKRÁT SOUHLAS!!!, ale mluvíš o ČLOVÉKU, ne o SYSTÉMU. ®e bych kurva zapomínal česky, že mi nikdo nerozumí :lol: :lol: :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

Příspěvekod pavela » stř 31. říj, 2007 2:41

honzajs píše:

jj, dík, to je to o čem jsem už myslím někde psal, každému sedí něco jiného a proto si to každý upravuje dle sebe, ale samozřejmě učíme se vše, ale v realů, prostě něco nepoužiješ, protože jsi trpaslík a zrovna proti tobě jde obr, tak nebudu zkoušet techniku, která mi pasuje jen s trpaslíkem, atd, atd, a proto si myslím, že vždy můžeš mít mezeru a kombinace BU nemusí být k zahození, ale chápu Pavelu, dělá to už dlouho a vidí to jinak, hlavně v tom jeho směru, ale to není špatně!!! :wink:
Já budu fakt plakat :( :( :( , já s tím fakt souhlasím ale furt mluvíme každý o něčem jinym. Ale dík, že mi potvrzuješ co říkam, každému sedí něco jiného a proto si to každý upravuje dle sebe, ale samozřejmě učíme se vše, ale v realů, prostě něco nepoužiješ, protože jsi trpaslík a zrovna proti tobě jde obr... takže jinými slovy, v SYSTÉMU všechno je, jenom se ti zrovna něco nehodí tak to v reálu nepoužiješ. Až na tebe vyrukuje zavilej trpajzlík, tak to zase použiješ! Zkoušet v reálu co funguje a co ne je naprosto SUPER, ALE NEJDŘÍV SE TO MUSÍ UMĚT. Moje řeč byla namířena proti lidem, kteří chodí týden naJudo, týden na Karáte, pak k Hladíkovi na Kunfu a pak je osvítí duch svatý, že ani jedno není dokonalý, tak to splácám do sebe a přidám si techniky(urakve a podobně :lol: ) , který fungují v reálu(protože po 3 týdnech cvičení blábolu samozřejmě nefunguje nic z toho, tak musím přidat českou facku a lowkick !) No a pak už zbývá jenom založit vlastní školu... O TO MI ©LO! A proto jdsem se ptal, CO kombinovat, protože jsem hrozně zvědavý, CO v nějakém stylu CHYBÍ :lol:
pavela
mistr diskutér
mistr diskutér

PředchozíDalší

Zpět na sebeobrana, streetfighting a reálný boj...