TongPo píše: Jinak bych se chtěl zeptat Makota, jak řeší s frekventantkami jejich kurzů problematiku udržování těch dovedností, které se naučily na kurzu? Tedy nějaké kondiční tréninky a tak...
V teto fazi to nemame dotazene, protoze sice uvazujeme o naslednych kurzech, ktere by treba ucily utok pest, facka, apod. (obrana proti temto typum utoku zabere daleko vice casu nez "otlapkavani", ktere se na zacatku konfliktu deje a je nejcastejsim utokem), ale zkratka na to jiz neni cas na nasi strane. Jak jsem to tu jiz psal, pred rokem se mi narodila krasna dcerka, pristi rok v kvetnu se ma narodit dalsi Makotak(...tentokrat snad kluk

a diky tomu se muj volny cas scvrkl na minimum, protoze chci s dcerkou byt co nejcasteji. Pracuju, dodelavam si vejsku, horko tezko stiham bjj, po vecerech trenuju KFM a naposledy jsem se nechal ukecat, ze udelame posledni kurz, protoze se stale ozyva dost zenskejch. Proto tu uz ponekolikate vyzyvam vas, kteri mate pocit, ze to dokazete delat (treba i lepe), dejte se do toho. Vratte cast toho, co vam bojovky daly, zpet. Zajemkyn bude dost. Bez urazky, ale kdyz tu vidim "odborne" pripominky, jak by se to melo delat, proc to tedy nezkusite? Pokud si nastavite spravne ceny, zbyde vam na konci i "na limonadu", to vam zarucuji. Pokud si proctete me predchozi prispevky, uvedl jsem tu dost informaci, od kterych se muzete (nebo take nemusite) odpichnout. Prijde mi vsak... uz legracni.. kdyz tu zaznivaji nazory, ze zenska nema sanci, ze to, co ucime, je naprd, ze tohle ci tamto a pak tu jednim dechem zazni, ze o zenske sebeobrane nic nevi, nema s ni zkusenost....
Malicko OT, ale sem se to docela hodi:
Zaznamenal jsem tu tri zakladni typy lidi: Prvni, kteri maji zkusenosti pouze z rvacek a opovrhuji jakymikoliv znalostmi ziskanymi z knih. Hned by vsechno rozkopali, zarizli ci postrileli. Osobne jim rikam "opice" (omlouvam se opicim). Druhy typ jsou naopak lide, kteri maji nacteno az prilis a maji plno reci o duchovnim rustu, nenasili, apod....tem rikam "mnich". A pak je tu treti, kteri se nejenom rvou, ale i premysli, proc se telo chovalo tak jak se chovalo. A kdyz nenalezne odpoved, podiva se...treba do knizek....porozumi vice chovani nejen sveho tela, ale konfliktu samotneho, protoze...ac se to zda nemozne, knihy obcas napsali i lide, kteri drive byvali "opicemi". Verim, ze si dokazete vybavit nekolik jmen z historie. Temto typum rikam "clovek". Z nich jsou pak jednou skveli ucitele, protoze dokazou zasadit konflikt do celkoveho kontextu, a uci treba obranu proti skrceni ne v okamziku, kdy je skrceni jiz nasazeno (tento princip je hodne casty ve skolach jiu jitsu, ale verim, ze se najde i jinde), ale jeste pred tim, nez se skrceni nasazuje....Uci etiku, filozofii, ktera z boje dela bojove umeni, aby se z cloveka nestal agresivni mlatici tupoun. Je to vsak OT a ja se za to omlouvam. Hezky vikend vsem