ukropcany píše:Dovol aby som Ti pripomenul Tvoju pôvodnú myšlienku:
jeikob píše:co mi přijde u boxu pro sebeobranu trochu nepraktický je neaktivní způsob krytí .
Jasné, dá sa spoliehať na to, že je niekto šalát, lenže ja som sa už pár krát ocitol v situácii, že o neznámej hore mäsa som si myslel, že by dostal kapky a s odstupom pár mesiacov toho istého týpka zrazu stretol na tréningu a strieskal ma ako psa... boli to spravidla čistí boxeri... ja poznám kopec boxerov, čo robia napr. vyhadzovačov (po podnikoch nechodím, takže poznám to z opačnej strany), prípadne vagabundov a nechcel, fakt nechcel by som sa s nikým z nich dostať do fyzickej výmeny... vždy som rád, keď nejaký taký príde a ide sa kamarátiť, kým ostatným čo sú so mnou ide hrôza z očí v duchu "...Ty sa s ním poznáš? Má z z Teba rešpekt...

"... je mi na zle z toho spoliehania sa na to, že ma bude prudiť len bezdomovec na facku... to fakt nemusím nič trénovať, stačí mi jesť...
Tak ja mam trochu jinou zkusenost, jeste pred zranenim kolena jsem mohl delat mma tak dejme tomu rok, z cehoz boxing zabiral tak jednu tretinu, a postupne k nam na trenink prislo nekolik boxeru v me vaze treba s 30 zapasy 16/14 a nikdy se mi nestalo ze bych se v klasickem boxu nechytal ( ok, kromne vicemistra cr -90kg

) a v thai boxu kazdeho z nich vyresil 1-2 lowkicky, takze ani boxery bych az tak neprecenoval, nemluve o nejakem takedownu atd...
jeikob píše:no kolik lidí čeká ránu do břicha a umí včas zpevnit břišní svaly? a mezi náma vetšina jsou saláti myšleno tihle bitkaři amatéři. Velmi šťastný
Uhhh

Ja vzdycky myslel ze spodek se miri na kraj zeber, jatra nebo zadek zeber, ne do bricha... Nic proti, ale toto vazne vyridi mozna tak nejakeho ozraleho bezdomovce, ale na nekoho kdo si na treninku bezne pousti na bricho medicinbaly ( nebo dokonce hazi, jak uz jsem taky videl

) to maximalne polechta

A vymluva ze kazdy neni boxer je taky trochu

ne?
Marcelo: Myslim ze rodney king tuto metodu tak maximalne zpopularizoval ve svem cm, ale urcite se pouzivala mnohem davneji ( treba ve zminovanem muay boran ) protoze bez rukavic, a nebo s nimi je tu nejjistejsi blok a ani neni treba tolik vytacet telo, napalit se holou rukou do loktu neni zrovna nejprijemnejsi a potom z toho krasne vychazeji haky.... viz. treba nedavny -
http://www.youtube.com/watch?v=R4aD0ZLK ... re=related