TongPo píše:mirsv píše:Zdravím,chci se zeptat,jestli jste se v praxi setkali s následky direktu bez rukavic např.na ulici a jaký dopad to mělo na zdraví toho co tu ránu příjmul
Jo, párkrát jsem to viděl. Asi mám taky kamarády jiného výkonnostního typu...
Ale co to vlastně je ten "tvrdý direkt"? Pro každýho je to něco jinýho, záleží na hmotnosti obou rváčů, na jejich fyzičce a schopnosti pořádně praštit, na tom, jak a kam ta rána sedne... Díky této variabilitě můžou bejt následky onoho "tvrdého direktu" v rozmezí od "Au! To bolelo!" přes přeraženou čelist, bezvědomí až v extrémním případě smrt...Tvůj dotaz je podobně zodpověditelný, jako by ses například zeptal, jaké jsou následky bouračky autem...
Máš pravdu,že" tvrdý direkt" je opravdu relativní pojem,já si pod tím pojmem představím ránu od průměrně trénovanýho boxera s dobrou fy(i)zičkou.Ale myslím,že to tvý přirovnání s tou autonehodou,není přesný,protože bych se zeptal,jaké jsou následky bouračky při vysoké rychlosti(ale zase by jsme došli k tomu,že pojem "vysoká rychlost"je relativní a byly by jsme zase na začátku):wink: